Let's go contemporary

Και κανένα grammy να μην έπαιρνε πάλι καταπληχτικιά θα ήταν!
Ο δίσκος είναι το κάτι άλλο!
Πραγματικά μου έδωσε μια ανάσα γιατί είχα σχεδόν βαρεθεί...
Το κορίτσι τραγουδά με την (καμμένη) ψυχή του.:grinning-smiley-043
Η τέχνη θέλει κακοπέραση μου φαίνεται. Εξαρτήσεις, φυλακές, αποτοξίνωση και τρέχα γύρευε....
Η παραγωγή είναι λίγο :smash: αλλά νο προμπλέμο! :a0210:
Τα σέβη μου και τσεφχαριστίες μου στον ΑΓΔ γιατί αλλιώς δεν θα είχα πάρει χαμπάρι πως υπάρχει δεν πα να παιρνε όχι 5 αλλά 45 γκράμια.

Ψάξτε και για τη dlx edition. Εγώ αυτή "έχω"...
Λίγο πρόχειρες και πιο ακατέργαστες οι ηχογραφήσεις αλλά έχει μέσα ωραία πραματάκια.
Η διασκευή στο monkey man των Toots and the Maytals :grinning-smiley-043 είναι όλα τα λεφτά!!!
Δεν είμαι φαν της ρέγκε-σκα κτλ αλλά η συγκεκριμένη διασκευή είναι αυτό που λέει... monkey man με τα όλα του!!!

έχει τρείς μέρες που μου τόφερε ο Παναγιωτίδης . Ομολογώ ότι στην πρωτη ακρόαση ήμουν διστακτικός , μιά και η ανομοιογένεια ύφους που διέκρινα πρόχειρα , με αποπροσανατόλισε.

Εκτοτε το άκουσα άλλες δυο φορές με ακουστικά και άρχισε να με κερδίζει . Και μετά το πήρα στο αυτοκίνητο και τάκουσα άλλες τρείς. Κι άρχισα να σιγομουρμουρίζω το "You Know I'm no good" , το "Rehab" και μου κόλλησε .

Κι άρχισα να διακρίνω τις μικρές πινελιές της μεγάλης soul από πίσω , στις ενορχηστρώσεις , τα ψήγματα του Otis redding , της Aretha Franklin της Motown . Kι αυτή σαν έφηβη Billy ή Nina ( Simone ) .

Μάλλον θα το αγοράσω . Τι μάλλον , σίγουρα . :grinning-smiley-043

Amy Winehouse - Back to black
Amy_WinehouseBack_To_Black_Front_400x400.jpg

Έπειτα είναι αυτή η ηχογράφηση. Μιά καταστροφική ηχογράφηση που συνδυάζει την "άποψη" καθώς ο Phil Spector λάμπει διά της απουσίας του ωσει παρών, wall of sound everywhere, με το φρικτό μιξ, όλα στο κέντρο αλά δυστυχώς και παράλληλα με την πλήρη απουσία δυναμικής περιοχής, με τα φωνητικά να κλιπάρουν οριακά.

Κανονικά θα έπρεπε να είχα ανοίξει καινούργιο θέμα με τίτλο "Αφωνος" . Οπως είχα πεί δυο τρία ποστς πιό πάνω , είχα πρόθεση να αγοράσω το cd . Και το έκανα .Μόνο που δεν πήρα αύτό που έχει αγοράσει ο Μήτσος , διότι έχει την καινούργια jewell θήκη ( που θυμίζει sacd ) και μου την σπάει αφάνταστα . Οπότε πήγα στο amazon και παρήγγειλα την deluxe edition με διαφορετικό εξώφυλλο , digipack συσκευασία , με δεύτερο bonus cd κλπ γενικά μιά πολύ φροντισμένη έκδοση .

Μόλις όμως έβαλα το cd να παίξει με ακουστικά , έπαθα πλάκα . Ο ήχος δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που μου έφερε ο Μήτσος . Ούτε κλιπάρισμα , ούτε όλα "φόρα παρτίδα" ούτε απουσία δυναμικής περιοχής , ούτε τίποτα από τα αρνητικά που αναφέρει πιό πάνω στο κατατοπιστικό σημείωμα του.

Τουλάχιστον με τα ακουστικά που ακούω τώρα , ο ήχος είναι όμορφος , φυσιολογικός , γλυκός , τα κρουστά ακούγονται φυσιολογικά , οι λεπτομέρειες των εγχόρδων διαγράφονται με ευκρίνεια , η φωνή της έχει απίστευτες χροιές . Ακούγεται σαν παλιά αναλογική παραγωγή της Motown , τόσο που νομίζω ότι ακούω άλλο cd . Να φανταστείτε ότι που και που ρίχνω κυρφές ματιές και στα δυο εξώφυλλα , για να σιγουρευτώ ότι ταιριάζουν οι τίτλοι των τραγουδιών .

Πρωτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο με δίσκο του εμπορίου , που δεν είναι ριμάστερ προερχόμενο από διαφορετική χωρα πχ Ιαπωνία .

Αν θέλετε το cd και δεν το έχετε αγοράσει ακόμα , πάρτε την deluxe edition . Συνιστάται ανεπιφύλακτα . Θα το ακούσω βέβαια και στο σύστημα , αλλά δεν νομίζω να διαφοροποιηθούν τόσο οι εντυπώσεις .

Περίεργα πράγματα ...

Ντοκ, κανόνισε καμιά ακρόαση εντός των ημερών, έχουμε και καιρό να τα πούμε...

Υ.Γ. Βρε μήπως δεν ακούς συχνά από ακουστικά;:music-smiley-004:

Απάντηση: Re: Let's go contemporary

Ντοκ, κανόνισε καμιά ακρόαση εντός των ημερών, έχουμε και καιρό να τα πούμε...

Υ.Γ. Βρε μήπως δεν ακούς συχνά από ακουστικά;:music-smiley-004:

μα και το άλλο από ακουστικά το άκουγα κυρίως !!!!

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την Amy γιατί με έχει προβληματίσει αρκετά.Χωρίς καμία μομφή ,ούτως ή αλλως το Some Unholy War είναι απο τα κομμάτια που μου αρέσουν πάρα πολύ.Αλλά αυτό το πολύ μεγάλη φωνή πως ακριβώς το αντιλαμβάνεστε?
Αν δείτε δηλαδή τα πράγματα μεμονωμένα χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν στίχους μουσική παραγωγή το προφίλ της ίσως, τι είναι αυτό που χαρακτηριστικά έχει στην φωνή της που την καθιστά "πολύ μεγάλη φωνή" "φωνάρα" κλπ
Με απλά λόγια τι δεν ακούω ρε γμτ?

Έχει βγεί στο ίντερνετ μια συλλογή με b-sides , remixes, ζωντανές ηχογραφήσεις κτλ. υπό τον τίτλο Amy Winehouse - The other side of Amy Winehouse. Δεν κατάφερα να το βρώ σαν επίσημη κυκλοφορία, οπότε μάλλον την συλλογή την έφτιαξαν fans . αλλά αξίζει τον κόπο να την ακούσετε όσοι σας άρεσαν τα άλμπουμς της.

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την Amy γιατί με έχει προβληματίσει αρκετά.Χωρίς καμία μομφή ,ούτως ή αλλως το Some Unholy War είναι απο τα κομμάτια που μου αρέσουν πάρα πολύ.Αλλά αυτό το πολύ μεγάλη φωνή πως ακριβώς το αντιλαμβάνεστε?
Αν δείτε δηλαδή τα πράγματα μεμονωμένα χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν στίχους μουσική παραγωγή το προφίλ της ίσως, τι είναι αυτό που χαρακτηριστικά έχει στην φωνή της που την καθιστά "πολύ μεγάλη φωνή" "φωνάρα" κλπ
Με απλά λόγια τι δεν ακούω ρε γμτ?

το πολύ μεγάλη φωνή είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να έχει μιά φωνή: γκάμμα.

Η κοπέλα έχει φωνή που κατεβαίνει πολύ χαμηλά, κάτι που φαίνεται από τα τσαλίμια που κάνει, που είναι απαγορευμένα γιά "σύγχρονες" (όμορφες) "τραγουδίστριες". Φαίνεται από τα τονικά διαστήματα που είναι εντελώς διαφορετικά από τα τετριμένα τραγούδια 3 ακόρντων και διαστημάτων τόνου που ταιριάζουν στις ατάλαντες.
Γι αυτό και τα τραγούδια έχουν ενδιαφέρον.
Γιά την ώρα δεν μπορώ να περιγράψω καλύτερα.
Ίσως πρέπει να αναφερθώ σε συγκεκριμένη στιγμή πάνω στο δίσκο γιά να γίνει πιό κατανοητό.

Re: Απάντηση: Let's go contemporary

Κανονικά θα έπρεπε να είχα ανοίξει καινούργιο θέμα με τίτλο "Αφωνος" . Οπως είχα πεί δυο τρία ποστς πιό πάνω , είχα πρόθεση να αγοράσω το cd . Και το έκανα .Μόνο που δεν πήρα αύτό που έχει αγοράσει ο Μήτσος , διότι έχει την καινούργια jewell θήκη ( που θυμίζει sacd ) και μου την σπάει αφάνταστα . Οπότε πήγα στο amazon και παρήγγειλα την deluxe edition με διαφορετικό εξώφυλλο , digipack συσκευασία , με δεύτερο bonus cd κλπ γενικά μιά πολύ φροντισμένη έκδοση .

Μόλις όμως έβαλα το cd να παίξει με ακουστικά , έπαθα πλάκα . Ο ήχος δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που μου έφερε ο Μήτσος . Ούτε κλιπάρισμα , ούτε όλα "φόρα παρτίδα" ούτε απουσία δυναμικής περιοχής , ούτε τίποτα από τα αρνητικά που αναφέρει πιό πάνω στο κατατοπιστικό σημείωμα του.

Τουλάχιστον με τα ακουστικά που ακούω τώρα , ο ήχος είναι όμορφος , φυσιολογικός , γλυκός , τα κρουστά ακούγονται φυσιολογικά , οι λεπτομέρειες των εγχόρδων διαγράφονται με ευκρίνεια , η φωνή της έχει απίστευτες χροιές . Ακούγεται σαν παλιά αναλογική παραγωγή της Motown , τόσο που νομίζω ότι ακούω άλλο cd . Να φανταστείτε ότι που και που ρίχνω κυρφές ματιές και στα δυο εξώφυλλα , για να σιγουρευτώ ότι ταιριάζουν οι τίτλοι των τραγουδιών .

Πρωτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο με δίσκο του εμπορίου , που δεν είναι ριμάστερ προερχόμενο από διαφορετική χωρα πχ Ιαπωνία .

Αν θέλετε το cd και δεν το έχετε αγοράσει ακόμα , πάρτε την deluxe edition . Συνιστάται ανεπιφύλακτα . Θα το ακούσω βέβαια και στο σύστημα , αλλά δεν νομίζω να διαφοροποιηθούν τόσο οι εντυπώσεις .

Περίεργα πράγματα ...

Ντοκ, καλύτερη παραγωγή κι από αυτό??? Kαι σαν δίσκος συνολικά δηλαδή.
564903m.jpg

Last edited:
Και γιά του λόγου το αληθές.
Ιδού η διαφορά των δυό ηχογραφήσεων.

Γενικά η ηχογράφηση του se είναι τουλάχιστον 6 db κάτω.

Αυτό όμως τελικά κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν κάνει την δεύτερη ηχογράφηση ποιοτική, καθώς είναι σαφές ότι έχει τοποθετηθεί ένα ταβάνι χάρακας και από εκεί και μετά ισοπέδωση.
Στο πρωτο ζευγάρι βλέπετε όλο το πρώτο κομμάτι από την jewel έκδοση και την se.
Στο δεύτερο ζευγάρι λεπτομέρεια 4Χ από τις πρώτες νότες.
Είναι σαφέστατη η προσπάθεια απλώματος = διεύρυνση πλάτους.

Last edited:
χμμ, εγώ τώρα όμως μπερδεύτηκα πια είναι καλύτερη ηχογράφηση ?
Γιατί το AMY WINEHOUSE Back To Black (2CD Brilliant Edition) το έχω και ακούγεται χάλια...