Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Συντελεί επίθεση κατά της υγείας του μη καπνιστού ο εκπνεόμενος καπνός έστω και ολόκληρου τσιγάρου , ώστε να απαιτηθεί η απόκρουση της , δίχως την συνδρομή της αρχής ;

Υπό προϋποθέσεις, ναι. Π.χ. αν κάποιος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και σε κλειστό χώρο η εισπνοή του καπνού του προκαλεί βλάβη, τηρουμένου του μέτρου απόστασης και της άρνησης του καπνιστή να συμμορφωθεί με την υπόδειξη, μπορεί να το κάνει και χωρίς τη συνδρομή της Αρχής, όταν αυτό δεν είναι εφικτό ή είναι χρονοβόρο αρκετά ώστε να επιβαρύνει την κατάσταση.

Κατ' αρχάς προϋπόθεση της άμυνας δεν είναι να είναι αδύνατη η συνδρομή της αρχής. Ο νόμος δεν μας θέλει να γυρίζουμε το μάγουλο στις προσβολές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Προφανως πιστευω οτι εχω δικιο. Αλλα εσυ δε μου αποδεικνυεις οτι εχω αδικο, ουτε καν το λες. Αυτο που λες ειναι οτι παρολα αυτα πρεπει να σου επιτρεψω να διαφωνεις. Το οποιο, ειναι αυτονοητο, αλλα δεν μπορω να το επιτρεψω αν η διαφωνια σου ειναι οτι μπορεις να κανεις κατι που ομως με ενοχλει. Εμενα ή οποιονδηποτε αλλον.

Αν κατι ειναι σωστο, ειναι σωστο για ολους. Εκτος αν ειναι ενα απλο θεμα επιλογης, που στην περιπτωση μας δεν ειναι.

Τωρα για το ποσο ουσιωδες ειναι το θεμα, για μενα ειναι παρα πολυ.

Απο πότε ´αν κάτι είναι σωστό ειναι σωστό γιά όλους???´....
Ποιος το ορίζει αυτό??
Μονον σε Ολοκληρωτικά Καθεστώτα ισχύει αυτό.
Οπως επίσης και αυτό περί τού ότι δέν επιτρέπεις κάτι πού μπορεί να σε ενοχλεί...Ξέρεις πόσο Νερό χωράει αυτό?
Διαφωνώ σαφέστατα και μέ την Υστερία αλλά και μέ την Ενοχοποίηση τού Καπνίσματος γιά ολα τά δεινά τής ανθρωπότητας..
Και φυσικά με το Κυνήγι Μαγισσών,τά Χαφιέδικα Τηλέφωνα καταγγελίας και πολλά άλλα..
Και φυσικά θεωρώ μεγίστη Υποκρισία ,Κοινωνίες και Κράτη πού κάνουν οτι μπορούν μέσω τών Βιομηχανιών τους να διαλύουν κυριολεκτικά το περιβάλλον τών Μεγαλουπόλεων,εν συνεχεία νά κρύβουν τίς Πομπές τους κάτω απο το Χαλί μέσω τών Γελοιοτήτων γιά την συνολική επίθεση κατά τού Καπνίσματος..
Εισαι αλήθεια απολύτως σίγουρος πώς οι Θάνατοι απο τούς Βιομηχανικούς Ρύπους είναι λιγότεροι από αυτούς πού προκαλεί το κάπνισμα??
Οι fast food τροφές πού ταϊζουν οι ´Εξελιγμένοι´Αμερικανοί τά Παιδάκια τους ξέρεις άρα γε πόσους μελλοντικούς πρόωρους θανάτους θα προκαλέσουν λόγω Παχυσαρκίας και Υπερλιπιδαιμίας ή και Νεανικού Σακχαρώδη Διαβήτη??

H Yστερική Απαγόρευση τού Καπνίσματος είναι ωραίο κόλπο γιά να κάνει τούς Ανθρώπους να διχάζονται..
Απο εκεί και πέρα και μένα μου ειναι Παγερά Αδιάφορες οι Αποστειρωμένες Κοινωνίες πού οραματίζονται κάποιοι..
Απο το να πεθάνω απο πλήξη προτιμώ να πεθάνω μέ ένα τσιγάρο στο στόμα,ειδικά μάλιστα όταν οι Αντικαπνιστές εκφράζουν απόψεις σάν τις δικές σου.
Φιλικά φυσικά μιάς και μιλάμε περί απόψεων.

Ερευνα τού ΑΠΘ τού 2005..........
Τρανταχτή απόδειξη για τις θανατηφόρες συνέπειες της ρύπανσης στους κατοίκους των βιομηχανικών περιοχών θεωρούν οι επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.
Μελετώντας τις αιτίες θανάτου των τελευταίων 55 χρόνων η ομάδα των ερευνητών του ΑΠΘ διαπίστωσε εκρηκτική αύξηση θανάτων από θρομβοεμβολικά νοσήματα (ισχαιμικά ή εμβολικά αγγειακά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις, πνευμονικές εμβολές), τα οποία σχετίζει ευθέως με τα υψηλά ποσοστά ρύπανσης που παρουσιάζει η βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Aπό το 2,6% στο 47,5%
Αποκορύφωμα των συμπερασμάτων είναι ότι, ενώ τη δεκαετία του '50 τα θρομβοεμβολικά επεισόδια αποτελούσαν το 2,6% των αιτιών θανάτου, την περίοδο 2000 - 2004 -και αφού μεσολάβησε η ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης με εκατοντάδες εργοστάσια- έφτασαν το 47,5%.
Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν παρουσιαστεί σε ιατρικά συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Αιμόστασης της Α´ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΑΠΘ υπό τον αναπληρωτή καθηγητή Αιματολογίας Παντελή Μακρή και με τη συμμετοχή των Α. Μπούκα, Μ. Σιαπέρα, Μ. Μακρή, Δ. Τσούκα και Δ. Ανεστάκη. Oπως εξήγησε μιλώντας στην «Κ» ο κ. Μακρής, η περιοχή της Σίνδου, των Διαβατών, της Ιωνίας και του Καλοχωρίου αποτέλεσε το επίκεντρο της νέας έρευνας, μετά τη γενικότερη έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα μελετώντας περισσότερους από 100.000 φακέλους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, και η οποία διαπίστωσε σημαντικές διαφορές στις αιτίες θανάτου μεταξύ της Aνατολικής και της Δυτικής Θεσσαλονίκης με μεγάλη αύξηση των θρομβοεμβολικών νοσημάτων στη δυτική πλευρά που έφτανε στο 1/3 του συνολικού αριθμού των θανάτων. Η διαφορά αυτή αποδόθηκε στην ύπαρξη βαριάς βιομηχανίας -που περιλαμβάνει και εργοστάσια χημικών-, στη μη τήρηση των μέτρων προστασίας και στην αυξημένη κατά συνέπεια ρύπανση στα νερά και στην ατμόσφαιρα.
H ατμοσφαιρική ρύπανση
Συνολικά, η ομάδα υπό τον κ. Μακρή στη συνέχεια των ερευνών της μελέτησε 5.603 πιστοποιητικά θανάτου στην ευρύτερη περιοχή και πιστοποιητικά με τα συμπεράσματα ιατροδικαστικών ερευνών και τα χώρισε σε τρεις κατηγορίες: θάνατοι από θρομβοεμβολικά νοσήματα, θάνατοι από καρκίνο και από άλλες αιτίες.
Η καταγραφή έδειξε ποσοστιαία αύξηση ανά δεκαετία τόσο σε θανάτους από θρομβοεμβολικά νοσήματα όσο και από καρκίνο, ενώ οι «άλλες αιτίες» εμφανίζουν μείωση. Η πιο πιθανή εξήγηση, σημειώνει η ομάδα στην έρευνά της, είναι η σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργείται από μικροσωματίδια τα οποία διοχετεύονται στον αέρα από τις βιομηχανίες.
Με λίγα λόγια, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ένας στους δύο θανάτους στη βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε θρομβοεμβολικό νόσημα.
«Ενδεχομένως παρόμοια συμπεράσματα θα είχαμε αν γίνονταν έρευνες για τις αιτίες θανάτου και σε άλλες βιομηχανικές περιοχές της χώρας», επισήμανε ο κ. Μακρής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος (π.χ. φίλτρα) σ' αυτές τις περιοχές και την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής. Στο πλαίσιο τέτοιων προγραμμάτων θα μπορούσε να εκτιμηθούν άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες και πόσο αυτοί συμβάλλουν στην αύξηση των θρομβοεμβολικών νοσημάτων (διατροφή, καθιστική ζωή, επαγγέλματα) αλλά και να εντοπιστούν οι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Ο Τίτλος τής έρευνας:
EPIDEMIOLOGICAL STUDY OF CANCER AND THROMBOEMBOLIC EVENTS IN AN
INDUSTRIAL REGION
Boukas A, Siapera M, Makris MP, Tsoukas D, Anestakis D,
Makris PE
Hemostasis Unit, Aã Med. Propedeutic Clinic, Aristotle University
Thessaloniki, Greece

Last edited:
Προφανώς ολοι οι Κάτοικοι τής Ευρύτερης Περιοχής τής Σίνδου καπνίζουν:D:D

Γιά τίς Βιομηχανίες θά μιλάμε τώρα και τά ελλειπέστατα μέτρα Προστασίας πού λαμβάνουν??
Απο 2,5 στο 45% τά θρομβοεμβολικά Επεισόδεια..
Μάλλον το Τσιγάρο φταίει αποκλειστικά κατά δήλωσιν τού ΣΕΒ.:D:D-bye--bye-

Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον (σχετικό με το θέμα) μια έρευνα που να δείχνει τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Αν δεν υπάρχουν τέτοιοι, τότε δέχομαι ότι η απαγόρευση είναι εκ του πονηρού και άχρηστη. Αν υπάρχουν, τότε το τι κάνουν οι βιομηχανίες είναι κάτι πολύ σοβαρό, ανησυχητικό και κατεπείγον προς επίλυση μεν, εκτός θέματος δε....

...ή αν το θες αλλιώς, δε γίνεται να μην προχωράει το ένα επειδή δεν προχωράει το άλλο, καθώς είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Κατ' αρχάς προϋπόθεση της άμυνας δεν είναι να είναι αδύνατη η συνδρομή της αρχής. Ο νόμος δεν μας θέλει να γυρίζουμε το μάγουλο στις προσβολές.

Σωστά το λες, αλλά αν έχεις την Αρχή, εν προκειμένω την Αστυνομική ή Λιμενική, στα 2 μέτρα και αυτοδικήσεις σε τέτοιο θέμα, αποκλείεται να σου αναγνωριστεί ως απόκρουση σε άδικη επίθεση......αυτή είναι, τουλάχιστον, η γνώμη μου....

για τα υπόλοιπα, θα μας πει ο vasada την απόφαση του Δικαστηρίου...:D:D

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον (σχετικό με το θέμα) μια έρευνα που να δείχνει τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Αν δεν υπάρχουν τέτοιοι, τότε δέχομαι ότι η απαγόρευση είναι εκ του πονηρού και άχρηστη. Αν υπάρχουν, τότε το τι κάνουν οι βιομηχανίες είναι κάτι πολύ σοβαρό μεν, άλλη συζήτηση δε.

Tελικά ολα ειναι άλλη συζήτηση..
Οι Βιομηχανίες άλλη συζήτηση ,το Αλκοόλ άλλη συζήτηση ,τά πάντα άλλη συζήτηση..
Μά οταν οι Βιομηχανίες κυριολεκτικά Τσακίζουν Πυκνοκατοικημένες Περιοχές το πρόβλημα ειναι μείζον..
Και εκεί δέν έχει και Χαφιεδοτηλέφωνο γιά να καταγγελθεί ο Βιομήχανος.-bye--bye-

Ανέφερα σε προηγούμενο μου πόστ πώς σύμφωνα μέ την Ε.Ε. το Παθητικό Κάπνισμα ενοχοποιείται γιά 70000 Θανάτους ετησίως και γιά 2400-2700 στην Ελλάδα.
Επίσης έχω αναφέρει πώς προσωπικά θεωρώ πώς το Παθητικό Κάπνισμα πιθανότατα ενέχεται γιά Βλάβες και Θανάτους.
Θάθελα ομως να δώ έρευνες όπου να ενοχοποιείται αποκλειστικά το Παθητικό Κάπνισμα για τον αναφερόμενο αριθμό Θανάτων.

Η Επιδημιολόγος τού Πανεπιστημίου Αθηνών Κυρία Κλέα Κατσογιάννη αναφέρει πώς η Ρύπανση τής Ατμόσφαιρας στην Ευρώπη ενοχοποιείται γιά 350000 Θανάτους Ετησίως.
Ασημαντότητες δηλαδή.
Αλήθεια ποσα Φράγκα δόθηκαν γιά την Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία κατά τού Καπνίσματος και πόσα γιά την Ατμοσφαρική Ρύπανση??

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Tελικά ολα ειναι άλλη συζήτηση..
Οι Βιομηχανίες άλλη συζήτηση ,το Αλκοόλ άλλη συζήτηση ,τά πάντα άλλη συζήτηση..
Μά οταν οι Βιομηχανίες κυριολεκτικά Τσακίζουν Πυκνοκατοικημένες Περιοχές το πρόβλημα ειναι μείζον..
Και εκεί δέν έχει και Χαφιεδοτηλέφωνο γιά να καταγγελθεί ο Βιομήχανος.-bye--bye-

Ανέφερα σε προηγούμενο μου πόστ πώς σύμφωνα μέ την Ε.Ε. το Παθητικό Κάπνισμα ενοχοποιείται γιά 70000 Θανάτους ετησίως και γιά 2400-2700 στην Ελλάδα.
Επίσης έχω αναφέρει πώς προσωπικά θεωρώ πώς το Παθητικό Κάπνισμα πιθανότατα ενέχεται γιά Βλάβες και Θανάτους.
Θάθελα ομως να δώ έρευνες όπου να ενοχοποιείται αποκλειστικά το Παθητικό Κάπνισμα για τον αναφερόμενο αριθμό Θανάτων.

Τι θα πει αποκλειστικα?

Υπαρχουν χιλιοι τροποι να πεθανει κανεις. Τωρα ομως μιλαμε για κατι πολυ συγκεκριμενο και δεν καταλαβαινω για ποιο λογο τα αναφερεις ολα αυτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Τι θα πει αποκλειστικα?

Υπαρχουν χιλιοι τροποι να πεθανει κανεις. Τωρα ομως μιλαμε για κατι πολυ συγκεκριμενο και δεν καταλαβαινω για ποιο λογο τα αναφερεις ολα αυτα.

Δεν περίμενα να το καταλάβεις.

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Προφανώς ολοι οι Κάτοικοι τής Ευρύτερης Περιοχής τής Σίνδου καπνίζουν:D:D

Γιά τίς Βιομηχανίες θά μιλάμε τώρα και τά ελλειπέστατα μέτρα Προστασίας πού λαμβάνουν??
Απο 2,5 στο 45% τά θρομβοεμβολικά Επεισόδεια..
Μάλλον το Τσιγάρο φταίει αποκλειστικά κατά δήλωσιν τού ΣΕΒ.:D:D-bye--bye-

Λέει η έρευνα για τις μη εκβιομηχανισθείσες περιοχές τι άνοδο παρουσίασαν αυτά τα 50 χρόνια; Για να συναχθούν συμπεράσματα από στατιστικές θα πρέπει να διασφαλίζεται η σταθερότητα των λοιπών παραγόντων ή να απομονώνεται μέσω άλλων στατιστικών η διακύμανση λόγω επίδρασης των λοιπών παραγόντων.

Blackdeath.jpg

I like 'em and I'm gonna smoke 'em

http://www.riverdaleorganics.com/black-death.html

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Το παθητικό κάπνισμα εμένα προσωπικά που το δέχομαι ορισμένες φορές σίγουρα θα με βλάψει ελάχιστα σε σχέση με τις βιομηχανίες. Όμως δεν ψηφίστηκε για μένα ο νόμος, αλλά για ανθρώπους που αναγκάζονται καθημερινά επί πολλές ώρες να υποφέρουν απ'αυτό. Εξάλλου αν δέχεσαι 2-3 απειλές καθημερινά για την υγεία σου, δεν είναι κακό να εξαλλείψεις τη μία, σίγουρα δε είναι καλύτερο από το να μη γίνει τίποτα.

Το παθητικό κάπνισμα εμένα προσωπικά που το δέχομαι ορισμένες φορές σίγουρα θα με βλάψει ελάχιστα σε σχέση με τις βιομηχανίες. Όμως δεν ψηφίστηκε για μένα ο νόμος, αλλά για ανθρώπους που αναγκάζονται καθημερινά επί πολλές ώρες να υποφέρουν απ'αυτό. Εξάλλου αν δέχεσαι 2-3 απειλές καθημερινά για την υγεία σου, δεν είναι κακό να εξαλλείψεις τη μία, σίγουρα δε είναι καλύτερο από το να μη γίνει τίποτα.

Στην πραγματικότητα δεχόμαστε πολύ περισσότερες απειλές καθημερινά..
Δέν έχω αντίρρηση στην εξάλειψη οιασδήποτε αιτίας φυσικά.
Αλλά διατηρώ πάμπολλες απορίες γιά ποιον λόγο επιλέγεται η εξάλειψη τής Χ Αιτίας απο την Ψ..Πές το επαγγελματική διαστροφή..
Πάντως επειδή η Ανθρωπότητα υπήρχε και θα υπάρχει και μετά απο εμάς ,αυτο πού έχει αποδειχθεί είναι πώς η εξάλειψη ενός Εθισμού αντικαθίσταται απο πολλούς άλλους ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Απο πότε ´αν κάτι είναι σωστό ειναι σωστό γιά όλους???´....
Ποιος το ορίζει αυτό??

Εκτος απο τα περι ορεξεως θεματα, υπαρχουν αντικειμενικως αποδεκτα. Ενα απο αυτα ειναι οτι δεν μπορεις με πραξεις σου να ενοχλεις. Αλλο ειναι οτι δεν μπορεις να δερνεις, να κλεβεις κτλ...

Μονον σε Ολοκληρωτικά Καθεστώτα ισχύει αυτό.
Οπως επίσης και αυτό περί τού ότι δέν επιτρέπεις κάτι πού μπορεί να σε ενοχλεί...Ξέρεις πόσο Νερό χωράει αυτό?

Καθολου, νομιζω οτι ειναι σαφες. Το οτι δεν επιλεγω να ασχοληθω με ολα και για καποια δε μιλαω ειναι αλλο θεμα. Και φυσικα δε σημαινει οτι αν δε μιλαω για ολα, δεν πρεπει να μιλαω για τιποτα

Διαφωνώ σαφέστατα και μέ την Υστερία αλλά και μέ την Ενοχοποίηση τού Καπνίσματος γιά ολα τά δεινά τής ανθρωπότητας..
Και φυσικά με το Κυνήγι Μαγισσών,τά Χαφιέδικα Τηλέφωνα καταγγελίας και πολλά άλλα..
Και φυσικά θεωρώ μεγίστη Υποκρισία ,...... μέσω τών Γελοιοτήτων γιά την συνολική επίθεση κατά τού Καπνίσματος.

ΟΚ. Αλλα η ουσια δεν ειναι αυτη. Αυτα ειναι παρενεργειες

Εισαι αλήθεια απολύτως σίγουρος πώς οι Θάνατοι απο τούς Βιομηχανικούς Ρύπους είναι λιγότεροι από αυτούς πού προκαλεί το κάπνισμα??

Δεν ειμαι καθολου, αλλα τι σημαινει αυτο? Υπαρχει νομοθεσια και για τους Βιομηχανικους Ρυπους, αρκετα πληρης μονο που δεν υπαρχει ελεγχος και δεν τηρειται. Και στο κατω κατω η βιομηχανια κατι παραγει και δουλευουν ανθρωποι.

Και παλι ειναι πιο ευκολο για μενα να αποφυγω το τσιγαρο του διπλανου, παρα να κλεισω το φουγαρο.

H Yστερική Απαγόρευση τού Καπνίσματος είναι ωραίο κόλπο γιά να κάνει τούς Ανθρώπους να διχάζονται..

Ενω θα επρεπε οι μισοι να υπομενουν τους αλλους μισους και ολοι να ειναι αγαπημενοι?

Απο το να πεθάνω απο πλήξη προτιμώ να πεθάνω μέ ένα τσιγάρο στο στόμα,ειδικά μάλιστα όταν οι Αντικαπνιστές εκφράζουν απόψεις σάν τις δικές σου.

Αυτο δεν μπορω να το σχολιασω.

Για τις αποψεις μου αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν σου ειναι αρεστες. Σκοπιμα ειναι και λιγο ακραιες.

Ομως δε βλεπω να διαφωνεις επι της ουσιας με κατι, ουτε να μου εξηγεις γιατι κατι που λεω ειναι λαθος. Θα σε παρακαλουσα να το κανεις αυτο. Αν καπου εχω κανει λαθος θα ηθελα να το ξερω.

Οι γενικης φυσεως χαρακτηρισμοι δεν προσφερουν κατι.

Και στο κατω κατω συζηταμε για το αν χρειαζομαστε ή οχι ενα νομο, που κανονικα θα ηταν αχρηστος.
Αν ας πουμε υπηρχε ο στοιχειωδης σεβασμος, που επιβαλει στον καθενα μας να μην ενοχλει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Λέει η έρευνα για τις μη εκβιομηχανισθείσες περιοχές τι άνοδο παρουσίασαν αυτά τα 50 χρόνια; Για να συναχθούν συμπεράσματα από στατιστικές θα πρέπει να διασφαλίζεται η σταθερότητα των λοιπών παραγόντων ή να απομονώνεται μέσω άλλων στατιστικών η διακύμανση λόγω επίδρασης των λοιπών παραγόντων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_15/09/2007_241382

Κάποια επιπλέον στοιχεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Για τις αποψεις μου αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν σου ειναι αρεστες. Σκοπιμα ειναι και λιγο ακραιες.

Ομως δε βλεπω να διαφωνεις επι της ουσιας με κατι, ουτε να μου εξηγεις γιατι κατι που λεω ειναι λαθος. Θα σε παρακαλουσα να το κανεις αυτο. Αν καπου εχω κανει λαθος θα ηθελα να το ξερω.

Οι γενικης φυσεως χαρακτηρισμοι δεν προσφερουν κατι.

Και στο κατω κατω συζηταμε για το αν χρειαζομαστε ή οχι ενα νομο, που κανονικα θα ηταν αχρηστος.
Αν ας πουμε υπηρχε ο στοιχειωδης σεβασμος, που επιβαλει στον καθενα μας να μην ενοχλει.

Το πού διαφωνώ είναι προφανές.
Δέν συμφωνώ μέ την Δαιμονοποίηση τού Καπνίσματος.
Δεν συμφωνώ μέ το Κυνήγι Μαγισσών πού αναπτύσσεται περιοδικά γιά κάποια πράξη ,ενέργεια ή και εθισμό απο Υποκριτικές Κοινωνίες.
Δέν συμφωνώ μέ αυτό πού εσύ ονομάζεις ´παρενέργειες´της Απαγόρευσης.
Οπως και φυσικά θα συζήταγα μέ διαφορετική προσέγγιση μέ άλλον Μή-Καπνιστή.
Είναι εντελώς διαφορετικο τό πώς προσεγγίζει το θέμα ο Μή-Καπνιστής και ο Αντι-Καπνιστής.
Ο Δεύτερος θεωρεί πώς ξαφνικά αυτοπροσδιορίζεται ως Σταυροφόρος γιά το ´Καλό τής Κοινωνίας´..
Ε ως προσωπική επιλογή λοιπόν έγραψα πώς προτιμώ να πεθάνω απο το Κάπνισμα παρά απο τήν Πλήξη που μου προκαλούν οι Κοινωνίες τών Σταυροφόρων τής ορθότητας και Καθαρότητας..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Το πού διαφωνώ είναι προφανές.
Δέν συμφωνώ μέ την Δαιμονοποίηση τού Καπνίσματος.

Δεν προκειται για δαιμονοποιηση. Θελω να σταματησει η ενοχληση.

Δεν συμφωνώ μέ το Κυνήγι Μαγισσών πού αναπτύσσεται περιοδικά γιά κάποια πράξη ,ενέργεια ή και εθισμό απο Υποκριτικές Κοινωνίες.

Μιλαω για τον εαυτο μου και δεν εχω καμια σχεση με Υποκριτικη Κοινωνια. Ακομα κι αν ηταν ετσι, αυτο δε μου δινει αδικο.
Αντιστοιχο κυνηγι υπηρχε παλιοτερα με την οδικη ασφαλεια. Και τοτε ειχαν ξεχυθει στος δρομους και εγραφαν αβερτα για ζωνη και εκαναν αλκοτεστ. Και οι στατιστικες στα τροχαια βελτιωθηκαν. Και τοτε ηταν το θεμα της ημερας.Δεν ειδα να παθαμε τιποτα σαν λαος.

Δέν συμφωνώ μέ αυτό πού εσύ ονομάζεις ´παρενέργειες´της Απαγόρευσης.

Αλλα μονο αυτες τονιζεις και δεν αναιρουν την ουσια, που ειναι οτι καποιο ενοχλουνται και αυτο πρεπει να σταματησει. Το αν καποιοι ειναι υστερικοι, δε σημαινει οτι εχουν αδικο.

Οπως και φυσικά θα συζήταγα μέ διαφορετική προσέγγιση μέ άλλον Μή-Καπνιστή.

Ο μη-καπνιστης μπορει να σε ανεχεται πιο ευκολα και να μη μιλαει. Εγω δεν εχω αλλη αν(τ)οχη πλεον. Μας τελειωσε. Οχι οτι ημουν και υποχρεωμενος να ανεχομαι...

Είναι εντελώς διαφορετικο τό πώς προσεγγίζει το θέμα ο Μή-Καπνιστής και ο Αντι-Καπνιστής.
Ο Δεύτερος θεωρεί πώς ξαφνικά αυτοπροσδιορίζεται ως Σταυροφόρος γιά το ´Καλό τής Κοινωνίας´..

Χεσ..κα για την κοινωνια. Δε θελω να ξαναμυρισω τσιγαρο. ΕΓΩ. Παρακαλω.

Ε ως προσωπική επιλογή λοιπόν έγραψα πώς προτιμώ να πεθάνω απο το Κάπνισμα παρά απο τήν Πλήξη που μου προκαλούν οι Κοινωνίες τών Σταυροφόρων τής ορθότητας και Καθαρότητας..

Διαφωνεις με ολα αυτα που λες.

Τι προτεινεις ομως?

Να συνεχισει να επιτρεπεται το καπνισμα, οπως μεχρι σημερα? Δεν κρινεις σκοπιμο να επιβληθει ενας περιορισμος? Ασχετα με τον τροπο που θα επιβληθει, δεν μιλαμε για τον τροπο, ουτε για τυχον αλλα κινητρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Διαφωνεις με ολα αυτα που λες.

Τι προτεινεις ομως?

Να συνεχισει να επιτρεπεται το καπνισμα, οπως μεχρι σημερα? Δεν κρινεις σκοπιμο να επιβληθει ενας περιορισμος? Ασχετα με τον τροπο που θα επιβληθει, δεν μιλαμε για τον τροπο, ουτε για τυχον αλλα κινητρα.

Προφανώς δεν διαβάζεις αυτά πού έγραψα.
Για τον περιορισμό έχει σημασία και ο τρόπος πού επιβάλλεται..
Οπως επίσης πώς μερίδα Αντικαπνιστών βάσει αυτής και μόνον τής Ιδιότητάς τους θεωρούν εαυτούς Καλύτερους Ανθρώπους και ως εκ τούτου ζητάνε κυρώσεις για τούς καπνιστές ακόμα και γιά τίς Παροχές Ασθενείας ................
Οπως επίσης υποθέτω πώς θα διάβασες πώς ενώ η πλειονότητα συμφωνεί μέ την απαγόρευση σε Δημόσιους Χώρους(Kαπνιστές και Μη-Καπνιστές) μέ το πού τέθηκε ζήτημα να υπάρχουν καταστήματα μονον για Καπνιστές πάλι ηγέρθησαν αντιδράσεις..
Αμα θέλω να πηγαίνω σε μπάρ πού έχει μονον καπνιστές δεν ενοχλώ κανεναν,υποθέτω.
Οπότε δέν έχω αντίρρηση γιά τούς Δημόσιους Κλειστούς Χώρους,αλλά σαφώς και πρέπει να υπάρχουν χώροι αποκλειστικά για καπνιστές.