Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

ts.jpg

Μα τι επιμονή κι αυτή, οι μη καπνιστές να θέλουν να παρευρίσκονται σε χώρους για καπνιστές...

Κατ'αρχήν οι επιχειρηματίες... Οι ίδιοι είναι ας πούμε οι μισοί καπνιστές και οι άλλοι μισοί μη καπνιστές... Ας δηλώσει ο καθένας το μαγαζί του σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις και πεποιθήσεις.... Εγω σας υπόσχομαι, οτι μεχρι να κόψω το τσιγάρο, δεν πρόκειται ποτέ να πάω σε μαγαζί για μη καπνίζοντες... Η αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να πάω, θα αφήσω τα τσιγάρα στο αυτοκίνητο... Γιατί αυτό δεν δέχονται να το εφαρμόσουν και οι μη καπνιστές? Ο καθένας στα στέκια του... Αλλωστε όπως λένε και οι ίδιοι, δεν θα τους λείψουμε...

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Μα τι επιμονή κι αυτή, οι μη καπνιστές να θέλουν να παρευρίσκονται σε χώρους για καπνιστές...

Κατ'αρχήν οι επιχειρηματίες... Οι ίδιοι είναι ας πούμε οι μισοί καπνιστές και οι άλλοι μισοί μη καπνιστές... Ας δηλώσει ο καθένας το μαγαζί του σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις και πεποιθήσεις.... Εγω σας υπόσχομαι, οτι μεχρι να κόψω το τσιγάρο, δεν πρόκειται ποτέ να πάω σε μαγαζί για μη καπνίζοντες... Η αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να πάω, θα αφήσω τα τσιγάρα στο αυτοκίνητο... Γιατί αυτό δεν δέχονται να το εφαρμόσουν και οι μη καπνιστές? Ο καθένας στα στέκια του... Αλλωστε όπως λένε και οι ίδιοι, δεν θα τους λείψουμε...

Δεν δέχονται γιατί όταν πέφτουν τα προσωπεία γίνεται εμφανής η μισαλλοδοξία των υστερικών αντικαπνιστών . Να μην καπνίζετε πουθενά . Να μην υπάρχετε . Η κατανόηση , βλέπεις λειτουργεί μονόπλευρα . Και τα λόγια αλληλοσεβασμού είναι απλώς παχιά και κούφια .

Μου φαίνεται οτι όλο και περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν μετά τα αρχικά πανηγύρια, οτι απο τις απαγορεύσεις κατα των καπνιστών, χαμένος στο τέλος θα βγεί ο μη καπνιστής...

Mα φυσικά, αφού ο τρόπος με τον οποίον επέλεξε ο έλληνας νομοθέτης να μεταφράσει την ευρωπαϊκή οδηγία θα μπορούσε να είναι άνετα σενάριο του Mel Brooks...:rifle:

Last edited:
Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Mα φυσικά, αφού ο τρόπος με τον οποίον επέλεξε ο έλληνας νομοθέτης να μεταφράσει την ευρωπαϊκή οδηγία θα μπορούσε να είναι άνετα σενάριο του Mel Brooks...:rifle:

Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια

Δεν κατάλαβα ποιον γάιδαρο μου χαρίσανε? Στα περιβάλλοντα που κυκλοφορώ καθημερινά (πολυτεχνείο, στρατός σε λίγο, μικρά μπαράκια) θα επικρατούν συνθήκες τεκέ. Να δεις που σε λίγο καιρό θα κάνουμε βόλτες σε εφορίες, σχολεία και νοσοκομεία για να αναπνέουμε.... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

αρα Δημητρη Ν. αν ο νομοθετης τον Ιανουριο ορισει ολα τα μαγαζια no smoking θα το δεχθεις επισης?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Δεν κατάλαβα ποιον γάιδαρο μου χαρίσανε? Στα περιβάλλοντα που κυκλοφορώ καθημερινά (πολυτεχνείο, στρατός σε λίγο, μικρά μπαράκια) θα επικρατούν συνθήκες τεκέ. Να δεις που σε λίγο καιρό θα κάνουμε βόλτες σε εφορίες και νοσοκομεία για να αναπνέουμε.... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

καλά άσε τώρα τις κλάψες . Μόλις ο νόμος επέτρεψε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστηθούν τη ζωή τους χωρίς να σας ενοχλούν , έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε η υστερία και το μένος σε όλο της το εύρος .

Τώρα βρήκατε το καινούργιο κόλπο . Θέλουμε να πηγαίνουμε στα μικρά μαγαζιά κι εμείς . Νομιμότης μέχρι εκεί που μας συμφέρει .

αρα Δημητρη Ν. αν ο νομοθετης τον Ιανουριο ορισει ολα τα μαγαζια no smoking θα το δεχθεις επισης?

εγώ Λάρρυ μου και στη δουλειά μου καπνίζω και στο σπίτι μου καπνίζω και σε μπαράκι βαριέμαι να πηγαίνω πιά . Μόνο το εστιατόριο θα μου στοιχίσει αλλά δεν θα πάω αν δεν μπορώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

καλά άσε τώρα τις κλάψες . Μόλις ο νόμος επέτρεψε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστηθούν τη ζωή τους χωρίς να σας ενοχλούν , έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε η υστερία και το μένος σε όλο της το εύρος .

Τώρα βρήκατε το καινούργιο κόλπο . Θέλουμε να πηγαίνουμε στα μικρά μαγαζιά κι εμείς . Νομιμότης μέχρι εκεί που μας συμφέρει .

Καμία κλάψα. Το θέμα είναι τόσο απερίγραπτα γελοίο που μόνο στην πλάκα μπορούμε να το πάρουμε... :D

Εγώ θα συνεχίσω την καθημερινότητά μου σε μέρη στα οποία ο κόσμος θα καπνίζει, ενώ ακόμη κι αν τελικά δε συνεχίσω με PhD και βρεθώ του χρόνου να δουλεύω σε εταιρία εκτός πολυτεχνείου, πάλι είμαι σίγουρος πως αν το αφεντικό έχει θεσπίσει δικούς του "καπνιστικούς" κανόνες μέσα, κανείς δε θα ρισκάρει τη θέση του γι'αυτό.

Προσωπικά δε, βλέποντας πόσο ηλίθιος είναι ο νόμος τελικά, ούτε καν σε καταγγελία δεν πρόκειται να προχωρήσω ποτέ, παρά μόνο αν δω κάποιον να γίνεται προκλητικός απέναντί μου, οπότε θα γίνω κι εγώ, έτσι για το γαμώτο, για μια φορά....:D

Με λίγα λόγια για μια ακόμη φορά το ελληνικό κράτος δείχνει την γελοιότητά του. Και απλά εδώ κάποιοι ευνοήθηκαν και κάνουν την πάπια.... όπως εξάλλου και σε ΚΑΘΕ άλλη ρύθμιση.... όποιος βολεύεται κοιτάει απ'την άλλη... :grinning-smiley-043

Last edited:
Για να υπάρξει αλλαγη χρειάζονται θυσίες.

Κριμα που πρέπει καποιοι να "ζοριστουν¨ με αυτη την αλλαγή. Δεν γίνεται αλλιως όμως. Καποια στιγμη επρεπε να γίνει.

Τα μέτρα αυτα -που για μενα ειναι ΧΑΛΑΡΑ- δεν εχουν σκοπο να καλυτερεψουν την ΔΙΚΗ μας ποιότητα ζώης. Εμεις το χάσαμε το τρένο φίλοι μου.... τα μετρα ειναι για τους ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ που θα έρθουν. Και επειδη όλοι θέλουμε ότι καλυτερο για τα παιδια μας αντι να τρωγόμαστε με τα 70m2 και τα τετραψήφια, ας βοηθήσουμε τα μέτρα να εχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οταν γίνει πλεον συνήθεια - τρόπος ζωής δεν θα έχει κανείς πρόβλημα.

Επαναλαμβάνω η αλλαγη ειναι δύσκολη και οι φίλοι μας καπνιστές (ολοι εχουμε) θέλουν την συμπαρασταση μας και οχι την εκδίκηση μας. Αυτο πεισμώνει χαρακτηρες και δεν οδηγει πουθενά.

Και από 1ης Ιουλίου μάλιστα , κομμένες οι ευγένειες . "Θέλεις να έρθεις σπίτι μου ; Ναι , αλλά θα υποστείς τον καπνό μου . Δεν θέλεις ; Μην σώσεις και έρθεις" .

''Αν μέχρι τότε δεν έχουν δείξει όλοι τον βαθμό ευφυΐας που απαιτείται καταρχήν και δεν έχουν προσαρμοστεί, τότε να μην εκπλαγεί κανείς αν προχωρήσουμε σε γενική απαγόρευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται''.

attachment.php

Attachments

• et202.jpg
    et202.jpg
    26.8 KB · Views: 63
Για να υπάρξει αλλαγη χρειάζονται θυσίες.
Κριμα που πρέπει καποιοι να "ζοριστουν¨ με αυτη την αλλαγή. Δεν γίνεται αλλιως όμως. Καποια στιγμη επρεπε να γίνει.
.

Θυσίες θα κάνει ο κόσμος στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εδώ μερικές θυσίες θα κάνουν μόνο οι μη φουμάροντες, αφού θα υποστούν όλη τη συσωρρευμένη εκδικητικότητα των φουμαρόντων όταν βρίσκονται σε χώρο καπνιστών, δηλαδή παντού. Πάνω από 70 τετραγωνικά bars είναι μόνο τα σκυλάδικα και τα καζίνο, τα οποία όλως τυχαίως επίσης εξαιρούνται. Σιγά, θα υποχρεωθούν να μην καπνίζουν όσο είναι σε δημόσιες υπηρεσίες, σιγά τη θυσία...

Κοινώς για μια ακόμη φορά επικράτησε ο νόμος του Ελληναρά. Και είς άλλα...

Σιγά σιγά θα αλλάξουν κι άλλες νομοθεσίες. Θα απαγορεύεται να οδηγείς πιωμένος, εκτός αν γυρίζεις από club ή μπουζούκια, ή οδηγείς αυτοκίνητο άνω των 2000 κυβικών... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Mόλις τώρα στις ειδήσεις του ALTER , η εκφωνήτρια είπε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 330 μαγαζιά κάτω των 70 τμ. Από αυτά αίτηση για να χαρακτηρισθούν ως καπνιστών υπέβαλαν τα 323 . Αν είναι ακριβής η πληροφορία , δοξάζω την πόλη μου και είμαι περήφανος γι αυτήν

Οι ανθρωποι κανουν την απολυτως πιο λογικη κινηση για να κρατησουν την πελατεια τους.

Και πιθανολογουν οτι πιο ευκολα θα παει ο μη καπνιστης με την παρεα του στο καφε οπως πηγαινε και πριν παρα δεν θα παει.

Κινηση επιβιωσης ειναι .

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Χμμμ παρούσα και άδικη επίθεση ; Δηλαδή εάν ανάψει τσιγάρο στην άλλη άκρη του τεράστιου μπουζουκτσίδικου των 4.000 θέσεων , ο καπνός του μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί επίθεση κατά της υγείας σου ;

Διευκρίνησα, ότι η διοικητικώς άδικη πράξη πρέπει να φτάσει να ενοχλεί πραγματικά για να λάβει τον χαρακτήρα επίθεσης. Μόνο το παράνομο προφανώς δεν αρκεί.

Μου φαίνεται οτι όλο και περισσότεροι αρχίζουν να καταλαβαίνουν μετά τα αρχικά πανηγύρια, οτι απο τις απαγορεύσεις κατα των καπνιστών, χαμένος στο τέλος θα βγεί ο μη καπνιστής...

Γιατι θα βγει χαμενος ο μη καπνιστης ? Τα μεγαλα μαγαζια θα χωριστουν (ετσι και αλλιως υπαρχαν και οι μεν και οι δε , απλως θα εχει ο καθενας το χωρο του ) και στα μικρα μαγαζια η αναλογια θα παραμεινει οπως ηταν.

Το δικαιοτερο θα ηταν να χωριστουν τα παντα.Και τα μικρα μαγαζια ,με μια ψιλοδιαρυθμισουλα κλπ ολα γινονται. Απο κει και περα στο σπιτι ο καθενας ας κανει οτι θελει.Αλλα τωρα εχουμε μπλεξει με αυτα τα 70 τατραγωνικα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Διευκρίνησα, ότι η διοικητικώς άδικη πράξη πρέπει να φτάσει να ενοχλεί πραγματικά για να λάβει τον χαρακτήρα επίθεσης. Μόνο το παράνομο προφανώς δεν αρκεί.

Συντελεί επίθεση κατά της υγείας του μη καπνιστού ο εκπνεόμενος καπνός έστω και ολόκληρου τσιγάρου , ώστε να απαιτηθεί η απόκρουση της , δίχως την συνδρομή της αρχής ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Συντελεί επίθεση κατά της υγείας του μη καπνιστού ο εκπνεόμενος καπνός έστω και ολόκληρου τσιγάρου , ώστε να απαιτηθεί η απόκρουση της , δίχως την συνδρομή της αρχής ;

Ε συντελει....

Ακομα και να μην διαμαρτυρηθει ο ιδιος.

Με τον όρο επίθεση λογίζεται η προσβολή εννόμου αγαθού. Το ότι δέχεται προσβολή το έννομο αγαθό της υγείας μου πχ στο πίσω αίθριο των δικαστηρίων μας (μη μου πεις πως δεν είναι τεκές) τολ θεωρώ δεδομένο. Το ότι αυτή συντελείται από την ταυτόχρονη επίδράση πχ 100 τσιγάρων είναι αδιάφορο. Απλώς σημαίνει ότι έχουμε παραυτουργία :p

Εξήγγειλα πως έχουμε να κάνουμε με διαστροφική συζήτηση νομικών. Ας μην τα δέσει ο vasada σκοινί κορδόνι, ουδεμία ευθύνη έχω. :flipout: