Κανονικά θα έπρεπε να είχα ανοίξει καινούργιο θέμα με τίτλο "Αφωνος" . Οπως είχα πεί δυο τρία ποστς πιό πάνω , είχα πρόθεση να αγοράσω το cd . Και το έκανα .Μόνο που δεν πήρα αύτό που έχει αγοράσει ο Μήτσος , διότι έχει την καινούργια jewell θήκη ( που θυμίζει sacd ) και μου την σπάει αφάνταστα . Οπότε πήγα στο amazon και παρήγγειλα την deluxe edition με διαφορετικό εξώφυλλο , digipack συσκευασία , με δεύτερο bonus cd κλπ γενικά μιά πολύ φροντισμένη έκδοση .
Μόλις όμως έβαλα το cd να παίξει με ακουστικά , έπαθα πλάκα . Ο ήχος δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που μου έφερε ο Μήτσος . Ούτε κλιπάρισμα , ούτε όλα "φόρα παρτίδα" ούτε απουσία δυναμικής περιοχής , ούτε τίποτα από τα αρνητικά που αναφέρει πιό πάνω στο κατατοπιστικό σημείωμα του.
Τουλάχιστον με τα ακουστικά που ακούω τώρα , ο ήχος είναι όμορφος , φυσιολογικός , γλυκός , τα κρουστά ακούγονται φυσιολογικά , οι λεπτομέρειες των εγχόρδων διαγράφονται με ευκρίνεια , η φωνή της έχει απίστευτες χροιές . Ακούγεται σαν παλιά αναλογική παραγωγή της Motown , τόσο που νομίζω ότι ακούω άλλο cd . Να φανταστείτε ότι που και που ρίχνω κυρφές ματιές και στα δυο εξώφυλλα , για να σιγουρευτώ ότι ταιριάζουν οι τίτλοι των τραγουδιών .
Πρωτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο με δίσκο του εμπορίου , που δεν είναι ριμάστερ προερχόμενο από διαφορετική χωρα πχ Ιαπωνία .
Αν θέλετε το cd και δεν το έχετε αγοράσει ακόμα , πάρτε την deluxe edition . Συνιστάται ανεπιφύλακτα . Θα το ακούσω βέβαια και στο σύστημα , αλλά δεν νομίζω να διαφοροποιηθούν τόσο οι εντυπώσεις .
Περίεργα πράγματα ...