Δημήτρης Ν.
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ
Δηλαδή αμα συναινούσαν και οι δυο να καπνίσουν , εσένα θα σε ενοχλούσε ;
Kι εδώ πάντως, για μένα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Εγώ πχ το δίλημμα το βλέπω ως: "Καπνίζεις? Σταμάτα να το κάνεις μπροστά στον κόσμο."
Οχι . Δεν είναι θέμα οπτικής γωνίας . Αυτό που αναφέρει πιό πάνω ο Τουτούζας είναι σαφές . Είναι αυτονόητο ότι οι δάσκαλοι δεν μπορούν να καπνίσουν μέσα στην τάξη , ούτε οι γιατροί στα νοσοκομεία . Αρα ο έλεγχος περί του αν καπνίζουν ή όχι , εκτείνεται στην προσωπική τους ζωή . Ειδ' άλλως η παρατήρηση δεν είχε νόημα . Συνεπώς το δίλημμα παραμένει : Καπνίζεις εκτός εργασίας στην ιδιωτική σου ζωή ; Απολύεσαι .
Όπως με τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες θα απολυθεί ένας διευθυντής τράπεζας που την ώρα που έχει ραντεβού με κάποιον υψηλά ιστάμενο έχει απλώσει πιτόγυρα και τζατζίκια λέγοντας του να περιμένει, όπως ένας καθηγητής θα απολυθεί αν αποφασίσει να εμφανίζεται κάθε μέρα στην τάξη με μαγιό επειδή κάνει ζέστη, ένας σερβιτόρος θα απολυθεί αν διαπιστωθεί ότι φτύνει για πλάκα μέσα στις σούπες..
Υπάρχουν παντού κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Χαίρομαι λοιπόν που επιτέλους ψηφίστηκε και ένας ο οποίος αφορά σε κάτι ουσιαστικό. (Εμένα δε θα με ενοχλούσαν -κάποιες- καθηγήτριες με μαγιώ, ούτε ο διευθυντής μου να τρώει σουβλάκια. Ο καπνός όμως με ενοχλούσε, και θεωρώ ότι αυτό ήταν όντως κίνηση ματ στον εργασιακό χώρο.)
Δηλαδή αμα συναινούσαν και οι δυο να καπνίσουν , εσένα θα σε ενοχλούσε ;