Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Έχουν δίκιο αυτοί που δεν καπνίζουν να διαμαρτύρονται αλλά αυτή την υπερβολή και το φανατισμό δεν τον καταλαβαίνω. Έχουν γίνει πολύ χειρότεροι κι απ´τις γεροντοκόρες φεμινίστριες.
Και βέβαια απ' το ένα άκρο στο άλλο.
Έχετε πάει τον τελευταίο χρόνο στο Χήθροου; Καλά, σ' ένα απέραντο αεροδρόμιο τι θα τους στοίχιζε να έχουν ένα μικρό χώρο για καπνίζοντες; Αν αυτό δεν είναι δήθεν τότε τί είναι;
Προτείνω του χρόνου να τον αναβαθμίσουμε το νόμο, οι καπνιστές να εκτελούνται επί τόπου.

Τοτε φιλε Κωστα γιατι δεν κανουν παρανομη την πωληση???
Γιατί ΔΕΝ κρίνουν ( και σωστά ) παράνομο το δικαίωμα σου να καπνίζεις , αλλά κρίνουν ( ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ) παράνομο το μέχρι τώρα δικαίωμα σου να ΕΝΟΧΛΕΙΣ.

Μα αυτή είναι η μέση λύση. Να απαγορευτεί στους κλειστούς δημόσιους χώρους και όσοι το επιθυμούν να διαμορφώσουν ειδικό χώρο με εξαερισμό για να εξυπηρετούνται και οι καπνιστές. Αν το σκεφτείς δεν είναι και τόσο ακραίο όσο το παρουσιάζουν μερικοί.

Αυτήν την στιγμή καπνίζουν παντού. Παντού όμως, δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος που να μπορείς να πάς και μην είναι τίγκα στον καπνό. Δεν είναι και αυτό άδικο?
Έτσι κιαλλίως στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται, οπότε αν θές τόσο πολύ μπορείς να κάτσεις έξω.

Και στην τελική είναι αφορμή και για τους ίδιους τους καπνιστές να το μειώσουν λίγο.
Δλδ δεν μπορεί να μείνει κάποιος 1-2 ώρες χωρίς να καπνίσει? Είναι τόσο μεγάλη η δίψα που είναι τέτοιο μαρτύριο να πιείς ένα ποτό χωρίς να κατεβάσεις ένα πακέτο?
Είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να γίνει. Για να μπορέσουν και οι καπνιστές και οι μή καπνιστες (και όχι αντικαπνιστές όπως παν να τους περάσουν) να εξασκήσουν το δικαίωμα τους στην ζωή όπως αυτοί το επιθυμούν.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Τοτε φιλε Κωστα γιατι δεν κανουν παρανομη την πωληση???

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και για τις καπνοβιομηχανίες και τα έσοδα από τους φόρους.

Δεν νομιζω οτι ειναι υπο συζητηση το αν ειναι κακο το καπνισμα ουτε το αν η πολιτεια εχει υποχρεωση να διαγει αντικαπνιστικη εκστρατεια προς οφελος των πολιτων.
Το θεμα ειναι οτι σαφως οι καπνιστες εχουν απολυτο δικαιωμα να καπνιζουν, να κανουν χρηση ενος νομιμου προιοντος, παροτι εν γνωσει τους φθειρονται. Αν αυριο κηρυχθει παρανομη η χρηση καπνου τα δεδομενα αλλαζουν. Το θεμα μας ειναι οτι οι μη καπνιστες εχουν απολυτο δικαιωμα να προστατευθουν απο την χρηση καπνου των αλλων.
Αρα σαφως δεν πρεπει να καπνιζουν σε χωρους που δεν μπορει να εξασφαλιστει 100% πληρης αποφυγη παθητικου καπνισματος. Αν ενα καταστημα (και η τεχνολογια δινει τετοια δυνατοτητα) μπορει να εξασφαλισει πληρη εξαερισμο χωρις ιχνος παρουσιας καπνου τοτε μπορει να ειναι μικτο. Αν οχι οφειλει να ειναι διπλο με ξεχωριστους χωρους για καπνιστες και μη καπνιστες.
Το ποσο θα σεβαστει τωρα ο ελληνας πολιτης- πελατης- καταστηματαρχης το νομο ειναι αλλο θεμα. Ειμαι σιγουρος οτι μετα την παροδο ικανου χρονου προσαρμογης (που για τον Ελληνα ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τους αλλους ευρωπαιους) και συλλογης εμπειριων και καλης πιστης ενθεν και ενθεν σιγα σιγα θα συμβιωσουμε καπνιστες και μη καπνιστες χωρις να ενοχλει ο ενας τον αλλον οπως επρεπε να εχει γινει εδω και χρονια.

Εγω να θεσω ενα αλλο θεμα. Τι γινεται στο σπιτι του καθενος οπου εχει το δικαιωμα να καπνιζει? Και καλα προς το ετερον ημισυ που εχει την δυνατοτητα αντιδρασης... με τα παιδια? Πως η πολιτεια εξασφαλιζει το μη παθητικο καπνισμα των παιδιων? Τωρα αν οι καπνιστες λενε οτι θα καπνιζουν στο μπαλκονι για να προφυλαξουν τα παιδια τους τοτε γιατι διαμαρτυρονται για το αντικαπνιστικο νομοσχεδιο και δεν το κανουν εθελουσιως για τους συνανθρωπους τους? Περαν βεβαια της εμπειριας μου που δειχνει οτι με τον χρονο εξασθενει η προφυλαξη των παιδιων και το σπιτι ντουμανιαζει και τα παιδια καπνιζουν θελουν δεν θελουν.
Εχοντας υπαρξει καπνιστης, εχοντας κοψει το καπνισμα και περνωντας σε αντικαπνιστικη θεση εχω να πω οτι το μονο που απαιτειται ειναι σεβασμος του αλλου και του περιβαλλοντος... ειτε ειναι καποιος καπνιστης ειτε οχι.

Προσωπικά πάντως δεν με ενοχλεί το τσιγάρο μόνο από θέμα υγείας... Σίγουρα καθημερινά "ρουφάμε" τόσα και τόσα που το τσιγάρο του απέναντι είναι μια λεπτομέρεια.

Ωστόσο, με ενοχλεί πάρα πολύ η καφρίλα του καπνιστή,ο οποίος έρχεται στη μούρη σου, με το έτσι θέλω και φουμάρει. Έχω διαμαρτυρηθεί σε καπνιστή μία φορά στη ζωή μου, σε χώρο "μελέτης" του πολυτεχνείου, όπου πραγματικά ήταν ανυπόφορη η κατάσταση, είχε ανάψει 5 συνεχόμενα τα οποία λόγω της φοράς τους εξαερισμού, είχαμε καπνίσει πρακτικώς μαζί. Όταν του ζήτησα ευγενικά αν μπορεί να το σβήσει, η απάντηση του ήταν "Ρε φιλαράκι, τόσα τραπέζια έχει γύρω, κάτσε κάπου αλλού..."

Ε λοιπόν εγώ θεωρώ αυτή τη στάση πολύ χειρότερη από τη ρουφιανιά του γείτονα... γιατί ο ρουφιάνος που καλεί την αντιτρομοκρατική επειδή ο γείτονας του φοράει κελεμπία είναι απλά μ@λ@κας, ο τύπος όμως που επιδεικτικά σε γράφει είναι μ@λ@κας απο πρόθεση...

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και για τις καπνοβιομηχανίες και τα έσοδα από τους φόρους.
Αφήστε τις "εξυπνάδες" ΑΝ ήταν έτσι θα είχαν προ πολλού κάνει νόμιμη τη χρήση των σκληρών και πιο ακριβών ναρκωτικών........

παρακληση να γυρισουμε στο θεμα μας που ειναι η λεπτομερειες για την εφαρμογη του νομου

δεν θα ανεκτουμε προσωπικες επιθεσεις

οι δε καπνιστες θα εκτελουνται αμεσα:flipout::flipout::flipout::flipout:

Μα αυτή είναι η μέση λύση. Να απαγορευτεί στους κλειστούς δημόσιους χώρους και όσοι το επιθυμούν να διαμορφώσουν ειδικό χώρο με εξαερισμό για να εξυπηρετούνται και οι καπνιστές. Αν το σκεφτείς δεν είναι και τόσο ακραίο όσο το παρουσιάζουν μερικοί.

Αυτήν την στιγμή καπνίζουν παντού. Παντού όμως, δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος που να μπορείς να πάς και μην είναι τίγκα στον καπνό. Δεν είναι και αυτό άδικο?
Έτσι κιαλλίως στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται, οπότε αν θές τόσο πολύ μπορείς να κάτσεις έξω.

Και στην τελική είναι αφορμή και για τους ίδιους τους καπνιστές να το μειώσουν λίγο.
Δλδ δεν μπορεί να μείνει κάποιος 1-2 ώρες χωρίς να καπνίσει? Είναι τόσο μεγάλη η δίψα που είναι τέτοιο μαρτύριο να πιείς ένα ποτό χωρίς να κατεβάσεις ένα πακέτο?
Είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να γίνει. Για να μπορέσουν και οι καπνιστές και οι μή καπνιστες (και όχι αντικαπνιστές όπως παν να τους περάσουν) να εξασκήσουν το δικαίωμα τους στην ζωή όπως αυτοί το επιθυμούν.

Μα δεν καταλαβαίνεις ρε συ....? Είναι η νοοτροπία του Νεοέλληνα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το αν κάποιος θα του στερήσει κάποιο δικαίωμά του. Τις υποχρεώσεις προς τον δίπλα τις ξεχνάμε επιδεικτικά.

Ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη, δεν είναι τυχαίο που ΠΟΤΕ δε με ενόχλησε τσιγάρο σε οποιοδήποτε μέρος εκτός της Ελλάδας. Οι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι σε εσωτερικούς χώρους δεν καπνίζουν, γιατί έτσι είναι το λογικό, και γιατί πολύ απλά ξέρουν να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον δίπλα τους.

οι δε καπνιστες θα εκτελουνται αμεσα:flipout::flipout::flipout::flipout:

Προτείνω δε να τυλίγονται με άσπρο χαρτί και να καίγονται, ωσάν τα τσιγάρα που τόσο αγαπάνε.... :Banane0::Banane0::Banane0:

(Σε κάποιο scary movie ήταν αυτό, καλά θυμάμαι??)

Μα δεν καταλαβαίνεις ρε συ....? Είναι η νοοτροπία του Νεοέλληνα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το αν κάποιος θα του στερήσει κάποιο δικαίωμά του. Τις υποχρεώσεις προς τον δίπλα τις ξεχνάμε επιδεικτικά.

Ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη, δεν είναι τυχαίο που ΠΟΤΕ δε με ενόχλησε τσιγάρο σε οποιοδήποτε μέρος εκτός της Ελλάδας. Οι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι σε εσωτερικούς χώρους δεν καπνίζουν, γιατί έτσι είναι το λογικό, και γιατί πολύ απλά ξέρουν να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον δίπλα τους.
Καλά είσαι σοβαρός εδώ βαφτίζουν ρουφιάνους όσους θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να αναπνεύσουν .

Γιατί ΔΕΝ κρίνουν ( και σωστά ) παράνομο το δικαίωμα σου να καπνίζεις , αλλά κρίνουν ( ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ) παράνομο το μέχρι τώρα δικαίωμα σου να ΕΝΟΧΛΕΙΣ.

Ειναι μεγαλη κουβεντα για το τι ενοχλει φιλε vaskal... και εμενα με ενοχουν πολλα πραγματα αλλα δεν κανω κι ετσι... ( για το θεμα της υγειας βεβαιως και συμφωνω, αλλα ειπαμε ολα με μετρο. Μερη αποκλειστικα χωρις τσιγαρο και μερη με τσιγαρο για οποιον θελει, οχι περιπου καπνιστων και περιπου μη καπνιστων)

Τοτε κανουμε για να κανουμε... i rest my case...

Κι ομως ειναι

Ειναι οχι απλα αδικο, ειναι απαραδεκτο

Συγνωμη αλλα μου αρεσει να αποφασιζω μονος μου για τα παθη μου

Δεν πινω ποτε χωρις να καπνιζω. ετσι κι αλλιως το ποτο, για μενα τουλαχιστον, ειναι μια απολαυση οπως και το τσιγαρο, και δεν μου αρεσει να τα κανω χωρια. Βγαινω εξω για να ξεσκασω και οχι για να αυτοπεριοριστω...

Συγνωμη αλλα αυτο δεν το λες συμβιβασμο... πηγαμε απο το ενα ακρο στο αλλο... ετσι δεν ειναι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Αφήστε τις "εξυπνάδες" ΑΝ ήταν έτσι θα είχαν προ πολλού κάνει νόμιμη τη χρήση των σκληρών και πιο ακριβών ναρκωτικών........

Αν τα είχαν κάνει νόμιμα, δεν θα κονόμαγαν τόσοι και τόσα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Αν τα είχαν κάνει νόμιμα, δεν θα κονόμαγαν τόσοι και τόσα.

Ετσι ακριβως ειναι, η παρανομια φερνει ΤΡΕΛΛΟ χρημα.

Επειδή το έχουμε χιλιοπεί, κάτι απλό:
Τόσο καιρό ξέραμε ότι επιτρέπεται το κάπνισμα.
Οι μη καπνιστές ερχόντουσαν σ αυτά τα μαγαζιά.
Μας ζαλίζαν τα @@ 2-3 στους 1000 (ευτυχώς) να το σβήσουμε, άσχετα αν ερχόντουσαν εν γνώσει τους.
Αν απαγορευτεί, εγώ προσωπικά, απλά δεν θα πηγαίνω σε αυτά τα μαγαζιά, χωρίς να ζαλίζω τα @@ σε κανέναν να δεχτεί να καπνίσω.

Συγνωμη αλλα αυτο δεν το λες συμβιβασμο... πηγαμε απο το ενα ακρο στο αλλο... ετσι δεν ειναι?
Όχι δεν είναι έτσι , αν δεν ήταν συμβιβασμός αλλά το άλλο άκρο θα έλεγαν τσιγάρο ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση , αλλά δεν το λένε ΆΡΑ είναι συμβιβασμός για όλους.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Μας ζαλίζαν τα @@ 2-3 στους 1000 (ευτυχώς) να το σβήσουμε, άσχετα αν ερχόντουσαν εν γνώσει τους.
Αν απαγορευτεί, εγώ προσωπικά, απλά δεν θα πηγαίνω σε αυτά τα μαγαζιά, χωρίς να ζαλίζω τα @@ σε κανέναν να δεχτεί να καπνίσω.
Όταν πας / πάω σε ένα τέτοιο χώρο εν Γνώση μου ΔΕΝ έχω δικαίωμα διαμαρτυρίας , όταν όμως είμαι υποχρεωμένος να πάω τότε τι ;;;;;

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Προτείνω του χρόνου να τον αναβαθμίσουμε το νόμο, οι καπνιστές να εκτελούνται επί τόπου.

Εξαιρετικη ιδεα !!:ernaehrung004:

Ποσο δικιο εχεις φιλε Δημητρη.

Όχι δεν είναι έτσι , αν δεν ήταν συμβιβασμός αλλά το άλλο άκρο θα έλεγαν τσιγάρο ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση , αλλά δεν το λένε ΆΡΑ είναι συμβιβασμός για όλους.

Το εχω πει απο την αρχη. Καλυτερα να ελεγαν οτι απαγορευεται η ΠΩΛΗΣΗ και κατα συνεπεια και η χρηση παρα να σου λενε οτι στο πουλαμε ΝΟΜΙΜΑ αλλα θα το καπνιζεις μεσα σε γυαλα. Τουλαχιστον ετσι θα γινοταν πραγματικα κατι καλο και οχι υποκριτικα ημιμετρα...