LCD waterproof. Υπάρχει;

Παιδιά έχω πολύ άκρη για πλεξιγλάς κατασκευή από 99% καθαρό πλεξιγλάς. Λέτε να φτιάξω ένα κουτί και να βάλω από δύο ανεμιστηράκια αθόρυβα από κάθε πλαϊνή πλευρά; όχι από την πάνω πλευρά για να μην στάζουν οι υδρατμοί μέσα.

Κι από που θα τραβάνε αέρα; Πάλι υδρατμούς θα σου βάζουν στο κουτί.
Και με τον ήχο τι θα κάνεις; Εξωτερικά ηχεία woterproof που βάζουν στα φουσκωτά;

Εγω λεω να βαλεις μια 19" και μια χαρα θα εισαι. Βεβαια δεν ξερω τι χορο εχεις αλλα 32" ειναι λιγο too much.

Κι από που θα τραβάνε αέρα; Πάλι υδρατμούς θα σου βάζουν στο κουτί.
Και με τον ήχο τι θα κάνεις; Εξωτερικά ηχεία woterproof που βάζουν στα φουσκωτά;

Γιατί να τραβάνε αέρα; Θα βγάζουν τον θερμό αέρα της τηλεόρασης.

Οσο για τον ήχο αν ανοίξεις λίγο τον ήχο σίγουρα θα ακούγεται . Εξάλλου θα περνάει και ο ήχος από τις τρύπες τ' ανεμιστήρια. Μια χαρά θα είναι ο ήχος.

Το πρόβλημα που σκέφτομαι είναι αν θα πιάνει υδρατμούς από την ΜΕΣΑ πλευρά του πλεξιγκλάς λόγω διαφορετικής θερμοκρασίας.....διότι αν γίνεται αυτό βράστα.
Μήπως η μπροστινή μπλευρά θα πρέπει να είναι θερμομονωτικό τζάμι αντί για πλεξιγκλάς;

Τασο εαν μπορεις να γκρεμισεις λεμε τωρα ετσι... μπορεις να κανεις ενα συστημα εξαερισμου και να φευγει ο ζεστος αερας. Βεβαια πολυ φασαρια...

η λύση είναι αυτή που ανέφεραν και πιο πάνω, κάνει μια τρύπα στο μπάνιο και φτιάχνεις με πλεξιγκλάς τον τοίχο και η τηλεόραση θα αερίζεται απο το δωμάτιο.

Εγώ λέω να ρίχνεις κανα ύπνο ...
Ούτε η ποιότητα της εικόνας θα σ'ενδιαφέρει, ούτε να θαμπώσει ή καεί...
και μπορεί να δεις και κανα καλό όνειρο!;)

Για δώσε μια κάτοψη του μπάνιου και που σκοπεύεις να την βάλεις.

Υποψιάζομαι ότι η μπροστινή πλευρά θα πρέπει να είναι το διπλό τζάμι που έχουμε στα αλουμίνια τα παράθυρα, για αποφυγή υδρατμών από την μεριά της οθόνης.

Εκεί που σκέφτομαι να μπει από την πίσω μεριά δεν είναι δωμάτιο, αλλά μπαλκόνι. Οπότε το ξεχνάμε.
Εκτός κι αν το κάνω σαν εκείνη την φωτογραφία σε ένα χωριό που είχαν βγάλει όλο το πίσω μέρος της τηλεόρασης στον δρόμο και από μέσα από το σπίτι φαινόταν σαν flat η TV. :D

Μηπως να σκεφτεις την λυση waterproof προτζεκτορα ο οποιος να παιζει στην φυσουνα-κουρτινα που κρυβει την μπανιερα??
Τι φαντασια που εχω ο φουστης???
Παντως οταν ειδα τον τιτλο ρε συ τασο νομιζα οτι αστειευοσουνα!!!
Χεχε!!
Παντως περαν της πλακας τωρα,
Μηπως ειναι λιγακι υπερβολη το να βαλεις και στο μπανιο tv?
Εκτος το οτι σιγουρα θα ριξεις χρηματα-ταλαιπωρια,και 100% θα την παρεις στο χερι σε συντομο διαστημα γιατι οπως και να το κανουμε απο την υγρασια δεν γλυτωνεις τον κολο σου κατω να χτυπας!
Σκεψου το!

Last edited:
η άλλη λύση είναι να φτιάξεις πατάρι στο μπάνιο, να την βάλεις εκεί και να βλέπεις ξάπλα πάνω απ' τη μπανιέρα.

Ποτέ δεν κάνουμε αστεία με το hobby μας. Αστεία στην δουλειά μόνο :grinning-smiley-043

Πάντως δεν είναι άσχημο μιά τρύπα στον τοίχο και να προβάλει προβολέας από το διπλανό δωμάτιο. :idea: Αυτό μπορεί να γίνει... αλλά ήχος γιοκ. :chinscratch:

Θα πρέπει να γίνει θήκη η οποία στην κάθε πλευρά της θα έχει δύο σωλήνες οι οποίες η μία στην είσοδο της θα έχει ανεμιστηράκι για εισαγωγή φρέσκου αέρα και η άλλη πάλι με ανεμιστηράκι που θα τον βγάζει..
Αν το κάνεις αυτό εννοείται οτι οι θύρες εισόδου και εξόδου του αέρα θα πρέπει να είναι σε διαφορετικά ύψη!

Τα προβλήματα που θα προκύψουν όμως είναι τα εξής:
1)Το κουτί που θα φτιάξεις πρέπει να μην θαμπώνει.
2)Το κουτί θα πρέπει να είναι απολύτως στεγανό.
3)Δεν ξέρω πως θα βγάλεις ήχο απο το κουτί.
4)Θα είναι σχετικά άσχημο γιατί απο την κάθε άκρη του κουτιού θα πρέπει να τρέχουν οι σωλήνες του αέρα.
5)Εννοείται οτι αέρα θα τραβάς απο άλλο δωμάτιο για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υγρασίας..
6)Θα έχεις έξτρα θόρυβο απο τα ανεμιστηράκια αλλά δεν νομίζω να σε νοιάζει!
7)Δεν ξέρω βέβαια αν θα δουλεύει το χειριστήριο και
8)Δεν ξέρω πως θα καθαρίζεις την εσωτερική επιφάνεια του κουτιού αν και δεν νομίζω να είναι μια διαδικασία που θα την κάνεις συχνά!

Όλα τα παραπάνω αναιρούνται αν βρείς μια τηλεόραση με δείκτη προστασίας IP66 και πάνω..
Αλλά δεν ξέρω πόσο θα την πληρώσεις!:flipout:

Re: Απάντηση: LCD waterproof. Υπάρχει;

Ποτέ δεν κάνουμε αστεία με το hobby μας. Αστεία στην δουλειά μόνο :grinning-smiley-043

Πάντως δεν είναι άσχημο μιά τρύπα στον τοίχο και να προβάλει προβολέας από το διπλανό δωμάτιο. :idea: Αυτό μπορεί να γίνει... αλλά ήχος γιοκ. :chinscratch:

Βασικα επειδη στο μπανιο υπαρχουν συνθηκες δυσκολες,οπως υγρασια,μεγαλυτερη θερμοκρασια απο ολους τους αλλους χωρους λογω του καλοριφερ,το οποιο θερμαινει περισσοτερο λογου του εμβαδου καθε μπανιου που ειναι μικρο,και σε συνδιασμο με τους υδρατμους μπορει στο εσωτερικο της οθονης να εμφανιστει υγρασια.
Εκτος του αλλου οτι πρεπει να εχεις μπριζα και καλωδιο ειδικα για χρηση στην υγρασια,και οπωσδηποτε καλη γειωση!

Μια φαντασιωση τωρα!!
Ειμαι στο wc και κανω το μπανακι μου..
Συχρονως παρακουλουθω και το matrix,o καιρος εξω ειναι βροχερος,εχει ξεσπασει καταιγιδα,Και ΚΑΖΑΜ ενας κεραυνος στην στεγη του σπιτιου μου,ο οποιος χτυπαει την κεραια μου,και εγω ειμαι στο μπανιο,και οι υδρατμοι εχουν ενωθει στα πλακακια και συνεπως στην οθονη μου,η οποια ειναι συνδεμενη με την κεραια!!!
R.I.P

Kαλα πρεπει να γινω σεναριογραφος!!:firstprize::flipout:

Α ξέχασα...
Το κουτί θα πρέπει να έχει και υαολοκαθαριστήρα γιατί απο την εξωτερική πλευρά είναι δεδομένο οτι θα έχει υδρατμούς και δεν νομίζω να είσαι σε θέση κάθε λίγο και λιγάκι να την σκουπίζεις...:flipout: