Legent HD2

Καλησπέρα!
Μια ερώτηση... Υπάρχει περίπτωση να προστεθεί AVL (Auto Volume Leveling) σε επόμενο firmware;
Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλώς όρισες!
Ο 8102 έχει πολύ γρήγορη αλλαγή και είναι η προτίμησή μου, κυρίως αν τον συνδέσεις μέσω scart. Οι υπόλοιποι Strong απορρίπτονται.
Ο Legent είναι μια πραγματικά καλή και εξαιρετικά προσιτή συσκευή, οπότε θα τον προτιμούσα αν θέλω πολύ καλή ποιότητα εικόνας σε σύνδεση μέσω HDMI.
Ο crystal μου φαίνεται ακριβός, αλλά είναι ο μόνος που μπορείς να προγραμματίσεις το τηλεχειριστήριό του για να ανοιγοκλείνεις με αυτό την τηλεόραση, ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείς 2ο τηλεχειριστήριο. Μόνο αν είχα αυτή την ανάγκη θα τον επέλεγα.

Όποιον κι αν πάρεις, αν θέλεις, γράψε μας τις εντυπώσεις σου. :smile:

Καλώς σας βρήκα! :smile:
Εν τέλει πήρα εναν Legent για τη μια μας τηλεοραση στο δωματιο και εναν Crystal για το σαλονι που χρησιμοποιουμε πιο συχνα να μην μας γινει κουραστικο το δευτερο τηλεχειριστήριο. Στον Legent παρατήρησα ενα μικρο προβλημα συγχρονισμου εικόνας-ηχου, δεν ξερω αν ειναι γενικο αυτο ή συγκεκριμενα σ εμενα παντως να σημειωθει οτι συνδεεται με SCART, αλλα είχαμε σκοπο να την αλλαξουμε με μια που θα φερουμε κ εχει HDMI γι αυτο και προτιμησα τον Legent. Οταν γίνει η αλλαγη θα σας πω αν οντως ηταν απο κει. Με τον crystal δεν εχω παρατηρησει κατι αρνητικο ακομα. Απολυτα ικανοποιημένος! Ευχαριστώ για τη βοήθεια. :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Crystal hd από εμένα
Ευχαριστώ πολύ! Πολυ ευχαριστημένος!:smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

για το legent φιλε που αναφερεις εκανες αναβαθμιση λογισμικου? αν οχι κανε και δεν θα εχεις θεμα με τον ηχο http://www.satsonix.gr/legenthd2gr.html
Προσοχη , η αναβαθμιση ειναι για τον legent hd2 ,ελπιζω αυτον να πηρες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

για το legent φιλε που αναφερεις εκανες αναβαθμιση λογισμικου? αν οχι κανε και δεν θα εχεις θεμα με τον ηχο http://www.satsonix.gr/legenthd2gr.html
Προσοχη , η αναβαθμιση ειναι για τον legent hd2 ,ελπιζω αυτον να πηρες

Ναι φιλε, ο Legent HD2 ειναι. Κατι είχα διαβασει στις αρχες που το εψαχνα πριν καν αγορασω αλλα μετα το ξεχασα εντελως! Σε ευχαριστω παρα πολυ! Θα του κανω τωρα κ ολας!

Σαν player τι λεει? Ειναι καλη επιλογη? Θα ηθελα να αγορασω εναν μονο και μονο να τον εχω στην Τ.V. του υπν/τιου σαν player. Διαβαζα οτι εχει θεμα με τον ηχο στα avi κλπ. Γενικα αξιζει σαν player ή οχι? Ευχαριστω.

Σ αυτα τα λεφτα τοτε (20ευρω) ποιον θα προτεινες για player κατα κυριο λογο? Ευχαριστω.

Καλησπέρα ! Ο δέκτης απο 19.90 πήγε στα 20.90.

Εχθές τον παράγγειλα απο το e-shop για να τον βάλω στο μόνιτορ του pc, αλλά να τον έχω και στην τηλεόραση για δοκιμές, αφού απο το 2012 εδω στο σπίτι έχω μόνο έναν Crypto ReDi 250 MP ο οποίος παίζει μια χαρά μέχρι και τώρα. (αν και του έχω αλλάξει ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές τρείς φορές !)

Την ώρα της παραγγελείας ξεχάστηκα ότι στο μόνιτορ του pc (LG 23" vga-hdmi-dvi) δεν έχω ηχεία, απλά έχω ξεχωριστά "ενεργά PC ηχεία" (με δικό τους ενισχυτή) που παίρνουν τον ήχο με καλώδιο mini jack-σε-RCA απο το line out-1 της καρτας CREATIVE SOUND BLASTER 7.1 AUDIGY SE και τον πηγαίνουν στα ηχεία.

Το μόνιτορ με το pc το έχω συνδέσει με την αναλογική VGA σύνδεση, οπότε την hdmi είσοδο του μόνιτορ θα την συνδέσω με τον dvb-t δέκτη.
Αν βάλω έναν αντάπτορα "Scart σε RCA" στον δέκτη, μπορώ να πάρω τον ήχο με RCA και να τον στείλω κατευθείαν στα ηχεία που έχουν και είσοδο line-in / audio-in, ή όταν ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με hdmi, η έξοδος scart του δέκτη δεν είναι ενεργή ?

Επίσης τον ήχο απο την Scart του δέκτη μπορώ να την στείλω στο διπλανό ηχοσύστημα που σε αυτό έχω συνδέσει έναν μίχτη με cd players και πικάπ, και απο εκεί να τον βάλω σε ένα κενό line-in του μίχτη και μετά απο το "output" να πάει ο ήχος στο line-in της κάρτας ήχου, και να ακούγεται ο ήχος απο τα ηχεία του pc, όπως κάνω όταν βάζω μουσική απο το ηχοσύστημα. (απλά έτσι πρέπει να έχω ενεργό και το ηχοσύστημα με τον μίχτη όταν βλέπω tv)

Κάτι τελευταίο που σκέφτηκα είναι αν μπορώ να στείλω ψηφιακά τον ήχο απο τον δέκτη στο pc μέσω του SPDIF. Η κάρτα ήχου που έχω, έχει μια ψηφιακή είσοδο αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, και που το έψαξα λίγο βλέπω ότι θέλει μια extra μοντούλα που θα συνδέει την οπτική ίνα σε mini jack και μετά θα συνδέεται επάνω στην κάρτα ήχου. Αν το κάνω αυτό θα μπορώ να έχω ήχο απο .mkv ταινίες με ήχο DTS/AC3 ?

Επίσης ο δέκτης ως media-player έχει μεγάλους υπότιτλους χωρίς προβήματα ?

Ευχαριστώ !

Να ενημερώσω ότι στο pc δεν χρησιμοποιώ πολυκάναλο ήχο (5.1 ή 7.1 κτλ..) αλλά η ρύθμιση απο την κάρτα ήχου είναι ως "desktop stereo speakers" δηλαδή η σύνδεση στα δύο μου ηχεία είναι 2.0

Δηλαδή αν μπορέσω να περάσω την ψηφιακή έξοδο του Legent HD2 μέσα στην κάρτα ήχου, τότε ο πολυκάναλος ήχος απο τα .mkv αρχεία θα μετατρέπεται αυτόματα σε στέρεο μέσα στην κάρτα ήχου και θα περνάει στα ηχεία.

Απάντηση: Re: Legent HD2

ή όταν ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με hdmi, η έξοδος scart του δέκτη δεν είναι ενεργή ?
Δεν έχω συναντήσει αποκωδικοποιητή που αν μην δίνει ταυτοχρόνως σήμα και από τις δύο εξόδους. Λογικά και αυτός δίνει και από τις δύο.

Επίσης τον ήχο απο την Scart του δέκτη μπορώ να την στείλω στο διπλανό ηχοσύστημα που σε αυτό έχω συνδέσει έναν μίχτη με cd players και πικάπ, και απο εκεί να τον βάλω σε ένα κενό line-in του μίχτη και μετά απο το "output" να πάει ο ήχος στο line-in της κάρτας ήχου, και να ακούγεται ο ήχος απο τα ηχεία του pc, όπως κάνω όταν βάζω μουσική απο το ηχοσύστημα. (απλά έτσι πρέπει να έχω ενεργό και το ηχοσύστημα με τον μίχτη όταν βλέπω tv)
Εδώ δεν κατάλαβα και πολλά.
Αν πάρεις την αναλογική από τον δέκτη, την συνδέεις σε όποια συσκευή θέλεις που έχει επίσης αναλογική.

Κάτι τελευταίο που σκέφτηκα είναι αν μπορώ να στείλω ψηφιακά τον ήχο απο τον δέκτη στο pc μέσω του SPDIF. Η κάρτα ήχου που έχω, έχει μια ψηφιακή είσοδο αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, και που το έψαξα λίγο βλέπω ότι θέλει μια extra μοντούλα που θα συνδέει την οπτική ίνα σε mini jack και μετά θα συνδέεται επάνω στην κάρτα ήχου. Αν το κάνω αυτό θα μπορώ να έχω ήχο απο .mkv ταινίες με ήχο DTS/AC3 ?
Η μοντούλα που αναφέρεις μετατρέπει τον ψηφιακό ήχο σε αναλογικό, άρα δεν χρησιμοποιείς την ψηφιακή είσοδο, οπότε κανένας λόγος να το κάνεις.
Θέλεις κάτι που να μετατρέπει το coaxial βύσμα του δέκτη σε το βύσμα που είναι η ψηφιακή είσοδος της κάρτας σου.
Το αν αυτή θα αποκωδικοποιεί τον ήχο AC3 ή DTS, εξαρτάται από το λογισμικό της. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό, αλλά μπορείς να το βρεις με λίγο ψάξιμό του και πειραματισμό. Αν δεν βγάλεις άκρη η μετατροπή του ήχου του αρχείου απαιτεί μόλις 10'.

Επίσης ο δέκτης ως media-player έχει μεγάλους υπότιτλους χωρίς προβήματα ?
Αν και οι Mstar δέκτες της Giec είχαν ελαφρώς μικρούς υπότιτλους στο παρελθόν, δεν θυμάμαι να υπήρχαν παράπονα για αυτόν. Καλύτερα όμως ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες.

Re: Απάντηση: Re: Legent HD2

Φίλε talos ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ! Μια χαρά τα έγραψες για την μοντούλα η οποία μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό, απλά εγώ δεν έγραψα σωστά την σκέψη μου.

Δηλαδή η κάρτα ήχου (χώρια απο τις εξόδους), έχει τρείς εισόδους μόνο σε μία υποδοχή και διαλέγω εγώ όποια θέλω. Είναι η είσοδος με το μπλέ χρώμα. έχει 1) Digital i/o (input - output) 2) αναλογική είσοδος για μικρόφωνο, και 3) αναλογική είσοδος "line-in" που εκεί έχω βάλει την είσοδο απο το διπλανό ηχοσύστημα με τα cd players και τον μίχτη.
bcNYKe9.jpg

Αφού δέχεται και οπτική ψηφιακή είσοδο στην μπλέ θέση μάλλον με την χρήση ενός ειδικού ψηφιακού αντάπτορα που συνδέει την οπτική ίνα σε ειδικό οπτικό mini jack 3.5, τότε ίσως να μετατρέπει τον ήχο σε στέρεο μέσα στην κάρτα, ή αλλιώς τον βαστάει σαν πολυκάναλο μέσα στην κάρτα (δεν είμαι 100% σίγουρος τι κάνει)

Καλύτερα όμως να αγοράσω κάποια στιγμή την μοντούλα που απο την οπτική ίνα ο ήχος θα γίνει αναλογικός-στερεοφωνικός σε mini jack 3.5, και μετά μέσα απο το line-in της κάρτας ο ήχος θα είναι διαθέσιμος στα ηχεία του pc . Οπότε μαλλον έτσι ίσως να μου αποκωδικοποιήσει το DTS σε απλό στερεο ήχο.. Δεν μένει παρα να το ψάξω λίγο ακόμα το θέμα και να ξεκινήσω δοκιμές.. Προς το παρόν (αφού οπως μου είπες όταν λειτουργεί η hdmi είναι ενεργή και η scart) θα περάσω τον ήχο αναλογικά απο την scart μέσα στο PC ή κατευθείαν στα ηχεία αφού έχουν δικιά τους επιπλέον είσοδο line-in

Εδώ δεν κατάλαβα και πολλά.
Αν πάρεις την αναλογική από τον δέκτη, την συνδέεις σε όποια συσκευή θέλεις που έχει επίσης αναλογική.

Ναι, αυτό ακριβώς.. Απλά αντί να βάλω την αναλογική του δέκτη κατευθείαν στο line-in του PC, μπορώ να την συνδέσω στο line-in του μίχτη , και μετά απο την έξοδο του μίχτη, κατευθείαν στο line-in του PC.

Το θέμα με τους υπότιτλους το έψαξα στις προηγούμενες σελίδες και κάποιος φίλος είχε γράψει ότι είναι ΟΚ.. δεν μένει παρα να το δώ και μόνος μου, αφού πριν λίγες ώρες παρέλαβα τους δέκτες.. (πήρα 2 για να βάλω και έναν στους γονείς μου)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Legent HD2

Η μοντούλα που αναφέρεις μετατρέπει τον ψηφιακό ήχο σε αναλογικό, άρα δεν χρησιμοποιείς την ψηφιακή είσοδο, οπότε κανένας λόγος να το κάνεις.
Θέλεις κάτι που να μετατρέπει το coaxial βύσμα του δέκτη σε το βύσμα που είναι η ψηφιακή είσοδος της κάρτας σου.

Ναι, τελικά φίλε Talos εσύ σωστά το ανέλυσες το ψηφιακό κομμάτι του ήχου, και εγώ τελικά το μπέρδεψα ! Ας μείνω λοιπόν στην αναλογική σύνδεση του ήχου μέσω της scart, και μετά με κάποιες επιπλέον δοκιμές θα επανέλθω να περιγράψω εντυπώσεις όσον αφορά τον DTS ήχο μέσω του PC.. (αν βγάλω κάποια άκρη..)

Όπως είπες , πρέπει να περάσω τον ήχο απο το Coaxial μέσα στην ψηφιακή είσοδο line-in της κάρτας.

Εγώ περιέγραψα κάποιες ψηφιακές λειτουργίες μέσω οπτικής ίνας , αλλά ο dvb-t δέκτης δεν έχει optical έξοδο.

Καλησπερα σας.
Μολις πηρα τον συγκεκριμενο δεκτη και δυστυχως εχω απογοητευτει με κατι σπασιματα και κολληματα που μου κανει ανα διαστηματα σε ολα τα καναλια. Μην μου πειτε για καλη ληψη, καλωδια, κεραιες κτλ γιατι ειναι 1000% σιγουρο οτι εχω πολυ καλη ληψη. Να σημειωσω οτι πριν ειχα εναν αλλο δεκτη και με τον καινουργιο εχω πιασει και την ΕΡΤ-3 που δεν την επιανα πριν καθολου. Οποτε δεν ειναι θεμα ληψης αλλα "ζορισματος" του δεκτη. Κριμα γιατι γενικα ειχα ακουσει πολυ καλα λογια πριν τον αγορασω.
(αναβαθμιση εκανα με το τελευταιο fimware αλλα καμια διαφορα!)

Όταν σου κάνει τα σπασίματα, πέφτει και η ποιότητα του σήματος; Αν όχι, μπορεί να είναι και πρόβλημα των καναλιών.

Re: Απάντηση: Legent HD2

Όταν σου κάνει τα σπασίματα, πέφτει και η ποιότητα του σήματος; Αν όχι, μπορεί να είναι και πρόβλημα των καναλιών.

Οχι το σημα ειναι full 100%.
Παρατηρω οτι μολις το βαζω να γραψει σε σκληρο ξεκιναει μετα να κανει περισσοτερα κολληματα. Επισης μετα απο αναπαραγωγη καποιου αρχειου και επιστρεφοντας μετα σε LIve View. Απο εδω http://www.adslgr.com/forum/threads...για-DIGEA-Συζήτηση-απορίες-προβλήματα/page190 βλεπω οτι και αλλος το ειχε αυτο το προβλημα

Και το πολύ καλό σήμα δεν κάνει πάντα καλό. Μπουκώνει το μηχανάκι.

Αν και φαίνεται οτι ο δέκτης σου έχει άλλο πρόβλημα, κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως στρώσει και γλιτώσεις την διαδικασία της επιστροφής.

Και το πολύ καλό σήμα δεν κάνει πάντα καλό. Μπουκώνει το μηχανάκι.

Αν και φαίνεται οτι ο δέκτης σου έχει άλλο πρόβλημα, κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως στρώσει και γλιτώσεις την διαδικασία της επιστροφής.

Μόλις έκανα επαναφορα στις εργοστασιακες και ξανασυντόνισα τα κανάλια, αλλα ή κατασταση ειναι ιδια! Εγραψα και mail στην αντιπροσωπεια και λογικα θα μου απαντησουν την Δευτερα.
Οσο αφορα το σημα μου ειμαι σε μια τυπικη πολυκατοικια με φυσιολογικο σημα απο Υμμητο. Εξάλλου ειχα και εναν αλλο δεκτη (Crystal Audio) πριν με την ιδια συνδεσμολογια και επαιζε τζαμι.