Lenco GL78 ...

Re: LENCO GL78 ...

Η ΑΤ 95 δεν ειναι κακη για τα χρηματα της, αλλα ισως λιγη για το πικαπ που στηνεις.

και οι 2 βραχιωνες σου μπορουν να φυγουν ευκολα στον μπαυ και με τα χρηματα να παρεις κατι πιο ταιριαστο, ο πολυσυζητημενος Jelco 750 ερχεται στα 500 ευρω καινουργιος πχ.

απ την αλλη υπαρχει και η επιλογη του καλου vintage, προσωπικα μου αρεσουν καποιοι ιστορικοι βραχιωνες και εχω βαλει τετοιους στα πικαπ μου. βεβαια οι πιο σοβαροι δεν ερχονται τοσο φτηνα ενω υπαρχει και το ρισκο των φθαρμενων.

Για τον Micro seiki υπάρχει ίσως λύση. Το Headshel του βραχίονα CF-2 είναι ακριβώς το ίδιο από ότι διαβάζω σε ένα γερμανικό φόρουμ. επίσης μπορείς να τα βρεις από μιά περίεργη πηγή: Η Micro Seiki κατασκεύαζε δύο πικάπ για λογαριασμό μιάς γερμανικής εταιρείας που έκανε πωλήσεις μέσω ταχυδρομείου, της Quelle, τα πικάπ έχουν το όνομα Universum F2002 και F 2010. Εμφανίζονται αριά και που στο γερμανικό ebay και πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί, σπάνια πάνω από 20 ευρώ. Μπορείς να τα χτυπήσεις και να ζητήσεις από τον πωλητή να σου στείλει μόνο τo headshell. Ή μπορεί να σου στείλει το πικάπ, εσύ κρατάς το headshell και το υπόλοιπο το πετάς...

Για τον Micro seiki υπάρχει ίσως λύση. Το Headshel του βραχίονα CF-2 είναι ακριβώς το ίδιο από ότι διαβάζω σε ένα γερμανικό φόρουμ. επίσης μπορείς να τα βρεις από μιά περίεργη πηγή: Η Micro Seiki κατασκεύαζε δύο πικάπ για λογαριασμό μιάς γερμανικής εταιρείας που έκανε πωλήσεις μέσω ταχυδρομείου, της Quelle, τα πικάπ έχουν το όνομα Universum F2002 και F 2010. Εμφανίζονται αριά και που στο γερμανικό ebay και πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί, σπάνια πάνω από 20 ευρώ. Μπορείς να τα χτυπήσεις και να ζητήσεις από τον πωλητή να σου στείλει μόνο τo headshell. Ή μπορεί να σου στείλει το πικάπ, εσύ κρατάς το headshell και το υπόλοιπο το πετάς...

ευχαριστώ για το tip Κώστα , θα το κοιτάξω ....

σκέφτομαι μήπως αλλάξω σωλήνα ή μόνο το ανταπτοράκι με τις θηλυκές υποδοχές ωστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα h/s ....

*σήμερα ήταν δραστήρια ημέρα, άλλα δύο lenco (ένα 72 και ένα ακόμα 75) χτυπήθηκαν σε πολύ καλές τιμές (40 και 60 ευρώ) και κάπου εδώ σταματάει μάλλον η αγορά lenco και αρχίζει ο σχεδιασμός της 1ης ανακατασκευής ...

καλοριζικα φιλε μου..παιδια εχθες τυλιξα με dynamat to bearing tou gl69 που εχω και το εσφυξα και με μονοτικι ταινια και η διαφορα ηταν μεγαλη , ακουστη...μπασα πριμα διαχωρισμος κ.τ.λ.π το εχει δοκιμασει κανισ απο κατοχους lenco?

δεν ειναι κακη σαν σκεψη αλλα αν ειδες τοση βελτιωση φοβαμαι πως το bearing ειναι αρκετα φθαρμενο και ανεβενει το rumble. το εχεις λυσει να το κοιταξεις ?

Έχω δοκιμάσει λάστιχο με σφιγκτήρες, και είχε καλό απότέλεσμα.

Προς το παρών έχω το μαμά πηγάδι, με αλλαγμένα τα oilite rings καινούργια με καλύτερο tolerance, μπίλια ζαφειριού και τεφλόν, και απέξω σωλήνας delrin με πολύ μικρές ανοχές, χριεάστηκε να τον καρφώσω με σφυρί (ελαφρά μεν) για να μπεί, απέχει τσίμα τσίμα από το μοτέρ...

Αυτό έχει δώσει καλύτερη λεπτομέρεια και μπάσα, αλλά χρειάζομαι να βάλω ένα hiend πηγάδι κάποια στιγμή, και αυτό ακριβώς συζητoύσα εχθές στο τηλέφωνο με έναν φίλο που έχει και αυτός Lenco.

Δυστυχώς τα καλά πηγάδια είναι ακριβά.

το εχω κανει ελενχο καθαρισμα κ.τ.λ.π η ηδεα δεν ειναι δικια μου την διαβασα στο lenco haven ...στην αρχη δοκιμασα μονο ταινια πολυ σφιχτα και πολλα τυλιγματα διπλασιο εγεινε το bearing σε ογκο και μολισ ειδα διαφορα εβαλα και dynamat ...παντος εκανε διαφορα μεγαλη θα ελεγα...

Δεν έχω πρόχειρο το λινκ, τα είχαμε παραγγείλει μαζί με ένα φίλο νομίζω 1-2 ευρώ το ένα, η μπίλια είναι για Rega από IsoKinetic, δεν θυμάμαι από που είχαμε το τεφλόν.

Το delrin μου το παράγγειλε ο τορναδόρος μου.

Αν δεν το βρω κοίτα στο Lenco Heaven υπάρχουν κάπου τα λινκ...

Πάω να ψάξω...

αυτό που λέει το λινκ το OB091214 Plain Oilite Bearing Bush

αλλά κάνε έναν κόπο και τσέκαρε με ψηφιακό παχύμετρο το spindle και την εσωτερική διάμετρο του πηγαδιού, για να είσαι σίγουρος.

ευχαριστώ για το tip Κώστα , θα το κοιτάξω ....

σκέφτομαι μήπως αλλάξω σωλήνα ή μόνο το ανταπτοράκι με τις θηλυκές υποδοχές ωστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα h/s ....

*σήμερα ήταν δραστήρια ημέρα, άλλα δύο lenco (ένα 72 και ένα ακόμα 75) χτυπήθηκαν σε πολύ καλές τιμές (40 και 60 ευρώ) και κάπου εδώ σταματάει μάλλον η αγορά lenco και αρχίζει ο σχεδιασμός της 1ης ανακατασκευής ...
Ασε ρε να πάρει κσι κανας αλλος.....

Λοιπον micro seiki κλωνο ειχα εχω και εγώ.
Επίσης εχω καπου βραχιονα τπ16 που κανιβαλισα απο ενα 166 πριν παρω 160.
Θα δω τι μπορώ να κανω για σενα αν θέλεις να κρατησεις τελικά τα βραχιονια αυτσ

Ασε ρε να πάρει κσι κανας αλλος.....

Λοιπον micro seiki κλωνο ειχα εχω και εγώ.
Επίσης εχω καπου βραχιονα τπ16 που κανιβαλισα απο ενα 166 πριν παρω 160.
Θα δω τι μπορώ να κανω για σενα αν θέλεις να κρατησεις τελικά τα βραχιονια αυτσ

:firstprize:

φτιάξε με Μητσ ...

το TD 166-2 όντως φορούσε τον TP16-mkI με το TP60 h/s .......

*έχει πολλά Lenco ακόμα στο μπαυ , το 2ο 75άρι ανέβηκε το απόγευμα με τιμή έναρξης 0,99 και BIN 50 ......
θόλωσα ....... υπέκυψα ..........

Last edited: