LCD vs. Plasma TVs

Έχω δει εκτεταμένα σε οικιακό περιβάλλον τις παρακάτω τηλεοράσεις.
LG 50PG6000, Panasonic 42U10, Sony SXRD 55A2000, Samsung 32A450, LG 32LG3000. Έχω δε ασχοληθεί επί ώρες με τα περισσότερα μοντέλα τηλεοράσεων στα καταστήματα.

Ε, αναθεμα με αν μπορώ να βρω έναν λόγο να πάρει κάποιος σε ολες τις κατηγοριες τιμης LCD αντί για πλάσμα εκτός αν θέλει μόνιτορ pc. Και παρ' όλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε σε πόσο καιρό θα καταργηθούν οι πλάσμα.... Τί συμβαίνει; Είναι μόνο μάρκετινγκ; Βλέπετε κάτι που δεν βλέπω;

Ειμαστε στην χρηση εποχη των πλασμα , ολα τα παλια προβληματα σχεδον εχουν λυθει ενω οι τιμες εχουν γινει "χωμα"...

Η τεχνολογια ωρίμασε την ωρα που οι κατασκευαστες LCD ακομη "ψαχνονται"...-bye-

Απο εκει και περα για χρηση ως μονιτορ και για gaming εγω συνεχιζω να προτεινω LCD ως πιο καταλληλες...

θα πω το εξής , ανάλογα με το πως βλέπει κανείς , και εννοώ πραγματικά πως βλέπει κανείς ,όλες οι τεχνολογίες φαντάζουν καλές .Σε άλλον αρέσει η εικόνα που βλέπει απο την LCD του σε άλλον η PLASMA αλλά κατα γενική ομολογία οι τηλεοράσεις PLASMA απλά ΔΕΜ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ .
Για όποιον έχει αντίθετη άποψη , αν και είναι σεβαστή , ας μου /μας πει πως γίνεται και ανα τον κόσμο κορυφαία τηλεόραση ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να είναι μια PIONEER KURO.

Έχω δει εκτεταμένα σε οικιακό περιβάλλον τις παρακάτω τηλεοράσεις.
LG 50PG6000, Panasonic 42U10, Sony SXRD 55A2000, Samsung 32A450, LG 32LG3000. Έχω δε ασχοληθεί επί ώρες με τα περισσότερα μοντέλα τηλεοράσεων στα καταστήματα.

Ε, αναθεμα με αν μπορώ να βρω έναν λόγο να πάρει κάποιος σε ολες τις κατηγοριες τιμης LCD αντί για πλάσμα εκτός αν θέλει μόνιτορ pc. Και παρ' όλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε σε πόσο καιρό θα καταργηθούν οι πλάσμα.... Τί συμβαίνει; Είναι μόνο μάρκετινγκ; Βλέπετε κάτι που δεν βλέπω;

Ακριβως τον ιδιο προβληματισμο εχω κι εγω... Δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει με την αγορα.. Οπως δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος αφου εχει δει να παιζει μια πλασμα επιλεγει LCD.. Εχω αλλαξει 3 πλασμα και αν επρεπε ν' αλλαξω παλι πλασμα τηα επαιρνα.. Τι να πω..

Last edited:
:offtopic:

:hmmmm: .....μάλλον ήρθε ο καιρός να πάρω LCD.... :hmmmm2:

....για να έχει ενδιαφέρον... :chinese:

:offtopic:

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι προχθές πηγαίνοντας για τον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς μου είδα δίπλα του μία κούτα της 42U10 και άλλη μία της τάδε plasma LG.

Την τελευταία φορά που σε εκείνον τον κάδο υπήρχε κούτα τηλεόρασης ήταν όταν πριν από κανά ενάμιση μήνα πέταξα εγώ την κούτα της G15 ...

Μήπως να ξαναδούν το θέμα του marketing οι εταιρείες ... ?

-bye-

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Μήπως να ξαναδούν το θέμα του marketing οι εταιρείες ... ?-bye-

Μια χαρά δουλεύει το marketing των εταιριών......οι 32άρες lcd φουλ-χου-ντου των 300-1000ευρώ πουλάνε σαν τρελές...... και μάλιστα με πολύ << ευχαριστημένους >> πελάτες.......;)

Οσο ο κόσμος θα επιμένει να αποφασίζει τι θα αγοράσει με βάση τα όσα βλέπει στις εκθέσεις των πολυκαταστημάτων, οι LCD θα κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο στην αγορά. Προχθές έβλεπα στο media markt μια 42V10 (η οποία έχει μάλιστα και τριπλό αντιανακλαστικό φίλτρο) και κάτω απο 3 συστοιχίες λαμπτήρων φθορισμού το μαύρο και η αντίθεσή της υπέφεραν. Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να κοιτάει κάτι LG και κάτι Phillips που ήταν παραδίπλα της και να μην δίνει την παραμικρή σημασία σε μια απο τις καλύτερες φετινές τηλεοράσεις. Δυστυχώς οι συνθήκες αυτές σαμποτάρουν την αγορά των πλάσμα αφού αποκρύπτουν τα βασικά τους ατού (μαύρο, αντίθεση) και μασκαρεύουν τα βασικά προβλήματα των LCD (clouding, υψηλή στάθμη μαύρου).

Oι Plasma έχασαν το εμπορικό παιχνίδι λόγω της αδυναμίας της τεχνολογίας να δώσει μικρές διαγωνίους με μεγάλες αναλύσεις (μην ξεχνάμε πως ο συντριπτικός όγκος των πωλήσεων, ακόμα και σήμερα, αφορά τα μεγέθη από 32" και κάτω, όπως και το ότι η μικρότερη fullHD Plasma είναι στις 42" και αυτή μόνο από έναν κατασκευαστή).

Όσον αφορά τα καταστήματα, ο εκθεσιακός χώρος του Public Θεσσαλονίκης, είναι ο μόνος που έχω δει μέχρι στιγμής, που είναι φτιαγμένος για να πουλάει Plasma: μια γωνία του καταστήματος, που κυριολεκτικά φωτίζεται μόνο από τα πάνελ των τηλεοράσεων. Έχει ενδιαφέρον να δείτε που τα υποκειμενικά οπτικά συμπεράσματα εκεί, είναι ακριβώς τα αντίθετα απ' ό,τι σε άλλα καταστήματα... :D

edit: Παρεπιπτόντως, λόγω budget, αρχικά σκεφτόμουν για φτηνή LCD με S-PVA στην κρεβατοκάμαρα και σε αυτό το κατάστημα πρωτοείδα την U10 και άρχισα την "έρευνα"...

Last edited:
Ειμαστε στην χρηση εποχη των πλασμα , ολα τα παλια προβληματα σχεδον εχουν λυθει ενω οι τιμες εχουν γινει "χωμα"...

Η τεχνολογια ωρίμασε την ωρα που οι κατασκευαστες LCD ακομη "ψαχνονται"...-bye-

Czoun βγες αμέσως απο το account του Yperion!!!

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Oι Plasma έχασαν το εμπορικό παιχνίδι λόγω της αδυναμίας της τεχνολογίας να δώσει μικρές διαγωνίους με μεγάλες αναλύσεις (μην ξεχνάμε πως ο συντριπτικός όγκος των πωλήσεων, ακόμα και σήμερα, αφορά τα μεγέθη από 32" και κάτω, όπως και το ότι η μικρότερη fullHD Plasma είναι στις 42" και αυτή μόνο από έναν κατασκευαστή).

Όσον αφορά τα καταστήματα, ο εκθεσιακός χώρος του fnac Θεσσαλονίκης, είναι ο μόνος που έχω δει μέχρι στιγμής, που είναι φτιαγμένος για να πουλάει Plasma: μια γωνία του καταστήματος, που κυριολεκτικά φωτίζεται μόνο από τα πάνελ των τηλεοράσεων. Έχει ενδιαφέρον να δείτε που τα υποκειμενικά οπτικά συμπεράσματα εκεί, είναι ακριβώς τα αντίθετα απ' ό,τι σε άλλα καταστήματα... :D

edit: Παρεπιπτόντως, λόγω budget, αρχικά σκεφτόμουν για φτηνή LCD με S-PVA στην κρεβατοκάμαρα και σε αυτό το κατάστημα πρωτοείδα την U10 και άρχισα την "έρευνα"...
Έχουμε fnac στη Θεσσαλονίκη ;;;; μήπως εννοής τα public ;;

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Έχουμε fnac στη Θεσσαλονίκη ;;;; μήπως εννοής τα public ;;

Αμάν !!! :bang: :vroam: :goodnight:

Public, ναι... Αυτά που είναι στο Cosmos, διορθώνω και στο αρχικό μου post, σ' ευχαριστώ vaskal... :a0210:

Όλο τα μπερδεύω αυτά τα δύο... :blush:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αμάν !!! :bang: :vroam: :goodnight:

Public, ναι... Αυτά που είναι στο Cosmos, διορθώνω και στο αρχικό μου post, σ' ευχαριστώ vaskal... :a0210:

Όλο τα μπερδεύω αυτά τα δύο... :blush:
Όχι τίποτα δηλαδή απλά τρόμαξα , λέω αμάν αυτά μου ξέφυγαν -bye-

Czoun βγες αμέσως απο το account του Yperion!!!

Δεν είναι ο czoun, στην πραγματικότητα ο Trisalon έχει χακέψει τον λογαριασμό του Yperion εδώ και καιρό... :flipout: :flipout: :flipout: -bye-

Όχι τίποτα δηλαδή απλά τρόμαξα , λέω αμάν αυτά μου ξέφυγαν

:ernaehrung004:

Δεν είναι ο czoun, στην πραγματικότητα ο Trisalon έχει χακέψει τον λογαριασμό του Yperion εδώ και καιρό... :flipout:

Οντως...-bye-

..παντως να προσθεσω οτι η κινηση που αλλαξε το σκηνικο στην αγορα για εμενα ηταν περυσι η μαζικη κυκλοφορια μοντελων Full HD πλασμα , κατι σπανιο λιγο παλιοτερα...