Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Απάντηση: Re: Απάντηση:

Για τα δικα μου ποστ, δεν το δεχομαι αυτο που λες. Και δεν το δεχομαι γιατι δεν ειδα καμια συγκεκριμενη απαντηση που να μου δειχνει οτι κανω λαθος. Αλλο το αν λεω κατι που σε πειραζει και αλλο το αν εχω αδικο. Δεν βλεπω να ισχυριστηκε κανεις οτι εχω αδικο, παρα μονο οτι δεν πρεπει να κανω υποδειξεις. Αν νομιζεις οτι κατι απο αυτα που γραφω δεν ισχυει, μπορεις να απαντησεις και οχι να λες γενικως οτι ειναι εμπρηστικα.

Ακριβως για αυτο το παραθυρακι του Νομου μιλαμε, οτι δεν επρεπε να υπαρχει. Και δεν χρειαζεται να συμμορφωθει κανεις που δεν καπνιζει. Μονο να ανεχτει χρειαζεται.

Μονο που εγω δεν εχω αλλη υπομονη πλεον. Ουτε ανοχη.
Ειναι πολλα τα χρονια που ανεχομαι την αδιαφορια σε ολους τους χωρους, απο φιλικες συγκεντρωσεις σε σπιτια μεχρι τη δουλεια μου.

Δεν ανεχομαι πλεον. Τελος. Δεν μπορω αλλο.

Θέμα Οπτικής η Ανάγνωση τών πόστς.
Εσύ πιστεύεις πώς εχεις δίκιο.
Εγώ πιστεύω πώς το δίκιο σου(εν μέρει)θές να το μετατρέψεις σέ Γενικό Δικαιο γιά όλους ,που κατά την γνώμη μου πάντα,αυτό θα μποορύσε να μεθερμηνευτεί ως έλεγχος ακομα και στο Σπίτι μου.
Αν το παραθυράκι του Νόμου δεν σού αρέσει δεν μπορώ να κάνω κάτι..
Και γιά μένα υπάρχουν άλλοι Νομοι σε ουσιωδέστερα θέματα ,πού τούς θεωρώ απαράδεκτους.
Ειπαμε πως οι Ομοιομορφες Κοινωνιες οδηγούν σε Γκουλάγκ ή σε Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως..Κατά την γνώμη μου πάντα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:

Θέμα Οπτικής η Ανάγνωση τών πόστς.
Εσύ πιστεύεις πώς εχεις δίκιο.
Εγώ πιστεύω πώς το δίκιο σου(εν μέρει)θές να το μετατρέψεις σέ Γενικό Δικαιο γιά όλους ,που κατά την γνώμη μου πάντα,αυτό θα μποορύσε να μεθερμηνευτεί ως έλεγχος ακομα και στο Σπίτι μου.
Αν το παραθυράκι του Νόμου δεν σού αρέσει δεν μπορώ να κάνω κάτι..
Και γιά μένα υπάρχουν άλλοι Νομοι σε ουσιωδέστερα θέματα ,πού τούς θεωρώ απαράδεκτους.
Ειπαμε πως οι Ομοιομορφες Κοινωνιες οδηγούν σε Γκουλάγκ ή σε Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως..Κατά την γνώμη μου πάντα.

Προφανως πιστευω οτι εχω δικιο. Αλλα εσυ δε μου αποδεικνυεις οτι εχω αδικο, ουτε καν το λες. Αυτο που λες ειναι οτι παρολα αυτα πρεπει να σου επιτρεψω να διαφωνεις. Το οποιο, ειναι αυτονοητο, αλλα δεν μπορω να το επιτρεψω αν η διαφωνια σου ειναι οτι μπορεις να κανεις κατι που ομως με ενοχλει. Εμενα ή οποιονδηποτε αλλον.

Αν κατι ειναι σωστο, ειναι σωστο για ολους. Εκτος αν ειναι ενα απλο θεμα επιλογης, που στην περιπτωση μας δεν ειναι.

Τωρα για το ποσο ουσιωδες ειναι το θεμα, για μενα ειναι παρα πολυ.

Για τον απλουστατο λογο, οτι απο τις 17 ωρες την ημερα που ειμαι ξυπνιος, τις 8-9 αναγκαζομαι να συνυπαρχω με καπνιστες. Πολλες μερες αυτες οι ωρες ειναι παραπανω. Οποτε καταλαβαινεις οτι το θεμα δεν ειναι επουσιωδες. Ακομα κι αν ηταν ομως, δεν υπαρχει κατι που να απαγορευει τη λυση του, με την αιτιολογια οτι αλλα σοβαροτερα προβληματα ειναι αλυτα.

Last edited:
Κακώς γυρίζει το θέμα στο οικονομικό βάρος των ταμείων , ή στη μόλυνση γενικότερα.

Το κάπνισμα είναι ενόχληση του διπλανού στον οποίο κατευθύνεται ο καπνός, Επαναλαμβάνω ΕΝΟΧΛΗΣΗ. Εξάλλου και ο ίδιος ο καπνιστής τον καπνό του τον αποφεύγει.

Όταν ο διπλανός μου τρώει 10 πίτσες και είναι 160 κιλά δεν με ενοχλεί.( και ας επιβαρύνει το ταμείο του – δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική)

Ο νόμος απευθύνεται σε αυτούς που κάνουν κατάχρηση του καπνίσματος σε βάρος του διπλανού τους. Και δυστυχώς ήταν και είναι αμέτρητοι και στην Ελλάδα κυρίως πιο …αμέτρητοι.

Ούτε έχει λογική το επιχείρημα «αφού το τσιγάρο πωλείται νόμιμα γιατί περιορίζεται το κάπνισμα». Περιορίζεται η ενοχλητική χρήση του τσιγάρου και καλώς.

Και με ένα μαχαίρι μπορείς να σκοτώσεις , το ίδιο με ένα αυτοκίνητο , με ένα σφυρί , με ένα τούβλο. Δεν απαγορεύεται η πώλησή τους.
Και με μία κάμερα μπορώ να παρακολουθώ προσωπικές στιγμές κάποιων. Δεν περιορίζεται η πώληση της κάμερας. Περιορίζεται η ενοχλητική / βλαπτική χρήση .

Προσωπικά δεν με ενοχλεί το τσιγάρο σαν συνήθεια , με ενοχλεί η συμπεριφόρά πολλών(δυστυχώς) ανθρώπων με τσιγάρο.

ΥΓ Επειδή δεν διάβασα όλα τα ποστ , μπορεί κάποια από αυτά που γράφω να έχουν επαναληφθεί

Last edited:
Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Δεν μου λέτε, μικροί μήπως μασούσατε κάτι τσίγλες σε σχήμα τσιγάρου με ατομικό περιτύλιγμα;

Από ετο 2008 (εάν παράγονταν ακόμη, δεν ξέρω), τις ξεχνάμε. Σύμφωνα με το άρθρο 2 § 1 περ. γ´ του Ν. 2370/2008, απαγορεύτηκε από τη δημοσίευση του νόμου "η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού".

Τελικά δεν είναι θέμα επιταγών της ΕΕ. Ο έλληνας νομοθέτης (ανεξαρτήτως κυβερνήσης) το έχει εγγενώς μέσα του.

Μάλλον ο παραπάνω αφορά κάτι πλαστικά ''τσιγάρα'' που είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό και ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν. Τα εν λόγω ''τσιγάρα'' είχαν ευεργετικές συνέπειες σε δύο φίλους που έκαναν χρήση. Σε τρεις μήνες, όσο περίπου κρατάει η ''θεραπεία'' το έκοψαν και οι δύο μαχαίρι. Το προϊόν αυτό είναι ιδιαιτέρως ευφυές διότι προσομοιώνει το κάπνισμα μειώνοντας σταδιακά την εξάρτηση. Ας βγούν όσοι νόμοι θέλουν....το προϊόν αυτό θα το ψάξω, θα το βρω και θα το χρησιμοποιήσω γιατί είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτόν που θέλει να κόψει το τσιγάρο. Έχεις διαβάσει τις οδηγίες χρήσης της Νικορέτ? Για να μασουλήσεις μία πρέπει να έχεις πτυχίο στην Πυρηνική Φυσική......

Ρώτα τον Κυριακαράκο, μετά τον τύπο που έβγαλε για τις αγγελίες σίγουρα θα μπορέσει να βγάλει και εδώ κάποια άκρη :flipout:

Πάντως από την διατύπωση του νομοθέτη πιάνονται και οι τσιχλίτσες που λέω... Αυτή η νοοτροπία του Έλληνα νομοθέτη. Εξαντλητική διατύπωση, μη μας ξεφύγει το παραμικρό.

Πάντως από την διατύπωση του νομοθέτη πιάνονται και οι τσιχλίτσες που λέω... Αυτή η νοοτροπία του Έλληνα νομοθέτη. Εξαντλητική διατύπωση, μη μας ξεφύγει το παραμικρό.

To παραμικρό ναι, γιατί κατά τ'άλλα...έχει ξεφύγει όλο το σύμπαν.... :grinning-smiley-043

Διάλογος που είχα προ 10 λεπτών.

Ήμουν στον ανελκυστήρα της οικοδομής μου. Κατά την κάθοδο σταματάει σε όροφο, ανοίγει η πόρτα, μπαίνει τύπος με αναμένο τσιγάρο. Αμήχανα γελάκια. "Να σας καπνίσω λιγάκι, αν και από εχθές....". "Δηλαδή πριν την 1η Ιουλίου, ήταν εντάξει το κάπνισμα στο ασανσέρ;".
Επιτέλους ήρθε η 1η Ιουλίου και θα γιατρευτεί το κάπνισμα, η φαλάκρα και η πυτιρίδα.

Διάλογος που είχα προ 10 λεπτών.

Ήμουν στον ανελκυστήρα της οικοδομής μου. Κατά την κάθοδο σταματάει σε όροφο, ανοίγει η πόρτα, μπαίνει τύπος με αναμένο τσιγάρο. Αμήχανα γελάκια. "Να σας καπνίσω λιγάκι, αν και από εχθές....". "Δηλαδή πριν την 1η Ιουλίου, ήταν εντάξει το κάπνισμα στο ασανσέρ;".
Επιτέλους ήρθε η 1η Ιουλίου και θα γιατρευτεί το κάπνισμα, η φαλάκρα και η πυτιρίδα.

Τωρα το κανουμε, ενω ειναι γνωστο οτι δεν επιτρεπεται.

"Ελα μωρε και τι εγινε?"

Να πω την αλήθεια, στους ανελκυστήρες είναι αυτό που με πειράζει περισσότερο.

Η απόλυτη εκδήλωση της γαϊδουριάς. Αυτά για τα καφενεία τα θεωρώ κοροϊδίες. Δεν είναι τρόπος αυτός να έλθει η αλλαγή. Στις υπηρεσίες εύκολα μπορούσε να θωρακιστεί το δικαίωμα αναφοράς όποιου ενοχλούνταν και η πειθαρχική δίωξη όποιου τολμούσε μετά από αυτό να του κάνει τη ζωή δύσκολη.
Αλλά στους ανελκυστήρες το κάπνισμα, θεωρώ πως θα έπρεπε να τιμωρείται με τουλάχιστον 2ετή φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Να δω εάν θα έμπαινε μετά κανείς μέσα με τσιγάρο.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Κοίτα ένα ''παραμικρό'' που του ξέφυγε.....

''Στο πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης του νόμου, δεν εμπίπτουν οι εξωτερικοί χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι χώροι αυτοί περιγράφονται στην άδεια λειτουργίας τους, ακόμη και αν καλύπτονται με σκέπαστρο.''

Οι χώροι αυτοί που καλύπτονται με στέγαστρα, στην πλειονότητά τους εδώ και μερικά χρόνια, κλείνουν και με τζαμαρίες συρόμενες γύρω-γύρω, φτιάχνοντας κατ' ουσίαν ένα νέο λειτουργικό χώρο που δουλεύει και το χειμώνα. Αυτός ο χώρος, λοιπόν, σύμφωνα με την Υ.Α. θεωρείται εξωτερικός και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του 3730/2008. Επομένως, ούτε ανάγκες για διαχωριστικά έχει, ούτε εξαερισμούς, ούτε τίποτα. Όταν καταλάβουν τι μ@@@@ έκαναν θα το διορθώσουν με διευκρινιστική....

Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, φτιάχτηκε ενας νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, που επι της ουσίας όμως, είναι ενάντια στους μη καπνιστές. :slapface:

Εφόσον ενα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι μαγαζιά μέχρι 70τμ και η συντριπτική πλειοψηφία τα δηλώνει "καπνιστών", την κάτσαμε οι υπόλοιποι.

Δεν βγαίναμε που δεν βγαίναμε, τώρα ούτε απ' έξω δεν θα μπορούμε να περνάμε.
Ωραία τα καταφέρανε οι σοφοί.

Είπα για νοοτροπία, όχι ικανότητα. Οι γενικές διατυπώσεις είναι το φόρτε του. Τόσο γενικές που καλύπτουν περιπτώσεις που ούτε τις είχαν διανοηθεί οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Στο να τα συνδυάσει όλα σε σύστημα κανόνων υστερεί. Εμ δεν είναι ούτε Μπαλήδες ούτε Χωραφάδες βλέπεις.

Κουίζ για τους νομικούς του φόρουμ. Εάν κάποιος αδιαφορήσει σε έκκλησή μου να σταματήσει να καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται, μπορώ να του αφαιρέσω ο ίδιος το τσιγάρο εφόσον ενοχλούμαι;

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Όταν καταλάβουν τι μ@@@@ έκαναν θα το διορθώσουν με διευκρινιστική....

Αν το έκαναν κατά λάθος.. ;)

Που προσωπικά πιστεύω ότι δεν έγινε κατά λάθος.

Κουίζ για τους νομικούς του φόρουμ. Εάν κάποιος αδιαφορήσει σε έκκλησή μου να σταματήσει να καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται, μπορώ να του αφαιρέσω ο ίδιος το τσιγάρο εφόσον ενοχλούμαι;

Ναι.

Χωρίς να είμαι νομικός , νομίζω ότι δεν μπορείς.
Όπως δεν μπορείς να ρυμουλκήσεις μόνος σου το αυτοκίνητο κάποιου που έχει παρκάρει στο γκαραζ σου , ή να σφραγίσεις μόνος σου μία παράνομη καντίνα που δουλεύει έξω από το σπίτι σου.

Άλλωστε από την εμπειρία μου στην "πιάτσα" το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό νομικό σύστημα είναι της «εκτέλεσης».

Δεν είναι το ιδιο σαν να αντιδρασεις εναντιον καποιου που σε απειλει ή σε κλεβει? Και μάλιστα χωρίς να του επιτεθεις.

Όπως δεν μπορείς να ρυμουλκήσεις μόνος σου το αυτοκίνητο κάποιου που έχει παρκάρει στο γκαραζ σου , ή να σφραγίσεις μόνος σου μία παράνομη καντίνα που δουλεύει έξω από το σπίτι σου.

Για το πρώτο έχεις λάθος. Μπορώ να αποκρούσω με βία (απομάκρυνση οχήματος) την κατάληψη του γκαράζ μου.
Για το δεύτερο έχεις δίκιο. Αλλά διαφέρει της περίπτωσης του καπνίσματος, ειδικώς μετά την ισχύ των νέων μέτρων.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Aαααακριβώς.... Εκεί που δε μας συμφέρει άνετα δείχνουμε "ανυπακοή" στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Ενώ σε κάτι άλλα περί τριετών κύκλων σπουδών κλπ, εκεί τουμπεκί, το'πε η Ευρώπη....

...και μετά μου λέτε εμένα για επιλεκτική δημοκρατικότητα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Δεν νομίζω και 'γω ότι πρόκειται περί λάθους. Γνώμη μου είναι ότι θέλουν ν' απαγορεύσουν το κάπνισμα στους χώρους εργασίας αλλά όχι και διασκέδασης, γι' αυτό και οι αλχημείες. Κοίτα άλλη μία.....

''8. Στους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επιτρέπεται η δημιουργία χώρων για καπνίζοντες, υπό τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:

α. Η δημιουργία χώρου για καπνίζοντες επιτρέπεται, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από το αρμόδιο όργανο των εργαζομένων μόνο στις περιπτώσεις των δημοσίων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 50 (πενήντα) εργαζόμενους.

Το εμβαδό των χώρων καπνιζόντων θα καθορισθεί για τους χώρους της δημόσιας υπηρεσίας με απόφαση της διοίκησης μετά από συμφωνία με το αρμόδιο όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων και για τους χώρους της ιδιωτικής επιχείρησης κατόπιν συμφωνίας εργοδοτών και εκπροσώπων των εργαζομένων.''

Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι θα γίνει, όμως, αν δεν τα βρουν ή η Διοίκηση κωφεύσει στα αιτήματα??

στ. Στις περιπτώσεις που δημόσιες υπηρεσίες, ή ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν διαμορφώσουν χώρο καπνιζόντων, θα υπάγονται στην πλήρη απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού.

Επίσης, πόσες ιδιωτικές μικρές επιχειρήσεις απασχολούν πάνω από 50 εργαζομένους?? Οι 49 εργαζόμενοι που π.χ. καπνίζουν, δεν έχουν ψυχή???:bigcry::bigcry: