Leica Q (typ 116) , Q2, Q2 monochrome

Re: Leica Q (typ 116) και Q2

ο λεικα 28/2 για Μ κανει 4300$ και ο 28/1.4 6.600$ οποτε ειναι καλη τιμη πιστευω:)
παντως δεν νομιζω οτι θα βγει κατι στα επομενα 10-20 χρονια που θα δωσει πολυ ανωτερη εικονα. και αποτι καταλαβα η λεικα τις φτιαχνει για να αντεχουν πολλα χρονια.
οποτε η παιρνεις καθε 4-5 χρονια απο μια ρικοχ γρ, η παιρνεις μια λεικα για παντα (και την περνας και στα παιδια σου) και ειναι και φουλ φρειμ

ε συνηθως τα μηχανικα εξαρτιματα χαλανε πρωτα...και μαλλον μπαταρια θα θελει αλλαγη
εχω μια olympus που πρεπει να δουλεθει 11-12 χρονια τωρα χωρις προβλημα

Re: Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Δηλαδή πώς θα ήταν το αποτέλεσμα με πραγματικό 75ρη; Από την ίδια θέση λήψης, με την ίδια απόσταση θέματος κλπ;
Εγώ προβλέπω ακριβώς ίδιο κάδρο με ακριβώς ίδια σχέση με όλα τα στοιχεία του κάδρου. Αυτό δεν λέμε "προοπτική";

ενας 28αρης νικον π.χ ο ais εχει 74-degrees , ενας 85αρης 18g εχει 28.5-degrees... ε, σιγουρα θα εχει διαφορα ωσ προς προoπτικη/παραμορφωση (το βαθος πεδιου ειναι αλλος παραγοντας)

ο λεικα 28/2 για Μ κανει 4300$ και ο 28/1.4 6.600$ οποτε ειναι καλη τιμη πιστευω:)
παντως δεν νομιζω οτι θα βγει κατι στα επομενα 10-20 χρονια που θα δωσει πολυ ανωτερη εικονα. και αποτι καταλαβα η λεικα τις φτιαχνει για να αντεχουν πολλα χρονια.
οποτε η παιρνεις καθε 4-5 χρονια απο μια ρικοχ γρ, η παιρνεις μια λεικα για παντα (και την περνας και στα παιδια σου) και ειναι και φουλ φρειμ

για ψηφιακη μιλας??

Ναι για ψηφιακη , αλλα κυριως για πιοτητα εικονας, οκζ βαζουν gps wifi , αλλα καμια τρελη βελτιωση στην πιοτητα εικονας δεν εχω δει.
για προοπτικη δες εδω το δευτερο παραδειγμα...
https://fstoppers.com/originals/lens-compression-doesnt-exist-147615
δεν ξερω εαν οι ψηφιακες ειναι για μια ζωη, αλλα το σιγουρο ειναι οτι οι λαικα κρατανε της τιμες τους... η 8,και 9 πηραν τουλαχιστον 200 με 300 ευρω πανω...
ναι γιαυτο εγραψα για τα degrees

αυτο που χρειαζομαστε απο τη λαικα ειναι οι φακοι. αν η πανασονικ σκοπευει να δωσει κατι παρομοιο με σειρα μ σε σωμα δηλαδη μικρο μινιμαλ σωμα με μοντουρα μ και φυσικα τιμη πανασονικ τοτε θα μιλαμε για κατι πολυ ενδιαφερον. τα σωματα χανονται με τον καιρο( αλλο λαικα μ8 αλλο μ9 αλλο μ10 και παει λεγοντας. δεν ειναι οπως το φιλμ που ανεξαρτητως μηχανης βαζουμε οτι φιλμ θελουμε), οι φακοι ομως ειναι πολυ αξιολογοι και κριμα να χρησιμοποιουνται κυριως απο πουριστες με φραγκα αντι για φωτογραφους. ονειρα θερινης νυκτος...

Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

digilux3.jpeg

Την έχω 5-6 χρόνια και δεν πρόκειται να την πουλήσω ποτέ, δεν είναι FF και μόλις 8Mpx αλλά το χρώμα της και ειδικά το Α/Μ της δεν παίζονται.
Μακάρι να μπορούσα να βάλω χέρι ή και δάχτυλο :flipout: στην Q2

Πήρες crop Leica; Είναι σαν να παίρνεις κοντή Σουηδέζα.

Απάντηση: Re: Leica Q (typ 116) και Q2

Το απόλαυσα, με βοήθησε να καταλάβω το ειδικό βάρος μιας LEICA ! :twoguns:

ΥΣ
σοβαρα πάντως η μηχανή μου αρέσει πάρα πολύ, αν κάτσει καμία καλή δουλειά θα είναι η πρώτη μου FF μετά από χρόνια. Και θα ακολουθήσω τη συμβουλές του διπλανού νήματος για την παρουσίαση της στο έτερον ήμισυ.

Re: Απάντηση: Re: Leica Q (typ 116) και Q2

Μετά μιλούν κάποιες για σεξισμό και για παρενοχλήσεις. Εγώ βλέπω όντως συμβαίνουν αυτά και σε σημαντικό βαθμό, αλλά υπάρχουν πολλές που εκμεταλλεύονται το φύλο τους για προωθητικές ενέργειες.

Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Βλάση μου καλώς ή κακώς (μάλλον το 2ο) είναι το λεγόμενο: "τραβάτε με κι ας κλαίω"...