Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες πε

Κατ´αρχην τα δικά σου πόστ μόνον σέ κάλεσμα γιά να βγουν περίστροφα δέν αναφέρονται..Τι γιά τά παιδιά μας μάς εχεις γράψει και πόσα άλλα??
Η ειρωνεία η δικιά μου σέ πείραξε?
Eγώ ρωτάω κάτι απλό.
Αμα ο Νομος δινει το δικαιωμα σε καταστήματα κάτω τών 70 τετραγωνικών να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για Καπνιστές θα συμμορφωθείτε στον Νομο πού τοσο αυστηρά επικαλείστε γιά τούς Καπνιστές ναι ή όχι??
Τα άλλα ειναι για Κατανάλωση.

Ναι θα συμμορφωθούμε. Dura lex, sed lex.

Θα ρωτήσω κάτι άλλο Σπύρο.

Αποδέχεσαι τα συγκεκριμένα μέτρα (κι όποια άλλα είναι στη φαντασία φανατικών καπνιστών η αντικαπνιστών) ή όχι; Πιστεύεις ότι θα λειτουργήσουν;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Μην είσαι απαισιόδοξος. Περίμενε λιγάκι, ακόμα δεύτερη μέρα είναι....και με τις ζώνες ασφαλείας υπήρχαν παρόμοιες αντιδράσεις, αλλά τώρα σχεδόν όλοι τις φορούν....

Aυτο το θεωρω κι εγω σιγουρο.

Οι οποιες αντιδρασεις ειναι για την "αντισταση" στο καθεστως.

Χωρια το γνωστο "εξις, δευτέρα φυσις".

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Δεν δέχονται γιατί όταν πέφτουν τα προσωπεία γίνεται εμφανής η μισαλλοδοξία των υστερικών αντικαπνιστών . Να μην καπνίζετε πουθενά . Να μην υπάρχετε . Η κατανόηση , βλέπεις λειτουργεί μονόπλευρα . Και τα λόγια αλληλοσεβασμού είναι απλώς παχιά και κούφια .

Συγνώμη Δημήτρη, εγώ συμφωνώ για τους υστερικούς αντικαπνιστές, εσύ όμως δεν έχεις δει υστερικούς καπνιστές που δεν δέχονται καμιά υπόδειξη και αντιδρούν τουλάχιστον προσβλητικά;

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Στην παρούσα φάση, περισσότερο ενδιαφέρον έχει πως θα κινηθούν οι πολίτες βάσει του νέου νόμου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση, τι θα κάνουμε? Μιλάω, κυρίως, για τους χώρους διασκέδασης και όχι εργασίας που τα πράγματα είναι πιο ''καθαρά''. Θα συχνάζουμε στα ίδια στέκια? Θα πηγαίνουμε σε μεγάλα μαγαζιά με ζώνες? Θα ρίχνουμε κλήρο με τους καπνίζοντες φίλους μας για το που θα πάμε? Θα πηγαίνουμε κατόπιν συμφωνίας εναλλάξ πότε στα μεν και πότε στα δε?

Θέλω να πω, πρακτικά, τι προτιθέμεθα να πράξουμε....

Το μεγαλο προβλημα θα ειναι το χειμωνα.Απο τη στιγμη που τα μικρα μαγαζια θα ειναι στην ουσια καπνιστων δεν θα υπαρχουν καν τετοια διλληματα σαν αυτα που αναφερεις...:flipout:

Για τα μεγαλα μαγαζια και τις ζωνες , δηλαδη για την εξοδο του ΣΚ κυριως,εεε..θα διαλεγεις.Μια στο καπνιστων (οι φιλοι σου και εσυ ) , μια στην αντικαπνιστικη ζωνη (εσυ και οι φιλοι σου ).Ποσα Σκ εχει ο χρονος εξαλλου..? :flipout:

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Μα δεν ειναι μονο η παρεα μας.Οι οποιοι θα κανουν και μια παραχωρηση.Αν η διπλανη παρεα καπνιζουν τι θα γινει ? θα πουμε σε 4,5 ατομα στο διπλανο τραπεζι να φυσανε απο την αλλη μερια..? Καλα..
Για αυτο το πραγμα γινεται ολη η φασαρια...Και να θελει ο αλλος να μην γινει φορτικος ειναι αδυνατον , σε ενα μικρο μαγαζι ο καπνος θα παει εδω ,εκει , πανω σου.Και αν δεν ειναι του διπλα , θα ειναι του παραδιπλα.

Ενω αν του βαλεις τζαμι 2 μετρα, ο καπνος δεν θα πηδηξει απο πανω, θα κατσει εκει που ειναι.

Αυτο το μετρο ειναι και το πιο αστειο κατα τη γνωμη μου.

Γιατι ο τυχον ελεγχος θα γινεται για το τζαμι, κι εφοσον υπαρχει θα σταματαει εκει. Κι ας ειναι ολο το μαγαζι τεκες.

Εντωμεταξυ, με το χωρισμα αλλαζει η διαρρυθμιση του χωρου, οποτε κανονικα θελει ενημερωση αρχιτεκτονικων και αναθεωρηση της μελετης Παθητικης Πυροπροστασιας. Γιατι αλλαζουν οι αποστασεις διαφυγης και αναγκαστικα σε πολλους χωρους θα πρεπει να ανοιχθει καινουρια πορτα εξοδου.

Last edited:
Οι καπνιστές είναι ούτως η άλλως μειοψηφία...

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής το έτος 2006, το 40% των Ελλήνων ανδρών και γυναικών, είναι καπνιστές. Συγκεκριμένα, το 49,9% των ανδρών και το 30,8% των γυναικών άνω των 18 ετών καπνίζουν σε καθημερινή βάση. Για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, τα ποσοστά ανέρχονται στο 44,3% των Ελλήνων για τα έτη 18 έως 24, στο 50,8% των Ελλήνων για τα έτη 25 έως 34, στο 53,9% για τα έτη 35-44, στο 47% για τα έτη 45 έως 54, στο 34,7% για τα έτη 55 έως 64 και στο 16,5% για τα έτη 65 και άνω.

http://www.neahygeia.gr/foreas.php?ParentID=173&lang=gr&CategoryID=9&IssueID=4

Γιατί οι αντικαπνιστές διαστρέφουν την αλήθεια λέγοντας οτι είναι μειοψηφία ?
Αν εννοούν οτι είναι μειοψηφία στους χώρους διασκέδασης λόγω της καπνίλας και της τσιγαρίλας που επικρατεί στους χώρους αυτούς, εύκολα μπορεί κανείς να το αντικρούσει λέγοντας οτι "τότε ενας χώρος αποκλειστικά για μη καπνίζοντες θα έκανε χρυσές δουλειές συγκεντρώνοντας τους παραπονεμένους"...
Ειδικά δε τα ποσοστά καπνιστών "... στο 47% για τα έτη 45 έως 54, στο 34,7% για τα έτη 55 έως 64 και στο 16,5% για τα έτη 65 και άνω." δεν δικαιολογεί με τίποτα την επιθυμία των 323/330 καφενεία μικρότερα των 70τμ στην Θεσσαλονίκη να χαρακτηριστούν "για καπνίζοντες"...

Ας μου εξηγήσει τώρα κάποιος τι είναι αυτό που ωθεί τους (καπνιστές και μή) επιχειρηματίες να θέλουν να χαρακτηρίσουν τα μαγαζιά τους κάτω των 70τμ ως χώρους για καπνίζοντες...

Τείνω να συμπεράνω οτι το όλο θέμα αφορά την "ποιότητα πελατών"...
α) την ποιότητα πελατών που θέλουν οι μαγαζάτορες,
β) την ποιότητα πελατών που θέλει γύρω του ο μέσος πελάτης, και
γ) την ποιότητα πελάτη που εκ των πραγμάτων προσφέρεται πραγματικά...

Το τσιγάρο είναι μιας μορφής κατάχρηση. Κάποιος που δεν καπνίζει, συνήθως δεν κάνει και άλλες καταχρήσεις, όπως δεν πίνει - ή δεν πίνει πολύ, δεν ξενυχτάει ή το κάνει σπάνια, πριτιμάει το σπιτικό φαγητό απο τις ετοιματζίδικες σαβούρες κλπ. Φυσικά υπάρχουν πάμπολλες εξαιρέσεις, αλλά δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς οτι οι πιθανότητες να μην πίνει ενας μη καπνιστής είναι πολύ περισσότερες απο το να μήν πίνει ένας καπνιστής...

Μ'άλλα λόγια έχουμε το παράδοξο όλοι οι επιχειρηματίες να τρέχουν πίσω από μία μειοψηφία αγνοώντας την πλειοψηφία - χωρίς καν να ενδιαφέρονται να φτιάξουν χώρους για την πλειοψηφία αυτή... Αυτό ίσως λέει πολλά... Ισως δείχνει ποιός ξοδεύει χρήματα για την διασκέδασή του, ποιός "πλερώνει", ποιός "κάνει λογαρισμό" ποιός είναι "ζημιάρης" κλπ
Εχω βάσιμες υποψίες οτι κι αν ακόμα υπήρχαν, ή φτιαχτούν χώροι για την πλειοψηφία αυτή, όσον αφορά την απογευματινονυχτερινή διασκέδαση απλά θα μαραζώσουν οικονομικά λόγω "ποιότητας πελάτη" με προφανή την αλλαγή του στάτους του καταστήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα...

Αποτέλεσμα ? Πάλι στα στέκια των καπνιζόντων θα τους έχουμε να τριγυρνούν και να μας βασανίζουν λέγοντας οτι τους βασανίζουμε...

Το μεγαλο προβλημα θα ειναι το χειμωνα.Απο τη στιγμη που τα μικρα μαγαζια θα ειναι στην ουσια καπνιστων δεν θα υπαρχουν καν τετοια διλληματα σαν αυτα που αναφερεις...:flipout:

Για τα μεγαλα μαγαζια και τις ζωνες , δηλαδη για την εξοδο του ΣΚ κυριως,εεε..θα διαλεγεις.Μια στο καπνιστων (οι φιλοι σου και εσυ ) , μια στην αντικαπνιστικη ζωνη (εσυ και οι φιλοι σου ).Ποσα Σκ εχει ο χρονος εξαλλου..? :flipout:

Πάντως από τη δική μου παρέα αν κρίνω, καμιά φορά που πάμε για αμερικάνικες μάσες (Friday's κλπ) και περιμένουμε ουρά για τραπέζι, είναι εντυπωσιακό το πως αντιδρούν οι καπνιστές φίλοι μου, όταν μας πουν ότι "υπάρχει τραπέζι σε χώρο μη καπνιστών, αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε 40 λεπτά"

Από τη μια ντρέπονται να αντιδράσουν γιατί θα ήταν too much... απ'την άλλη έχουν μια κατεβασμένη μούρη για όσες ώρες κάτσουμε εκεί, τόσο που τελευταία τους κάνουμε τη χάρη και παίρνουμε την κουρτίνα 2, περιμένοντας όσο χρειαστεί...

Είναι εντυπωσιακό όμως, όλοι έχουμε στη ζωή μας πράγματα που απολαμβάνουμε ιδιαίτερα, άλλα όταν ο εθισμός φτάνει να σου ελέγχει τη ζωή σε τέτοιο βαθμό, τι υστερίες και αντικαπνιστές μου λέτε... αυτό είναι πρόβλημα. Σίγουρα δεν έχω δικαίωμα εγώ να υποχρεώσω κανέναν να το λύσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπετε παντού γύρω σας έχθρα και "πονηρία" όταν μιλάμε για κάτι που εν πάσει περιπτώσει αν όχι σίγουρα για το καλό σας, δεν είναι και σε καμία περίπτωση για το κακό σας.

Last edited:

Ενω αν του βαλεις τζαμι 2 μετρα, ο καπνος δεν θα πηδηξει απο πανω, θα κατσει εκει που ειναι.

Αυτο το μετρο ειναι και το πιο αστειο κατα τη γνωμη μου.

Γιατι ο τυχον ελεγχος θα γινεται για το τζαμι, κι εφοσον υπαρχει θα σταματαει εκει.

Εντωμεταξυ, με το χωρισμα αλλαζει η διαρρυθμιση του χωρου, οποτε κανονικα θελει ενημερωση αρχιτεκτονικων και αναθεωρηση της μελετης Παθητικης Πυροπροστασιας. Γιατι αλλαζουν οι αποστασεις διαφυγης και αναγκαστικα σε πολλους χωρους θα πρεπει να ανοιχθει καινουρια πορτα εξοδου.

Οταν λεω τζαμι εννοω μεχρι επανω.Τζαμαρια , χωρισμα , πληρως αποκαπνιστασιοποιημενη κατασταση...δεν εννοω γκισε..:flipout:

Για την διαρρυθμιση και το τι απαιτειται συμφωνω.Αλλωστε εσυ τα ξερεις καλυτερα αυτα.Αλλα γιατι θα πρεπει να ειναι κατι που με απασχολει ? Ας απασχολησει τον ιδιοκτητη και τις αρμοδιες αρχες.

Τεσπα..αυτα ειναι φιλολογιες.Δεν ειναι ευκολο να γινουν δυστυχως (για ολους ) και μοιραια αργα η γρηγορα θα οδηγηθουμε στην απαγορευση (ετσι πιστευω ) .

Είναι εντυπωσιακό όμως, όλοι έχουμε στη ζωή μας πράγματα που απολαμβάνουμε ιδιαίτερα, άλλα όταν ο εθισμός φτάνει να σου ελέγχει τη ζωή σε τέτοιο βαθμό, τι υστερίες και αντικαπνιστές μου λέτε... αυτό είναι πρόβλημα. Σίγουρα δεν έχω δικαίωμα εγώ να υποχρεώσω κανέναν να το λύσει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπετε παντού γύρω σας έχθρα και "πονηρία" όταν μιλάμε για κάτι που εν πάσει περιπτώσει αν όχι σίγουρα για το καλό σας, δεν είναι και σε καμία περίπτωση για το κακό σας.

Γιατι εισαι βαλτος και θες να τους παρεις την ελευθερια τους. Εισαι μερος οργανωμενου σχεδιου της κυβερνησης, των Αμερικανων και των ΚουτοΦραγκων. Που θελουν να μας κανουν σαν τα μουτρα τους.

Αλλα εμεις ειμαστε Ελληναρες και δε μασαμε απο αυτα. Οποτε ασε τις υστεριες γιατι δε σε παιρνει.

Ας μου εξηγήσει τώρα κάποιος τι είναι αυτό που ωθεί τους (καπνιστές και μή) επιχειρηματίες να θέλουν να χαρακτηρίσουν τα μαγαζιά τους κάτω των 70τμ ως χώρους για καπνίζοντες...

Το τσιγάρο είναι μιας μορφής κατάχρηση. Κάποιος που δεν καπνίζει, συνήθως δεν κάνει και άλλες καταχρήσεις, όπως δεν πίνει - ή δεν πίνει πολύ, δεν ξενυχτάει ή το κάνει σπάνια, πριτιμάει το σπιτικό φαγητό απο τις ετοιματζίδικες σαβούρες κλπ. Φυσικά υπάρχουν πάμπολλες εξαιρέσεις, αλλά δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς οτι οι πιθανότητες να μην πίνει ενας μη καπνιστής είναι πολύ περισσότερες απο το να μήν πίνει ένας καπνιστής...

Μ'άλλα λόγια έχουμε το παράδοξο όλοι οι επιχειρηματίες να τρέχουν πίσω από μία μειοψηφία αγνοώντας την πλειοψηφία - χωρίς καν να ενδιαφέρονται να φτιάξουν χώρους για την πλειοψηφία αυτή... Αυτό ίσως λέει πολλά... Ισως δείχνει ποιός ξοδεύει χρήματα για την διασκέδασή του, ποιός "πλερώνει", ποιός "κάνει λογαρισμό" ποιός είναι "ζημιάρης" κλπ
Εχω βάσιμες υποψίες οτι κι αν ακόμα υπήρχαν, ή φτιαχτούν χώροι για την πλειοψηφία αυτή, όσον αφορά την απογευματινονυχτερινή διασκέδαση απλά θα μαραζώσουν οικονομικά λόγω "ποιότητας πελάτη" με προφανή την αλλαγή του στάτους του καταστήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα...

Αποτέλεσμα ? Πάλι στα στέκια των καπνιζόντων θα τους έχουμε να τριγυρνούν και να μας βασανίζουν λέγοντας οτι τους βασανίζουμε...

Μην το αναλυεις τοσο.Ειναι πιο απλο....

Ο καπνιστες θα ζοριστουν περισσοτερο και ειναι πιθανον να την κανουν για αλλου (οπουδηποτε αρκει να μπορουν να καπνιζουν ) ενω ο αντικαπνιστης θα το ανεχθει οπως το ανεχθηκε τοσα χρονια...

(Θα μπορουσε να πει καποιος οτι ο καπνιστης χανει χρονο κανοντας το τσιγαρο του ενω ο αντικαπνιστης θα παραγγειλει και ενα ποτο παραπανω..μπορει το ενα μπορει και το αλλο...)

Οταν λεω τζαμι εννοω μεχρι επανω.Τζαμαρια , χωρισμα , πληρως αποκαπνιστασιοποιημενη κατασταση...δεν εννοω γκισε..:flipout:

Κάτι σαν τα επισκεπτήρια σε αμερικάνικες φυλακές δηλαδή... LOL... μόνο που δεν μας λένε ποιός θα έχει τον ρόλο του κακού - απλά τα ποσοστά 30-70 το δείχνουν...

Βέβαια, κανείς δεν σχολιάζει το γεγονός οτι υποχρεώνουν τους μαγαζάτορες να ξοδέψουν χρήματα για μη επιδοτούμενες κατασκευές, με το ενδεχομενο σε περίπτωση γενική απαγόρευσης 1η Ιανουαρίου να τους μείνει η κατασκευή - και τα έξοδα αμανάτι... Μπορεί εμένα να μην με ενδιαφέρει η οικονομική άνεση του μαγαζάτορα, αλλά αυτόν τον καίει και τον τσούζει...ειδικά σε κάτι μικρά μαγαζιά που φυτοζωούν...

Τεσπα..αυτα ειναι φιλολογιες.Δεν ειναι ευκολο να γινουν δυστυχως (για ολους ) και μοιραια αργα η γρηγορα θα οδηγηθουμε στην απαγορευση (ετσι πιστευω ) .

2 μετρα αφου λεει.

Ο ιδιοκτητης γνωστης καφετεριας, ελεγε εχθες οτι δεν τους εχει ενημερωσει κανεις. Περιμενει δηλαδη να παει καποιος στο μαγαζι του να το συζητησουν λιγο.

Η νομοθεσια ειναι δημοσιευμενη απο μηνες και διαθεσιμη στον καθενα.

Το αλλο που ειπε και εχει δικιο ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να δωσει λεφτα για διαρρυθμισεις, αφου η διαταξη αυτη πιθανοτατα θα αλλαξει γιατι εχει δυσκολιες.

Ποσω μαλλον που τωρα ειναι καλοκαιρι και το προβλημα ειναι μικρο.

Κάτι σαν τα επισκεπτήρια σε αμερικάνικες φυλακές δηλαδή... LOL... μόνο που δεν μας λένε ποιός θα έχει τον ρόλο του κακού - απλά τα ποσοστά 30-70 το δείχνουν...

Βέβαια, κανείς δεν σχολιάζει το γεγονός οτι υποχρεώνουν τους μαγαζάτορες να ξοδέψουν χρήματα για μη επιδοτούμενες κατασκευές, με το ενδεχομενο σε περίπτωση γενική απαγόρευσης 1η Ιανουαρίου να τους μείνει η κατασκευή - και τα έξοδα αμανάτι... Μπορεί εμένα να μην με ενδιαφέρει η οικονομική άνεση του μαγαζάτορα, αλλά αυτόν τον καίει και τον τσούζει...ειδικά σε κάτι μικρά μαγαζιά που φυτοζωούν...

Κανεις δεν αντιλεγει.Για αυτο οπως ειπα καποια στιγμη θα περασουμε στην απαγορευση (ετσι πιστευω εγω..).Μπορει βεβαια η Ελλαδα να αντιστεκεται ως αλλο γαλατικο χωριο αιωνια στον αντικαπνιστη κατακτητη...:flipout:

Ο καπνιστες θα ζοριστουν περισσοτερο και ειναι πιθανον να την κανουν για αλλου (οπουδηποτε αρκει να μπορουν να καπνιζουν ) ενω ο αντικαπνιστης θα το ανεχθει οπως το ανεχθηκε τοσα χρονια...

Μα είναι προφανές Croft, ότι οι καπνιστές θα την κάνουν για αλλού αρκεί να μπορούν να καπνίζουν... Μπορεί να κάθονται στο κέντρο της πλατείας και να πίνουν μπύρα όρθιοι καπνίζοντας, αλλά τότε ποιοί θα μένουν μέσα στα μαγαζιά?

Οι παλιότεροι ας θυμηθούμε την μόδα μιας περιόδου των 80's... Ολοι με ένα ποτό στο χέρι και έξω από το μαγαζί. Βέβαια τώρα νομίζω αυτό απαγορεύεται...

Μπορει βεβαια η Ελλαδα να αντιστεκεται ως αλλο γαλατικο χωριο αιωνια στον αντικαπνιστη κατακτητη...:flipout:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής το έτος 2006, το 40% των Ελλήνων ανδρών και γυναικών, είναι καπνιστές. Συγκεκριμένα, το 49,9% των ανδρών και το 30,8% των γυναικών άνω των 18 ετών καπνίζουν σε καθημερινή βάση. Για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, τα ποσοστά ανέρχονται στο 44,3% των Ελλήνων για τα έτη 18 έως 24, στο 50,8% των Ελλήνων για τα έτη 25 έως 34, στο 53,9% για τα έτη 35-44, στο 47% για τα έτη 45 έως 54, στο 34,7% για τα έτη 55 έως 64 και στο 16,5% για τα έτη 65 και άνω.

http://www.neahygeia.gr/foreas.php?ParentID=173&lang=gr&CategoryID=9&IssueID=4

Γιατί οι αντικαπνιστές διαστρέφουν την αλήθεια λέγοντας οτι είναι μειοψηφία ?
Αν εννοούν οτι είναι μειοψηφία στους χώρους διασκέδασης λόγω της καπνίλας και της τσιγαρίλας που επικρατεί στους χώρους αυτούς, εύκολα μπορεί κανείς να το αντικρούσει λέγοντας οτι "τότε ενας χώρος αποκλειστικά για μη καπνίζοντες θα έκανε χρυσές δουλειές συγκεντρώνοντας τους παραπονεμένους"...
Ειδικά δε τα ποσοστά καπνιστών "... στο 47% για τα έτη 45 έως 54, στο 34,7% για τα έτη 55 έως 64 και στο 16,5% για τα έτη 65 και άνω." δεν δικαιολογεί με τίποτα την επιθυμία των 323/330 καφενεία μικρότερα των 70τμ στην Θεσσαλονίκη να χαρακτηριστούν "για καπνίζοντες"...

Θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και το θέμα χρόνου παραμονής και άρα μεγιστοποίησης της κατανάλωσης στο μαγαζί . Δηλαδή , εγώ π.χ που είαι καπνιστής , μπορώ να πάω σε ένα μπαρ να πιώ ένα ποτο χωρίς να καπνίσω και να φύγω . Αλλά δεν θα μείνω να πιώ δεύτερο , ούτε τρίτο , όπως θα έκανα εάν μπορούσα να καπνίσω . Κι αυτό κυρίως γιατί δεν έχω λόγο να βγώ και να πάω σε μπαρ , αν είναι να μην περάσω καλά . Και το κάπνισμα , ειδικά με το ποτό στο μπαρ είναι απόλαυση . Αλλιώς κάθομαι και σπίτι μου που θα καπνίσω και λιγότερο από τα μισά τσιγάρα , κάνω και οικονομία και βελτιστοποιώ την υγεία μου .

Οι καταστηματαρχες απλως πονταρουν στο οτι η ταση ειναι να παραμεινει η κατασταση ως εχει.

Δηλαδη ενω οι περισσοτερες παρεες ειναι μικτες, θα επιλεξουν ενα χωρο που μπορει οποιος θελει να καπνισει. Αυτοι που δεν... απλα θα κανουν υπομονη οπως τοσα χρονια. Ειναι πολυ απλο.

Στην ανοχη των μη καπνιστων, οφειλεται το οτι θεωρειται κεκετημενο το να αναβει τσιγαρο οποιος θελει, οπου θελει, οποτε θελει.

Και τα κεκτημενα δυσκολα τα αλλαζεις.

Μα είναι προφανές Croft, ότι οι καπνιστές θα την κάνουν για αλλού αρκεί να μπορούν να καπνίζουν... Μπορεί να κάθονται στο κέντρο της πλατείας και να πίνουν μπύρα όρθιοι καπνίζοντας, αλλά τότε ποιοί θα μένουν μέσα στα μαγαζιά?

Οι παλιότεροι ας θυμηθούμε την μόδα μιας περιόδου των 80's... Ολοι με ένα ποτό στο χέρι και έξω από το μαγαζί. Βέβαια τώρα νομίζω αυτό απαγορεύεται...

Τι να σου bios...δεν εχω κανει αναλογες ερευνες .Πιστευεις οτι η αποφαση των ιδιοκτητων βασιστηκε σε τετοιες ?

Μπορει να χασουν καποιους καπνιστες αλλα αυτοι που θα ξαναγυρισουν (γιατι χειμωνα με ενα ποτο εξω στην πλατεια το βλεπω δυσκολο ) να κανουν μεγαλυτερη καταναλωση αλκοολ...

Τι να σου πω..εχω φιλο που με 1 ποτο κανει 2 πακετα τσιγαρα και αλλον που δεν καπνιζει και πινει τουλαχιστον 4,5 ποτα.

...σιγά-σιγά θα απαγορευθεί και το ποτό...
...θα απαγορευθεί και η συνεύρεση εάν πρώτα δεν ανταλλάσουμε εξετάσεις ούρων...
...θα φοράμε και μάσκα προστασίας...

ενώ οι βιομηχανίες θα απλώνουν το ντουμάνι τους πάνω απ'τον φαλακρό Αμαζόνιο

Μέχρι σήμερα είχαμε φθορά ανθρώπινων σωμάτων προς εξυπηρέτηση της ψυχής, στο μέλλον με το τσίρκο της αστυνομίας της εκτελεστικής σκέψης και με την επιβολή της ολοκληρωτικής πληροφόρησης θα τα έχουμε όλα εκτός απ'αυτήν :BDGBGDB55: