Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Μόλις επέστρεψα από κλαμπ (κλειστό).
Το τσιγάρο ντουμάνι (ο εξαερισμός άψογος όμως).
Παντού τασάκια και τσιγάρα.
Δεν είδα κανέναν μη καπνιστή (οι αντικαπνιστές κάθονται σπιτάκι τους μην πάθουν τίποτα) να διαμαρτύρεται. Τρελό κέφι λέμε και τρελά μωρά.

Mηπως ηταν ελληναδικο ? Γιατι ο νταλκας και η καψουρα τον σηκωνουν το τσιγαρο τους ...:flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

και τρελά μωρά.

Άμα τα τρελά μωρά τα πλησιάζεις και βρωμάνε σαν τεκές τι να τα κάνεις..... :flipout::flipout::flipout:

(αστειεύομαι μεν, όντως μου βρωμάει δε... αλλά είπαμε, τα τρελά μωρά έχουν τον τρόπο τους να σε κάνουν να τους αντέξεις, όπως άλλωστε αντέχεις και τους ευγενικούς ανθρώπους που σε σέβονται... μη μου ζητάτε όμως να αντέχω τον οποιοδήποτε που έρχεται προκλητικά και βάζει την "εξάτμισή" του στη μούρη μου...-bye--bye--bye-)

Last edited:
NaziSmoking.gif

από την αντικαπνιστική εκστρατεία του ΧΙΤΛΕΡ

ήταν μανιακός αντικαπνιστής !!!

%CE%91%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1+2.gif

Ο Σβέβο έγραψε τον «Ζήνωνα» το 1923. Τότε που ο Μουσολίνι μόλις είχε πάρει τα ηνία της εξουσίας. Οι φασίστες αντιπαθούσαν το τσιγάρο. Το θεωρούσαν «αστικό βίτσιο». Ούτε ο Μουσολίνι, ούτε ο Φράνκο, ούτε ο Χίτλερ κάπνιζαν. Μάλιστα ήταν η ναζιστική Γερμανία που πρώτη κήρυξε ανελέητο πόλεμο στο κάπνισμα. Το κύριο σύνθημα της αντικαπνιστικής εκστρατείας ήταν: «Το σώμα σου ανήκει στον Führer και στο Έθνος». Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ο εαυτός σου δεν ανήκει ποτέ σε σένα. Ανήκει στον Ηγέτη, στο Κόμμα, στο Έθνος. Ήταν στο Γ' Ράιχ που το τσιγάρο θεωρήθηκε ως η κύρια αιτία του καρκίνου και καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο όρος «παθητικό κάπνισμα». «Στο σπίτι μου απαγορεύεται η είσοδος στους καπνιστές» έγραφε ο Χίτλερ. Γι' αυτό, στα παράνομα πάρτι που διοργάνωναν οι νέοι στη Γερμανία, η κύρια εκδήλωση αντίστασης στα ναζιστικά γούστα, εκτός από το άκουσμα της τζαζ, ήταν το κάπνισμα.
Μία από τις αμέτρητες αντικαπνιστικές αφίσες στη ναζιστική Γερμανία. Από πάνω το «Κεφάλαιο του Καπνού». Από κάτω πεταμένα «η υγεία του λαού, η δύναμη για εργασία και οι εθνικοί στόχοι». Στο Γ' Ράιχ το κάπνισμα εθεωρείτο «αστικό βίτσιο» και «πνευμονολογικός αυνανισμός»
Όσο για την Αριστερά, εκείνη φαίνεται πως είχε μεγάλη αδυναμία στο ντουμάνι. Ο Μαρξ έλεγε ότι «το "Κεφάλαιο" δεν θα μου αποπληρώσει ούτε τα τσιγάρα που κάπνιζα γράφοντάς το». Ο Ένγκελς ήταν φανατικός καπνιστής. Η Ρωσική Επανάσταση δε ήταν τυλιγμένη σε ένα σύννεφο από καπνό τσιγάρων. Για να το καταλάβει κανείς, αρκεί να διαβάσει τη σκηνή της συνέλευσης των Σοβιέτ στο βιβλίο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ. Μια από τις σπάνιες ανθρώπινες χειρονομίες του Στάλιν, που λάτρευε την πίπα του, ήταν το ότι επέτρεπε το κάπνισμα στα γκουλάγκ. Για τους φυλακισμένους το τσιγάρο είναι πάντα ένα νησί απόλαυσης σε μια θάλασσα αηδίας. Ο Μάο κάπνιζε επίσης σαν φουγάρο. Δεν ξέρουμε εάν επέτρεπε και αυτός το κάπνισμα στα δικά του γκουλάγκ. Και ο κύκλος κλείνει με τον Τσε και τον Κάστρο και τα περίφημα cohiba τους. Σήμερα, αφού οι ουτοπίες της Αριστεράς έγιναν καπνός και άφησαν πίσω τόνους στάχτης, Δεξιά και Αριστερά συγκλίνουν και στο αντικαπνιστικό πνεύμα. Ως μια επιπλέον ένδειξη άραγε ότι η εποχή που ζούμε είναι γενικώς άκαπνη;
Ας γυρίσω όμως ξανά στον Ζήνωνα του Σβέβο. Σε αυτόν τον αντιήρωα που αγαπά και συνάμα μισεί το τσιγάρο. Τις προάλλες, στην πόλη Ostenda, στο Βέλγιο, οι καπνιστές φοιτητές μιας Ιατρικής Σχολής, αναγκάστηκαν από τη διεύθυνση να βάζουν ένα διακριτικό καρτελάκι στο πέτο τους. Ήταν το σκίτσο ενός κατεστραμμένου πνεύμονα. Από κάτω έγραφε: «Οι πνεύμονές μου θα γίνουν έτσι». Ένας καπνιστής που δεν υπολογίζει την ύπαρξη των άλλων σε εκνευρίζει. Ο υγειονομικός φονταμενταλισμός σε φοβίζει. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία. Καμία αντίρρηση. Αλλά μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα αναλαμβάνουν να «σώσουν» τους ανθρώπους από τις «αδυναμίες» τους. Και σε τελευταία ανάλυση, εάν το κάπνισμα είναι τόσο επικίνδυνο, γιατί δεν το απαγορεύουν να τελειώσουμε;
Όπως πάμε, σε λίγο, οι καπνιστές θα θεωρούνται κάτι σαν τους λεπρούς τον Μεσαίωνα. Ένας κόσμος όμως που θα αποτελείται μόνο από μη καπνιστές, μη χοντρούς, χορτοφάγους, παρθένες και μη αμαρτωλούς θα ήταν ακόμα πιο θλιβερός από τον σημερινό. «Σε τελευταία ανάλυση, η ζωή δεν μπορεί να θεωρηθεί αρρώστια, επειδή πονάει», λέει ο Ζήνων. Και πιθανόν να έχει δίκαιο. Όσο για τα άλλα, δηλαδή τη σχέση της πολιτικής με το κάπνισμα, είτε ο Χίτλερ που το μισούσε είτε ο Στάλιν που το λάτρευε, στρατόπεδα συγκέντρωσης και στάχτες άφησαν και οι δυο πίσω τους...

απο http://gazikapllani.blogspot.com/2007_02_01_archive.html

NaziSmoking.gif

Ειναι απο τις λιγες φορες που ισχυει το ''απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια''....:flipout: :flipout:

Βεβαια αυτος το ειχε συνδεσει με τις γνωστες του π@π@ριες για φυλετικη ανωτεροτητα ...:flipout:...αλλα ειπαμε , ο καθενας με την τρελα του..:BDGBGDB55:

Επειδή ο Χίτλερ ήταν υπέρ των σχολείων και της μόρφωσης, θα πρέπει να μείνουμε όλοι αγράμματοι;;;

Επειδή ο Χίτλερ ήταν υπέρ των σχολείων και της μόρφωσης, θα πρέπει να μείνουμε όλοι αγράμματοι;;;

ναι ναι σίγουρα το κατάλαβε η Ελλάδα στο πετσί της , την φλόμωσε σε μόρφωση πρόοδο σχολεία εκπαίδευση ...

κάποτε είσαστε απλά γραφικοί εσείς οι λίγοι που δεν καπνίζεται , τώρα τείνεται προς στο επικίνδυνο ..

να φοιλαγαισε τωται!

μην παθεις κανα κακο απο καποιον που δεν καπνιζει....

κάποτε είσαστε απλά γραφικοί εσείς οι λίγοι που δεν καπνίζεται , τώρα τείνεται προς στο επικίνδυνο ..

Σιγα μην ειμαστε και οπαδοι της ναζιστικης ιδεολογιας επειδη θελουμε να πηγαινουμε στην καφετερια και να μπορουμε να αναπνεουμε..

Για πεστε και αλλα , για τις στειρωσεις , τις ευθανασιες , τα στρατοπεδα συγκεντρωσεις....ολα αυτα καπου θα σχετιζονται με τις καφετεριες και το δικαιωμα του ..αναπνεεειν..

Έτσι για να το καταλάβω και εγώ.

Παίζει να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα (καπνιστές-αντικαπνιστές) και
να κυνηγιόμαστε στους δρόμους?

Ηρεμία εδώ μαθαίνουμε τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος και συζητάμε (ματαίως) αν αυτά μας αρέσουν ή όχι...

ΣΥΖΗΤΑΜΕ δεν ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ

Σιγα μην ειμαστε και οπαδοι της ναζιστικης ιδεολογιας επειδη θελουμε να πηγαινουμε στην καφετερια και να μπορουμε να αναπνεουμε..

Για πεστε και αλλα , για τις στειρωσεις , τις ευθανασιες , τα στρατοπεδα συγκεντρωσεις....ολα αυτα καπου θα σχετιζονται με τις καφετεριες και το δικαιωμα του ..αναπνεεειν..

Εφοσον εχει συνδεθει το καπνισμα με την μαγκια και τις απολαυσεις της ζωης, ειναι αυτονοητο οτι οποιος δεν καπνιζει ειναι κομπλεξικος και καταπιεσμενος.

Και ως τετοιος αντιμετωπιζεται.

Το "γραφικος" ειναι η ευγενικη λεξη για να το πεις.

Εφοσον εχει συνδεθει το καπνισμα με την μαγκια και τις απολαυσεις της ζωης, ειναι αυτονοητο οτι οποιος δεν καπνιζει ειναι κομπλεξικος και καταπιεσμενος.

Και ως τετοιος αντιμετωπιζεται.

Το "γραφικος" ειναι η ευγενικη λεξη για να το πεις.

Η κοινωνια θαρρω οτι εχει τις αντιστασεις για να αντιμετωπισει ακομα και (αν υπηρχαν ) σκοτεινα σχεδια καποιων για ''υγιεις'' κοινωνιες (προς οικονομικο τους οφελος δηλαδη ) .Το οτι εχουν κατατεθει επιχειρηματα τοσα εδω , και νηφαλιες αποψεις εμενα με κανει να ελπιζω .Καποια πραγματα θα αλλαξουν..μεχρι καποιων οριων.Αυτα τα ορια δυσκολα θα ξεπεραστουν πιστευω , γιατι τοτε θα βρουν αντιμετωπους τους παντες.

Τωρα αμα καποιοι νομιζουν οτι με το να καπνιζουν στα μουτρα του αλλουνου στο μπαρακι ,(με το μοχιτο στο χερι και την γκομενα στο αλλο ) κανουν..αντισταση αυτο ειναι αλλο...

μα εδω σας ενοχλεί το ότι ίσως θα υπάρχουν μαγαζιά που θα επιτρέπεται το κάπνισμα και θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε καπνιστές , μου απαγορεύεις το πως θα διαθέσω τον εαυτό μου ( sic ) coprente ?

Η κοινωνια θαρρω οτι εχει τις αντιστασεις για να αντιμετωπισει ακομα και (αν υπηρχαν ) σκοτεινα σχεδια καποιων για ''υγιεις'' κοινωνιες (προς οικονομικο τους οφελος δηλαδη ) .Το οτι εχουν κατατεθει επιχειρηματα τοσα εδω , και νηφαλιες αποψεις εμενα με κανει να ελπιζω .Καποια πραγματα θα αλλαξουν..μεχρι καποιων οριων.Αυτα τα ορια δυσκολα θα ξεπεραστουν πιστευω , γιατι τοτε θα βρουν αντιμετωπους τους παντες.

Αληθεια το πιστευεις αυτο φιλε Croft?

Εγω παλι, γιατι βλεπω στην κοινωνια Οργουελικες εκφανσεις ενος αποστειρωμενου μελοντος?

Ακομα και εδω μεσα, και ναι ειμαστε μια μικρογραφια της κοινωνιας, εχουν ακουστει απιστευτα πραγματα.
Τα οποια βεβαια οι εκφραστες τους (και αναφερομαι σε ολους οσους τα ειπαν) μετα τα καλυπτουν με ενα αλοθι υπερβολης λογω υπερμετρου παθους για την υπερασπιση της αποψης τους...(οποιας αποψης)

Εμενα λοιπον ολα αυτα με φοβιζουν, και δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο οτι, καποιοι (οχι απαραιτητα απο εδω μεσα, αλλα ισως και απο εδω), ετσι και τους δινοταν οι ευκαιρια, θα απαγορευαν οτιδηποτε αυτοι θεωρουν παραταιρο...

Μακαρι βεβαια να κανω λαθος... γιατι σημερα ειναι οι καπνιστες που διωκονται... αλλα αυριο μπορει να ειναι οι υπεβαροι, οι αναπηροι, οι φαλακροι ή δεν ξερω και εγω τι αλλο... (Ωραια ταινια το Gattaga btw)

Και πριν μου πει κανεις οτι συγχεω καταστασεις να θυμισω οτι ολες οι μεγαλες πορειες (ή αλλαγες ή απαγορευσεις πειτε το οπως θελετε) ξεκινουν παντα με ενα μικρο βημα...

Και επαναλαμβανω... μακαρι να κανω λαθος...:damnyou:

Υ.Γ. Φυσικα και ολοι εχουν δικαιωμα να αναπνεουν, αλλα το να ειναι κανεις γαιδουρι, δεν ειναι το τσιγαρο αυτο που θα τον κανει αλλα ολη η σταση του απεναντι στη ζωη, η ελειψη αλληλεγγυης στα θελω του αλλου και ο σεβασμος που δεν εχει.
Αντι λοιπον να προχωραμε σε μετρα "ποναει χερι κοβει κεφαλι" ας φροντισουμε πρωτα να εμφυσησουμε τα παραπανω στον κοσμο, και μπορουμε και εμεις ολοι να βοηθησουμε σε αυτο στην καθημερινοτητα μας...

μα εδω σας ενοχλεί το ότι ίσως θα υπάρχουν μαγαζιά που θα επιτρέπεται το κάπνισμα και θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε καπνιστές , μου απαγορεύεις το πως θα διαθέσω τον εαυτό μου ( sic ) coprente ?

Ε οχι ρε Βασιλη.Δεν μας ενοχλει !!!

Οταν γραφτηκε για την αναλογια των μαγαζιων στην Αθηνα ειδες κανεναν να αγανακτει που θα υπαρχουν μαγαζια καπνιστων ? Ειδες κανεναν να ξεκιναει σταυροφορια εναντιον τους ? Ειδες τιποτα υστερικες κραυγες για αυτο το ..ανεπιτρεπτο γεγονος ? Οι ενστασεις υπηρχαν στην αρχη οπου (οπως ειχε γραφτει ) για πιθανη αναλογια στην Θεσσαλονικη (η οπιαδηποτε πολη ) των 300+- 7 μαγαζιων.

Σιγα μη σας καταδιωκουμε κιολας.....:flipout:

Αληθεια το πιστευεις αυτο φιλε Croft?

Εγω παλι, γιατι βλεπω στην κοινωνια Οργουελικες εκφανσεις ενος αποστειρωμενου μελοντος?

Ακομα και εδω μεσα, και ναι ειμαστε μια μικρογραφια της κοινωνιας, εχουν ακουστει απιστευτα πραγματα.
Τα οποια βεβαια οι εκφραστες τους (και αναφερομαι σε ολους οσους τα ειπαν) μετα τα καλυπτουν με ενα αλοθι υπερβολης λογω υπερμετρου παθους για την υπερασπιση της αποψης τους...(οποιας αποψης)

Εμενα λοιπον ολα αυτα με φοβιζουν, και δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο οτι, καποιοι (οχι απαραιτητα απο εδω μεσα, αλλα ισως και απο εδω), ετσι και τους δινοταν οι ευκαιρια, θα απαγορευαν οτιδηποτε αυτοι θεωρουν παραταιρο...

Μακαρι βεβαια να κανω λαθος... γιατι σημερα ειναι οι καπνιστες που διωκονται... αλλα αυριο μπορει να ειναι οι υπεβαροι, οι αναπηροι, οι φαλακροι ή δεν ξερω και εγω τι αλλο... (Ωραια ταινια το Gattaga btw)

Και πριν μου πει κανεις οτι συγχεω καταστασεις να θυμισω οτι ολες οι μεγαλες πορειες (ή αλλαγες ή απαγορευσεις πειτε το οπως θελετε) ξεκινουν παντα με ενα μικρο βημα...

Και επαναλαμβανω... μακαρι να κανω λαθος...:damnyou:

Υ.Γ. Φυσικα και ολοι εχουν δικαιωμα να αναπνεουν, αλλα το να ειναι κανεις γαιδουρι, δεν ειναι το τσιγαρο αυτο που θα τον κανει αλλα ολη η σταση του απεναντι στη ζωη, η ελειψη αλληλεγγυης στα θελω του αλλου και ο σεβασμος που δεν εχει.
Αντι λοιπον να προχωραμε σε μετρα "ποναει χερι κοβει κεφαλι" ας φροντισουμε πρωτα να εμφυσησουμε τα παραπανω στον κοσμο, και μπορουμε και εμεις ολοι να βοηθησουμε σε αυτο στην καθημερινοτητα μας...

Μεχρι στιγμης τα μετρα τα θεωρω απολυτως σωστα .

Αν εβγαινε μια γενικη απαγορευση , αν καποιοι απαιτουσαν να μην καπνιζει ,πινει κλπ κλπ ..πουθενα καποιος , ουτε καν στο ιδιο του το σπιτι εμενα θα με εβρισκε αντιμετωπο του.Αν οχι ολους ,πιστευω τους περισσοτερους...

Φιλε δεν μπορω να κανω κατι παραπανω..αν μας τσαλαπατησουν με την εξουσια που διαθετουν ,τοτε το μονο που μας απομενει ειναι οτι θα εχουμε κανει αυτο που μπορουσαμε.

Αλλα οχι να αγανακτουμε με τα παντα επειδη μπορει να το θεωρουνε προοιμιο αυτων των καταστασεων.Τοτε να καπνιζουμε παντου ,και στα νοσοκομεια αμα λαχει ,να πινουμε και να οδηγουμε κλπ κλπ.

Τον σεβασμο που λες στο τελος τον προσπερναω , εχει καταντησει καραμελα.Τοσα χρονια , ας υπηρχε αυτος ο σεβασμος ,ας υπηρχε μια κατανοηση απο την μερια των καπνιστων , να μην τους επεφτε αποτομα.

Κανεις λαθος εδω.

Μας ενοχλει που συγκεκριμενες κατηγοριες χωρων, οπως τα καζινο, τα κλαμπ, εξαιρουνται και αν καποιος θελει να βρεθει εκει θα πρεπει να ανεχτει τον καπνο.

Μας ενοχλει που μπαινουν εξαιρεσεις MADE IN GREECE, ακριβως με τη λογικη "να βολεψουμε μερικους ακομα" και με διατυπωσεις που επιτηδες ειναι ελαστικες και καθολου χειροπιαστες. Οπως το χωρισμα με τζαμι, μεχρι υψους 2μ...

Εφαρμοζεται ο νομος, επειδη επιβαλλεται απο την Ε.Ε., αλλα βαζουμε και ολα τα απαραιτητα για μην εφαρμοζεται και αυστηρα.

Αυτο δεν μας πειραζει μονο σε αυτη την περιπτωση.
Απο Σεπτεμβρη θα ειναι επικαιρος ο νομος περι Ενεργειακης Αποδοτικοτητας των κτιριων. Αυτο πολυ απλα θα επηρρεασει ολους, γιατι θα απαιτειται για καθε κτιριο η Εκδοση σχετικου Πιστοποιητικου. Εκει λοιπον αφου πεφτει προστιμο καθημερινα λογω καθυστερησης εφαρμογης, εχει τροποποιηθει ο Νομος, αναλογα με τις πιεσεις που ασκουνται. Στη διαβουλευση, συμμετειχαν πολλοι επιστημονικοι φορεις που εξεφρασαν αποψεις, αλλα σαν παγκοσμια πρωτοτυπια εκληθη και η Ομοσπονδια Ιδιοκτητων Ακινητων!!!

Και επειδη οι ιδιοκτητες δεν ειναι λιγοι, πιεσαν και καταφεραν να περασουν διαταξεις που κανουν τα κριτηρια πιο ελαστικα, εις βαρος της ποιοτητας κατασκευης και της εξοικονομησης ενεργειας. Φυσικα μονο στην Ελλαδα συνεβη αυτο.