LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Είναι πραγματικά περίεργο πως οι plasma έχουν γίνει νούμερο ένα στις επιλογές μας, κυρίως λόγω του μαύρου, της αντίθεσης και των φυσικών χρωμάτων... αλλά την ίδια στιγμή, δεν μας ενοχλεί η απώλεια όλων των προτερημάτων τους...

Επίσης απ' ότι φαίνεται επανέρχεται το ζήτημα "επηρεάζει το φώς ή δεν επηρεάζει", παρ' ότι έχουν δημοσιευθεί αρκετές φωτογραφίες από διαφορετικούς χρήστες...

Παίζει να κάνουμε κάποιο τεστ να λύσουμε το ζήτημα μια και καλή?
(Φυσικά δεν αναφέρομαι σε συνθήκες θέασης με λαμπατέρ ή καλοκαιρινό ήλιο πάνω στην οθόνη)

Είχαμε κάνει ένα παρεμφερές τεστ πρόπερσι, μία Plasma και μία LED-LCD με Local Dimming, ρυθμισμένες από τον Μανώλη, σε χώρο με φωτισμό.

Ιδού, οι τρομακτικές αντανακλάσεις της Plasma (αριστερά) σε άμεση αντιπαράθεση με τις ανύπαρκτες αντανακλάσεις της LCD (δεξιά)... :flipout:

IMG_4107.JPG

attachment.php

IMG_4189.JPG

Last edited:
η δεξιά σβήνει αστέρια ή ιδέα μου είναι????

Έτσι φαίνεται στη φωτό, γι' αυτό και της είχαμε δώσει τον τίτλο της "αστροφάγου"... :flipout:

Παρακάτω, η ίδια σκηνή, με το Local Dimming απενεργοποιημένο:

attachment.php

Αφου ειναι πασιγνωστο οτι μολις αναψεις ενα κερι η εικονα των πλασμα δεν βλεπεται.

Εχει γινει παραποιηση στις φωτογραφιες.:p

Τhanx Γιάννη!
Δεν πήρα πρέφα από την εκδήλωση, ήμουν ρούκι και είχα ήδη πάρει tv... :furious3:

Λοιπόν για τις φωτογραφίες.

1) Παρ' ότι οι tv είναι στημένες εμφανώς λάθος (υπο διαφορετική γωνία) δεν αντιλέγω ότι είναι πιθανόν οι νεότερες LCD να έχουν γίνει χειρότερες στις αντανακλάσεις από τις plasma.
Η δική μου πάντως (μοντέλο του '98 με μαύρο 0,9!), βάζει κάτω το κορυφαίο μοντέλο του 2009, με χαρακτηριστική άνεση (το ξέρω γιατί είναι και οι δύο σπίτι μου...)
Οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε... είναι ευπρόσδεκτος για σύγκριση (φωτό έχω ήδη βάλει)

2) Υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται ότι στη δεύτερη φωτογραφία το μαύρο της δεξιά tv είναι εμφανώς καλύτερο?
Αν το θεωρείται ισάξιο ή παραπλήσιο απλά ψηφίστε την αριστερή... και το Χ το χαρίζω στη pany!

3) Υπάρχει κάποιος ο οποίος στην τρίτη φωτογραφία βλέπει σωστά τα κουμπιά στη μαύρη πλάτη του Γιαπωνέζου? Γιατί άραγε? Που πήγε η αντίθεση ρε παιδιά? το grayscale, η άψογη ευκρίνεια?
Και πάλι αν δεν είστε σίγουροι το Χ υπέρ της plasma.

Α καλά.... αν δεν είστε πλέον σίγουροι... δείτε (από την ίδια εκδήλωση) το σχεδιάκι στο πέτο... ή το γκρίζο στο κρόταφο...

IMG_4122.JPG

Αν και τώρα δεν είστε σίγουροι να με συγχωρήσετε αλλά επειδή έχω σπίτι μου την V10 και ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν έχει παίξει τόσο άσχημα σε συσκότιση, θεωρώντας βέβαιο ότι είχατε κάνει τις σωστές ρυθμίσεις, προτείνω άμεσα επίσκεψη σε οφθαλμίατρο....

Οι plasma επηρεάζονται πολύ από τις συνηθισμένες συνθήκες οικιακού φωτός!
Το γεγονός ότι LCD των τελευταίων χρόνων τις συναγωνίζονται στο καθρέφτισμα, δεν τις έχει βελτιώσει... τα ίδια σκ@τ@ βλέπουμε...

ps. Ξέρω ότι δεν θα παρεξηγηθεί κανείς γιατί απλά κανείς δεν θα αμφισβητήσει τις παραπάνω διαπιστώσεις... :D

Last edited by a moderator:
Έτσι φαίνεται στη φωτό, γι' αυτό και της είχαμε δώσει τον τίτλο της "αστροφάγου"... :flipout:

Παρακάτω, η ίδια σκηνή, με το Local Dimming απενεργοποιημένο:

attachment.php

Αν είναι δικιά μου η φωτογραφία, όλες είναι με κλειστό το local dimming.
Οι ανακλάσεις ήταν δράμα, είχε πλαστικό τζάμι μπροστά...
Εγώ δεν κατάφερα να την δω με το local dimming ενεργό (και φυσικά να την φωτογραφίσω).

Αφου ειναι πασιγνωστο οτι μολις αναψεις ενα κερι η εικονα των πλασμα δεν βλεπεται.

Εχει γινει παραποιηση στις φωτογραφιες.:p

Εγώ θα ήθελα να δω πόσο "φυσική" δείχνει μια παραποιημένη φωτογραφία πάντως, που απεικονίζει 2 τηλεοράσεις που παίζουν το ίδιο... :flipout:

Επίσης, είναι ενδιαφέρων να προσπαθήσει κάποιος να κάνει μια τηλεόραση να δείχνει καλύτερη από ότι είναι. Θα τα καταφέρει λέτε;

Γιώργο πόσο ήλιο είχε βρε φίλε, μιας και ήσουν εκεί? Περισσότερο από το συνηθισμένο?

Πραγματικά τώρα μπορεί να δεί άνθρωπος ταινία σε αυτό το πράγμα???:nounder:

Γιώργο πόσο ήλιο είχε βρε φίλε, μιας και ήσουν εκεί? Περισσότερο από το συνηθισμένο?

Πραγματικά τώρα μπορεί να δεί άνθρωπος ταινία σε αυτό το πράγμα???:nounder:

Ήταν απόγευμα (δεν είχε ήλιο). Το φως ήταν από τον φωτισμό του κυρίως χώρου, που ανακλούσε πάνω στις τηλεοράσεις. Γενικά, ήταν σκοτεινός ο χώρος, οι τηλεοράσεις ήταν στον ημιόροφο του Pioneer Center. Το φως στον ημιόροφο ήταν σβηστό (ήταν πάνω από τις τηλεοράσεις, και θα είχαμε συνθήκες καταστήματος αν τις ανάβαμε).
Η τοσίμπα είχε ένα πλαστικό τζάμι, που δεν έκοβε καθόλου τις ανακλάσεις. Η πανασόνικ, ήταν η G10 αν θυμάμαι καλά.

Ειδαν καποιοι στο συγκριτικο οτι η G10 ειχε καλη εικονα και πηγαν και πηραν εκεινη την φτηνιαρικη την U10.

Δεν θελω να πω ονοματα.

Ειδαν καποιοι στο συγκριτικο οτι η G10 ειχε καλη εικονα και πηγαν και πηραν εκεινη την φτηνιαρικη την U10.

Δεν θελω να πω ονοματα.

Είχες έρθει; Και δεν μας σύστησε κανείς;;

3) Υπάρχει κάποιος ο οποίος στην τρίτη φωτογραφία βλέπει σωστά τα κουμπιά στη μαύρη πλάτη του Γιαπωνέζου? Γιατί άραγε? Που πήγε η αντίθεση ρε παιδιά? το grayscale, η άψογη ευκρίνεια?
Και πάλι αν δεν είστε σίγουροι το Χ υπέρ της plasma.

Υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει πως 400 nits εξαφανίζουν ένα ολόκληρο βουνό στην ίδια φώτο??-bye-

Ήταν απόγευμα (δεν είχε ήλιο). Το φως ήταν από τον φωτισμό του κυρίως χώρου, που ανακλούσε πάνω στις τηλεοράσεις. Γενικά, ήταν σκοτεινός ο χώρος, οι τηλεοράσεις ήταν στον ημιόροφο του Pioneer Center. Το φως στον ημιόροφο ήταν σβηστό (ήταν πάνω από τις τηλεοράσεις, και θα είχαμε συνθήκες καταστήματος αν τις ανάβαμε).
Η τοσίμπα είχε ένα πλαστικό τζάμι, που δεν έκοβε καθόλου τις ανακλάσεις. Η πανασόνικ, ήταν η G10 αν θυμάμαι καλά.

Δε μας τα λες καλά Γιώργο... :p :ernaehrung004:

Εδώ, γράφεις:

Ο χώρος είχε αρκετό φως (περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες)

... Γενικά, ήταν σκοτεινός ο χώρος, οι τηλεοράσεις ήταν στον ημιόροφο του Pioneer Center. Το φως στον ημιόροφο ήταν σβηστό (ήταν πάνω από τις τηλεοράσεις, και θα είχαμε συνθήκες καταστήματος αν τις ανάβαμε)....

Χμ! Μάλλον δεν θυμάσαι πολύ καλά. Ο χώρος στον ημιόροφο είχε αρκετό φως....

Edit: Με πρόλαβε ο Γιάννης.....

Υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει πως 400 nits εξαφανίζουν ένα ολόκληρο βουνό στην ίδια φώτο??-bye-

Προφανώς κανείς... και δεν βλέπω και κανέναν να αμφισβητεί ότι η εικόνα που μπορούν να δώσουν οι plasma σε ιδανικές συνθήκες θέασης είναι ανώτερη σχεδόν σε όλους τους τομείς... (το σχεδόν για να μην φανώ απόλυτος)

Για την επίπτωση του φωτός θα γράψει κανένας? Γιατί θαρώ ότι αυτό ξανασυζητάμε...

Εκτός και αν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου και σε αυτό που βλέπω σπίτι μου και τώρα στις φωτογραφίες...

Υπόψιν μόλις πριν δύο ώρες επισκέφτηκα οφθαλμίατρο το δεξί βλέπει 10/10 (για το αριστερό θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις...:flipout: )

Last edited:
Τι στο καλό;

Τώρα που βλέπω τον Λαζόπουλο με αναμμένα φώτα (3 λαμπτήρες πυρακτώσεως Χ 60 watt) γιατί δεν έχω πρόβλημα;

Πρέπει να κλείσω τα φώτα; :chinscratch:

Για να τα λέμε όλα βέβαια, οι λεπτομέρειες στην πλάτη του γιαπωνέζου είναι σαφώς περισσότερες στη δεξιά tv από ότι στην αριστερή. Ειδικά σε αυτό το πράγμα που μοιάζει με "μπέρτα".

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Τι στο καλό;

Τώρα που βλέπω τον Λαζόπουλο με αναμμένα φώτα (3 λαμπτήρες πυρακτώσεως Χ 60 watt) γιατί δεν έχω πρόβλημα;

Πρέπει να κλείσω τα φώτα; :chinscratch:

Κώστα, βάλε μαύρη καρτέλα και βγάλε δυό φωτογραφίες. Μία με κλειστά φώτα και μία με ανοιχτά...
Τότε θα καταλάβεις τι βλέπεις....

Μη κουραστείς να τις ανεβάσεις... σχεδόν όλοι ξέρουμε...

:ernaehrung004::ernaehrung004: