Ευχαριστώ πολύ!
Δηλαδή εννοείς ότι με άλλους συνδυασμούς ξύλων μπαίνουν αλλού ή λιγότερες βίδες?? Οι βίδες έχουν σκοπό σύζευξης με τον πλίνθο, στο πρώτο μου Lenco είχα 6+4... εσύ τώρα έχεις 10 ή 12 +4 ? δεν νομίζω να έχει να κάνει με το είδος ξύλου...
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά το θεωρώ πιθανό.
Το βαριδάκι είναι προς πώληση το ξέρω... απλά ρώτησα πόσα γραμμάρια είναι.
Δε γνωρίζω και για να μάθω πρέπει να το βγάλω από τη θέση του και να το ζυγίσω. Αρκετά μπελαλίδικη δουλειά από μόνη της και έχει και καύσωνα στη Λάρισα...
Μια τελευταία ερώτηση, ποιος ο σκοπός της επαναλίπανσης του μοτέρ? δεν το είχατε λιπάνει όταν το βάλατε στο plinth?...σου έκανε θόρυβο?
Θόρυβος πάντα υπάρχει, έστω και ελάχιστος, και όχι μόνο στα Lenco αλλά σε όλα τα πικάπ. με τη συγκεκριμένη διαδικασία έγινε ακόμα λιγότερος.
Επειδή αυτά τα μοτέρ αν λειτουργούν χωρίς βόμβο δεν χρειάζονται τίποτε άλλο για πολλά πολλά χρόνια... (ο κατασκευαστής Lenco Switzerland έλεγε ΠΟΤΕ, αν δεν απατώμαι...).
Μετα΄από μερικές δεκαετίες λειτουργίας τα λάδια και τα γράσα πήζουν και θέλον αλλαγή. Ο κατασκευαστής ποτέ δεν περίμενε ότι τα πικάπ του θα χρησιμοποιούνταν 50 χρόνια μετά.
Όταν το ετοιμάσω και παίζει όπως πρέπει, είσαι ευπρόσδεκτος να το ακούσεις![]()
Μετα´από μερικές δεκαετίες λειτουργίας τα λάδια και τα γράσα πήζουν και θέλον αλλαγή. Ο κατασκευαστής ποτέ δεν περίμενε ότι τα πικάπ του θα χρησιμοποιούνταν 50 χρόνια μετά.
Ας μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να μειώσω την ποιότητα της προσπάθειας του... αλλά το να αναρωτιόμαστε αν ο αριθμός των βιδών έχει να κάνει με τον συνδυασμό των ξύλων είναι λίγο υπερβολικός...
Η απάντηση είναι απλή... ότι όσο περισσότερες βίδες χρησιμοποιείς τόσο καλύτερη σύζευξη γίνεται του pan με το plinth... απλά πράγματα...
οποιος εχει καει με τον χυλο (Linn...) φυσαει και το γιαουρτι...
![]()
Και δεν μιλάω για τέτοια Lenco που έχει ο Κώστας, εγώ, και το καινούργιο που φτιάχνω... μιλάμε για το Lenco επάνω σε 4 τούβλα και τον βραχίωνα επάνω στο μέταλλο... άστο... δεν υπάρχει σύγκριση...
Μπάνια θες γιατρέ μου!
Χαλαρά...Ζέστη είναι θα περάσει...
Δηλαδή εννοείς ότι με άλλους συνδυασμούς ξύλων μπαίνουν αλλού ή λιγότερες βίδες?? Οι βίδες έχουν σκοπό σύζευξης με τον πλίνθο, στο πρώτο μου Lenco είχα 6+4... εσύ τώρα έχεις 10 ή 12 +4 ? δεν νομίζω να έχει να κάνει με το είδος ξύλου...
Η ερώτηση έγινε επειδή το είχατε λιπάνει όταν το βάλατε στο πλινθ του Nantais... δηλαδή πριν 1-2 χρόνια... μου φάνηκε πολύ περίεργο διότι από την μικρή εμπειρία που έχω επάνω στα μοτέρ αυτά... δύο μέχρι στιγμής, δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα, μάλιστα ένα πολύ καλορυθμισμένο μοτέρ δεν θα πρέπει να έχει καθόλου θόρυβο...
Μάλλον το δικό σου είχε, γιαυτό στο ξαναλάδωσε...
Το μοτέρ μου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά ο Nantais ανακάλυψε μερικά ακόμα κόλπα για να το κάνει καλύτερο μέσω βελτιωμένης λίπανσης και τα εφήρμοσε. Θα ρωτήσω αν μπορώ να τα αποκαλύψω και θα σου πω.
Ο Nantais έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από την κατασκευή των πικάπ του... αυτός ο μύθος επιβεβαιώνεται εν μέρει από το πόσο καλά παίζουν, από την άλλη είναι προς συμφέρον του να διαιωνίζεται αυτός ο μύθος δια μέσω του μυστηρίου του τι υλικά και πόσες βίδες και τι βαράκια χρησιμοποιεί... καλό μεν αλλά από την άλλη παραμένει ένα απλό μηχανικό σύνολο, το οποίο ο ίδιος λέει ότι έχει ρυθμίσει με το αυτί...
Για έλα και συ λίγο στη θέση του. Βγάζει το ψωμί του πουλώντας μοντιφαρισμένα Lenco (και σε διαβεβαιώ ότι πρόκειται για ψωμί και όχι για παντεσπάνι), πειραματιζόμενος καθημερινά και επί πολλά χρόνια με διάφορα υλικά και tweeks, κανένα εκ των οποίων δεν είναι πατενταρισμένο (εδώ γελάμε) ούτε μπορεί να πατενταριστεί. Δεν είναι κάποιος με μιά άλλη δουλειά που πουλάει Lenco από χόμπι, αυτή είναι η δουλειά του. Εσύ θα τα διαλαλούσες αυτά τα μυστικά σε όλο τον κόσμο;
Ας μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να μειώσω την ποιότητα της προσπάθειας του... αλλά το να αναρωτιόμαστε αν ο αριθμός των βιδών έχει να κάνει με τον συνδυασμό των ξύλων είναι λίγο υπερβολικός...
Η απάντηση είναι απλή... ότι όσο περισσότερες βίδες χρησιμοποιείς τόσο καλύτερη σύζευξη γίνεται του pan με το plinth... απλά πράγματα... όσο καλύτερη σύζευξη τόσο καλύτερη απορρόφηση ανεπιθύμητων κραδασμών τόσο λόγω μάζας όσο λόγω μεγάλου όγκου... γιαυτό το reference παίζει καλύτερα από τα μικρότερα μοντέλα λόγο όγκου/βάρους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.