Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Alex@
Tην Θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει..
Αλλο ο Μή-Καπνιζων και άλλο ο Σταυροφόρος Αντικαπνιστής πού ´απειλεί´νά μού πάρει το Σκάλπ ενώ συγχρόνως αρνείται τήν ύπαρξη άλλων σημαντικότερων Κοινωνικών Προβλημάτων...

Εγω αυτο δεν το καταλαβαινω. Οτι μπορει να υπαρχουν 1002 σημαντικοτερα κοινωνικα προβληματα απο το καπνισμα, ειναι επιχειρημα για το οτι δεν πρεπει να με ενοχλει ο καπνος, οταν μπαινω π.χ. σε μια δημοσια υπηρεσια και το ταβανι εχει αποκτησει το δικο του συννεφο??

Μη-καπνιζων να υποθεσω ειναι αυτος που δεν καπνιζει, αλλα δεν εχει προβλημα να καπνισεις εσυ, ενω σταυροφορος αντικαπνιστης ειναι αυτος που θα σου επιβαλλει να μην καπνισεις εσυ, επειδη τον ενοχλει? Αν αυτο εννοεις, τοτε απλα θα σου πω πως διακριση μεταξυ αυτων δεν υπαρχει. Ολοι μη-καπνιστες ειναι και ολοι ενοχλουνται απο το τσιγαρο, απλα μερικοι το λενε και μερικοι κανουν τις παπιες (κακως).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

μιλάω εκ μέρους όσων θέλουν να αναπνέουν στο αυτοκίνητο και δεν μπορούν γιατί οι γονείς ας πούμε γουστάρουν να καπνίσουν άσχετα αν τα παιδιά δεν θέλουν.

όποιος θέλει να καταλάβει μπορεί.

Καλά και εγώ ξέρω μή-καπνιστές πού δέν δενουν τά παιδιά τους με ζώνες ασφαλείας.
Το πώς καθορίζει κάποιος την συμπεριφορά του στο Αμάξι του ειναι προσωπικό θέμα.
Και ειναι διαφορετικό το θέμα μέ τά Παιδιά ,πού και εκεί δεν μπορείς να γνωρίζεις την συνολική στάση τών Καπνιστών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Εγω αυτο δεν το καταλαβαινω. Οτι μπορει να υπαρχουν 1002 σημαντικοτερα κοινωνικα προβληματα απο το καπνισμα, ειναι επιχειρημα για το οτι δεν πρεπει να με ενοχλει ο καπνος, οταν μπαινω π.χ. σε μια δημοσια υπηρεσια και το ταβανι εχει αποκτησει το δικο του συννεφο??

Μη-καπνιζων να υποθεσω ειναι αυτος που δεν καπνιζει, αλλα δεν εχει προβλημα να καπνισεις εσυ, ενω σταυροφορος αντικαπνιστης ειναι αυτος που θα σου επιβαλλει να μην καπνισεις εσυ, επειδη τον ενοχλει? Αν αυτο εννοεις, τοτε απλα θα σου πω πως διακριση μεταξυ αυτων δεν υπαρχει. Ολοι μη-καπνιστες ειναι και ολοι ενοχλουνται απο το τσιγαρο, απλα μερικοι το λενε και μερικοι κανουν τις παπιες (κακως).
Γιατί επαναφέρεις το Κάπνισμα στούς Δημόσιους Χώρους??Δεν υπάρχει διαφωνία επ´αυτού.
Σταυροφόρος ειναι αυτός πού οπως στο America ζητάει να γινονται εξετάσεις ουρων σε Υπαλλήλους Εταιρειών γιά να φανεί άν καπνίζουν σπίτι τους για νά τούς ανανεώσει τίς προσλήψεις.
Σταυροφόρος ειναι αυτός πού θέλει νά μήν μπορώ να πηγαίνω σε μαγαζί μονον για Καπνιστές όπου εκεί προφανώς δεν τον ενοχλώ.
Σταυροφόρος ειναι αυτός που θεωρεί πώς επιβαρύνω περισσοτερο το Συστημα Υγείας γιά το οποίο πληρώνω Αφάλιστρα και ως εργαζόμενος αλλά και σε Ιδιωτική Ασφάλιση.
Είναι τοσο σίγουρος (Κουφια η ώρα)οτι δέν θά το επιβαρύνει και αυτός γιά άσχετους λόγους??Θάπρεπε δηλαδή να διαμαρτυρηθώ και να ζητήσω ποσοστά γιά κάποιον πού τραυματίζεται σοβαρά επειδή παραβίασε ένα stop οδηγώντας??
Μια τέτοια λογική οδηγεί στον απόλυτο Κοινωνικό Παραλογισμό.
Σταυροφόρος ειναι επίσης αυτός πού θέλει να μέ διδάξει για τον τρόπο ζωής μου και τίς συνήθειές μου καλές ή κακές.
Αλλο η Πρόληψη(στην Προληψη συμπεριλαμβάνω και την απαγορευση τού καπνίσματος σε Δημόσιο Χώρο) και η Ενημέρωση και άλλο η παρέμβαση οπουδήποτε κυκλοφορώ ή μένω.
Οι Κοινωνίες φαίνεται πώς πάντα Ιστορικά ειχαν ανάγκη νάχουν ´Κακούς´γιά να ξεπλένουν τίς Πομπές τους.
Παλιά ήταν οι Μάγισσες,μετά οι Κομμουνιστές,σήμερα οι Καπνιστές,αύριο ποιος ξέρει μπορεί οι Καταναλωτές Καλαμποκέλαιου.
Αν και τώρα τελευταία κυνηγάνε και τούς Παχύσαρκους γιατί και αυτοί επιβαρύνουν το Βρεττανικό Σύστημα Υγείας,λένε ακομα και κάποιοι Επίορκοι Γιατροί.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Καλά ειναι δυνατόν να πιστεύεις πώς σε θεωρώ υποστηρικτή τής διακίνησης Ναρκωτικών??Ελεος.
Θεωρεις οτι παραγνωριζω πως υπαρχουν ισχυροτερες εξαρτησιογονες ουσιες, και οτι δαιμονοποιω αποκλειστικα το τσιγαρο..υποστηριζοντας ετσι τη λογικη πως τα ναρκωτικα, σε αντιθεση με το τσιγαρο, δεν εχουν κοινωνικο αντικτυπο ή/και δεν μας ενοχλουν στον ιδιο βαθμο. Αυτο μου προσαπτεις, δεν ειπα οτι με ειπες και νονο της νυχτας!

Οση Γαιδουριά περιέχει η στάση Καπνιστών να καπνίζουν σέ Δημόσιους Χώρους άλλη τόση Γαϊδουριά περιέχει και η στάση αντικαπνιστών νά κυνηγάνε καπνιστές ακόμα και στά σπίτια τους ή να τούς χαρακτηρίζουν βάσει μιάς συνήθειάς τους..

Γενικα η κοινωνια στην οποια ζουμε, χαρακτηριζει πολυ ευκολα τον αλλον-ουτε καν βασει μιας συνηθειας του οπως το καπνισμα, αρκει ενα ''λαθος'' ταιριασμα στα ρουχα, ενα παλιο αμαξι, ή ενα ρολοι εκτος μοδας για να πεσουν οι χαρακτηρισμοι, να διαμορφωθει οριστικα και αμετακλητα η αποψη για ενα ατομο και να απορριφθει στο συνολο του. Φυσικα και καποιος που θα κρινει κατ' αυτο τον τροπο, εμενα με βρισκει καθετα αντιθετο.

Αν και να την πω την αμαρτια μου, οταν βλεπω στο αυτοκινητο μαμα/μπαμπα να καπνιζουν με κλειστα παραθυρα κ πισω παιδια, με ενοχλει αρκετα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου α

Γενικα η κοινωνια στην οποια ζουμε, χαρακτηριζει πολυ ευκολα τον αλλον-ουτε καν βασει μιας συνηθειας του οπως το καπνισμα, αρκει ενα ''λαθος'' ταιριασμα στα ρουχα, ενα παλιο αμαξι, ή ενα ρολοι εκτος μοδας για να πεσουν οι χαρακτηρισμοι, να διαμορφωθει οριστικα και αμετακλητα η αποψη για ενα ατομο και να απορριφθει στο συνολο του. Φυσικα και καποιος που θα κρινει κατ' αυτο τον τροπο, εμενα με βρισκει καθετα αντιθετο.

Αν και να την πω την αμαρτια μου, οταν βλεπω στο αυτοκινητο μαμα/μπαμπα να καπνιζουν με κλειστα παραθυρα κ πισω παιδια, με ενοχλει αρκετα.

Συμφωνώ πλήρως σε αυτά.

Σπύρο έχω καταλάβει τί λές και συμφωνώ. Δεν εννούσα εσένα όταν μίλαγα για μένος μερικών καπνιστών. Η προστασία στους δημόσιους χώρους απο την παρέμβαση στους ιδιωτικούς έχει πολύ μεγάλη διαφορα. ΤΟ πρώτο είναι απαραίτητο, το δεύτερο απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Και για τα σημαντικότερα ζητήματα έχεις δίκιο. Για παράδειγμα δεν έχω δεί να συζητάει κανένας μας το θέατρο του παραλόγου που εξελίσεται τους τελευταίους δύο μήνες με την Siemens και τις εκβιαστικές προφυλακίσεις, και τον πανικό του Πολιτικού συστήματος μήν τυχόν και μερικοί μιλήσουν...

Και για τα σημαντικότερα ζητήματα έχεις δίκιο. Για παράδειγμα δεν έχω δεί να συζητάει κανένας μας το θέατρο του παραλόγου που εξελίσεται τους τελευταίους δύο μήνες με την Siemens και τις εκβιαστικές προφυλακίσεις, και τον πανικό του Πολιτικού συστήματος μήν τυχόν και μερικοί μιλήσουν...

Οφ τοπικ: Κανενας πανικος. Τα αδικηματα εχουν παραγραφει, οσοι (και αν) βρεθουν ενοχοι, απλα θα αποχωρησουν απο την πολιτικη ζωη με ψηλα το κεφαλι και θα κανουν καθε μερα μακροβουτια στα δις που εκλεψαν. Δυστυχως ο μεσος Ελληνας ψηφοφορος εχει μνημη χρυσοψαρου και καμια μα καμια αισθηση της πραγματικοτητας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Τι πιστευετε για αυτο ? Πρεπει να υπαρξει καποια νομοθεσια οπως υπαρχει αν δεν κανω λαθος σε αλλες χωρες η οχι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου α

Τι πιστευετε για αυτο ? Πρεπει να υπαρξει καποια νομοθεσια οπως υπαρχει αν δεν κανω λαθος σε αλλες χωρες η οχι ?

Φυσικά και οχι.
Υπάρχει νομοθεσία για τά Χαμπουργκερς πού ταιζουν τα παιδάκια τους οι ´Πολιτισμένοι Λαοί´??
Με την ιδια λογική θάπρεπε να υπάρχει Νομθεσία γιά το ποσα ποτήρια πινει ο Πατέρας πριν πάει σπιτι του μετά απο την δουλειά και πάει λέγοντας.
Δεν γινεται να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Κανονιστικές ρυθμίσεις γιά τά πάντα στις Κοινωνίες γιατί τοτε θά ξεφευγαμε απο την Κοινή Λογική και ο ένας θα έσφαζε τον άλλον για οτιδήποτε προέκυπτε..
Βεβαια αυτός ειναι ο μακροπρόθεσμος στόχος..
Να κατακερματιστούν οι Κοινωνίες παντελώς σέ διάφορες μειοψηφίες γιά να καταργηθεί πλήρως η Συλλογικότητα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Σπύρο έχω καταλάβει τί λές και συμφωνώ. Δεν εννούσα εσένα όταν μίλαγα για μένος μερικών καπνιστών. Η προστασία στους δημόσιους χώρους απο την παρέμβαση στους ιδιωτικούς έχει πολύ μεγάλη διαφορα. ΤΟ πρώτο είναι απαραίτητο, το δεύτερο απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Alex καμιά σχέση με σένα Φιλε.
Νομίζω πώς εχουμε συνεννοηθεί επαρκέστατα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμ

Βεβαια αυτός ειναι ο μακροπρόθεσμος στόχος..
Να κατακερματιστούν οι Κοινωνίες παντελώς σέ διάφορες μειοψηφίες γιά να καταργηθεί πλήρως η Συλλογικότητα.

:grinning-smiley-043
Ακριβως ,μπραβο για αλλη μια φορα

:offtopic:

Πρόσφατα βρέθηκα στην Ταυλάνδη καί έτυχε να αγοράσω ένα πακέτο Marlboro.

Εκεί λοιπόν οι "βάρβαροι" έχουν αρχίσει με τις περίφημες (καί συνάμα αηδιαστικότατες) φωτογραφίες, όπου ο καπνιστής μπορεί να δεί τι θα συμβεί στα διάφορα όργανα του σώματος του, αν συνεχίσει να καπνίζει.

Κύριοι (καί Κυρίες βέβαια) ............ σας πληροφορώ ότι το πακέτο το πέταξα καί δεν κάπνισα γιά περίπου 3,5 μέρες. Μιλάμε ότι είδα μόνο μία φώτο, αλλά ήταν αρκετή να με "αρωστήσει".

Δεν ξέρω αν θυμάμαι καλά, αλλά αληθεύει ότι καί η Ευρωπαική Ενωση έχει κατά νου παρόμοια καμπάνια?

Για να τελειώνουμε και με το θέμα του αυτοκινήτου για εμένα όποιος καπνίζει μπροστά στα παιδιά και δεν τους φοράει ζώνη είναι το ίδιο και το αυτό.

Εγκληματίας και στις δύο περιπτώσεις και θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά και παραδειγματικά.

Επίσης να αναφέρω πως δεν περιμένω από το Ελληνικό Κράτος κάτι σημαντικό με αυτό το νόμο, γιατί φαίνεται πως έγινε και αυτό για εισπρακτικούς λόγους και μόνο !

Το μόνο που με χαροποιεί είναι ότι πλέον τα μικρά παιδιά θα μεγαλώσουν σε ένα κράτος όπου θα βλέπουν πως το τσιγάρο διαχωρίζει, χαρακτηρίζει και επιτέλους θα αλλάξει η νοοτροπία απέναντι στο τσιγάρο.

Σε πολλά χρόνια από τώρα αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς ο έλεγχος (χλωμό το κόβω) θα έχουμε αποτελέσματα.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Δεν ξέρω αν θυμάμαι καλά, αλλά αληθεύει ότι καί η Ευρωπαική Ενωση έχει κατά νου παρόμοια καμπάνια?

Χρήστο, καλή ιδέα. Και μετά θα βάλουν γυμνές γυναικάρες στις τσίχλες για να λύσουμε το δημογραφικό!!!!:D:D

Διαφωνώ κάθετα (και οριζόντια).

Οι γυμνές γυναικάρες να βγούνε στους δρόμους όχι στις τσίχλες.

Εντάξει, ας μην είναι και τελείως γυμνά τα κορίτσια και κρυώσουν... :flipout:

Μπορούν να φοράνε καμμιά ζαρτιερούλα... :D :D :D

Το 'ξερα πως ήσουν Trekkie Kinky!!!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Χρήστο, καλή ιδέα. Και μετά θα βάλουν γυμνές γυναικάρες στις τσίχλες για να λύσουμε το δημογραφικό!!!!:D:D

Σωστός ο Γιάννης .............. ένα προβλημα λιγότερο γιά την Ελλάδα μας!

Δεν μου λές όμως? θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ποιές είναι οι γυναικάρες καί ποιές όχι???? Τι λες να αρχίσω καινούργιο thread?
Θα το αντέξεις κι αυτό???? :flipout::flipout::flipout:

στην κατηγορία φωτογραφία έχουμε ανοίξει θέμα, όπου τα μέλη του φόρουμ προστάρουν δικές τους φωτογραφίες με θέμα το κάπνισμα. Με μήνυμα, αλλά χωρίς αρνητική ή θετική διάθεση για το κάπνισμα.

όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=883791#post883791 ή ακόμη περισσότερο να μας κάνει την τιμή να βάλει τις δικές του φωτογραφίες.

Με ενοχλεί ο φανατισμός και των δύο πλευρών, σίγουρα το διάστημα προσαρμογής θα συμβούν πολλά ευτράπελα.

Το σταμάτησα ( δεν γνωρίζω έως πότε ), ως διαχειριστής σε πολυεθνική, πριν την απαγόρευση υπήρχε πολιτική κατά την οποία επιτρεπόταν το κάπνισμα, μόνο στο εστιατόριο και πιο συγκεκριμένα μόνο σε ένα σημείο το οποίο είχε από επάνω τον απαγωγό του εξαερισμού.

Έχω ρωτήσει από την 1η Ιουλίου, αρκετές φορές το managment, σε ότι αφορά το μέτρο, ωστόσο απάντηση δεν έχω πάρει ( μάλλον δεν θα πάρω ).

Εντούτοις, έχω την απόφαση του εξωτερικού μου προμηθευτή υπηρεσιών μαζικής εστίασης, που με ενημερώνει ότι το "κατάστημά", είναι χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απαγορευτεί, πειθαρχόντας στο νόμο της υπουργάρας ( ναί καταλάβατε -ποιόν λέω ), πιάσε το αυγό και κούρεφτο!!!!-bye-