Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Έτσι για να το καταλάβω και εγώ.

Παίζει να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα (καπνιστές-αντικαπνιστές) και
να κυνηγιόμαστε στους δρόμους?

Ηρεμία εδώ μαθαίνουμε τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος και συζητάμε (ματαίως) αν αυτά μας αρέσουν ή όχι...

ΣΥΖΗΤΑΜΕ δεν ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ

Τα στρατόπεδα είναι τρία! Στο τρίτο ανήκουμε όλοι οι πρώην καπνιστές (και δη φανατικοί) που το κόψαμε, όπως ο υποφαινόμενος (6 χρονια πλεον) και που ...έχοντας το παρελθόν που είχαμε και ευρισκόμενοι επι σειρά ετών στην απέναντι πλευρά δεν μπορούμε να ζητήσουμε σήμερα κανένα μέτρο εναντίον των καπνιστών, παρότι βέβαια τώρα μας ενοχλεί ο καπνός! Εμένα μου ειναι αρκετό που δεν καπνίζω πλέον ο ίδιος, που έδωσα στα παιδιά μου ένα καλό παράδειγμα ισχυρής βούλησης και δεν καπνίζουν ούτε αυτά, και ποσώς με ενδιαφέρει αν άλλοι θέλουν να συνεχίσουν να καπνίζουν και να βλάπτουν τον εαυτό τους. Αν κάπου έχει πολύ καπνό σηκώνομαι και φεύγω ή δεν μπαίνω καν και το θεμα λήγει, αλλά να ζητήσω απο κάποιον να κάνει κάτι που δεν έκανα ούτε εγω πριν λίγα χρόνια μου είναι αδύνατον!

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Δε κανετε κυριε μου για επιχειρησεις:flipout::flipout:
Scan10618.jpg

Εγραψες.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

Εγω παλι, γιατι βλεπω στην κοινωνια Οργουελικες εκφανσεις ενος αποστειρωμενου μελοντος?

Εμενα λοιπον ολα αυτα με φοβιζουν, και δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο οτι, καποιοι (οχι απαραιτητα απο εδω μεσα, αλλα ισως και απο εδω), ετσι και τους δινοταν οι ευκαιρια, θα απαγορευαν οτιδηποτε αυτοι θεωρουν παραταιρο...

Μακαρι βεβαια να κανω λαθος... γιατι σημερα ειναι οι καπνιστες που διωκονται... αλλα αυριο μπορει να ειναι οι υπεβαροι, οι αναπηροι, οι φαλακροι ή δεν ξερω και εγω τι αλλο... (Ωραια ταινια το Gattaga btw)

/QUOTE]

Φίλε μου οι Υπέρβαροι ήδη διώκονται.
Στην Βρεττανία έχουν αναφερθεί περιπτώσεις Γιατρών πού έχουν δηλώσει πώς θα αρνούνται παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών σέ Παχύσαρκους επειδή ευθύνονται οι ίδιοι γιά την επιβάρυνση τής Υγείας τους.
Βεβαια αυτοί οι Επίορκοι Γιατροί ´ξεχνάνε´πώς για την Παχυσαρκία ευθύνεται και η Κληρονομικότητα(διαφορετικό μέγεθος Λιποκυττάρων ,πού κληρονομείται) αλλά και πάμπολλοι άλλοι παράγοντες πού οι ´Αναπτυγμένες´Κοινωνίες διαφημίζουν ασυστόλως..
Οπως επίσης ´ξεχνάνε´επιμελώς πώς πολές φορές οι Παχύσαρκοι ξεκινάνε Δίαιτες πού συχνά αποτυγχάνουν λόγω διαφόρων Παραμέτρων ,πού δεν ειναι τού παρόντος να αναφερθούν.
Αυτό που δεν μάς λένε αυτοί οι Επίορκοι Γιατροί είναι εάν και εφ´οσον σχετίζονται μέ Ασφαλιστικές Εταιρείες...............

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπ

Τα στρατόπεδα είναι τρία! Στο τρίτο ανήκουμε όλοι οι πρώην καπνιστές (και δη φανατικοί) που το κόψαμε, όπως ο υποφαινόμενος (6 χρονια πλεον) και που ...έχοντας το παρελθόν που είχαμε και ευρισκόμενοι επι σειρά ετών στην απέναντι πλευρά δεν μπορούμε να ζητήσουμε σήμερα κανένα μέτρο εναντίον των καπνιστών, παρότι βέβαια τώρα μας ενοχλεί ο καπνός! Εμένα μου ειναι αρκετό που δεν καπνίζω πλέον ο ίδιος, που έδωσα στα παιδιά μου ένα καλό παράδειγμα ισχυρής βούλησης και δεν καπνίζουν ούτε αυτά, και ποσώς με ενδιαφέρει αν άλλοι θέλουν να συνεχίσουν να καπνίζουν και να βλάπτουν τον εαυτό τους. Αν κάπου έχει πολύ καπνό σηκώνομαι και φεύγω ή δεν μπαίνω καν και το θεμα λήγει, αλλά να ζητήσω απο κάποιον να κάνει κάτι που δεν έκανα ούτε εγω πριν λίγα χρόνια μου είναι αδύνατον!

+ 1

(που θα πάει θα το κόψουμε και μείς το ριμάδι ...)

@ ΣΣ

Σπύρο βλέπω ότι οι γνώσεις σου και στα ιατρικά θέματα είναι προχωρημένες ...

Να θυμήσω ότι σε ιατρικά συνέδρια στην Αμερική προτείνεται (μάλλον σήμερα θα μελετάται κι όλας) να μην χειρουργούνται καπνιστές/ασθενείς με βαριές δισκοπάθειες (αυχένος κλπ), διότι τα κόκκαλα τρέφονται από οξυγόνο και με το να καπνίζουμε τα οδηγούμε σε υποσίτηση ...

Θέλω να πώ ότι η δίωξη σιγά σιγά γιγαντώνεται ...
Σαφώς δε, αν επιτύχει, θα γενικευτεί και σε άλλα θέματα προς όφελος των πολυεθνικών αλλά και κρατικών συμφερόντων.

Ο βόρειος το έχει θέσει πολύ καλά το θέμα.

Οι καπνιστές να σέβονται τους γύρω τους και οι μη καπνιστές να μην πηγαίνουν σε μέρη με καπνιστές εν δράση ...
Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει νόμος γι' αυτά.

@ ΣΣ

Να θυμήσω ότι σε ιατρικά συνέδρια στην Αμερική προτείνεται (μάλλον σήμερα θα μελετάται κι όλας) να μην χειρουργούνται καπνιστές/ασθενείς με βαριές δισκοπάθειες (αυχένος κλπ), διότι τα κόκκαλα τρέφονται από οξυγόνο και με το να καπνίζουμε τα οδηγούμε σε υποσίτηση ...

Σαφώς δε, αν επιτύχει, θα γενικευτεί και σε άλλα θέματα προς όφελος των πολυεθνικών αλλά και κρατικών συμφερόντων.

Οι καπνιστές να σέβονται τους γύρω τους και οι μη καπνιστές να μην πηγαίνουν σε μέρη με καπνιστές εν δράση ...

Στα Ιατρικά μπορώ νάχω κάποια γνωμη ,σίγουρα,αλλά απο τότε πού συμμετέχω στο φόρουμ έχω δεσμευτεί με τον εαυτό μου να την εκφράζω γενικά και ποτέ προσωπικά(εννοώ γιά μέλη πού συμμετέχουν στίς συζητήσεις τού Φόρουμ).

Re: Απάντηση: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος

@

E νομίζω ότι επί 75 σελίδες τώρα το ίδιο λένε όλοι οι μη καπνιστές. Ότι ο νόμος θα έπρεπε να μην υπάρχει αν οι καπνιστές σέβονταν αυτόν που έχουν δίπλα τους. Εφόσον λοιπόν δε συμβαίνει αυτό, καλώς έκαναν και τον ψήφισαν. Τώρα το ότι εμείς είμαστε πιο έξυπνοι και βρήκαμε πάλι τον τρόπο να τον ερμηνεύσουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο μετατρέποντας τον σε καπνιστικό από αντικαπνιστικό, αυτό είναι κάτι που άλλοι το θαυμάζουν και άλλοι το θεωρούν για λύπηση. Τώρα αυτό το να μην πηγαίνουν οι μη καπνιστές σε μέρη με καπνιστές είναι λίγο άτοπο, δεδομένου ότι το να απαγορεύεται κάπου η παρουσία σου στη δουλειά σου, σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, σε θέατρα, κινηματογράφους και κέντρα διασκέδασης είναι φασιστικό, σε αντίθεση με το να απαγορεύεται ένα χόμπυ σου όσο είσαι σε έναν χώρο.

Ο καθένας φυσικά μπορεί να έχει τη γνώμη του... Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι είναι άτοπο να λέμε ότι ο νόμος εξυπηρετεί συμφέροντα πολυεθνικών καθώς οι βιομηχανίες καπνού είναι γιγάντιες, και πολυεθνικές, και πλήττονται απ'αυτό...ενώ αντίστοιχα δε μπορώ να σκεφτώ ποιες είναι αυτές που ευνοούνται...

Last edited:

@ ΣΣ

Πόσο συχνά πιστεύεις οτι συμβαίνει αυτό ,όταν δεν ξέρω καμία περίπτωση καπνιστή να έχει ρωτήσει ΠΡΙΝ ανάψει τσιγάρο ( ναι καλά ξέρω όσοι γράφετε εδώ Πάντα ρωτάτε....) όσο για το δεύτερο δηλαδή θα πρέπει να αποφεύγουμε ( μέχρι τώρα τουλάχιστον ) και δημόσιες υπηρεσίες επειδή έχουν καπνιστές εν δράση ,έξυπνο......

Έχει υποθεί και απο μένα στα πρώτα ποστ αλλά και απο πολλούς άλλους δεν είμαστε κατά του να καπνίζεις είναι δικαίωμά σου και θα σε βοηθήσω να το υπερασπιστείς κιόλας ΑΛΛΑ είμαι κατά του να ενοχλής και του να μη σε νοιάζει αυτό δεν το αντέχω με τίποτα και αν μη τι άλλο θα πρέπει να παραδεχθείς οτι απο καφρίλα άλλο τίποτα σ αυτή τη χώρα.

Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματ

Στην Βρεττανία έχουν αναφερθεί περιπτώσεις Γιατρών πού έχουν δηλώσει πώς θα αρνούνται παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών σέ Παχύσαρκους επειδή ευθύνονται οι ίδιοι γιά την επιβάρυνση τής Υγείας τους.
Βεβαια αυτοί οι Επίορκοι Γιατροί ´ξεχνάνε´πώς για την Παχυσαρκία ευθύνεται και η Κληρονομικότητα(διαφορετικό μέγεθος Λιποκυττάρων ,πού κληρονομείται) αλλά και πάμπολλοι άλλοι παράγοντες πού οι ´Αναπτυγμένες´Κοινωνίες διαφημίζουν ασυστόλως..
Οπως επίσης ´ξεχνάνε´επιμελώς πώς πολές φορές οι Παχύσαρκοι ξεκινάνε Δίαιτες πού συχνά αποτυγχάνουν λόγω διαφόρων Παραμέτρων ,πού δεν ειναι τού παρόντος να αναφερθούν.
Αυτό που δεν μάς λένε αυτοί οι Επίορκοι Γιατροί είναι εάν και εφ´οσον σχετίζονται μέ Ασφαλιστικές Εταιρείες...............

Πάντως κάνοντας (κλασσικά :D) το δικηγόρο του διαβόλου... θεωρείς παράλογο ένας ιδιωτικός γιατρός (και όχι αυτός που είναι στο νοσοκομείο υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει), να διώξει έναν ασθενή ο οποίος αποδεικνύεται ανεπίδεκτος? Και φυσικά δε μιλάω για τους γονιδιακούς παράγοντες, αλλά για την προσωπική του συμπεριφορά, το να συνεχίζει να τρέφεται πχ καθημερινά με 15 burgers ενώ εσύ του έχεις επιβάλει να τηρεί συγκεκριμένη δίαιτα.

Υποτίθεται ότι έρχεται σε σένα για να τον θεραπεύσεις, και τους δείχνει τον δρόμο που εσύ σαν γιατρός του θεωρείς ότι θα τον βοηθήσει.. Αν αυτός πεισματικά αρνείται να τον ακολουθήσει έχεις κι εσύ το δικαίωμα να τους πεις να πάει σε κάποιον άλλον, όπως αντίστοιχα και οι δικηγόροι...

Τονίζω, μιλάω για περιπτώσεις όπου δε φταίνε τρίτοι παράγοντες για την παχυσαρκία, παρά μόνο οι προσωπικές συνήθειες του ασθενή (όπως άλλωστε και το θέμα που συζητάμε), και για ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς με δικό τους "μαγαζί", και όχι αυτούς που πρέπει να σε φροντίσουν όταν φτάνεις σε οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση στο νοσοκομείο..

Last edited:
Θέλω να πω... κι εγώ ως μηχανικός ουσιαστικά ορκίζομαι να προσπαθώ κάθε κατασκευή που φτιάχνω να είναι γερή, αλλά αν κάποιου πελάτη μου δεν του αρέσει η δική μου λύση και μάλιστα επιμένει ότι αντί για χάλυβα θα θέλει να βάλει spaghetti, έχω το δικαίωμα να του πω να πάει σε κάποιον άλλον...

Ε ναι , δεν νομιζω να τιθεται θεμα για αυτο.Αν καποιος ιδιωτικος ιατρος δωσει καποια αγωγη και ο ασθενης πεισματικα αρνειται να την ακολουθησει , πιθανοτατα θετοντας τη ζωη του σε κινδυνο ,τοτε το λογικο θαρρω (και διολου παραλογο ) ειναι να του δειξει την πορτα.Το αντιθετο μαλιστα θα ηταν παραξενο..

Βεβαια ολα αυτα συζητιουνται με το γιατρο ,μπορει καποια φαρμακα να εχουν καποιες παρενεργειες και να χρειαστει να αλλαξει η αγωγη, η να εχει καποια φοβια με αυτα ο ασθενης κλπ κλπ.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ:

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΑΙ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΘΕΕΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΩ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ.
ΘΑ ΘΕΩΡΩ ΕΚΕΙΝΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ ΙΣΟ ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΩ ΟΤΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. ΘΑ
ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΩ
ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ, ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΩ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
YΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ
ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ
ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΕΙΣ ΟΥΔΕΝΑ ΔΕ ΑΛΛΟΝ.
ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΩ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ,
ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΨΩ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΩ.

ΔΕ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΩ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ
ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ.
ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΒΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ
ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΝΟΜΟ.
ΔΕ ΘΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΛΙΘΙΑΣΙΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ
ΕΚΧΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.
ΣΕ ΟΣΕΣ ΔΕ ΟΙΚΙΕΣ ΕΙΣΕΛΘΩ, ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΩ ΓΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ,
ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ
ΓΕΝΕΤΗΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
Ή ΔΟΥΛΩΝ. ΟΣΑ ΔΕ ΔΩ Η ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
ΜΟΥ Ή ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ.

ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΗΡΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΩ,
ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΕΣΑΕΙ
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΩ ΚΑΙ ΓΙΝΩ ΕΠΙΟΡΚΟΣ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ
ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του

Πάντως κάνοντας (κλασσικά :D) το δικηγόρο του διαβόλου... θεωρείς παράλογο ένας ιδιωτικός γιατρός (και όχι αυτός που είναι στο νοσοκομείο υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει), να διώξει έναν ασθενή ο οποίος αποδεικνύεται ανεπίδεκτος? Και φυσικά δε μιλάω για τους γονιδιακούς παράγοντες, αλλά για την προσωπική του συμπεριφορά, το να συνεχίζει να τρέφεται πχ καθημερινά με 15 burgers ενώ εσύ του έχεις επιβάλει να τηρεί συγκεκριμένη δίαιτα.

Υποτίθεται ότι έρχεται σε σένα για να τον θεραπεύσεις, και τους δείχνει τον δρόμο που εσύ σαν γιατρός του θεωρείς ότι θα τον βοηθήσει.. Αν αυτός πεισματικά αρνείται να τον ακολουθήσει έχεις κι εσύ το δικαίωμα να τους πεις να πάει σε κάποιον άλλον, όπως αντίστοιχα και οι δικηγόροι...

Τονίζω, μιλάω για περιπτώσεις όπου δε φταίνε τρίτοι παράγοντες για την παχυσαρκία, παρά μόνο οι προσωπικές συνήθειες του ασθενή (όπως άλλωστε και το θέμα που συζητάμε), και για ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς με δικό τους "μαγαζί", και όχι αυτούς που πρέπει να σε φροντίσουν όταν φτάνεις σε οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση στο νοσοκομείο..

Μιλάω γιά ασθένειες πού θεωρούνται παρενέργειες τής Παχυσαρκίας..
Δηλαδή:Eπειδή είσαι Παχύσαρκος και έπαθες Διαβήτη δεν σέ αναλαμβάνω..
Και τά ανωτέρω αφορούν κυρίως στο Εθνικό Συστημα Υγείας τής Μ.Βρεττανίας.
Ειναι σαν να μην δεχτεί εδώ γιατρός τού Ε.Σ.Υ.εμφραγματία επειδή ειναι υπέρβαρος..
Υ.Γ.
Για το άλλο πού γράφεις υπάρχουν κάποιες παράμετροι ,που μπορεί ένας Ιδιώτης Γιατρός να διακόψει συνεργασία με Ασθενή.Και γιατρός τού Δημοσίου.Ομως για να γίνει αυτό απαιτείται πρίν προσπάθεια και συνεργασία γιά εύλογο χρονικό διάστημα.
Ομως απαγορεύεται ρητά απο τον Ιατρικό Κώδικα να αρνηθεί οιοσδήποτε Γιατρός Επείγον περιστατικό και να μήν το καθοδηγήσει δεόντως.

Last edited:
τσ τσ τσ, τελείως οπισθοδρομικοί είμαστε εδώ στην Αθήνα μου φαίνεται...
δεν βλέπουμε το παράδειγμα των Θεσσαλονικέων όπου η αναλογία είναι συντριπτικά αντίθετη; :smokin:
Αυτοί ξέρουν να ζούνε...:beatnik2:
:cool:
Πολυ οπισθοδρομικος οποιος δεν καπνιζει :flipout: , αν θεωρεις μαγκια να καταστρεφεις την υγεια σου και μην μπορεις να απολαυσεις τοσες χαρες της ζωης ,αθληματα, πεζοπορια στην φυση , κολυμπι κλπ για να καπνιζεις τι να πω
50 ευρω το πακετο πρεπει να το βαλουν , ευκαιρια να βγαλουνε λεφτα απο τους ναρκωμανεις τσιγαροβιους , να δεις το κοβουνε η δεν το κοβουνε

:smile:
Έστω και καθυστερημένα (για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις) πρέπει να πω ότι ήταν τελείως ειρωνικά τα σχόλιά μου.
Μαγκιά θεωρώ άλλα πράγματα και μεταξύ αυτών σίγουρα όχι το κάπνισμα.
Ειδικά μάλιστα όσον αφορά τον αθλητισμό , τον απολαμβάνω ακόμη (μεταξύ άλλων και ως μαραθωνοδρόμος) στα 43 μου και για όσο αντέχω.
;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης

Μιλάω γιά ασθένειες πού θεωρούνται παρενέργειες τής Παχυσαρκίας..
Δηλαδή:Eπειδή είσαι Παχύσαρκος και έπαθες Διαβήτη δεν σέ αναλαμβάνω..
Και τά ανωτέρω αφορούν κυρίως στο Εθνικό Συστημα Υγείας τής Μ.Βρεττανίας.
Ειναι σαν να μην δεχτεί εδώ γιατρός τού Ε.Σ.Υ.εμφραγματία επειδή ειναι υπέρβαρος.. [...]

Σπυρο αυτο ειναι η επισημη πολιτικη του NHS? Εντυπωση μου κανει...:BXVZCBXZ6:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λεπτομέρειες περί της εφαρμογής του νόμου α

Σπυρο αυτο ειναι η επισημη πολιτικη του NHS? Εντυπωση μου κανει...:BXVZCBXZ6:

Μιχάλη δεν ειναι η επίσημη πολιτική.
Ομως πληθαινουν τέτοιες φωνές,είτε σέ άρθρα ,είτε σάν προτάσεις πού πρέπει να εφαρμοστούν.

"Και σε όποιον δεν αρέσει το κάπνισμα..ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!!!"

αυτο υπογράφουν 13000 συνάνθρωποι μας απο ενα μονο group στο facebook
http://www.facebook.com/home.php#/pages/-/85370266157?ref=nf

Τα σχόλια τους δε απο κάτω με κάνουν να ντρέπομαι...
Έτσι θα πάμε μπροστά?

"Και σε όποιον δεν αρέσει το κάπνισμα..ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!!!"

αυτο υπογράφουν 13000 συνάνθρωποι μας απο ενα μονο group στο facebook
http://www.facebook.com/home.php#/pages/-/85370266157?ref=nf

Τα σχόλια τους δε απο κάτω με κάνουν να ντρέπομαι...
Έτσι θα πάμε μπροστά?

Ειπαμε... η εξουσια χωρις παιδεια ειναι ιδια με οποιαδηποτε δικτατορια...

Dum spiro me despero...