Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογ

Μα και το οτι οι χώροι κατω τών 75 τετραγωνικών θαναι γεματοι καπνιστές ειναι σε βαρος των καπνιστών..
Θα έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση στην Υγεία τους.
Οποτε οι αντικαπνιστές να πηγαινουν σε άλλους λουλουδιαστούς χώρους.
Αφηστε τούς Καπνιστές στά Καταγώγια..
Επιτρέπεται αυτό γιά οχι??
Mήπως θα μπουκάρει η ´Αστυνομια Γνώμης´και στο σπιτι μου σε λίγο?

Η ειρωνια περι λουλουδιαστων χωρων θα μπορουσε να λειπει. Οπως και οι υπαινιγμοι οτι οι πιο βαρβατοι και μαγκες καπνιζουν, και οι αντικαπνιστες ειναι πιο "soft"...Οπως και το οτι οσοι γκρινιαζουν ειναι υστερικοι με συμπλεγματα.

Δε μιλησε κανεις για το σπιτι σου.

Ομως και παλι, με ποια λογικη αποκλειονται καποιοι απο ορισμενους χωρους, οπως τα καζινα τυπικα και τα μπουζουκια (οπως θα γινει πρακτικα)?

Γιατι καποιοι θα πρεπει να ντουμανιασουν για να μη στερηθεις εσυ, αν θελουν να πανε στο καζινο?

Εκ των πραγματων οι διαχωρισμοι δεν μπορουν να ισχυσουν παντου, και καποιοι θα αποκλειστουν απο καπου. Αυτο γινεται με παραθυρακια στο νομο που δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, για τον απλουστατο λογο οτι οι καπνιστες ειναι πολλοι και ψηφιζουν.

Το οτι ειμαστε πολλοι που θελουμε το ιδιο, δεν δινει δικαιωμα ουτε υποχρεωνει τους υπολοιπους.

Αν ειμαστε 10 και αποφασισουμε οι 9 να κλεψουμε τον 1 που ειναι μονος του, η κλοπη παραμενει παρανομη και ανηθικη.

Η λογικη ειναι οτι δεν μπορεις να απαιτεις, εφοσον εσυ προκαλεις το προβλημα. Δεν ειναι υποχρεωση κανενος να σου βρει λυση. Το κανουν για ψηφοθηρικους και οικονομικους λογους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Οταν πάω σε μαγαζί τετοιο (δηλαδή Καταγώγι οπως τά παλιά Ρεμπετάδικα)μπορεί να θέλω να κάτσω και επτά ώρες.
Θά σου ζητήσω μήπως και τήν άδεια??
Oσο τώρα γιά τά περι Ελληναράδων καλύτερα Ελληναράς παρά Βρεττανός μή καπνιστής πού να σούρνομαι κάθε βράδυ τέζα απο το αλκοόλ και να βαράω μετά και την γυναίκα μου γιά Εξάσκηση..
Μού ειναι πολύ κουραστικές πλέον οι συζητήσεις περί Υπαναπτύκτων Ελλήνων και Αναπτυγμένων αλλων Λαών..
Καλό θάταν να διάβαζες εμπεριστατωμένες Μελέτες για Κοινωνικές Συμπεριφορές Λαών πιό συνολικά.
Να σού θυμίσω τήν απίστευτη Κατάχρηση Αλκοόλ στην Ανώτερη Σκανδιναυία μήπως??

Μιλάμε για τη νομοθεσία. Όχι για το ποιόν ή το DNA των ανθρώπων. Στη Σκανδιναβία μπορεί να υπάρχει ο αλκοολισμός που υπάρχει, αλλά ο μεθυσμένος οδηγός πάει φυλακή, δεν τα κάνει πλακάκια με το διοικητή της τροχαίας να σβήσει την κλήση του.

Το να θέλει ο Βόρειος να είναι αλκοολικός είναι δικαίωμά του. Στο βαθμό που δεν προσβάλει κανένα δικαίωμά δικό μου.

Το να κακοποιεί τη γυναίκα του φυσικά προσβάλει τα δικά της δικαιώματα. Αλλά γι'αυτό υπάρχει άλλος νόμος, όχι ο αντικαπνιστικός.

Για τα ρεμπετάδικα συμφωνώ ωστόσο. Θες μια μέση λύση? Ας γίνουν μέρη καπνιστών το 50% των καταστημάτων. Συμφωνείς?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί τ

Η ειρωνια περι λουλουδιαστων χωρων θα μπορουσε να λειπει. Οπως και οι υπαινιγμοι οτι οι πιο βαρβατοι και μαγκες καπνιζουν, και οι αντικαπνιστες ειναι πιο "soft"...Οπως και το οτι οσοι γκρινιαζουν ειναι υστερικοι με συμπλεγματα.

Δε μιλησε κανεις για το σπιτι σου.

Ομως και παλι, με ποια λογικη αποκλειονται καποιοι απο ορισμενους χωρους, οπως τα καζινα τυπικα και τα μπουζουκια (οπως θα γινει πρακτικα)?

Γιατι καποιοι θα πρεπει να ντουμανιασουν για να μη στερηθεις εσυ, αν θελουν να πανε στο καζινο?

Εκ των πραγματων οι διαχωρισμοι δεν μπορουν να ισχυσουν παντου, και καποιοι θα αποκλειστουν απο καπου. Αυτο γινεται με παραθυρακια στο νομο που δεν υπαρχουν πουθενα αλλου, για τον απλουστατο λογο οτι οι καπνιστες ειναι πολλοι και ψηφιζουν.

Το οτι ειμαστε πολλοι που θελουμε το ιδιο, δεν δινει δικαιωμα ουτε υποχρεωνει τους υπολοιπους.

Αν ειμαστε 10 και αποφασισουμε οι 9 να κλεψουμε τον 1 που ειναι μονος του, η κλοπη παραμενει παρανομη και ανηθικη.

Η λογικη ειναι οτι δεν μπορεις να απαιτεις, εφοσον εσυ προκαλεις το προβλημα. Δεν ειναι υποχρεωση κανενος να σου βρει λυση. Το κανουν για ψηφοθηρικους και οικονομικους λογους.

Κατ´αρχην τα δικά σου πόστ μόνον σέ κάλεσμα γιά να βγουν περίστροφα δέν αναφέρονται..Τι γιά τά παιδιά μας μάς εχεις γράψει και πόσα άλλα??
Η ειρωνεία η δικιά μου σέ πείραξε?
Eγώ ρωτάω κάτι απλό.
Αμα ο Νομος δινει το δικαιωμα σε καταστήματα κάτω τών 70 τετραγωνικών να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για Καπνιστές θα συμμορφωθείτε στον Νομο πού τοσο αυστηρά επικαλείστε γιά τούς Καπνιστές ναι ή όχι??
Τα άλλα ειναι για Κατανάλωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες πε

Αμα ο Νομος δινει το δικαιωμα σε καταστήματα κάτω τών 70 τετραγωνικών να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για Καπνιστές θα συμμορφωθείτε στον Νομο πού τοσο αυστηρά επικαλείστε γιά τούς Καπνιστές ναι ή όχι??

Θα μας επιτρέψεις απλά να αντιδρούμε όσο μπορούμε στον νόμο αυτό ως αυταρχικό και καταχρηστικό, και εκτός του πνεύματος της Κοινοτικής νομοθεσίας. Αν σε ενδιαφέρει το τυπικό μέρος μόνο, ναι θα συμμορφωθώ, εξάλλου δεν θα είχα και άλλη επιλογή. Όμως θα είμαι σύμφωνος σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για να αλλάξει. Μήπως δεν έχουμε και το δικαίωμα της γνώμης μας επειδή δε φουμάρουμε?

Εγώ φοβάμαι πως τώρα που έχουν μοιραστεί οι χώροι σε καπνιστών και μη, ούτε ευγενική παρατήρηση ότι ενοχλούμαστε οι μη καπνιστές δεν θα μπορούμε να κάνουμε εάν το κατάστημα είναι δηλωμένο αλλιώς, δίχως να κινδυνεύουμε να εισπράξουμε όλο αυτό το μένος που οι παρούσες ρυθμίσεις έχουν συσσωρεύσει.

Εγώ φοβάμαι πως τώρα που έχουν μοιραστεί οι χώροι σε καπνιστών και μη, ούτε ευγενική παρατήρηση ότι ενοχλούμαστε οι μη καπνιστές δεν θα μπορούμε να κάνουμε εάν το κατάστημα είναι δηλωμένο αλλιώς, δίχως να κινδυνεύουμε να εισπράξουμε όλο αυτό το μένος που οι παρούσες ρυθμίσεις έχουν συσσωρεύσει.

+1000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Για τα ρεμπετάδικα συμφωνώ ωστόσο. Θες μια μέση λύση? Ας γίνουν μέρη καπνιστών το 50% των καταστημάτων. Συμφωνείς?

Συμφωνείστε βρε παιδιά για να ενημερώσω τον Αβραάμ....:flipout::flipout:

Maestro, ο Νόμος δίνει το δικαίωμα επιλογής στους καταστηματάρχες κάτω των 70 τ.μ. και αυτοί αποφάσισαν υπέρ της καπνιστικής λύσης. Όποιου δεν του αρέσει μένει εκτός, ή πάει στα μεικτά....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Μιλάμε για τη νομοθεσία. Όχι για το ποιόν ή το DNA των ανθρώπων. Στη Σκανδιναβία μπορεί να υπάρχει ο αλκοολισμός που υπάρχει, αλλά ο μεθυσμένος οδηγός πάει φυλακή, δεν τα κάνει πλακάκια με το διοικητή της τροχαίας να σβήσει την κλήση του.

Το να θέλει ο Βόρειος να είναι αλκοολικός είναι δικαίωμά του. Στο βαθμό που δεν προσβάλει κανένα δικαίωμά δικό μου.

Το να κακοποιεί τη γυναίκα του φυσικά προσβάλει τα δικά της δικαιώματα. Αλλά γι'αυτό υπάρχει άλλος νόμος, όχι ο αντικαπνιστικός.

Πλάκα κάνεις...
Για ποιό D.N.A μιλάς??
Για ποιο δικαιωμα τού Βορειου ναναι αλκοολικος μιλάς??
Εχεις υπόψιν σου τις Κοινωνικές Επιπτώσεις τού Αλκοολισμού στο Κοινωνικό Σύνολο??
Kαι υπόψιν ο Αλκοολικός δεν μοιάζει μέ τον Ορέστη Μακρή τού ελληνικού σινεμά.
Η Οικογενειακή Βια στις Η.Π.Α και στην Μ.Βρεττανία σύμφωνα μέ σοβαρότατες Ερευνες ειναι μεγαλύτερη απο την Βία στούς Δρόμους...
Και το να βαράς την Γυναικα σου δεν ειναι μονον Ατομική Υποθεση...
Συνήθως βλέπουν και τά Παιδάκια..
Αλλά ειπαμε..
Ενα σοβαρότερο διάβασμα γιά τίς Κοινωνικές Συμπεριφορές και τις Συνέπειες που αυτές έχουν δέν βλάπτει...
Ισα-ισα που μειώνει τον Μονομερή Φανατισμό εναντίον μιάς Συνήθειας μονον.

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

μα φυσικά . Δεν έχεις κανένα λόγο να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο κατάστημα . -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτο

Θα μας επιτρέψεις απλά να αντιδρούμε όσο μπορούμε στον νόμο αυτό ως αυταρχικό και καταχρηστικό, και εκτός του πνεύματος της Κοινοτικής νομοθεσίας. Αν σε ενδιαφέρει το τυπικό μέρος μόνο, ναι θα συμμορφωθώ, εξάλλου δεν θα είχα και άλλη επιλογή. Όμως θα είμαι σύμφωνος σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για να αλλάξει. Μήπως δεν έχουμε και το δικαίωμα της γνώμης μας επειδή δε φουμάρουμε?

Κάνε οτι θές σε επιπεδο Γνώμης.
Αλλά η επιλεκτική σου δημοκρατικότητα κάνει Μπάμ.
Αν ο Νομος μου αφηνει το δικαιωμα να πηγαινω σε μαγαζι Καπνιστών απλά εσύ δεν θάρχεσαι.
Θα γλυτώσεις και απο τά Μιασματα.
Ειδες τι προστατευτικος πουναι ο Νομος για σένα??
Σε προστατευει και απο τις Κακές Παρέες...

Εννοειται οτι δεν θα μπορεις να μπεις. Εδω δεν μπορουσες μεχρι σημερα που καπνιζαν οι μισοι.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

μα φυσικά . Δεν έχεις κανένα λόγο να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο κατάστημα . -bye-

Για να μην πω πως θα πρέπει να ανάβω κι εγώ ένα για να εισέλθω -bye-

Ελληνικά μασκαραλίκια και καραγκιοζιλίκια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατορθώνει και συνδυάζει ο έλληνας νομοθέτης το πνεύμα της 4ης Αυγούστου μαζί με αυτό του κλασικού παραθυράκια δικολάβου :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λ

Κάνε οτι θές σε επιπεδο Γνώμης.
Αλλά η επιλεκτική σου δημοκρατικότητα κάνει Μπάμ.
Αν ο Νομος μου αφηνει το δικαιωμα να πηγαινω σε μαγαζι Καπνιστών απλά εσύ δεν θάρχεσαι.
Θα γλυτώσεις και απο τά Μιασματα.
Ειδες τι προστατευτικος πουναι ο Νομος για σένα??
Σε προστατευει και απο τις Κακές Παρέες...

Ε η επιλεκτική δημοκρατικότητα είναι κάτι που πλέον κάνει μπαμ από πολύυυυ κόσμο εδώ μέσα. Επίτρεψε μου λοιπόν και μένα σε κάποια θέματα που με αγγίζουν να είμαι λίγο πιο ένθερμος.

Τώρα προσωπικά δε μίλησα ποτέ ούτε για μιάσματα ούτε για κακές παρέες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία υποθέτω....Και η παράφραση των λεγομένων μου για να βγαίνουν άλλα συμπεράσματα είναι επίσης κάτι στο οποίο έχω συνηθίσει -bye--bye--bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Πλάκα κάνεις...
Για ποιό D.N.A μιλάς??
Για ποιο δικαιωμα τού Βορειου ναναι αλκοολικος μιλάς??
Εχεις υπόψιν σου τις Κοινωνικές Επιπτώσεις τού Αλκοολισμού στο Κοινωνικό Σύνολο??
Kαι υπόψιν ο Αλκοολικός δεν μοιάζει μέ τον Ορέστη Μακρή τού ελληνικού σινεμά.
Η Οικογενειακή Βια στις Η.Π.Α και στην Μ.Βρεττανία σύμφωνα μέ σοβαρότατες Ερευνες ειναι μεγαλύτερη απο την Βία στούς Δρόμους...
Και το να βαράς την Γυναικα σου δεν ειναι μονον Ατομική Υποθεση...
Συνήθως βλέπουν και τά Παιδάκια..
Αλλά ειπαμε..
Ενα σοβαρότερο διάβασμα γιά τίς Κοινωνικές Συμπεριφορές και τις Συνέπειες που αυτές έχουν δέν βλάπτει...
Ισα-ισα που μειώνει τον Μονομερή Φανατισμό εναντίον μιάς Συνήθειας μονον.

Αυτα θα μου επιτρεψεις να πω οτι ειναι ασχετα με το θεμα μας.

Ουτε συγκρισεις με αλλους λαους χρειαζεται να κανουμε, ουτε με αλλες συμπεριφορες.

Και το οτι πρεπει να λυθουν και πολλα αλλα, δε σημαινει οτι πρεπει να αφησουμε κι αυτο.

Ε η επιλεκτική δημοκρατικότητα είναι κάτι που πλέον κάνει μπαμ από πολύυυυ κόσμο εδώ μέσα. Επίτρεψε μου λοιπόν και μένα σε κάποια θέματα που με αγγίζουν να είμαι λίγο πιο ένθερμος.

Τώρα προσωπικά δε μίλησα ποτέ ούτε για μιάσματα ούτε για κακές παρέες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία υποθέτω....Και η παράφραση των λεγομένων μου για να βγαίνουν άλλα συμπεράσματα είναι επίσης κάτι στο οποίο έχω συνηθίσει -bye--bye--bye-

Προσωπικά σέβομαι την αποφαση τού Κράτους γιά απαγόρευση τού Καπνίσματος..
Αν και πριν την απαγόρευση δεν κάπνιζα σέ Δημοσιες Υπηρεσιες ή στην πρωινή μου δουλειά εξ ´επιλογής.
Απο εκει και πέρα άμα θές να βγάλεις το Αχτι σου σέ Ανθρώπους που Καπνίζουν ,όπου τούς επιτρέπεται, πρόβλημά σου.
Πάντως σίγουρα δεν ενδιαφέρεσαι γιά το ´Κοινό Καλό´..
Γνώμη μου φυσικά.

Αυτα θα μου επιτρεψεις να πω οτι ειναι ασχετα με το θεμα μας.

Ουτε συγκρισεις με αλλους λαους χρειαζεται να κανουμε, ουτε με αλλες συμπεριφορες.

Και το οτι πρεπει να λυθουν και πολλα αλλα, δε σημαινει οτι πρεπει να αφησουμε κι αυτο.

Το ποιά ειναι τά μείζονα ή τά ασήμαντα φρονώ πώς δεν είναι γιά όλους τούς ανθρώπους Ιδια..Ευτυχώς.Η Ομοιομορφία ποτέ δεν δημιουργούσε καλύτερες Κοινωνίες.

Προσωπικά σέβομαι την αποφαση τού Κράτους γιά απαγόρευση τού Καπνίσματος..
Αν και πριν την απαγόρευση δεν κάπνιζα σέ Δημοσιες Υπηρεσιες ή στην πρωινή μου δουλειά εξ ´επιλογής.
Απο εκει και πέρα άμα θές να βγάλεις το Αχτι σου σέ Ανθρώπους που Καπνίζουν ,όπου τούς επιτρέπεται, πρόβλημά σου.
Πάντως σίγουρα δεν ενδιαφέρεσαι γιά το ´Κοινό Καλό´..
Γνώμη μου φυσικά.

Δεν ξέρω πόσες ακόμα φορές πρέπει να γράψω ότι ο νόμος θα ήταν άχρηστος αν υπήρχαν άνθρωποι που σέβονταν τους απέναντί τους, όπως λες για τον εαυτό σου.

Ε λοιπόν το ξαναγράφω άλλη μια αφιερωμένο σε σένα.

Τώρα σχετικά με το αν ενδιαφέρομαι για το Κοινό Καλό, αν είχα ανάγκη να βγάζω το άχτι μου σε ανθρώπους που καπνίζουν, θα σε επισκεπτόμουν ως................ ασθενής...:flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Δεν μου λέτε, μικροί μήπως μασούσατε κάτι τσίγλες σε σχήμα τσιγάρου με ατομικό περιτύλιγμα;

Από ετο 2008 (εάν παράγονταν ακόμη, δεν ξέρω), τις ξεχνάμε. Σύμφωνα με το άρθρο 2 § 1 περ. γ´ του Ν. 2370/2008, απαγορεύτηκε από τη δημοσίευση του νόμου "η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού".

Τελικά δεν είναι θέμα επιταγών της ΕΕ. Ο έλληνας νομοθέτης (ανεξαρτήτως κυβερνήσης) το έχει εγγενώς μέσα του.

Re: Απάντηση:

Κατ´αρχην τα δικά σου πόστ μόνον σέ κάλεσμα γιά να βγουν περίστροφα δέν αναφέρονται..Τι γιά τά παιδιά μας μάς εχεις γράψει και πόσα άλλα??
Η ειρωνεία η δικιά μου σέ πείραξε?
Eγώ ρωτάω κάτι απλό.

Για τα δικα μου ποστ, δεν το δεχομαι αυτο που λες. Και δεν το δεχομαι γιατι δεν ειδα καμια συγκεκριμενη απαντηση που να μου δειχνει οτι κανω λαθος. Αλλο το αν λεω κατι που σε πειραζει και αλλο το αν εχω αδικο. Δεν βλεπω να ισχυριστηκε κανεις οτι εχω αδικο, παρα μονο οτι δεν πρεπει να κανω υποδειξεις. Αν νομιζεις οτι κατι απο αυτα που γραφω δεν ισχυει, μπορεις να απαντησεις και οχι να λες γενικως οτι ειναι εμπρηστικα.

Ακριβως για αυτο το παραθυρακι του Νομου μιλαμε, οτι δεν επρεπε να υπαρχει. Και δεν χρειαζεται να συμμορφωθει κανεις που δεν καπνιζει. Μονο να ανεχτει χρειαζεται.

Μονο που εγω δεν εχω αλλη υπομονη πλεον. Ουτε ανοχη.
Ειναι πολλα τα χρονια που ανεχομαι την αδιαφορια σε ολους τους χωρους, απο φιλικες συγκεντρωσεις σε σπιτια μεχρι τη δουλεια μου.

Δεν ανεχομαι πλεον. Τελος. Δεν μπορω αλλο.

Last edited: