Γιωργο,προσωπικα δεν τσουβαλιαζω τιποτε.Ψαχνω για να δω τηλεοπτικο κυριως και με ελαχιστη χρηση σαν μονιτορ,ειλικρινα βαρεθηκα να ψαχνω.Αν υπαρχει κατι που δεν εχω δει,ευχαριστως θα ακολουθησω την προτροπη να παω να την δω.Δεν ξερω αν υπαρχουν καποιες 37-40 που τιμωνται 1500+ και ειναι πολυ καλες,αλλα δεν ειμαι διατεθιμενος να δωσω αυτα τα χρηματα ,για αυτη τη διασταση
Δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλά γενικά για τα γραφόμενα στο νήμα, την γενική συζήτηση. Τα της αγοράς τηλεόρασης, είναι λίγο εκτός θέματος για το συγκεκριμένο νήμα, οπότε ποτέ δεν θα τα σχολίαζα.
Απλά, μερικές φορές νομίζω ότι τιμούμε τις πλάσμα υπέρ του δέοντος, ξεχνώντας ότι υπάρχουν και κακές πλάσμα...
Το θέμα είναι ένα:
Ακόμα και η 50u20(649 ευρω τη στιγμή που οι αντίστοιχες lcd,led έχουν 3πλάσια τιμή) εντάξει δεν έχει ifc και?
Αν τις βάλεις και τις δύο δίπλα-δίπλα στο σαλόνι σου, με τις ρυθμίσεις που σου δημιούργησαν αυτή την εντύπωση στο κατάστημα, της Plasma το λευκό θα σου φανεί κανονικό, ενώ την ίδια στιγμή θα χρειάζεσαι γυαλιά ηλίου για να παρακολουθήσεις στην LCD...
Για το δε "μαύρο" που θα έχει η LCD, όταν θα είναι ρυθμισμένη για τέτοιο λευκό, ας μη μιλήσω καλύτερα καθόλου...
Εγώ θεωρώ την U20 μια πολύ κακή τηλεόραση. Δεν έχει IFC αλλά έχει banding, dithering, phosphor trails, απώλεια αντίθεσης και διάφορα άλλα ενοχλητικά.
Δυστυχώς, για τηλεόραση κάτω από 1000 ευρώ πρέπει να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις κάποιος...
Απλως επικρατει οικονομικος ρατσισμος απεναντι στην πτωχη πλην τιμiα U20 ενω σε ακριβοτερα μοντελα συγχωρουνται ολα τα προβληματα.
Εγώ θεωρώ την U20 μια πολύ κακή τηλεόραση. Δεν έχει IFC αλλά έχει banding, dithering, phosphor trails, απώλεια αντίθεσης και διάφορα άλλα ενοχλητικά.
Δυστυχώς, για τηλεόραση κάτω από 1000 ευρώ πρέπει να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις κάποιος...
Καλα αν το παμε ετσι και η 9705 με 2+ χιλιαρικα τιμη και halo/blooming , gamma-καρδιογραφημα, "λοξυγκες" στην κινηση , τεχνουργηματα , μικρη γωνια θεασης , μη αναπαραγωγη υποτιτλων , software bugs κτλ. κτλ. ειναι για πεταμα.
Επειδή έχω δει plasma και σε σπίτι από το λευκό δεν έμεινα ποτέ 100% ικανοποιημένος μόνο όταν υπήρχε σκοτάδι αλλά και πάλι είχε κάποια απόχρωση.
Όσο αφορά το δεύτερο , θα μπορούσες αντίστοιχα να ρυθμίσεις και την LCD δεν υπάρχει λόγος να την αφήσεις με τέρμα ρυθμίσεις .
Λόξιγκες και σημαντικά τεχνουργήματα δεν έχει η 9705. Επίσης δεν είναι η μόνη με λάθος γάμμα. Της U20 είναι 1.8 και δεν αλλάζει κιόλας...
Τα υπόλοιπα τα έχει η 9705. Για εμένα, το σημαντικότερο πρόβλημα στο λογισμικό της 9705 είναι η ανυπαρξία EPG και το DTS pass-through που βγάλανε, αλλά και στην U20 ο χρονοδιακόπτης που πάει μέχρι 1,5 ώρα είναι επίσης πρόβλημα...
Ολα αυτά στο τηλεοπτικά.Σε hd είναι άψογη.Και κάτσε λίγο μιλάμε για 649 η 50άρα.Οπότε σίγουρα συγχωρούνται κάποια μικροπροβλήματα.
Αυτα τα μικροπροβλήματα σε κάποιον που δεν έχει την οικονομικη ανάγκη να πάει σε κάτι με τριπλάσια τιμή ούτε καν θα τα προσέξει(όχι ότι ξέρει τι σημαίνουν το ir,pt,banding και άλλα τέτοια).
Το θέμα μας δεν είναι η U, και το πόσο κάνει. Είναι το ότι προσπαθούμε να συσχετίσουμε ποιότητα εικόνας με τεχνολογίες πάνελ, το οποίο νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει.
Βεβαιως και μπορει να γινει. Η χειροτερη πλασμα (οπως εσυ περιγραφεις την U20) εχει μαυρο (chessboard) γυρω στα 0.07 cd/m2 και motion resolution 900 γραμμες , ενω ακομη και το gamma ειναι σταθερο. H καλυτερη LCD που ειναι εστω η 9705 δυσκολευεται να φτασει τα νουμερα αυτα.
Kαι να μην μιλησουμε και για shadow detail , χρωματικη ακριβεια κτλ. και αλλα θεματα.
Αρα υπαρχει σαφης συσχετισμος πλασμα με ποιοτητα εικονας με βαση τα γεγονοτα. Και οχι η 5605 δεν θα βγει ποτε κορυφαια γιατι εχει αθλιο μαυρο/αντιθεση και κινηση.
To σωστο λογο τιμης θα ηταν να συγκριθει η 9705 με ανωτερα μοντελα βεβαια οπως η V20 και η VT20 αλλα απο οτι εδειξε και το συγκριτικο του AVclub η διαφορα ειναι χαοτικη οποτε γι'αυτο και την συγκρινουμε με την U20.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.