Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Το εχω πει απο την αρχη. Καλυτερα να ελεγαν οτι απαγορευεται η ΠΩΛΗΣΗ και κατα συνεπεια και η χρηση παρα να σου λενε οτι στο πουλαμε ΝΟΜΙΜΑ αλλα θα το καπνιζεις μεσα σε γυαλα. Τουλαχιστον ετσι θα γινοταν πραγματικα κατι καλο και οχι υποκριτικα ημιμετρα...

Μπάαααα... Χειρότερα θα ήταν.
Η τιμή του πακέτου θα πήγαινε στα 100 Ευρώ και θα έκαναν χρυσές δουλειές οι κοντραμπαντιέρηδες.

Το εχω πει απο την αρχη. Καλυτερα να ελεγαν οτι απαγορευεται η ΠΩΛΗΣΗ και κατα συνεπεια και η χρηση παρα να σου λενε οτι στο πουλαμε ΝΟΜΙΜΑ αλλα θα το καπνιζεις μεσα σε γυαλα. Τουλαχιστον ετσι θα γινοταν πραγματικα κατι καλο και οχι υποκριτικα ημιμετρα...

Eμενα παλι μου κανει πολυ δικαιο.

Αφου αποδεδειγμενα βλαπτει μπορεις να το παρεις αλλα με δικη σου ευθυνη. Και φυσικα θα προστατευτουν οι μη καπνιστες αναγκαζοντας σε να καπνισεις σε....γυαλα.

Το να σου κοψουν με την μια τσιγαρο και ποτο δεν θα ειχε καλα κοινωνικα αποτελεσματα.(οπως επισης και δεν θα ειχαν τις μιζες απο τις καπνοβιομηχανιες)

Μπάαααα... Χειρότερα θα ήταν.
Η τιμή του πακέτου θα πήγαινε στα 100 Ευρώ και θα έκαναν χρυσές δουλειές οι κοντραμπαντιέρηδες.

Ναι ρε Μπαμπη αλαλ τουλαχιστον θα εδειχνε οτι πραγματικα ενδιαφερονται για το κοινο καλο, οπως εχει γινει με τα ναρκωτικα (αν και εχω μερικες αντιρησεις και επ'αυτου αλλα ειναι ενα αλλο θεμα)

Eμενα παλι μου κανει πολυ δικαιο.

Αφου αποδεδειγμενα βλαπτει μπορεις να το παρεις αλλα με δικη σου ευθυνη. Και φυσικα θα προστατευτουν οι μη καπνιστες αναγκαζοντας σε να καπνισεις σε....γυαλα.

Το να σου κοψουν με την μια τσιγαρο και ποτο δεν θα ειχε καλα κοινωνικα αποτελεσματα.(οπως επισης και δεν θα ειχαν τις μιζες απο τις καπνοβιομηχανιες)

Δηλαδη να υπαρχουν μαγαζια (μεγαλα και μικρα) που να απαγορευεται το τσιγαρο και αλλα που να επιτρεπεται ειναι τοσο αδικο πια....

Δηλαδη να υπαρχουν μαγαζια (μεγαλα και μικρα) που να απαγορευεται το τσιγαρο και αλλα που να επιτρεπεται ειναι τοσο αδικο πια....

Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, να δημιουργηθούν "καλτ" στέκια για καπνιστές, στα οποία θα ονειρεύεται να μπει κάθε 15χρονος επειδή θα είναι πολύ μουράτο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ξενέρωτα μαγαζιά όπου δεν καπνίζουν, οι επιχειρηματίες θα αρχίσουν να ασχολούνται μόνο με τέτοια μαγαζιά, αφού αυτά ως απαγορευμένα θα γίνουν ξαφνικά της μόδας σε έφηβους, παντός είδους επαναστάτες, αντι- κλπ, και τελικά θα γίνουμε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που οι μη καπνιστές δε θα μπορούν να βγουν απ'το σπίτι τους...:fahne90:

Γιατι το βλεπεις ετσι, ποιος ειπε οτι το καπνισμα ειναι cult??? Ποιος λεει οτι οποιος δεν καπνιζει ειναι ξενερωτος? Που τα ακουσες αυτα?
Ασε που σε ενα μαγαζι που επιτρεπεται να καπνιζει κανεις δεν ειναι υποχρεωτικο να το κανει κιολλας. Απλα οποιος θελει μπορει.

Και αφου μετα μου λες για την ελληνικη πραγματικοτητα, τι σε κανει να πιστευεις οτι αυτος ο νομος θα εφαρμοστει? Οι καταγγελιες?

Γιατι το βλεπεις ετσι, ποιος ειπε οτι το καπνισμα ειναι cult??? Ποιος λεει οτι οποιος δεν καπνιζει ειναι ξενερωτος? Που τα ακουσες αυτα?
Ασε που σε ενα μαγαζι που επιτρεπεται να καπνιζει κανεις δεν ειναι υποχρεωτικο να το κανει κιολλας. Απλα οποιος θελει μπορει.

Μα αυτό είναι για μένα το μοναδικό μελανό σημείο της απαγόρευσης... Οτιδήποτε απαγορεύεται ξαφνικά γίνεται cult για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Αυτό είναι άλλωστε και το σκεπτικό όσων υποστηρίζουν αποποινικοποίηση στα ελαφρά ναρκωτικά (με την οποία συμφωνώ, ακούς Δημήτρη Θ.? :firstprize::firstprize::firstprize:).... ότι θα μειωθεί η χρήση γιατί ξαφνικά θα σταματήσει να είναι κάτι το τόσο εντυπωσιακό ως απαγορευμένο...

Αν τιμωρούσαμε με αυτό τον τρόπο όποιον παρασύρεται από ηδονές και πάθη, θα αφήναμε να πεθάνει το 90%.

Γενικά συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις περι καπνίσματος. Πάντως δε θα ήθελα να δω κάποιο φίλο μου ή συγγενή μου, ούτε και κάποιον άγνωστο να πεθαίνει επιδή έκανε κάτι που το θεωρώ λάθος.

Δεν μιλησα για τιμωρια, ούτε ειπα να μην υπάρχει περιθαλψη.
Αν είναι δυνατόν.

Απλως είναι μια απάντηση σε αυτούς που λένε «δικαιωμα μου να καπνιζω».

Κανεις δεν θα ηθελε να δει. Ουτε εγω το φιλο μου, πολυ περισσοτερο τα παιδια του.

Αλλα δεν ειναι επιλογη τους. Απο το φιλο εξαρταται και αυτος λεει "Δικαίωμα μου".

Ξερεις τι γινεται φιλε Maestro. Ακριβως αυτο που λες ειναι το λαθος που γινεται. Γιατι σιγουρα θα υπαρχουν "παρανομα" μαγαζια λογω της ολικης απαγορευσης (στην Ελλαδα ζουμε).
Και ειναι σιγουρο οτι αυτα τα μαγαζια θα γινουν cult. Ενω αν απλα υπηρχε η επιλογη καπνιστων ή μη, αλλα πραγματικη κατανομη οχι ψευτικη, δεν νομιζω οτι θα υπηρχε τετοιο θεμα.
Και ολοι θα ηταν χαρουμενοι

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Επειδή το έχουμε χιλιοπεί, κάτι απλό:
Τόσο καιρό ξέραμε ότι επιτρέπεται το κάπνισμα.
Οι μη καπνιστές ερχόντουσαν σ αυτά τα μαγαζιά.
Μας ζαλίζαν τα @@ 2-3 στους 1000 (ευτυχώς) να το σβήσουμε, άσχετα αν ερχόντουσαν εν γνώσει τους.
Αν απαγορευτεί, εγώ προσωπικά, απλά δεν θα πηγαίνω σε αυτά τα μαγαζιά, χωρίς να ζαλίζω τα @@ σε κανέναν να δεχτεί να καπνίσω.

1. Το επιτρεπομενο δεν ειναι απαραιτητα και σωστο/ ηθικο.

2. Ο μη καπνιστης εχει δικαιωμα να παει, οπουδηποτε θελει.

3. Ο καπνιστης ειναι αυτος που προκαλει το προβλημα, οποτε ο μη καπνιστης δεν ειναι ο ενοχλητικος.

4. Που το λεει οτι μπορει σε δημοσιο ή κοινοχρηστο ιδιωτικο χωρο μπορει καποιος να κανει καταληψη, και να πει μετα "αν σου αρεσει ελα"?

5. Δεν ειναι η περιπτωση "μου αρεσει το Α - σου αρεσει το Β", οποτε διαφωνουμε. Δεν ειναι μια απλη διαφωνια, καποιος εχει ενοχλει και καποιος ενοχλειται.

6. Αν εσυ απο το καπνισμα αρρωστησεις, εγω θα πληρωσω τη θεραπεια - νοσηλεια σου. Κι επειδη αποδεδειγμενα, πολλες ασθενειες οφειλονται στο τσιγαρο, μου κοστιζεις αμεσα σε χρημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

6. Αν εσυ απο το καπνισμα αρρωστησεις, εγω θα πληρωσω τη θεραπεια - νοσηλεια σου. Κι επειδη αποδεδειγμενα, πολλες ασθενειες οφειλονται στο τσιγαρο, μου κοστιζεις αμεσα σε χρημα.

Καλά, μην το παρατραβάτε όμως.... Γιατί κι εσύ αν αρρωστήσεις επειδή τρώς πολλές πίτσες και κρέατα - που αποδεδειγμένα κάνουν κακό - εγώ θα σε πληρώσω.
Μήπως να τα απαγορεύσουμε κι αυτά;

Last edited:
Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

1. Το επιτρεπομενο δεν ειναι απαραιτητα και σωστο/ ηθικο.

2. Ο μη καπνιστης εχει δικαιωμα να παει, οπουδηποτε θελει.

3. Ο καπνιστης ειναι αυτος που προκαλει το προβλημα, οποτε ο μη καπνιστης δεν ειναι ο ενοχλητικος.

4. Που το λεει οτι μπορει σε δημοσιο ή κοινοχρηστο ιδιωτικο χωρο μπορει καποιος να κανει καταληψη, και να πει μετα "αν σου αρεσει ελα"?

5. Δεν ειναι η περιπτωση "μου αρεσει το Α - σου αρεσει το Β", οποτε διαφωνουμε. Δεν ειναι μια απλη διαφωνια, καποιος εχει ενοχλει και καποιος ενοχλειται.

Συγνωμη φιλε Vasada, αλλα θα σταθω μονο στο 6. Τα αλλα ειναι απλα ερμηνειες του φαινομενου απο τη μερια ενος αντι-καπνιστη (και οχι μη καπνιστη) και οι αντιρησεις ειναι πολυ ευκολες.

Φανταζομαι οτι αντιστοιχα καποιες αν οχι αρκετες ασθενειες οφειλονται στο ποτο... οποτε το δρομο τον εδειξες...
Επισης οφειλονται στην ακτινοβολια των κινητων... να θεσπισουμε ενα νομο και για αυτο (και αν με ρωτησεις ειναι πιο σημαντικο οι εταιρειες κινητων τηλεφωνων να μειωσουν την ακτινοβολια των πομπων των κινητων) Γιατι θα πρεπει εγω να "τρωω" την ακτινοβολια απο το κινητο σου στο λεοφωρειο ή εκει που πινω καφε? Για να μπορεις εσυ, ο καθε εσυ δεν γινομαι συγκεκριμμενος, να μιλας με την γκομενα? Και παραλληλα να μου διαταρασεις και την ψυχικη μου γαληνη με το τουρου-τουρου που εχεις βαλει για μουσικη...

Καταλαβαινεις οτι το επιχειρημα αυτο ειναι λιγο extreme... ειναι παρα πολλα αυτα που σου κοστιζουν για νοσηλεια αλλων ανθρωπων...

Για να μην παμε και σε αλλες προεκτασεις, οσοι ειναι αναπηροι επισης ειναι βαρος... οσοι εχουν εκφυλιστικες παθησεις το ιδιο... οσοι ετυχε να γενηθουν με καποια αρρωστια κλπ...

Νομιζω οτι πρεει γενικα να ειμαστε λιγο πιο συντηρητικοι στις εκφρασεις των σκεψεων μας.

Συγνωμη φιλε Vasada, αλλα θα σταθω μονο στο 6. Τα αλλα ειναι απλα ερμηνειες του φαινομενου απο τη μερια ενος αντι-καπνιστη (και οχι μη καπνιστη) και οι αντιρησεις ειναι πολυ ευκολες.

Αν εννοεις αντιρρησεις αυτα που εγω γραφω, ειναι ευκολες γιατι ειναι αυτονοητες.

Αν εχεις εσυ αντιρρησεις επι αυτων που γραφω, παρακαλω να τις διαβασω

Φανταζομαι οτι αντιστοιχα καποιες αν οχι αρκετες ασθενειες οφειλονται στο ποτο... οποτε το δρομο τον εδειξες...

Ας απαγορευτει και το ποτο. Καλο δεν κανει. Εκτος αν αποδειχτει ιατρικα οτι η ψυχικη ικανοποιηση, οταν πινεις και καπνιζεις, βοηθαει την καλη υγεια. Φυσικα καποιος που πινει δεν ενοχλει το διπλανο...

Καταλαβαινεις οτι το επιχειρημα αυτο ειναι λιγο extreme... ειναι παρα πολλα αυτα που σου κοστιζουν για νοσηλεια αλλων ανθρωπων...

Για να μην παμε και σε αλλες προεκτασεις, οσοι ειναι αναπηροι επισης ειναι βαρος... οσοι εχουν εκφυλιστικες παθησεις το ιδιο... οσοι ετυχε να γενηθουν με καποια αρρωστια κλπ...

Το καταλαβαινεις οτι δεν ειναι το ιδιο. Οι αναπηριες και οι ασθενειες απλα συμβαινουν. Και τελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα. Εγω το ειπα ως απαντηση στο "ειναι προβλημα μου αν καπνιζω".
:ernaehrung004:

Last edited:
Παρακαλώ να μην γίνει το θέμα για ακόμη μία φορά πόλεμος καπνιστών-αντικαπνιστών. Αυτά έχουν εξαντληθεί στο παρελθόν και μάλιστα πολλάκις.

Το θέμα του παρόντος νήματος έχει να κάνει με την εφαρμογή της απαγόρευσης, όχι για το εάν είναι καλό ή κακό το κάπνισμα κλπ.

παρακληση να γυρισουμε στο θεμα μας που ειναι η λεπτομερειες για την εφαρμογη του νομου

Καλύτερα?
Χειρότερα?
Το ίδιο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Καλά, μην το παρατραβάτε όμως.... Γιατί κι εσύ αν αρρωστήσεις επειδή τρώς πολλές πίτσες και κρέατα - που αποδεδειγμένα κάνουν κακό - εγώ θα σε πληρώσω.
Μήπως να τα απαγορεύσουμε κι αυτά;

Προσωπικα δεν τρωω πολλα απο αυτα.

Έχω όμως φιλο, που καπνιζει πολύ και είναι παχυσαρκος. Προσπαθουμε με συζητησεις να τον πεισουμε να αδυνατησει, αλλα δεν γίνεται. Αν το μεγαλυτερο μέρος της μερας είναι σε χώρο που απαγορεύεται, θα ελλατωσει το τσιγαρο τουλάχιστον.

Η νομοθεσια δεν μπορεί να επιβαλει «προσωπικό αστυνομο». Είναι εργαλειο για να βαλει κανόνες και τουλαχιστον προστατευει τους αμεσα θιγομενους από το καπνισμα.

Όλα είναι θέμα νοοτροπιας.

Σε αλλο παραδειγμα, αν ένας φιλος μου καθεται στο πίσω καθισμα του αυτοκινητου, και δεν φοραει ζωνη, τον ρωταω γελωντας «Ο πίσω δεν τρακαρει?».

Ντρεπομαι να επιμεινω όμως. Αν όμως τρακαρουμε το ξερω ότι μπορεί να πεσει πάνω μου και να με σκοτωσει ή να με τραυατισει, αν και εγω φοραω ζωνη.

Ευτυχως το ειδα πριν απαντησω στο φιλο Vasada...
Αν και ηταν κατα τη γνωμη μου μια κουβεντα χωρις flames, εχεις δικιο φιλε Γιαννη Χατζηγεωργιου, ειμασταν εκτος θεματος και ζητω συγνωμη.
Εγω τουλαχιστον σταματω εδω.

Οσον αφορα τον νομο... κοντος ψαλμος αλληλουϊα... ο Ιουλιος ειναι κοντα...

Αληθεια στα θερινα σινεμα θα επιτρεπεται αραγε? Στους χειμερινους συναυλιακους χωρους? π.χ Γκαγκαριν?

Χμ... voila.... οι εργατοπατέρες έκαναν την κίνησή τους.....:

Αντιδρά η ΓΣΣΕ στην απαγόρευση του καπνίσματος

http://www.tvxs.gr/v14294

Παρέμβαση ενάντια στα νέα μέτρα για το κάπνισμα έκανε η ΓΣΣΕ, με ανακοίνωση της στην οποία αναφέρει ότι αν και οι συνέπειες του καπνού είναι αναμφισβήτητες για τους μη καπνιστές, πρέπει να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά - αστυνομικά- μέτρα.

Ειδικότερα αναφέρει πως, «η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική! Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ., η απόφαση για γενική απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα χάνουν ούτε ένα λεπτό».

«Απαιτούμε», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΣΕ, «πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο Νόμο, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προκληθούν πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος όλων των εργαζομένων (καπνιστών και μη)».

δικαιώματα των καπνιστών
αληθεια μας ρωτησαν εμας αν θελουμε τους μι καπνιζοντες διπλα μας?

Δεν αφορά κανέναν αυτό, από τη στιγμή που έχετε δικαίωμα στο σπίτι σας να κάνετε ό,τι θέλετε.

Δεν αφορά κανέναν αυτό, από τη στιγμή που έχετε δικαίωμα στο σπίτι σας να κάνετε ό,τι θέλετε.

:SFGSFGSF:

Λοιπόν το μέτρο ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστεί και είναι απαράδεκτα αυτά που λέει η ΓΣΕΕ.

Όταν κάτι γίνεται για το γενικό ΚΑΛΟ και μόνο, θα έπρεπε να το υποστηρίζουν και οι μεν και οι δεν, όπως έγινε απο μια μικρή μερίδα των συνφορουμιτων.

Όπως σέβομαι τον άλλο, απαιτώ να με σεβαστεί και αυτός.

Όπως δεν προκαλώ κακό σε άλλον, απαιτώ να μην προκαλεί κακό και αυτός σε εμένα.

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και απορώ....