more peers
AVClub Fanatic
Δες εδώ Σώτο με 4 halogen 40W σε δωμάτιο 24-25 τμ.
Mαύρο είναι το πλαίσιο... το panel πως θα το χαρακτήριζες?
Δες εδώ Σώτο με 4 halogen 40W σε δωμάτιο 24-25 τμ.
Ήταν κλειστή, αυτό είχε ζητήσει να δει ο Γιώργος. Και ανοιχτή να ήταν πάντως δεν θα έβλεπες κάτι διαφορετικό αν είχε κενή/μαύρη οθόνη...
Φωτεινό (αλλά είναι και η έκθεση της φωτό που παίζει ρόλο στο 1/8)! Λαμπτήρες αλογόνου δεν έχω βάλει ποτέ, μήπως είναι πολύ φωτεινοί και δημιουργούν παραπάνω ανακλάσεις από το ανεκτό;
Αυτος ειναι ενας πρόχειρος - ευκολος τροπος να διαπιστώσουμε σε πρωτη φαση τις δυνατότητες ενος πανελ.Να πω επίσης ότι το panel της V10 δεν είναι μαύρο!!! Όταν είναι κλειστή η τηλεόραση δεν μπορείς να το πεις καν βαθύ γκρί!
Η αντιπαράθεση με το πραγματικό μαύρο του πλαισίου της δεν αφήνει καμία αμφιβολία για αυτό!
Και ποιος μας λεει οτι αυτες δεν θα εχουν τα βασανα τους;Θα περιμένεις πολύ! Πότε είπαμε ότι προβλέπονται να βγουν στην αγορά μεγάλες OLED;![]()
Ορίστε σε φωτογράφηση σε άλλο χώρο (υπνοδωμάτιο 11τμ)
Κλειστό φώς
![]()
Ανοιχτό φώς: από λάμπα με αντίσταση, 60 Wt, με dimmer στα 9/10, σε δωμάτιο 11τμ. - ίδια απόσταση και γωνία
![]()
Ξαναλέω ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που βλέπω...
Αριστερά με σκοτάδι, δεξιά με φως οροφής αναμμένο:
![]()
![]()
![]()
![]()
Αυτος ειναι ενας πρόχειρος - ευκολος τροπος να διαπιστώσουμε σε πρωτη φαση τις δυνατότητες ενος πανελ.
Ειναι αδύνατον να βγει πιο σκουρα διαβάθμιση απο την γκρι που βλεπουμε σε σβηστο πανελ.
Το ιδιο νομιζω είχα παρατηρησει και στην Panny 46PZ80 αλλά όχι και στις VT20....Αν ίσχυε θα έπρεπε η kuro σβηστή να είχε ένα ωραιότατο κατάμαυρο panel. Αντ' αυτού έχει ένα ωραίο σκούρο γκρι....
Αντίθετα, όταν λειτουργεί, το μαύρο του panel δεν ξεχωρίζει απ' το μαύρο του πλαισίου της........
Κώστα η διαφορά με τις φωτογραφίες του Γιάννη είναι λόγω και τηλεοπτικού σε σχέση με HD αλλά και καλύτερου φωτογράφου...![]()
Ξαναλέω ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που βλέπω...
Νίκο, αν αυτές οι φώτο που ανέβασες ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτό που βλέπεις, δεν τίθεται θέμα καλύτερης φωτογράφισης από το Γιάννη. Βασικά, αν ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτό που βλέπεις, η τηλεόραση έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορεί να στέκουν λογικά οι 2 παραπάνω προτάσεις. Ή είσαι καλός φωτογράφος ή δεν είσαι....τη μέση οδό μόνο ο υπέρτατος Θανάσης την είχε βρει...![]()
Αυτό που περιμένω Γιάννη να διαβάσω, κάμποσες σελίδες τώρα, είναι αν και οι δικές σας plasma γκριζάρουν τόσο πολύ...
Να την μετρήσω και θα σου πω...
Οι δικές μου λένε ψέματα... Του Γιάννη οι φωτογραφίες τι δείχνουν? μαύρο 0,03???
Για το επίπεδο του μαύρου σε αυτές πήραν ένας ή δύο θέση...
Και οι περισσότεροι από εσάς που αποφεύγουν να εκφέρουν άποψη (έστω ότι κάνω λάθος, δεν βλέπω καλά ρε παιδί μου... κάτι...) δεν έχουν LCD σπίτι τους για σύγκριση... ενώ την ίδια στιγμή αποδέχονται ότι οι LCD πουλάνε περισσότερο στους αδαείς, γιατί μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις συνθήκες φωτισμού των καταστημάτων...
Conclusion: Oι plasma υπερτερούν και σε συνθήκες οικιακού φωτισμού._ over and out!
Οκ, αφού αυτό είναι το συμπέρασμά σου, ας γράψω και 'γω τα δικά μου....
Καταρχάς, δεν ισχύει αυτό που λες με τη μείωση της στάθμης του μαύρου όταν ανάβουν τα φώτα. Το ότι σου φαίνεται πως μειώνεται οφείλεται στον περιβάλλοντα φωτισμό. Το παραπάνω δεν στο λέω αυθαίρετα, αλλά, κατόπιν μέτρησης με το φωτόμετρο. Δηλαδή, μέτρησα μαύρη καρτέλα σε πλήρη συσκότιση και μετά την ίδια καρτέλα με ένα δυνατό λαμπατέρ αναμμένο. Το φωτόμετρο έγραψε ακριβώς το ίδιο νούμερο.....αυτό είναι φυσιολογικό και το έχω διαπιστώσει και στον προβολέα. Αν δεις ταινία με μάσκινγκ και χωρίς, θα ορκίζεσαι ότι τα νούμερα αντίθεσης στην πρώτη περίπτωση είναι τουλάχιστον 20% καλύτερα. Παρόλ' αυτά, τα νούμερα είναι ακριβώς τα ίδια και σε μαύρη και σε λευκή καρτέλα...
Νίκο, δεν νομίζω πως αμφισβήτησε ποτέ κανείς τη χειροτέρευση του μαύρου μιας Plasma σε φωτεινές συνθήκες. Προσωπικά δε μιλώντας, ένα από τα πρώτα μου post εδώ μέσα, αφορούσε ακριβώς σε αυτό το θέμα.
Aυτό που αμφισβητήθηκε, ήταν η άποψη που εκφράστηκε, πως σε φωτεινό χώρο, σε Plasma δε βλέπεις τίποτα και σε LCD βλέπεις τέλεια, κάτι που φυσικά και δεν ισχύει, όπως φαίνεται και στις φωτό του συγκριτικού...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.