Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Τέλος, είναι αποδεδειγμενο ότι το αν καπνιζεις δεν είναι προσωπικη υποθεση. Για δυο χειροπιαστους λόγους. Κανεις στη ζωη δεν είναι μονος, οποτε αν αρρωστησει εκτός από τον εαυτό του επηρρεαζει και συγγενεις – φιλους. Τα Ασφαλιστικα ταμεια είναι για ολους κοινα. Οποτε γιατί εγω πρέπει να πληρωνω, τη θεραπεια καποιων που σκοπιμα προκαλουν ασθενειες στον εαυτό τους? Αυτό πολύ χοντρικα, το θέμα είναι μεγάλο.

Α ρε φίλε μου έφτιαξες τη μέρα,….
Έχεις συνειδητοποιήσει τι έχεις πληρώσει, τι πληρώνεις, και τι θα πληρώνεις στο μέλλον, σε ποιόν και γιατί?

Α ρε φίλε μου έφτιαξες τη μέρα,….
Έχεις συνειδητοποιήσει τι έχεις πληρώσει, τι πληρώνεις, και τι θα πληρώνεις στο μέλλον, σε ποιόν και γιατί?

Σου εφτιαξα τη μερα ΟΚ.
Διαβασε όμως και την προηγούμενη πρόταση. Αυτές οι δυο είναι μια σύντομη απάντηση στο «είναι δικαιωμα μου να καπνιζω» που αναφερεται σχεδον παντα από τους καπνιστες.

Δεν είναι δικαιωμα σου, γιατί καποιοι θα στενοχωρηθουν αν αρρωστησεις και καποιοι θα πληρωσουν τη θεραπεια σου.
Μπορεί να είναι χοντροκομμενο και σκληρο, αλλα ετσι συμβαινει. Το βλεπουμε καθημερινα.

Και επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ ολοι βλεπουμε ότι υπάρχουν κάποια στραβα γύρω μας, πρέπει εξαιτιας αυτού να νομιμοποιησουμε ή να αποδεχτουμε όλα τα στραβα.

Η λογικη «ναι, αλλα ετσι κανουν κι αλλοι» δεν είναι επιχειρημα.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Οι Βιομηχανίες δέν έρχονται στην Μούρη σου,έρχονται στίς Μούρες Ολων..
Γιά την αύξηση τών Θανάτων από τά διάφορα Σωματίδια που αιωρούνται στην Ατμόσφαιρα δέν άκουσες τίποτα?
Πολύ ξώφαλτσα έφυγε το θέμα τών Βιομηχανιών.

Υ.Γ.
Υποθέτω πώς θα καρφώνεις και τον Γείτονα πού δέν σκούπισε πλήρως τά παπούτσια του στο χαλάκι τής Πολυκατοικίας.:D:D
Θά βγάλετε και αφίσσες Wanted μέ φάτσες Καπνιστών??-bye--bye-

Δεν νομιζω ότι υπερασπιστηκε κανείς τις βιομηχανίες.

Επειδή οι βιομηχανίες ρυπαινουν, πρέπει να μην μπορω εγω να καθησω σε καφετερια, εκτός αν συμβιβαστω να υπομεινω τον καπνο?

Όσο για το «καρφωμα», αν κάποιος σε κλεψει ή σε χτυπησει, είναι «καρφωμα» να παρεις την αστυνομια?

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Συνάδελφος ; τι συνάδελφος ; Χαφιές ;

Συναδελφος μηχανικος.

Αυτος που κατα τα αλλα με αναγκαζει να εισπνεω τον καπνο του καθημερινα, για περιπου τις μισες ωρες που ειμαι ξυπνιος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Δεν νομιζω ότι υπερασπιστηκε κανείς τις βιομηχανίες.

Επειδή οι βιομηχανίες ρυπαινουν, πρέπει να μην μπορω εγω να καθησω σε καφετερια, εκτός αν συμβιβαστω να υπομεινω τον καπνο?

Όσο για το «καρφωμα», αν κάποιος σε κλεψει ή σε χτυπησει, είναι «καρφωμα» να παρεις την αστυνομια?

Οι Σωματιδιακοί ρύποι υπάρχουν και στις Καφετέριες....Δέν φαίνονται..............
Για τά λοιπά δέν κατανοώ τίς συγκρίσεις.
Οσο γιά το Ασφαλιστικό πού πληρώνεις εσύ ο Ατρωτος για εκατοντάδες χιλιάδες τρωτούς ,επίσης δεν εχω να πω τίποτα.

δεν τα λεμε καλα, το παμε στην ασεβια.
Τι πρεπει να κανουμε εμεις που θελουμε να καπνιζουμε?εχουμε χολερα?το τσιγαρο ειναι καο σε ολους δεν λεω,αλλα να ερθει καποιος με τον τσαμποθκα και να μου δεν θα καπνιζεις εδω και εδω,εε αυτο δεν ειναι καν σωστο οπως σεβομαστε τους μη καπνοζοντες ας σεβαστουν και αυτη τους καπνιζοντες.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

δεν τα λεμε καλα, το παμε στην ασεβια.
Τι πρεπει να κανουμε εμεις που θελουμε να καπνιζουμε?εχουμε χολερα?το τσιγαρο ειναι καο σε ολους δεν λεω,αλλα να ερθει καποιος με τον τσαμποθκα και να μου δεν θα καπνιζεις εδω και εδω,εε αυτο δεν ειναι καν σωστο οπως σεβομαστε τους μη καπνοζοντες ας σεβαστουν και αυτη τους καπνιζοντες.

Ποιος σεβεται τους μη καπνιζοντες? Αν το κανεις εσυ εισαι εξαιρεση.

Αν υπηρχε σεβασμος δεν θα χρειαζοταν νομος.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Σου εφτιαξα τη μερα ΟΚ.

Δεν είναι δικαιωμα σου, γιατί καποιοι θα στενοχωρηθουν αν αρρωστησεις και καποιοι θα πληρωσουν τη θεραπεια σου.
Μπορεί να είναι χοντροκομμενο και σκληρο, αλλα ετσι συμβαινει. Το βλεπουμε καθημερινα.

.

Ρε φίλε τι στεναχωριέσαι . Ούτως ή άλλως εμείς που καπνίζουμε θα ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ πιο γρηγορα και θα ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ το ταμείο σου από την σύνταξη . Δεν χαίρεσαι ;

Εννοω να μην καταλαβαινω προς τι η ενταση και οι διχογνωμιες. Δεν μπορει κανενας να απαγορευσει σε εναν καπνιστη να καπνιζει παει και πελειωσε.
Η πολιτεια απλα μεταφερει το προβλημα στους ιδιοκτητες καταστηματων και καλα κανει. Ετσι δεν θα τσακωνονται οι πολιτες μεταξυ τους, ουτε θα καταγγελει ο ενας τον αλλον, αλλα απλα θα υποχρωθουν οι αρκετα πλουσιοι ιδιοκτητες καταστηματων διασκεδασης να μεριμνησουν. Παει και τελειωσε. Δεν ειναι υπο συζητηση το θεμα ειναι νομος πια πανευρωπαικος.

Και για την διαμορφωση χωρων καπνιστων στους χωρους εργασιας παλι σωστο ειναι. Ο εργοδοτης εχει υποχρεωση να σεβεται τις αναγκες (γιατι αναγκη ειναι πως να το κανουμε) των καπνιστων εργαζομενων χωρις να θιγονται οι μη καπνιστες. Και εδω δεν ειναι υπο συζητηση εχει ληξει το θεμα.

Το θεμα ειναι αν αυτα θα γινουν σεβαστα. Επειδη στην χωρα μας εχουμε αντανακλαστικα αντιδρασης προς καταστασεις που ανεβαζουν το επιπεδο μας θα αργησουν αλλα θα εφαρμοστουν σταδιακα θελουμε δεν θελουμε. Απλα στο μεταξυ θα ζησουμε αρκετες τραγελαφικες καταστασεις.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Οι Σωματιδιακοί ρύποι υπάρχουν και στις Καφετέριες....Δέν φαίνονται..............
Για τά λοιπά δέν κατανοώ τίς συγκρίσεις.
Οσο γιά το Ασφαλιστικό πού πληρώνεις εσύ ο Ατρωτος για εκατοντάδες χιλιάδες τρωτούς ,επίσης δεν εχω να πω τίποτα.

Δε σε καταλαβαινω, και δεν εγινα κι εγω κατανοητος. Και φυσικα δεν ειμαι ατρωτος, αν και δεν μιλαμε για μενα.

Για τους σωματιδιακους ρυπους ειναι γνωστο οτι υπαρχουν, και οτι ειναι "κακοι".
Επισης, γνωστο ειναι οτι οσο μπορουμε τους αποφευγουμε. Γιατι ομως το οτι υπαρχουν, δικαιολογει το οτι δεν πειραζει να ειναι καποιοι χωροι ντουμανι?

Η συγκριση ειναι αμεση και απλη. Αν καποιος σου κανει κακο ή/και σε ενοχλει ειναι καρφωμα να καλεσεις την αστυνομια?

Για το Ασφαλιστικο, ειναι αλλο να παθει καποιος τυχαια μια ασθενεια ή ενα ατυχημα, και αλλο να ασθενησει απο αιτια που ο ιδιος επιβαλει στον εαυτο του.

Επειδη οι ασθενειες συμβαινουν σε ολους, δε σημαινει οτι ειναι ΟΚ να τις αυξησουμε με το ζορι.

Παλι σε διαμαχη καπνιστων και μη καταληξαμε.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Εννοω να μην καταλαβαινω προς τι η ενταση και οι διχογνωμιες. Δεν μπορει κανενας να απαγορευσει σε εναν καπνιστη να καπνιζει παει και πελειωσε.
Η πολιτεια απλα μεταφερει το προβλημα στους ιδιοκτητες καταστηματων και καλα κανει. Ετσι δεν θα τσακωνονται οι πολιτες μεταξυ τους, ουτε θα καταγγελει ο ενας τον αλλον, αλλα απλα θα υποχρωθουν οι αρκετα πλουσιοι ιδιοκτητες καταστηματων διασκεδασης να μεριμνησουν. Παει και τελειωσε. Δεν ειναι υπο συζητηση το θεμα ειναι νομος πια πανευρωπαικος.

Και για την διαμορφωση χωρων καπνιστων στους χωρους εργασιας παλι σωστο ειναι. Ο εργοδοτης εχει υποχρεωση να σεβεται τις αναγκες (γιατι αναγκη ειναι πως να το κανουμε) των καπνιστων εργαζομενων χωρις να θιγονται οι μη καπνιστες. Και εδω δεν ειναι υπο συζητηση εχει ληξει το θεμα.

Το θεμα ειναι αν αυτα θα γινουν σεβαστα. Επειδη στην χωρα μας εχουμε αντανακλαστικα αντιδρασης προς καταστασεις που ανεβαζουν το επιπεδο μας θα αργησουν αλλα θα εφαρμοστουν σταδιακα θελουμε δεν θελουμε. Απλα στο μεταξυ θα ζησουμε αρκετες τραγελαφικες καταστασεις.

Αμ δεν κατάλαβες . Εδώ το θέμα δεν είναι το κάπνισμα , αλλά η κατάντια του ανθρώπου σήμερα , ο οποίος μετρά τα πάντα με μια οικονομικίστικη λογική , στη βάση του πόσα λεφτά μας στοιχίζει στην τσέπη μας ο πάσχων συνάνθρωπος . Διότι το υπέρτατο αγαθό είναι η τσέπη .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Δε σε καταλαβαινω, και δεν εγινα κι εγω κατανοητος. Και φυσικα δεν ειμαι ατρωτος, αν και δεν μιλαμε για μενα.

Για τους σωματιδιακους ρυπους ειναι γνωστο οτι υπαρχουν, και οτι ειναι "κακοι".
Επισης, γνωστο ειναι οτι οσο μπορουμε τους αποφευγουμε. Γιατι ομως το οτι υπαρχουν, δικαιολογει το οτι δεν πειραζει να ειναι καποιοι χωροι ντουμανι?

Η συγκριση ειναι αμεση και απλη. Αν καποιος σου κανει κακο ή/και σε ενοχλει ειναι καρφωμα να καλεσεις την αστυνομια?

Για το Ασφαλιστικο, ειναι αλλο να παθει καποιος τυχαια μια ασθενεια ή ενα ατυχημα, και αλλο να ασθενησει απο αιτια που ο ιδιος επιβαλει στον εαυτο του.

Επειδη οι ασθενειες συμβαινουν σε ολους, δε σημαινει οτι ειναι ΟΚ να τις αυξησουμε με το ζορι.

Παλι σε διαμαχη καπνιστων και μη καταληξαμε.

Δεν ειναι διαμάχη καπνιστών και μή.
Αφορά στο αναφαίρετο Δικαίωμα κάθε ανθρώπου νά είναι Ασφαλισμένος και να καλυπτεται για κάθε θέμα τής Υγείας του.
Η Τεράστια διαφωνία μας έγκειται στο οτι εσύ θές να επιβάλλεις Point-System στην Υγεία τού καθενός βασει τών δικών σου Κριτηρίων.

Σπύρο εσύ τι λες , οι accident prone συνάνθρωποι μας , πρέπει να καλύπτονται ασφαλιστικά ;

Οχι βέβαια.:flipout::flipout:
Πρώτα θα πρέπει να γίνεται Αξονική Εγκεφάλου και νά ελέγχεται ο βρεγματικός τους λοβός γιά να φανεί εάν μπορούν να ορίσουν πλήρως τον Χώρο ..
Αμα κάποιοι σκουντουφλάνε γιόκ.

Ουτε αυτοί πού οι γονείς τους εμφανίζουν Υπερλιπιδαιμία,ούτε οσοι πάσχουν απο Νεανικό Σ.Δ.(μπορεί νάτρωγαν πολλά Γλυκά :D:D)ούτε απο Ασθμα νεαρής Ηλικίας και φυσικά ολοι οσοι νοσούν απο Ψυχικές Παθήσεις απο τά 18 τους.
Που ξέρεις μπορεί νάχαν γονείς καπνιστές.....................

Εγώ παιδιά ειλικρινά να το κόψω το μαμημένο αλλά για δύο πράγματα είμαι σίγουρος

1.Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι ξαφνικά ο νόμος με αγάπησε και νοιάζεται για την υγεία την δική μου και για τα δικαιώματα των αντικαπνιστών

Και δεύτερο, παρατηρώ ένα μένος από την πλευρά πολλών αντικαπνιστών που τείνουν να κάνουν εμάς τους καπνιστές το πρόβλημα της ζωής τους. Τις προάλλες συνάδελφος αντικαπνιστής είχε πάρει ειρωνικό ύφος και έλεγε κουνώντας ρυθμικά το δαχτυλάκι “από την πρώτη του μήνα”….
Εγώ ήμουν λοιπόν το πρόβλημα του σύγχρονου εργαζόμενου….

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Δεν ειναι διαμάχη καπνιστών και μή.
Αφορά στο αναφαίρετο Δικαίωμα κάθε ανθρώπου νά είναι Ασφαλισμένος και να καλυπτεται για κάθε θέμα τής Υγείας του.
Η Τεράστια διαφωνία μας έγκειται στο οτι εσύ θές να επιβάλλεις Point-System στην Υγεία τού καθενός βασει τών δικών σου Κριτηρίων.

Δεν θελω να επιβαλω κανενα point system.

Απλως απαντω σε οσους λενε "ειναι αναφερετο δικαιωμα μου να καπνιζω".

Επαναλαμβανω, τα εξης τα οποια λεω σε φιλο μου που ειναι παχυσαρκος και καπνιστης (και γιατρος):

Κανεις στη ζωη δεν ειναι μονος. Αν εσυ αρρωστησεις, τα παιδια σου θα είναι εκει και θα σε βλεπουν. Με ποιο δικαιωμα επιβαλεις εσυ στα παιδια σου να δουν τον πατερα τους αρρωστο ή να τον χασουν προωρα?

Όσο για την περιθαλψη, απλως πιστευω ότι υπάρχει διαφορα αναμεσα στην τυχαία και στην εκουσια, συνειδητα προκαλουμενη ασθενεια.

Αν εγώ προκαλώ χτυπήματα στον εαυτό μου και πηγαινω κάθε μερα στο νοσοκομειο να με φτιαξουν, θα σου αρεσει να πληρωνεις? Δε λεω ότι θα αρνηθεις, αλλα θα σου αρεσει? Θα το βρισκεις δικαιο?

Το ξερω ότι είναι χοντροκομμενο αυτό που λεω, αλλα η λογικη είναι ιδια.

Και τα κριτηρια δεν ειναι δικα μου. Εχουν γινει ιατρικες στατιστικες μελετες, που καταγραφουν με στοιχεια το ποσο επιβρυνονται τα Ταμεια.

Ρε φίλε τι στεναχωριέσαι . Ούτως ή άλλως εμείς που καπνίζουμε θα ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ πιο γρηγορα και θα ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ το ταμείο σου από την σύνταξη . Δεν χαίρεσαι ;
δεν εχεις και αδικο
dead.gif

Αμ δεν κατάλαβες . Εδώ το θέμα δεν είναι το κάπνισμα , αλλά η κατάντια του ανθρώπου σήμερα , ο οποίος μετρά τα πάντα με μια οικονομικίστικη λογική , στη βάση του πόσα λεφτά μας στοιχίζει στην τσέπη μας ο πάσχων συνάνθρωπος . Διότι το υπέρτατο αγαθό είναι η τσέπη .

Δεν εχεις αδικο οτι η συγχρονη κοινωνια κανει με αυτο το σκεπτικο αποτιμηση των θεματων σημερα. Αλλα εμεις το παραβλεπουμε, για εμας η προτροπη προς διακοπη του καπνισματος ειναι για να μην αρρωσταινουν οι συγγενεις και φιλοι και εμεις ως παθητικοι καπνιστες και οχι για μα μην τους πληρωσουμε τα νοσηλεια. Οποιος χρησιμοποιει το κοστος νοσηλειας ως επιχειρημα ειναι πολυ λαθος γιατι μπαινει σε ασχημα μονοπατια...

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣϴΣΤΡΕΣΣΟΓΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ :fahne90: