LCD vs. Plasma TVs

Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι plasma είναι πιο ευαίσθητες στα συχνά ανοιγοκλεισίματα της TV, κατ'αναλογίαν με τις οικιακές λάμπες φθορίου που ο χρόνος ζωής τους μειώνεται αν αναβοσβήνουν συχνά (μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια...).

O χρόνος ζωής των οικιακών λαμπτήρων φθορισμού, μειώνεται με τα συχνά ανοιγοκλεισίματα όχι επειδή "ταλαιπωρείται" το αέριο, αλλά επειδή εξαντλείται από φορτία η κάθοδος.

Σε σχέση με τις σημερινές τηλεοράσεις, είτε Plasma, είτε LCD (οι μη LED-LCD χρησιμοποιούν λαμπτήρες φθορισμού για τον φωτισμό του πάνελ), όπως λέει και ο Γιώργος (petasis), δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Όταν οι LCD χρησιμοποιούσαν εντελώς συμβατικές λάμπες φθορισμού και οι Plasma χρησιμοποιούσαν τη διάταξη λειτουργίας με συνεχές ρεύμα (DC Type PDP), τότε τα συχνά ανοιγοκλεισίματα όντως επηρέαζαν το προσδόκιμο επιβίωσης των συσκευών, αλλά μιλάμε για πολλά-πολλά χρόνια πριν...

Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Πες πες :operator: στο τέλος θα το πιστέψουμε ότι οι plasma έχουν καλύτερη εικόνα από τις υπόλοιπες τεχνολογίες.

Πες πες :operator: στο τέλος θα το πιστέψουμε ότι οι plasma έχουν καλύτερη εικόνα από τις υπόλοιπες τεχνολογίες.

Αν οι συνθήκες θέασης είναι κατάλληλες (π.χ. σκοτεινό δωμάτιο) οι πλάσμα της πανασόνικ και τις πιονεερ είναι πολύ καλές. Ανοιχτό είναι το θέμα τι κάνουν οι ελίτ των LCD με direct led + local dimming πολλών περιοχών σε σχέση με αυτές (δεν έχουμε κάνει συγκριτικό).

Τα πράγματα σε φωτεινούς χώρους είναι διαφορετικά βέβαια, και ίσως δούμε βελτίωση στις φετινές πλάσμα, ίσως και όχι. Θα δούμε...

Δεν το λεω εγω ειναι αντικειμενικο γεγονος...και δεν ειπα απο τις "υπολοιπες τεχνολογιες" γιατι δεν εχουμε δει ακομη τις oled...

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής κορυφαία εικόνα HD μπορείς να δεις μόνο από τηλεόραση plasma. Στο μέλλον θα δούμε αν οι LCD τις ξεπεράσουν.....

...Ανοιχτό είναι το θέμα τι κάνουν οι ελίτ των LCD με direct led + local dimming πολλών περιοχών σε σχέση με αυτές (δεν έχουμε κάνει συγκριτικό)...

Αναμένουμε συγκριτικό :guitarist:, τα θέματα αυτά πρέπει να κλείνουν :coool:.

Και ποιος δεν αναμένει... :flipout:
Αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο...

Δεν είναι προσωπικό φίλε...Απλά πήγα σήμερα και είδα την u10 που τόσο διαφημίζεται εδώ και αλλού για το απόλυτο φτηνο μηχάνημα και ρε παιδιά δεν έχει μαύρη οθόνη ούτε σβηστή.´Ενα γκρι ξεπλυμένο σαν την πρώτη μου 42άρα Philips του 2004.

Πηγαίνετε μια βόλτα στο καινούριο saturn , που όλες οι τηλεοράσεις έχουν το ίδιο σήμα και παίζουν αρύθμιστες.Αγοράστε αυτή που σας αρέσει από όπου σας βολεύει και φωνάξτε το Μανώλη να σας την ρυθμισει.Όλα τα άλλα είναι για φραπέ και κουβεντούλα

Πηγαίνετε μια βόλτα στο καινούριο saturn , που όλες οι τηλεοράσεις έχουν το ίδιο σήμα και παίζουν αρύθμιστες.Αγοράστε αυτή που σας αρέσει από όπου σας βολεύει και φωνάξτε το Μανώλη να σας την ρυθμισει.Όλα τα άλλα είναι για φραπέ και κουβεντούλα

Δηλαδη θα παρουμε καποια στην τυχη και θα ερθει ο Μανωλης να την βελτιωσει το μαυρο και την κινηση?

Ειπαμε ειναι κορυφη στην ρυθμιση , μαγος ομως δεν ειναι...

ΥΓ. Την U10 την αγοραζει καποιος για το σπιτι του και εκει κανει "παπαδες" για τα λεφτα της και οχι μονο...εχεις δει ποτε Pioneer Kuro σε καταστημα πως εδειχνε?

Δηλαδη θα παρουμε καποια στην τυχη και θα ερθει ο Μανωλης να την βελτιωσει το μαυρο και την κινηση?

ΥΓ. Την U10 την αγοραζει καποιος για το σπιτι του και εκει κανει "παπαδες" για τα λεφτα της και οχι μονο...εχεις δει ποτε Pioneer Kuro σε καταστημα πως εδειχνε?

Σέβομαι το διάβασμα που έχεις ρίξει και το πως βοηθάς κόσμο από εδώ.
Ομως δεν έχω τα μάτια σου και στα δικά μου μάτια μόνο η Kuro αξίζει τα λεφτά της από την τεχνολογία Plasma.Χάρισα σε συγγενή μου την Philips γιατι ντρεπόμουν να ζητήσω λεφτά,και έχω και μία Pioneer 435 στο εξοχικό.Παίζουν -ξανά στα δικά μου μάτια ΑΣΧΗΜΑ-και αυτός είναι και ο λόγος που θα εκλείψουν
Μην αρχίσουμε πάλι τον μύθο του σωστού κλπ γιατί σωστή εικόνα ή κοντά στο σωστό δεν έχει καμμία τηλεόραση.Όσο για την U10 που κάνει παπάδες θα μου επιτρέψεις αλλά την είδα και δεν...

Δεν είπα να πάρετε κάποια στην τύχη.Είπα να πάτε να τις δείτε και πρότεινα ένα μαγαζί όπου τις είδα όλες να παίζουν με το ίδιο σήμα.

Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Σέβομαι το διάβασμα που έχεις ρίξει και το πως βοηθάς κόσμο από εδώ.
Ομως δεν έχω τα μάτια σου και στα δικά μου μάτια μόνο η Kuro αξίζει τα λεφτά της από την τεχνολογία Plasma.Χάρισα σε συγγενή μου την Philips γιατι ντρεπόμουν να ζητήσω λεφτά,και έχω και μία Pioneer 435 στο εξοχικό.Παίζουν -ξανά στα δικά μου μάτια ΑΣΧΗΜΑ-και αυτός είναι και ο λόγος που θα εκλείψουν
Μην αρχίσουμε πάλι τον μύθο του σωστού κλπ γιατί σωστή εικόνα ή κοντά στο σωστό δεν έχει καμμία τηλεόραση.Όσο για την U10 που κάνει παπάδες θα μου επιτρέψεις αλλά την είδα και δεν...

Εισαι σίγουρος;

Μήπως είσαι λίγο απόλυτος;

Τα πρότυπα REC 709 και D65 είναι συγκεκριμένα και δεν αποτελούν μύθο,
βάση αυτόν γίνονται οι ρυθμίσεις, υπάρχουν αρκετές τηλεοράσεις όπου πετυχαίνουν σχεδόν άριστες τιμές.

Αυτό βέβαια,το απόλυτο των τιμών, πάντα μετά απο calibration αρκεί και η τηλεόραση να δίνει τα απαραίτητα ρυθμιστικά.

Re: Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Αυτό βέβαια,το απόλυτο των τιμών, πάντα μετά απο calibration αρκεί και η τηλεόραση να δίνει τα απαραίτητα ρυθμιστικά.

Και αισθητήρα επιτρέποντος βέβαια... :grandpa:

Χάρισα σε συγγενή μου την Philips γιατι ντρεπόμουν να ζητήσω λεφτά,και έχω και μία Pioneer 435 στο εξοχικό.Παίζουν -ξανά στα δικά μου μάτια ΑΣΧΗΜΑ-και αυτός είναι και ο λόγος που θα εκλείψουν

435->436->427->428->5090

Μιλαμε για 6 χρονια πισω...

Κατα τ'αλλα ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του , εμενα πχ. μου φερνουν "αλλεργια" οι CRT...απορω πως βλεπαμε με αυτα τα μπαουλα τοσα χρονια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Γιώργο για την στάθμη μαύρου εννοείς;

Όχι, γενικά. Από ότι έχω καταλάβει (κυρίως από τα γραφόμενα στο site του calman) είναι πως οι προσιτοί αισθητήρες (< 1000 ευρώ) έχουν σημαντικές αποκλείσεις. Αν δεις το site τους, πουλάνε ρυθμισμένους αισθητήρες για χρήση με το δικό τους πρόγραμμα μόνο (που φαντάζομαι ο πίνακας διόρθωσης βρίσκεται στο πρόγραμμα). Επίσης διατείνονται ότι μερικοί αισθητήρες θέλουν ειδική ρύθμιση για τηλεοράσεις με LED. Δεν έχω σαφή εικόνα τι είναι σωστό και τι μάρκετινγκ, αλλά όσο δεν βλέπω να ανακοινώνουν αισθητήρες οι διάφοροι reviewers, ανησυχώ.

(Έχω και το παράδειγμα του δικού eye-one display 2. Γενικά θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους φθηνούς. Εγώ νομίζω ότι έχει απόκλιση στα χαμηλά IRE - κρίνοντας με το μάτι...
Τώρα θα μου πεις, κρίνεις με το μάτι τον αισθητήρα; Ναι... :flipout:)

Νομίζω ότι αν μετρήσουμε μια τηλεόραση με 2 αισθητήρες (ακόμα και ίδιο μοντέλο) δεν θα πάρουμε τα ίδια αποτελέσματα. Και οι διαφορές είναι αυτά που χρησιμοποιούμε για να κρίνουμε τις τηλεοράσεις...

Re: Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Γιάννη αυτή την ξέχασες.....:ernaehrung004:

Ειναι ιδια γενια με την 428XD η 508XD , απλως στο τελος εβαλα την LX5090 γιατι στην τελευταια γενια Kuro δεν ειδαμε 42αρα πλασμα...

Μαλιστα εκανα λαθος και επειδη το 2009 δεν ειδαμε νεα μοντελα Pioneer επρεπε να γραψω οτι η 435 ειναι μοντελο του 2004 (αρα 7ετιας)...

Άρα πήρα τις αποφάσεις μου νωρίς:grandpa:

Αν αύτό γράφεται για να δοθεί έμφαση στην πρόοδο της τεχνολογίας θα συμφωνήσω σε ότι αφορά την Pioneer ,όπως και θα τονίσω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και στην άλλη πλευρά.Όμως μέχρι τώρα λέγαμε <να τις δούμε μαζί να συγκρίνουμε>,τώρα λέμε να τις πάρουμε σπίτι γιάτί εκεί παίζουν αλλιώς;

Θα ξαναπώ γιατί το είδα και στο θέμα με το άνοιγμα του saturn δίπλα.Παιδιά εκεί η διαφορά είναι εκτυφλωτική υπέρ των περυσινών samsung led.Προσωπικά βλέπω από sony 52x3500 και δεν έχω ούτε μισή samsung στο σπίτι.Αλλά δίπλα σε μία sammy η Panasonic δεν έχει τύχη.Αν έρθουν οι καινούριες V20 και αξίζουν δεν έχω πρόβλημα να το φωνάξω,αλλά αν δεν έχουν διαφορά όπως λέτε από τις περισυνές V10 που είδα τότε στον Καλογερόπουλο δίπλα στις Kuro με βλέπω για σειρα 9000