LCD vs. Plasma TVs

Ευχαριστω για τη βοηθεια!Θα τα τσεκαρω ενα προς ενα και θα σου πω!Ευχαριστω πολυ :)

Καλησπερα και παλι!Λοιπον αυτη τη φορα εχω μπερδευτει ακομα περισσοτερο!Εχω αποφασισει τη μαρκα αλλα οχι την τεχνολογια!Ειμαι αναμεσα στη samsung ps50b650 και στη le46b650!Δεν ξερω ποια να παρω το θεμα μεγεθους για μενα δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο οσο η ποιοτητα εικονας!Οπως ειπα και πιο πανω η τηλεοραση προοριζεται για απλο αναλογικο σημα!Οσες πλασμα ειδα μου αρεσε περισσοτερο η εικονα τους!Τη 46αρα lcd δεν την ειδα στο μαγαζι γιατι δεν την ειχε διαθεσιμη εκεινη τη στιγμη!Ειδα τηn αντιστοιχη 40αρα ομως!Δεν ξερω ρε παιδια η ορισμενοι δεν προσεχουν τις ρυθμισεις και τις βαζουν οπως να ναι η δεν ξερω και γω!Τη αντιστοιχη 40αρα για παραδειγμα που την ειχε να παιζει στο sky24(μενω ιταλια) δεν με ενθουσιασε η εικονα που ειχε στο απλο σημα!Αντιθετα ολες οι πλασμα ειχαν αρκετα καλυτερη εικονα πιο καθαρη και χρωματιστη οχι θαμπη!Τουλαχιστον ετσι μου φαινοταν εμενα!Δεν ξερω αν τις εβλεπα ολες να παιζουν σε HD πως θα ηταν!Αλλα σε απλο σημα εβλεπα διαφορα!Απο την αλλη ομως φοβαμαι για το burn in και καπου αλλου μαλιστα διαβασα πως ναι μεν η ποιοτητα εικονας στην plasma εινα καλυτερη απο αυτη της LCD αλλα για μερικους μονο μηνες!Οσοι ειδικοι προσελθετε και διαφωτιστε με να παρω μια αποφαση!Ευχαριστω!Ξεχασα να πω πως ειναι πανω κατω και στην ιδια τιμη!

Καλησπερα και παλι!Λοιπον αυτη τη φορα εχω μπερδευτει ακομα περισσοτερο!Εχω αποφασισει τη μαρκα αλλα οχι την τεχνολογια!Ειμαι αναμεσα στη samsung ps50b650 και στη le46b650!Δεν ξερω ποια να παρω το θεμα μεγεθους για μενα δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο οσο η ποιοτητα εικονας!Οπως ειπα και πιο πανω η τηλεοραση προοριζεται για απλο αναλογικο σημα!Οσες πλασμα ειδα μου αρεσε περισσοτερο η εικονα τους!Τη 46αρα lcd δεν την ειδα στο μαγαζι γιατι δεν την ειχε διαθεσιμη εκεινη τη στιγμη!Ειδα τηn αντιστοιχη 40αρα ομως!Δεν ξερω ρε παιδια η ορισμενοι δεν προσεχουν τις ρυθμισεις και τις βαζουν οπως να ναι η δεν ξερω και γω!Τη αντιστοιχη 40αρα για παραδειγμα που την ειχε να παιζει στο sky24(μενω ιταλια) δεν με ενθουσιασε η εικονα που ειχε στο απλο σημα!Αντιθετα ολες οι πλασμα ειχαν αρκετα καλυτερη εικονα πιο καθαρη και χρωματιστη οχι θαμπη!Τουλαχιστον ετσι μου φαινοταν εμενα!Δεν ξερω αν τις εβλεπα ολες να παιζουν σε HD πως θα ηταν!Αλλα σε απλο σημα εβλεπα διαφορα!Απο την αλλη ομως φοβαμαι για το burn in και καπου αλλου μαλιστα διαβασα πως ναι μεν η ποιοτητα εικονας στην plasma εινα καλυτερη απο αυτη της LCD αλλα για μερικους μονο μηνες!Οσοι ειδικοι προσελθετε και διαφωτιστε με να παρω μια αποφαση!Ευχαριστω!Ξεχασα να πω πως ειναι πανω κατω και στην ιδια τιμη!

Φιλε μου , ως κατοχος της lcd B650 σε διαβεβαιω οτι η εικονα της στα καναλια ειναι μια απο τις καλυτερες της αγορας ...
Η πλασμα μαλλον ειναι καλυτερη επιλογη για σενα και λογω μεγεθους στα ιδια χρηματα και λογω του οτι οπως φαινεται σου "ταιριαζει" στο ματι...
Λιγη προσοχη θελει μονο στις στατικες εικονες και δεν θα εχεις κανενα προβλημα...
Η γηρανση του φωσφορου , πραγματι μειωνει την αποδοση της πλασμα , αλλα το μηνες , μαλλον θα πρεπει να το κανεις χρονια κατα τη γνωμη μου...
-bye-

Να έχεις μόνον υπ' οψην σου ότι μία τηλεόραση plasma σε πολύ φωτεινό δωμάτιο δεν θα έχει την σωστή απόδοση. Αυτό σε περίπτωση που βλέπεις τηλεόραση πρωϊνές - μεσημεριανές ώρες.
Αν συμβιβάσεσαι με αυτό δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μία τηλεόραση plasma έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από μίας αντίστοιχης τιμής LCD.
Καλή αγορά λοιπόν.....

Χμ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παιδια!Μαλλον παω για την πλασμα τοτε!Υπαρχει τροπος να τη στρωσω ωστε να αποφυγω τυχον burn in?Συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος αλλα ειμαι εντελως ασχετος με το ολο θεμα!Αν γνωριζω κατι, το γνωριζω χαρη σε σας εδω και μια βδομαδα που ειμαι μελος στο φορουμ και πραγματικα με εχετε βοηθησει απιστευτα!

Ευχαριστω πραγματικα για την πολυτιμη βοηθεια που μου δωσατε!Οπως βλεπω παω για plasma!!Μεσα στο δεκεμβρη βλεπω να την αγοραζω!Αν εχει πεσει και η τιμη ακομα καλυτερα!Θα τα επενδυσω για κανενα home cinema αργοτερα!Απλα μια τελευταια ερωτηση!Υπαρχει καποιος τροπος για να "στρωσω" την τηλεοραση ωστε να μειωσω ακομα περισσοτερο την πιθανοτητα burn in?

Ευχαριστω πραγματικα για την πολυτιμη βοηθεια που μου δωσατε!Οπως βλεπω παω για plasma!!Μεσα στο δεκεμβρη βλεπω να την αγοραζω!Αν εχει πεσει και η τιμη ακομα καλυτερα!Θα τα επενδυσω για κανενα home cinema αργοτερα!Απλα μια τελευταια ερωτηση!Υπαρχει καποιος τροπος για να "στρωσω" την τηλεοραση ωστε να μειωσω ακομα περισσοτερο την πιθανοτητα burn in?

Ρίξε μία ματιά στα παρακάτω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=48164&highlight=burn+in

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=788106&postcount=2

-bye-

. Μία τηλεόραση plasma έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από μίας αντίστοιχης τιμής LCD.
Καλή αγορά λοιπόν.....

Ποιο θεώρημα το λέει αυτό? Γιατί στα mid level οι πλάσμα υπερέχουν σε μαύρο ενώ οι lcd σε χρώματα.

@nikoskouklos

Ελληνικά πιστεύω γνωρίζεις, ώστε να καταλάβεις αυτό που έγραψα πριν:

.......
Μία τηλεόραση plasma έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από μίας αντίστοιχης τιμής LCD.....

Και για να στο καταστήσω σαφές, εννοώ ότι με τα 1200 ευρώ που κοστίζει μία Samsung 50B650 ή με τα 1400 που κοστίζει μία Panasonic 50G10 δεν μπορείς να βρεις καλύτερη, ίδιας διάστασης LCD . Πρέπει να πληρώσεις περισσότερα.......

Ποιο θεώρημα το λέει αυτό? Γιατί στα mid level οι πλάσμα υπερέχουν σε μαύρο ενώ οι lcd σε χρώματα.

Αυτό πάλι πιό θεώρημα το λέει; ή το είπε αυτός που είπε το αμίμητο για "το προβληματικό μαύρο στα 24p";

" In plasma displays, each pixel contains red, green, and blue elements, which work in conjunction to create billions of colors. Insofar as each pixel contains all the elements needed to produce every color in the spectrum, color information was more accurately reproduced with plasma technology than it was with other display technologies. The chromaticity coordinates were more accurate on most plasma displays. Though the color saturation resulting from the pixel design of plasma displays is remarkable, LCD technology has nearly caught plasma in gray scaling color accuracy. Plasma continues to exhibit more richness in color information and more natural coloration. Today, SMPTE color coordinates in top plasma TVs still normally outperform those in LCDs, which tend toward oversaturation."

http://plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/plasma-vs-lcd-picture-quality.html

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Αυτα που λεγαμε παλιοτερα οτι οι πλασμα εχουν καλυτερο μαυρο , και κινηση οτι οι LCD εχουν μεγαλυτερη αναλυση και λεπτομερεια κτλ. τα παντα εχουν αλλαξει...νοημα πλεον εχει μονο η συγκριση συγκεκριμενης πλασμα με συγκεκριμενη LCD...-bye-

Αυτα που λεγαμε παλιοτερα οτι οι πλασμα εχουν καλυτερο μαυρο , και κινηση οτι οι LCD εχουν μεγαλυτερη αναλυση και λεπτομερεια κτλ. τα παντα εχουν αλλαξει...νοημα πλεον εχει μονο η συγκριση συγκεκριμενης πλασμα με συγκεκριμενη LCD...-bye-

Η τεχνολογια ειναι τεχνολογια , δεν αλλαζει με μεζοβεζικες λυσεις τυπου led , η αναλυση παντου ιδια ειναι και το τελευταιο πραγμα ειναι που κοιτας σε τηλεοραση , οσο για την λεπτομερια = image sharpering και εδω κυριαρχουν οι plasma

Η τεχνολογια ειναι τεχνολογια , δεν αλλαζει με μεζοβεζικες λυσεις τυπου led , η αναλυση παντου ιδια ειναι και το τελευταιο πραγμα ειναι που κοιτας σε τηλεοραση , οσο για την λεπτομερια = image sharpering και εδω κυριαρχουν οι plasma

Δεν θελω να ανοιξω παλι διαμαχη αλλα αυτο που λες ειναι ακριβως το αναποδο απο οτι ισχυει στην πραγματικοτητα...

Απο τοτε που βγηκε το Google ολοι εγιναν ειδικοι που λες και εσυ , το προβλημα ομως δεν ειναι με αυτους αλλα με μερικους που δεν ξερουν καν το google...

Δεν αλλαξε κατι στην τεχνολογια και στο τροπο λειτουργειας των Lcd ωστε να προυσιαζεται λες και βρηκαν το φεγγαρι , με την ιδια τεχνολογια λειτουργουν πολλα χρονια απλα με βελτιωμενα χαρακτηριστικα , στα επομενα μοντελα που βγαινουν το marketing τα βαφτιζει led , και δεν ξερω εγω τι αλλο

Για να χτυπηθει η πλασμα πρεπει να βγει εντελως καινουργια τεχνολογια

Προσωρινές ή όχι λύσεις,βέπουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα, η εικόνα στις LED τηλεοράσεις είναι βελτιωμένη σε σχέση με απλές LCD.

Αυτο το να χτυπηθει η τεχνολογια των plasma,δεν το πολυκαταλαβαινω.Απο ποιους να χτυπηθει?Αφου υπαρχουν εταιριες (LG,Samsung,Panasonic) που ασχολουνται και με τις 2 τεχνολογιες.Υπαρχει καποιο οφελος αν παρακμασουν οι plasma?Εννοω ειναι πιο συμφερουσα για τις εταιριες η παραγωγη μονο lcd?

Δεν θελω να ανοιξω παλι διαμαχη αλλα αυτο που λες ειναι ακριβως το αναποδο απο οτι ισχυει στην πραγματικοτητα...

+1. Εγώ πιστεύω ότι τα LCD panel έχουν ήδη εξελιχθεί αρκετά (δεν περιμένω δραματικές εξελίξεις πλέον...) αλλά με την βοήθεια του local dimming θα πάμε παρακάτω...
Τώρα για ευκρίνεια, είναι θέμα επεξεργασίας και στις LCD & στις πλάσμα.