LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

LCD vs. Plasma

Consumer Reports notes that whichever type of TV consumers ultimately decide to buy, its best not to skimp on screen size. In CR surveys, many consumers said they would buy a bigger set if they could do it over. In the Annual Electronics Issue, Consumer Reports has outlined the benefits of LCD and plasma TVs.

Plasma TVs

* Get more screen for the money - inch for inch, plasma offers more bang for the buck than an LCD TV, so the same budget can buy a bigger screen.
* Enjoy a movie-theater experience - a good plasma TV's deep black levels and high contrast can do justice to almost anything including, movies and TV programs with dark scenes.
* Get a wide viewing angle - with a plasma TV, the images onscreen look the same from almost any angle. That's a big plus if a TV will be watched by a number of people sitting around a room.

LCD TVs

* For very bright rooms - LCDs are generally brighter than plasma TVs, and their screens are less reflective. That makes them better for daytime viewing in rooms with lots of windows or for nighttime use in rooms with bright lighting.
* For heavy use with video games or as a PC monitor - both types of flat panels can do the job but with an LCD, there's no chance static images will burn in.
* For somewhat lower electric bills - LCDs tend to use less power than comparably sized plasma TVs. It doesn't appear that the differences would affect electric bills by more than a few dollars a month in many cases, so it might not be a major decision factor. But there is obviously an environmental advantage to using a less power-hungry TV.

Consumer Reports has also identified situations when consumers may consider either type of television:

* For sports and action movies - While it's true that plasma sets are better than LCD TVs at displaying fast motion, Consumer Reports notes that consumers are not likely to notice much of a problem on an LCD.
* For a long, useful life - Both LCD and plasma sets should last about 10 years or more in normal use, according to manufacturer specifications.
* For wall-mounting - Both LCD and plasma panels can be mounted on the wall, but the mounts should be attached to wall studs to ensure adequate support.

http://www.infozine.com/news/stories/op/storiesView/sid/25442/

Παιδιά τα games από Pc πώς φαίνονται στην Plasma?
Είχα δει ένα βιντεάκι όπου πρασίνιζε η εικόνα.Ισχύει κάτι τέτοιο?

Παιδιά τα games από Pc πώς φαίνονται στην Plasma?
Είχα δει ένα βιντεάκι όπου πρασίνιζε η εικόνα.Ισχύει κάτι τέτοιο?

"Phosphor trail" ονομαζεται η αλλιως "Green Ghosting".

Ειναι ενα φαινομενο που λιγο εως πολυ συμβαινει σε ολες τις πλασμα αλλα συνηθως δεν ειναι ορατο. Μονο σε σχεδον ασπρομαυρα φιλμ η παιχνιδια κανει την εμφανιση του.

Δες και εδω...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/04/01/plasma-phosphor-trail/

Ναι μπράβο αυτό είχα δει και εγώ!!
Τόσο ενοχλητικό όσο φαίνεται στο βίντεο είναι?
Γιατί δεν έχω δει πολλές Plasma live....

βλεποντας το θεμα του Burn In. απορω πως επιλεγουν καποιοι πλασμα
αν ειναι να βλεπω κατι και να εχω το αγχος μη μου σημαδευτει η οθονη να προσεχω τα λογοτυπα καναλιων να φοβαμαι μην κοιμηθω και την ξεχασω .....................
και μετα να την αφηνω ανοιχτη για ωρες με ειδικα dvd ωστε να διορθωθει δε νομιζω οτι εχει κανενα νοημα
ψηφιζω lcd και παλι lcd
την εχω κανει μονιτορ και την αφηνω με τις ωρες στα windows χωρις να με νοιαζει τιποτα

εαν θελεις το καλυτερο στην εικονα πρεπει να κανεις και θυσιες,ετσι ειναι τ πραγματα.no pain no gain

εμενα παντως η εικονα τους (τουλαχιστον σε φωτεινο χωρο) με απογοητευσε σε σχεση με τη φωτεινη εικονα των lcd
τωρα αν απαιτουν σκοταδι καλυτερα να χρησιμοποιω τον προβολεα

τι μου προτεινετε να αγορασω με περιπου 2000 - 2300 ευρω/???
αποσαστη 3,5 μετρα , διασταση 40'' με 42'' , χρηση για να βλεπω tv, ταινιες ..... δεν με ενδιαφερει να παιζω tv games .

Απογοητευμένος κάτοχος Ph 1541, (κάκιστο panel με φωτεινά μπαλώματα στις ακρες του,παντελής ελειψη μαυρου -ουτε καν σκούρο γκρί δεν δείχνει-πενιχρή συνδεσιμότητα,μηδενικες "ευκολίες" κ.λ.π.) ψάχνει αγορά νέας TV. Θαμπωμένος απο την Sam σειράF (και απο την εικόνα και απο την ...τιμή της!), αναρωτιέται μηπως ειναι νωρις για την αγορά συσκευής τεχνολογίας LED.
Απ, την άλλη, διαθέτωντας droom με αποσταση 2,5m, θέλει κατι στις 46"-52" γύρω στις 2500-3000 και να στείλει την 42αρα στο σαλονι για τη μαμα και το παιδί!
Να τονίσει σ αυτό το σημείο, πως ειναι η πρώτη "κακή" αγορά Ph ΤV που εχει κάνει, αρχής γενομένης απο τις 21" CRT κι ανεβαίνοντας την κλίμακα ανα 2ετία περίπου. (Στην προκειμένη περίπτωση άκουσε τον .....φίλο του -ασχετο με τον χώρο- που του πε: "πάρτη, ειναι κελεπούρι, την δίνει τσάμπα, να δεις πως δείχνει τον Ολυμπιακό!!!!!). Απίστευτη γκάφα.Δεν ειναι ντροπή να τα λέμε,ετσι;
Ευχαριστώ, καλήμέρα και καλή δύναμη.

Last edited:
Ενα ακόμα πολύ καλό βιντεάκι για τις διαφορές που έχουν οι LCD με τις Plasma και μια προσέγγιση-βοήθεια για το πως να επιλέξουμε.

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

:SFGSFGSF:
Ενα ακόμα πολύ καλό βιντεάκι για τις διαφορές που έχουν οι LCD με τις Plasma και μια προσέγγιση-βοήθεια για το πως να επιλέξουμε.

Αρκετά κατοτιπιστικό.

+1

στις lcd πεφτει η ποιοτητα με τη χρηση ή οχι ?
δηλαδη αν εχω ολες τις ρυθμισεις τερμα για 3 χρονια και παιζει 10 ωρες τη μερα πεφτει η φωτεινότητα το κοντραστ κλπ?

το αντιστοιχο σε πλασμα ισχυει?

στις lcd πεφτει η ποιοτητα με τη χρηση ή οχι ?
δηλαδη αν εχω ολες τις ρυθμισεις τερμα για 3 χρονια και παιζει 10 ωρες τη μερα πεφτει η φωτεινότητα το κοντραστ κλπ?

το αντιστοιχο σε πλασμα ισχυει?

Από όσο γνωρίζουμε, οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. -bye-

Στο παρακάτω συγκριτικό του αμερικάνικου HomeTheaterMag The 2008 HDTV Technology Face Off εξετάζονται 7 τηλεοράσεις διαφορετικών τεχνολογιών. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα μου έκανε εντύπωση το παρακάτω για την Pioneer 5080 που βγήκε κορυφαία του τεστ κι ας ήταν η τηλεόραση με την χαμηλότερη ανάλυση:

"So, was the resolution noticeable? Most of the reviewers commented that, if you're too close (less than 3X picture height), then you may start seeing pixels. From where most of them were sitting, around 4X, it wasn't noticeable. In fact, at that distance, everyone made a comment about how detailed this TV looked. How is that possible with half the pixels? Easy. Your eye is fooled into seeing detail when it is really seeing contrast. Think of what you would use to see detail, say, a wrinkle on a face. You see the wrinkle because it's in shadow compared with the rest of the face. Well, on the PDP-5080HD, that shadow was so much more realistic that it didn't need resolution to appear detailed. Seeing as it's highly doubtful you'd ever sit three times the picture height away from a 50-inch TV (less than 6 feet, in this case), 768p is more than enough."

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

τι μου προτεινετε να αγορασω με περιπου 2000 - 2300 ευρω/???
αποσαστη 3,5 μετρα , διασταση 40'' με 42'' , χρηση για να βλεπω tv, ταινιες ..... δεν με ενδιαφερει να παιζω tv games .

Καλημέρα .
Πια tv προτείνετε? Έχω και εγώ το ίδιο δίλημα.
Ας μας πρωτινη κόπιας 2-3 μοντέλα για να ξέρουμε τι να ψάξουμε.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Καλημέρα .
Πια tv προτείνετε? Έχω και εγώ το ίδιο δίλημα.
Ας μας πρωτινη κόπιας 2-3 μοντέλα για να ξέρουμε τι να ψάξουμε.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Άνοιξε κάποιο σχετικό thread (αν δεν υπάρχει ήδη). Στο συγκεκριμένο αναφερόμαστε στις διαφορές των τεχνολογιών LCD και plasma.

Ox sorry. Είπα να κάνω την ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω καινούρια ποστ και καταναλώνω χώρο από το sait

Η σωστή αγορά έχει ως εξής. Τηλεόραση πάνω από 37 ίντσες μόνο PLASMA από 37 και κάτω LCD. Ότι και αν επιλέξετε να ξέρετε ότι μέσα σε 3-6 το πολύ χρόνια θα το αντικατάστησε με νέο μοντέλο.. Η εποχή της τηλεόρασης που είχαμε για 20-25 χρόνια πέρασε. Είμαστε πλέον καταναλωτές. Και αν αυτό δεν σας πείθει θυμηθείτε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο πόσο έκανε και τι μισθό περνάτε τότε και θυμηθείτε και πόσες συσκευές αλλάξατε μέχρι τώρα πόσο πληρώσατε και τι παραπάνω σας πρόσφεραν…

Η σωστή αγορά έχει ως εξής.

Μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα.

Τοτε δεν θα αγοραζε κανενας LCD απο τις 37" και πανω , και ομως οι πωλησεις πλασμα μενουν στασιμες ενω LCD αυξανουν συνεχως.

Εδω ολοκληρη Pioneer και αναγκαζεται να βγαλει LCD.