Lenco L75 Restoration Project (Gelenco)

εμενα μου αρεσει και το χρωμα, funky κατασταση. Πολυ καλη δουλεια, μπραβο!

:SFGSFGSF:

Προσωπικά θα πρόσθετα επιπλέον μάζα στο plinth. Του Κώστα αν θυμάμαι καλά είναι κάποιες δεκάδες κιλά.

Συγχαρητήρια. Ωραία δουλειά και μερακλίδικη. Όπως λένε και ο Μιχάλης και ο Μορφέας όσο πιό πολλή μάζα έχει το πλινθ τόσο το καλύτερο. Το δικό μου ζυγίζει 25 κιλά και ο κατασκευαστής το θεωρεί μικρό. (!) Επίσης χρειάζεσαι μιά βάση από πέτρα. Δοκίμασε γρανίτη ή τραβερτίνο (εγώ προτίμησα το δεύτερο γιατί μου άρεσε το κόκκινο χρώμα του, αλλά υπάρχει και σε καφέ) απόφυγε πέτρες που αντηχούν, όπως το πανταχού παρών μάρμαρο. Επίσης έχεις λιπάνει το μοτέρ; Μιά από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης στα Lenco είναι η προσεκτική αποσυναρμολόγηση του μοτέρ και η εκ νέου λίπανσή του με λάδι και γράσσο Mobil One-αποκλειστικά. Η διαφορά στην απόδοση είναι η μέρα με τη νύχτα. Τέλος, έλεγξε αν η τροχαλία είναι πλαστική ή μεταλλική. Αν είναι το πρώτο, καλό θα ήταν να αγοράσεις μιά καινούρια μεταλλική στο ebay-δεν είναι πολύ ακριβές.

Καλές ακροάσεις

Ωραία η ανακατασκευή.:a0210:
Για τα ανθρακονήματα μία λύση για καλό στρώσιμο είναι τύλιγμα με φιλμ σαν αυτό που έχουν οι νοικοκυρές για τα φαγητά. Δεν κολλάει με τη ρητίνη (τουλάχιστον αυτή που έχω δοκιμάσει) και αφήνει λεία την επιφάνεια. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι κορυφές είναι το πιο δύσκολο σημείο και θέλουν ύστερα μια κατεργασία

Σας ευχαριστώ πολύ!
Το πικαπ ζυγίζει 23 κιλά. Το επόμενο θα είναι σίγουρα βαρύτερο.
Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Το μοτέρ το έλυσα , το καθάρισα και το λίπανα με λάδι για ραπτομηχανές. Ακολουθησα τις οδηγίες του lenco heaven, εκτός από το λαδάκι... Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι εντελώς αθόρυβο, οπότε ποτέ δεν είναι αργα για μια εκ νεου αποσυναρμολόγηση. Όσο για την τροχαλία είναι μεταλλική και σε εξαιρετική κατάσταση. Για τη βάση θέλει ψάξιμο.

Re: Απάντηση: Lenco L75 Restoration Project (Gelenco)

Για τα ανθρακονήματα μία λύση για καλό στρώσιμο είναι τύλιγμα με φιλμ σαν αυτό που έχουν οι νοικοκυρές για τα φαγητά. Δεν κολλάει με τη ρητίνη (τουλάχιστον αυτή που έχω δοκιμάσει) και αφήνει λεία την επιφάνεια. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι κορυφές είναι το πιο δύσκολο σημείο και θέλουν ύστερα μια κατεργασία
Αυτό με το φίλμ της κουζίνας το είχα διαβάσει κάπου, αλλα τελικά δεν το εφάρμοσα .Σε γενικές γραμμες η διαδικασία με τα ανθρακονήματα ήταν αρκετά επίπονη, δεν ξέρω αν θα το ξανάκανα..

υπαρχη ειδικο φιλμ ανθρακονημα με ειδικη εργασια [μπανιο] και μετα βερνικι. το εχω κανει και ειναι τελειο!

νομίζω οτι το φινίρισμα με τα ανθρακονήματα είναι εξαιρετικό, μήπως να άνοιγες ένα νέο νήμα ??

ή στείλε μου πμ με λεπτομέρειες (από που, τι ρητίνη, πόσο κλπ κλπ)

Το ανθρακόνημα σαν υλικό είναι "μπάνικο" :D αλλά σκληρό και δύσκολο όταν πρόκειται να σχηματίσει μια κορυφή οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα ως προς τη δυσκολία και τον κόπο για ένα καλό φινίρισμα.
Βέβαια το αποτέλεσμα και ο συνδυασμός φλούο και ανθρακονήματος νομίζω πως σε δικαιώνει (όμως με φώτα νέον κάτω από το πλατώ η κατάσταση ξεφεύγει και αρχίζει να σπινάρει και να ντριφτάρει το idler wheel :BDGBGDB55:)

@takis6c33
Όταν λες "φιλμ ανθρακονημα" λέμε γι ανθρακόνημα ή όψη ανθρακονηματος;

@Δημήτρης Z.
http://www.fibermaxcomposites.com/shop/?language=gr

Το ανθρακόνημα σαν υλικό είναι "μπάνικο" :D αλλά σκληρό και δύσκολο όταν πρόκειται να σχηματίσει μια κορυφή οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα ως προς τη δυσκολία και τον κόπο για ένα καλό φινίρισμα.
Βέβαια το αποτέλεσμα και ο συνδυασμός φλούο και ανθρακονήματος νομίζω πως σε δικαιώνει (όμως με φώτα νέον κάτω από το πλατώ η κατάσταση ξεφεύγει και αρχίζει να σπινάρει και να ντριφτάρει το idler wheel :BDGBGDB55:)

@takis6c33

@Δημήτρης Z.
.....από κει ψώνισα

@takis6c33

@Δημήτρης Z.

μιλαω για απλη οψη!! εφαρμωζει τελεια ακομα και αν θελεις να καλυψεις μπαλαλακι του golf!!!!!!!!!

μιλαω για απλη οψη!! εφαρμωζει τελεια ακομα και αν θελεις να καλυψεις μπαλαλακι του golf!!!!!!!!!

Γιαααα δωσε κανενα λινκακι;

Εχω κατι ηχεια που θελουν φινιρισμα :grandpa:

Απάντηση: Re: Lenco L75 Restoration Project (Gelenco)

Γιαααα δωσε κανενα λινκακι;

Εχω κατι ηχεια που θελουν φινιρισμα :grandpa:

Δώθηκε τελικά κάποιο Link. Γιατί έχω κι εγώ κάτι ηχεία που θέλουν φινίρισμα.

Ωπ! Τώρα το είδα.

Συγχαρητήρια!!! Εξαιρετική δουλειά!!!

Κι απο μένα συγχαρητήρια!!!
Φοβερή δουλειά.
Πόσες μέρες πήρε συνολικά;

Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσω μέρες, γιατί η όλη κατασκευή έγινε τμηματικά και σε όχι καθημερινή βάση.
Πάντως για πρώτη φορά με δυσκόλεψε περισσότερο το ανθρακόνημα. Ίσως την επόμενη φορά , αν υπάρξει,
να γίνουν τα πράγματα πιο σωστά και πιο γρήγορα...

Απάντηση: Re: Lenco L75 Restoration Project (Gelenco)

Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσω μέρες, γιατί η όλη κατασκευή έγινε τμηματικά και σε όχι καθημερινή βάση.
Πάντως για πρώτη φορά με δυσκόλεψε περισσότερο το ανθρακόνημα. Ίσως την επόμενη φορά , αν υπάρξει,
να γίνουν τα πράγματα πιο σωστά και πιο γρήγορα...

Φιλε αν βρεις καπου μια αντλια κενου η δουλεια με το ανθρακονημα γινεται παιχνιδακι!..αν ειμασταν κοντα θα σου δανειζα μια που εχω... Παντως εξαιρετικη δουλεια! Συγχαρητηρια!:a0210: