Legent HD2

Ας συνεχιστεί η συζήτηση στα περί του τίτλου του θέματος παρακαλώ.

Είχε κάποιος απάντηση από την Satsonix για το πρόβλημα;

Καλημέρα, να ρωτήσω αν γνωρίζεται` Υπάρχει συμβατότητα με το Firmware απο Ferguson Ariva Τ70 (λόγο Mstar 7802) και αν κερδίζεις κάτι (ως m-player κυρίως στο θέμα ηχου!) εγκαθιστώντας το; (είδη τον δουλεύω με USB-100)

Δεν το έχει δοκιμάσει κάποιος, αλλά καθώς ο Τ70 υποστηρίζει DVB-T2, στην καλύτερη περίπτωση ο HD2 δεν θα πιάνει κανάλια.

Πήρα έναν HD2 για φίλο και έτσι είχα την ευκαιρία να του ρίξω μια σύντομη ματιά.

Με ενθουσίασε η ταχύτητα αλλαγής καναλιών μέσω των αριθμητικών πλήκτρων. Πολύ γρήγορος! Επιτέλους ένας δέκτης που δεν περιμένει 5" πριν ξεκινήσει να αλλάξει κανάλι!
Ο δέκτης έχει πολλές οπές αερισμού στην κάτω πλευρά του, αλλά καμία στα πλαϊνά, ούτε πίσω. Στην πάνω μεριά έχει πολύ μικρές και πολλές.

Δεν πρόλαβα να δω όλα όσα ήθελα του λογισμικού του, αλλά νομίζω κάλυψα τα περισσότερα από τα σημαντικά σημεία.
Α. Διάφορα
  1. Η μετάφραση είναι πολύ κακή και πολλές λέξεις είναι ακόμη στα Αγγλικά, όπως π.χ. τα ονόματα των ημερών. Δεν φαίνεται να έχει γίνει από τον εισαγωγέα, αλλά πρέπει να είναι όπως την έκανα οι Κινέζοι ώστε να λένε ότι έχει και ελληνικό μενού.
  2. Η ενδείξεις σήματος είναι συνεχώς στο 100%. Σίγουρα δεν έχω καλό σήμα, καθώς οι Turbo-X HD-1000 και Crypto ReDi 250MP δεν έπιαναν καν όλα τα κανάλια.
  3. Αργεί να δώσει σήμα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης στο scart. Κατά την ενεργοποίησή του, ανάβει το πράσινο λαμπάκι του δεν στέλνει σήμα στην τηλεόραση. Μετά από λίγη ώρα την ενεργοποιεί και φαίνεται κατευθείαν το κανάλι, καθόλου κάποιο λογότυπο εκκίνησης. Κατά την απενεργοποίηση, ο δέκτης σταματάει να στέλνει εικόνα αλλά διατηρεί ενεργεί την τηλεόραση για περίπου 2" ακόμη, κι έτσι φαίνεται μπλε εικόνα. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα, κυρίως επειδή οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία του scart είναι λίγες, αλλά δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Για περίπου 2" προσπαθείς να ξανανοίξεις/ξανακλείσεις την τηλεόραση.
  4. Πατώντας το πλήκτρο ΟΚ/εμφάνισης της λίστας καναλιών, η λίστα που εμφανίζεται είναι είναι πολύ φαρδιά και κρύβει μεγάλο τμήμα της εικόνας. Ακόμα και μακρυά ονόματα καναλιών, όπως το Nickeleodeon Plus, αφήνουν πολύ κενό χώρο μετά το τέλος τους. Τουλάχιστον να τον χρησιμοποιούσε, αφού παρά τον πάρα πολύ χώρο, δεν εμφανίζει ολόκληρο το όνομα του καναλιού αυτού. Φαίνεται ότι υπάρχει περιορισμός στο πλήθος χαρακτήρων.
  5. Λείπουν οι ρυθμίσεις RAW-HDMI PCM και RAW-HDMI RAW στην ψηφιακή έξοδο ήχου. Έτσι, απαιτεί μπες-βγες στο μενού για όσους τον συνδέουν σε εξωτερικό αποκωδικοποιητή/ενισχυτή για να παίρνουν και τον ψηφιακό του ήχο.
  6. Δεν έχει επιλογή «Standby LoopThrough», για εξοικονόμηση ενέργειας.
  7. Η ημερομηνία αναγράφεται σε μορφή μήνας/ημέρα/έτος αντί ημέρα/μήνας/έτος.
  8. Βγαίνοντας από κάποιο από τα μενού πολυμέσων, το πλήκτρο recall δεν πάει στο προηγούμενο κανάλι.

Β. Εγγραφές
  1. Ορίζοντας μια προγραμματισμένη εγγραφή, ως προεπιλογή είναι η λειτουργία Προβολή/Κανάλι αντί Εγγραφή, πλην αν αυτό γίνει μέσω του πλήκτρου Timer.
  2. Δεν κατάφερα να κάνω προγραμματισμένες εγγραφές. Όλες απέτυχαν, πλην μίας που τον έκλεισα στο κανάλι Δίον. Ο δέκτης άνοιγε, αλλά δεν άλλαζε κανάλι.
  3. Δεν απενεργοποιήθηκε στο τέλος της εγγραφής.
  4. Δεν μπορεί να οριστεί διάρκεια άμεσης εγγραφής.
  5. Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μιας εγγραφής, τα πλήκτρα 1-2-3 κτλ δεν εκτελούν λειτουργία “GoTo” στο 10%-20%-30% κτλ της εγγραφής.
  6. Επιλέγοντας το μενού εγγραφών (PVR) δεν εμφανίζει κατευθείαν τις εγγραφές, αλλά φακέλους. Πρέπει να γνωρίζεις το όνομα του φακέλου που τις σώζει, αλλιώς δεν μπορούν να βρεθούν.
  7. Τα προβλήματα εικόνας μετά από εγγραφή είναι ελαφριά και γι'αυτό στην αρχή νόμιζα ότι όλα ήταν οκ. Σύντομα παρατήρησα ότι ανά διαστήματα η εικόνα είχε μικρά προβλήματα, με κάποιο τμήμα της να εμφανίζεται κατεστραμμένο. Πολύ ενοχλητικό μετά από λίγο.

Γ. Timeshift
  1. Οι εγγραφές του Timeshift μπορούνε να αποθηκευθούν αλλά δεν μπορούν να προβληθούν από το μενού εγγραφών (PVR) ή προβολής βίντεο. Αδύνατον να τις δεις μέσω του δέκτη.
  2. Το διπλό πάτημα του πλήκτρου Information κατά την εγγραφή του Timeshift εμφανίζει το πλαίσιο πληροφοριών, αλλά αντί Timeshift λέει ΕΓΓΡΑΦΗ.

Το 7802/7801 φαίνεται ότι έχει πιο ανώριμο λογισμικό από το παλιό 7818. Πάλι η Mstar τα έκανε μούσκεμα με το λογισμικό της στην αλλαγή τσιπ. Και αυτό φαίνεται κυρίως στις εγγραφές.
Αν ο δέκτης δεν προορίζεται για εγγραφές, είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά HD δέκτης και να έχει προβλήματα στις εγγραφές που ούτε οι SD έχουν... Χάνει του υποψήφιους αγοραστές που θέλουν δέκτη ίσως για τον κυριότερο λόγο να πάρει έναν κάποιος πια.

Last edited:
Αργεί να δώσει σήμα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης στο scart. Κατά την ενεργοποίησή του, ανάβει το πράσινο λαμπάκι του δεν στέλνει σήμα στην τηλεόραση. Μετά από λίγη ώρα την ενεργοποιεί και φαίνεται κατευθείαν το κανάλι, καθόλου κάποιο λογότυπο εκκίνησης. Κατά την απενεργοποίηση, ο δέκτης σταματάει να στέλνει εικόνα αλλά διατηρεί ενεργεί την τηλεόραση για περίπου 2" ακόμη, κι έτσι φαίνεται μπλε εικόνα. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα, κυρίως επειδή οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία του scart είναι λίγες, αλλά δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Για περίπου 2" προσπαθείς να ξανανοίξεις/ξανακλείσεις την τηλεόραση.

Για την όποια αργοπορία, ok συμφωνώ.
Αλλά για το bold που έβαλα... Εγώ όταν ανοίγω την TV και στα καπάκια το δέκτη, ok κάνει την αργοπορία που λες, αλλά αμέσως μετά δείχνει το λογότυπο "LEGENT HD2" σε άσπρο φόντο (αυτό για 1 δευτερόλεπτο, ίσως και κάτι παραπάνω, δε ξέρω) και μετά ξεκινάει η αναπαραγωγή του καναλιού.

Τα ίδια και σε εμένα. Τον δέκτη τον έχω συνδέσει σε CRT τηλεόραση. Όταν ανοίγω την TV, και μετά ανοίξω και τον ψηφιακό δέκτη απο το τηλεκοντρόλ, αμέσως ανάβει το πράσινο φωτάκι του δέκτη, και μετά απο 7-8 δευτερόλεπτα εμφανίζεται το λογότυπο LEGENTHD2 (για περίπου 1 δευτερόλεπτο) και μετά δείχνει εικόνα απο την ροή του καναλιού.

talos_2002, όταν ενεργοποίησες εγγραφή pvr είδες και εσύ σπασίματα στην εικόνα?

Ναι, είναι το Β7. Στην αρχή δεν το αντιλήφθηκα επειδή περίμενα να δω αμέσως πρόβλημα, οπότε νόμιζα δεν υπάρχει πρόβλημα εδώ. Καθώς έπαιζε ο δέκτης παρατήρησα ότι είχε συχνά προβλήματα εικόνας, σαν αυτά που υπό κανονικές συνθήκες βλέπουμε σπάνια, όπως όταν υπάρχει μικρό πρόβλημα στην μετάδοση, δηλαδή ένα μικρό τμήμα της εικόνας να εμφανίζεται αλλοιωμένο για μισό δευτερόλεπτο.

Θα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει τα Β2 και Β4 στον δέκτη του;

Re: Απάντηση: Legent HD2

Θα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει τα Β2 και Β4 στον δέκτη του;
Ο λόγος που βρέθηκα εδώ ήταν ψάχνοντας για το Β2 θεμα (οχι οτι δεν είχα άλλα θέματα) . Οντως εάν προγραμματίσω καθημερινη εγγραφή , μπορεί να δουλεψει την επόμενη μέρα μπορεί και όχι . Μπορεί να δουλέψει για 1η φορά την παραεπόμενη μέρα . Μπορεί και να μην δουλεψει ποτέ . Νομιζα οτι βοηθουσε να βγαλω εντελος την πριζα για μερικα δευτερα αλλα τελικα δεν εδωσε λυση.

Ναι πολύ σπαστικά επίσης και το B1, B4, B5 .

Επίσης σπάνια βλέπω να δουλεύει το 'Αυτόματη απενεργοποίηση σε 3 ώρες, εάν δεν κάνουμε κάποια ενέργεια'

Ημουν καλομαθημενος απο ενα Crystal Audio MicroSD που πρεπει να εκλεισε 5ετια ...

Last edited:
εχω στα χερια μου τον legent με
εκδοση
V 1.2.8
9/1/2015 kai εκδοση υλικου 181G V 1.0

παρατηρησα οτι οταν κανω αλλαγη απο καναι σε κααναλι της digea στους πολυπλεκτες με τα μεγαλα ιδιωτικα καναλια αργει πολυ να δειξει εικονα ενω στα καναλια της ΕΡΤ δεν το κανει αυτο. υπαρχει καποιια αλλη ποιο νεα αναβαθμηση?

Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με τον εισαγωγέα.
Αν θέλεις, ανάφερέ του και κάποια από τα προβλήματα που βρήκα και έγραψα λίγο πριν το δικό σου μήνυμα, γιατί εγώ δεν πήρα καν απάντηση.

Απάντηση: Re: Legent HD2

εχω στα χερια μου τον legent με
εκδοση
V 1.2.8
9/1/2015 kai εκδοση υλικου 181G V 1.0

παρατηρησα οτι οταν κανω αλλαγη απο καναι σε κααναλι της digea στους πολυπλεκτες με τα μεγαλα ιδιωτικα καναλια αργει πολυ να δειξει εικονα ενω στα καναλια της ΕΡΤ δεν το κανει αυτο. υπαρχει καποιια αλλη ποιο νεα αναβαθμηση?

Το επιβεβαιώνω κι εγώ αυτό παιδιά.
Τα κρατικά κανάλια "φορτώνουν" αισθητά πιο γρήγορα από τα Digea. Το περίεργο είναι ότι δε θυμάμαι να υπήρχε αυτό το θεματάκι παλιότερα. Δεν παίρνω κι όρκο βέβαια αλλά σαν να θυμάμαι ότι έτσι όπως τα λέω ήταν...

Και η Digea και η ΕΡΤ έχουν πια κανάλια mpeg4. Αλλά έχουν διαφορετική κωδικοποίηση. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι κάποιο πρόβλημα στο λογισμικό κάνει τον δέκτη να ζορίζεται στην κωδικοποίηση της Digea. Όντως θα μπορούσε να λυθεί με λογισμικό γιατί κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στον χρόνο συντονισμού με το κανάλι.
Αρκεί βέβαια να μιλάμε για τα ΕΡΤ 1,2,HD. Και να μην μιλάμε για τα ξένα κανάλια που δίνει η ΕΡΤ. Αυτά νομίζω είναι ακόμα mpeg2 που είναι σαφώς πιο γρήγορο στο zapping.
Λένε ότι το σύστημα mpeg4 που επέβαλε η Digea, και μετά αναγκάστηκε να ακολουθήσει και η ΕΡΤ, έχει περισσότερες δυνατότητες από το mpeg2 που χρησιμοποιούσε αρχικά η ΕΡΤ προ Digea. Αλλά οι πάροχοι δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του mpeg4, και έτσι το μόνο που μας έφερε είναι πιο αργό zapping.

αυτο το προβλημα το εχει μονο στα μεγαλα ιδιωτικα. Στις συχνοτητες με τα τοπικα καναλια οι αλλαγες γινονται ποιο γρηγορα οπως στην ΕΡΤ

οταν τον πηρα τον δεκτη τον Δεκεμβριο δεν το εκανε αυτο μαλλον κατι αλλαξανε στην digea και ζωριζεται ο δεκτης.

Τα ίδια και σε εμένα, μόνο στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια αργεί τόσο πολύ να αλλάξει κανάλι και κάνει περίπου 4 με 4.5 δευτερόλεπτα ! Παλιότερα δεν αργούσε τόσο πολύ και η ταχύτητα αλλαγής των καναλιών ήταν σε κανονικά επίπεδα..

Κάντε έναν κόπο να επικοινωνήσετε με την Satsonix. Πιθανώς θα σας ζητήσει και δείγμα εγγραφής για να το στείλουν στην Mstar.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με τα μικρά τοπικά κανάλια δεν το έχω προσέξει τόσο πολύ. Και τα τοπικά κανάλια όλα της Digea δεν είναι; Γενικά σε όλη την Ελλάδα λέω. Μήπως δηλαδή είναι mpeg2, και γιαυτό είναι πιο γρήγορα στο zapping;

Αυτό ήξερα και εγώ. Άρα δεν δικαιολογείται. Δεν μπορεί κανάλια mpeg4 της Digea να έχουν τόση διαφορά στον χρόνο zapping. Μόνο αν έχουν διαφορετική κωδικοποίηση, και στην μία κωδικοποίηση να ζορίζεται ο Legent HD2. Φαίνεται όντως να είναι θέμα λογισμικού.

παντως το προβλημα που εχει υπαρχει ακομα και αν συνδεσεις τον δεκτη με το σκαρτ ενω το παλιοτερο προβλημα που ειχε ο δεκτης με το μη συνχρονισμο ηχου εικονας γινονταν μονο μεσω HDMI