Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Το παράδειγμα τής Βαυαρίας δεν μπήκε σέ αντιδιαστολη μέ τον έλληνα υπουργό που μου ειναι έτσι και αλλοιώς αδιάφορος τουλάχιστον ,αλλά πιό πολύ γιά το οτι οι Βαυαροί επιδεικνύουν ´Κοινή Λογική´σε μια σημαντική Γιορτή τους.

Φιλε Σπυρο για ποια κοινη λογικη αναφερεσαι?

Στη χωρα του παραλογου δεν γινεται να υπαρχει τετοιο πραγμα, και που να βρεθει ετσι κι αλλιως... ποιος την εχασε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Το παράδειγμα τής Βαυαρίας δεν μπήκε σέ αντιδιαστολη μέ τον έλληνα υπουργό που μου ειναι έτσι και αλλοιώς αδιάφορος τουλάχιστον ,αλλά πιό πολύ γιά το οτι οι Βαυαροί επιδεικνύουν ´Κοινή Λογική´σε μια σημαντική Γιορτή τους.

Σπύρο εδώ ως γνωστόν είμαστε η χώρα με τους δρακόντειους νόμους. Των οποίων η εφαρμογή δρα πραγματικά εξοντωτικά στον 1 από τους 100 παρανομούντες που θα έχει την ατυχία να πιαστεί στα (αραιά) δίχτυα του νόμου. Ο νόμος συνεπώς, είναι αδιανόητο, κατά τα ελληνικά δεδομένα, να φανεί τόσο ελαστικός και με κατανόηση έναντι όλων. Οι ελληνικοί νόμοι ως γνωστόν δεν εισάγουν γενικές εξαιρέσεις. Αλλά παραθύρια-παραθυράκια.

Προχθές στην Ύδρα βρέθηκα σε κλειστό χώρο (καφέ-εστιατόριο) πρωί. Μια κυρία 55-60 ετών κάπνιζε κανονικά. Κοίταξα και δεν υπήρχε πουθενά σήμανση που να επιτρέπεται το κάπνισμα.

Κάνω ευγενική παρατήρηση, και δέχθηκα μια γεμάτη ζαχαριέρα στο λαιμό και στο στήθος. Έδωσα τόπο στην οργή, αλλά δεν θα το κάνω και στο μέλλον.

Κάνω ευγενική παρατήρηση, και δέχθηκα μια γεμάτη ζαχαριέρα στο λαιμό και στο στήθος. Έδωσα τόπο στην οργή, αλλά δεν θα το κάνω και στο μέλλον.

Όχι να το κάνεις... γιατί αλλιώς θα είσαι από αυτούς τους φασίστες με κουκούλες που δίνουν τους συνανθρώπους τους.... φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει καμία νύξη για τα γαϊδούρια όπως αυτό που ανέφερες... το πρόβλημα (και εδώ) είναι οι φασίστες.... :grinning-smiley-043

Μια ακραια αντιδραση ενος ηλικιωμενου δεν ειναι κριτηριο φιλε Mαεστρο ,καλως κακως οι ηλικιωμενοι αδυνατουν να καταλαβουν αρκετα πραγματα μη το κανεις και "σημαια" σου :chinese:
Ασχετα με αυτο ,θα συμφωνησω με τον Βλασιδη απο την στιγμη που ενοχλειτε καποιος ( υπαρχει δεν υπαρχει νομος) οφειλουμε να το σεβαστουμε ,ισως ομως λογω νομου και καθαρα απο αντιδραση ορισμενοι -αδικαιολογητα- να το τραβανε παραπανω ,παντα υπαρχουν αντιδρασεις

O ηλικιωμένος ήταν απλά ένα παράδειγμα... Το ίδιο θα έκανε και ένας 25άρης, όπως και ένας 40άρης. Μπορεί να μη σου πέταγε τη ζαχαριέρα στη μούρη, αλλά το να γυρίσει απαξιωτικά και να σου πει "γιατί τι θα μου κάνεις", εμένα μου φαίνεται χειρότερο. Τουλάχιστον στη ζαχαριέρα κάνεις και χαβαλέ...

Προχθές στην Ύδρα βρέθηκα σε κλειστό χώρο (καφέ-εστιατόριο) πρωί. Μια κυρία 55-60 ετών κάπνιζε κανονικά. Κοίταξα και δεν υπήρχε πουθενά σήμανση που να επιτρέπεται το κάπνισμα.

Τελευταια φορα που δεχτηκα παρατηρηση επειδη καπνιζω, ηταν στο παρτυ ενος φιλου που ο διπλανος μου μου ζητησε ευγενικα να μετακινηθω επειδη το τσιγαρο του ερχονταν στη μουρη. Του χαμογελασα και εκατσα παραδιπλα.
Δε ξερω που ζω αλλα αυτα τα extreme που διαβαζω δε τα συναντω στην καθημερινοτητα μου. Ουτε κανεις μου εχει πει αν δε το σβησεις θα σε τσακισω, ουτε μου εχουν πει να το σβησω και τους πεταξα τη φρουτιερα. Τι να πω. Ισως life is what you make it.

O ηλικιωμένος ήταν απλά ένα παράδειγμα... Το ίδιο θα έκανε και ένας 25άρης, όπως και ένας 40άρης. Μπορεί να μη σου πέταγε τη ζαχαριέρα στη μούρη, αλλά το να γυρίσει απαξιωτικά και να σου πει "γιατί τι θα μου κάνεις", εμένα μου φαίνεται χειρότερο. Τουλάχιστον στη ζαχαριέρα κάνεις και χαβαλέ...

Ειναι λιγακι υποθετικο το σεναριο πιστευω,οπως και πιστευω οτι εισαι αρνητικα προκατειλλημενος ( ισως οχι αδικα) ,γιατι δλδ να μη δουμε το σεναριο που θα σου πει :" Με συγχωρειται κυριε ,εφ οσον σας ενοχλει θα το σβησω αμεσως"

Ειναι λιγακι υποθετικο το σεναριο πιστευω,οπως και πιστευω οτι εισαι αρνητικα προκατειλλημενος ( ισως οχι αδικα) ,γιατι δλδ να μη δουμε το σεναριο που θα σου πει :" Με συγχωρειται κυριε ,εφ οσον σας ενοχλει θα το σβησω αμεσως"

Γιατί το σενάριο αυτό το έχω ζήσει μόνο σε Γερμανία και Γαλλία.... στην Ελλάδα δεν έτυχε ακόμα... μπορεί να είμαι απλά άτυχος ως τώρα και να κρίνω βάσει λάθος δείγματος...

Η αλήθεια βέβαια, είναι πως πολύς κόσμος το σκέφτεται να κάνει παρατήρηση. Είναι όπως και να'χει κάπως να σηκωθείς και να πλησιάσεις έναν άγνωστο ζητώντας του τα ρέστα. Δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα χωρίς λόγο. Το κλίμα δε, θα μπορούσε να αποφευγχθεί τελείως αν ερχόταν αυτός να σε ρωτήσει αν σε πειράζει αν καπνίσει... Και εσύ θα ήσουν αυτομάτως πιο ελαστικός επειδή ο άλλος σε υπολογίζει, και αυτός δε θα ερχόταν να σου κάνει παρατήρηση για κάτι.

Last edited:
Βεβαια θελει και κοινο νου πριν κανεις παρατηρηση

19323-Clipart-Illustration-Of-A-Cigar-Smoking-Mobster-Guy-Holding-A-Tommy-Gun-And-Waiting-For-Someone-To-Make-Him-Mad.jpg

Θα ανοιξουν την ΚαπνοΝησο για τους παραβατες

Μια ακραια αντιδραση ενος ηλικιωμενου δεν ειναι κριτηριο φιλε Mαεστρο ,καλως κακως οι ηλικιωμενοι αδυνατουν να καταλαβουν αρκετα πραγματα μη το κανεις και "σημαια" σου :chinese:

Για να δουμε και τους νεους ,ελπιζω να ειναι πιο συνετοι..

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Εγώ δεν θάδινα τόπο στην Οργή σε τετοια γελοιότητα.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Εγώ δεν θάδινα τόπο στην Οργή σε τετοια γελοιότητα.

Kαι ποιά είναι η αντίδραση που θεωρείς σωστή σε μια τέτοια κίνηση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Θα την έκραζα ´διακριτικά´ή και λιγο λιγότερο διακριτικά.
Τι θάκανε βρέ.
Θαπαιρνα στο χαφιεδοτηλέφωνο γιά θα φωναζα το 100?:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Θα της έσβηνα το τσιγάρο επι τόπου, και αν συνέχιζε, θα φώναζα τον ιδιοκτήτη να την πετάξει έξω από το μαγαζί, αλλιώς θα είχε τις συνέπειες που προβλέπει ο Νόμος......-bye--bye-