---LG 2009 series---

Re: LG 2009 series

Το να λεει ενας κατασκευαστης οτι το Α μοντελο υποστηριζει 24p δεν λεει τιποτα απο μονο του. Πρεπει η αναπαραγωγη να γινεται ειτε στα 72 ειτε στα 96 Ηz ωστε να μην εχουμε σπασιματα στην κινηση και να διατηρειται η "κινηματογραφικοτητα" της εικονας.

Yπαρχει και η λυση του 5:5 pulldown και αναπαραγωγη στα 120 Hz (5 x 24 δηλαδη) αλλα κανει την εικονα να μοιαζει με video clip.

Οι περυσινες LG (oπως και οι Philips) εκαναν μετατροπη στα 60 Hz (3:2 pulldown) με αποτελεσμα να υπαρχουν πολλα προβληματα που εχουν αναλυσει τα παιδια στο θεμα της LG7000.

Μιλαμε παντα για 1080p/24 , δηλαδη αναπαραγωγη BluRay που εχουν ως standard τα 24 Hz.

Aπο οτι λεει ο φιλος παραπανω οι νεες LG τα αναπαραγαγουν στα 120 Hz , πραγμα που σημαινει οτι δεν υπαρχουν σπασιματα. Απο την αλλη λογω των πολλων frame που προβαλονται το δευτερολεπτο η ταινια χανει καπως την "κινηματογραφικοτητα" της.

Oποιος ξερει καλα Αγγλικα μπορει να διαβασει και εδω...

http://www.highdefdigest.com/news/s...ef_FAQ:_Whats_the_Big_Deal_About_1080p24/1015

Re: Απάντηση: Re: LG 2009 series

Δλδ yperion αν καταλαβα καλα ,αυτο που λες ειναι ότι πρεπει και η συσκευη dvd να το υποστιρήζει?

Μόνο blu-ray για 24p (όχι DVD) και να είναι και γραμμένο το περιεχόμενο του δίσκου έτσι.

Υπάρχει στα περισσότερα blu-ray player αυτή η επιλογή μέσα από το μενού τους.

Απ' ό,τι κατάλαβα, η LG μετά τα προβλήματα που δημιουργούσε το 3:2 pulldown το κατάργησε όπως φαίνεται στο link που παρέθεσα πιο πριν.
Τώρα έχει 5:5 pulldown. Μένει να δούμε πως δουλεύει στην πράξη.

Εγώ πάντως ψήνομαι για τις νέες LG.

Οι περυσινες LG (oπως και οι Philips) εκαναν μετατροπη στα 60 Hz (3:2 pulldown) με αποτελεσμα να υπαρχουν πολλα προβληματα που εχουν αναλυσει τα παιδια στο θεμα της LG7000.

Δεν ξερω κατά πόσο ισχύει αυτό. Στο site της LG αναφέρεται για τη 47LG7000: 24p Real Cinema (24p 5:5 Pull down).
http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_47lg7000.jhtml#

Νομίζω ότι και η 7000 στα 120Hz παίζει τα 24p αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υλοποίηση με τα αποτελέσματα που έχουν περιγραφεί σε αυτό το forum.

Γενικά καθώς οι τεχνολγίες 100Hz και 24p ακόμα δε φαίνεται να έχουν ωριμάσει το καλύτερο είναι όποιος καίγεται για αυτές να πάει να δει από κοντά την τηλεόραση με το κατάλληλο υλικό (βίντεο που δείχνουν πόσο καλά δουλεύουν τα 100Hz και BlueRay στα 24p - νομιζω το iRobot θεωρείται ταινία αναφοράς σε Blue Ray)

Last edited:

Καλησπέρα αγαπητοί,
Περιμένω εδώ και 1-2 μήνες την 37LH7000. Σύμφωνα με το Skroutz (εκτός από το Technixx στη Θεσσαλονίκη), βλέπω ότι κυκλοφορεί μόνο μία παραλλαγή, η 37LH7030, σε χαμηλότερες τιμές. Από μια πρώτη σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών, η μόνη διαφορά που βρήκα είναι ότι η 7030 έχει χρόνο απόκρισης 3ms αντί για 2.4ms της 7000.
Έχετε εντοπίσει κάποια άλλη διαφορά??
Τελικά έχουν λυθεί τα προβλήματα της σειράς LG7000 με το Trumotion και τα σπασίματα?
Ευχαριστώ.

H LH7030 έχει ακριβώς το ίδιο design και τα ίδια χαρακτηριστικά με τη LH7000 αλλά διαφορετικο χρώμα στο πλαισιο.

Καλησπέρα,μπορεί κάποιος να αναφέρει περιληπτικά τα προβλήματα της LG7000 τα οπία ενδέχεται να έχει και η LH7030-LH7000 υπάρχει το σχετικό άρθρο απλά ειναι πολύ μεγάλο,τα προβλήμτα ειναι ουσιώδη δηλαδή?

H LH7030 έχει ακριβώς το ίδιο design και τα ίδια χαρακτηριστικά με τη LH7000 αλλά διαφορετικο χρώμα στο πλαισιο.
Σε ευχαριστώ Yperion.
Είναι κόκκινο το πλαίσιο / πίσω μέρος?
Η διαφορά στο χρόνο απόκρισης δεν υπάρχει?

Review της 32LH4000...

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/04/06/LG-32LH4000-32in-LCD-TV/p1

Σε ευχαριστώ Yperion.
Είναι κόκκινο το πλαίσιο / πίσω μέρος?
Η διαφορά στο χρόνο απόκρισης δεν υπάρχει?

Δεν ξερω ακριβεις λεπτομερειες αλλα νομιζω οτι ειναι κοκκινη αντι για μαυρη.

Ο ονομαστικος χρονος αποκρισης δεν παιζει καμια διαφορα, η καθε εταιρεια δηλωνει οτι θελει. Πχ. η Philips που χρησιμοποιει τα ιδια πανελ με την LG παντα δηλωνει λιγοτερο.

Last edited:
Απάντηση: Re: LG 2009 series

Καλησπέρα,μπορεί κάποιος να αναφέρει περιληπτικά τα προβλήματα της LG7000 τα οπία ενδέχεται να έχει και η LH7030-LH7000 υπάρχει το σχετικό άρθρο απλά ειναι πολύ μεγάλο,τα προβλήμτα ειναι ουσιώδη δηλαδή?

Γεια σου φίλε! Γράφω ως κάτοχος της 42LG7000.
Είμαι από τους τυχερούς γιατί για μένα τα προβλήματά της δεν είναι ουσιώδη. Κυρίως έχουν να κάνουν με την ακριβή αναπαραγωγή 24p με σύνδεση HDMI. Εκεί παρατηρούνται - από σχεδόν μηδενικά έως συνεχή - σπασίματα στην εικόνα. Πρόσεξε όμως: Τα σπασίματα δεν είναι σε όλους τους κατόχους τα ίδια (εξαρτάται από την έκδοση λογισμικού), ούτε γίνονται με την ίδια συχνότητα, ούτε εμφανίζονται σε όλες τις ταινίες HD σε δισκάκι ή σε αρχεία HD στο σκληρό σου. Και για τα 24p δεν φταίει 100% η τηλεόραση. Στο link που πόσταρε παραπάνω ο Yperion θα δεις γιατί: http://www.highdefdigest.com/news/s...ef_FAQ:_Whats_the_Big_Deal_About_1080p24/1015
Προσωπικά σ' αυτό το άρθρο μου λύθηκαν οι όποιες απορίες είχα για τα 24p.
Κατά τα λοιπά η τηλεόραση "γράφει": DVD - παιχνίδια από pc - απλό τηλεοπτικό σήμα - Νόβα - μπάλα - ταινίες, τα έχω κατευχαριστηθεί μέχρι στιγμής. Εγώ σου τη συστήνω (τον απόγονό της τέλως πάντων), αλλά εξαρτάται και από τη χρήση που τη θες. Δηλαδή αν τη θες κυρίως ή μόνο για 24p (όπως τα παιδιά που γράφουν στο γνωστό νήμα), ίσως απογοητευτείς (εσκεμμένα λέω "ίσως" και όχι "θα").
Πάντως, και χωρίς υλικό 24p σου δίνει αυτή την "κινηματογραφική" αίσθηση (λόγω 100hz) που αναζητάς από ένα τέτοιο hi-end μηχάνημα.
Φυσικά, γνώμες θα πάρεις κι άλλες, μαζί μ' εκείνες κράτα και τη δική μου.
Όλα τα προβλήματα συνοπτικά σε ένα και μόνο post για να κρίνεις μόνος σου αν είναι σημαντικά - επαναλαμβάνω ότι για μένα δεν είναι - θα τα δεις εδώ από το μέλος pkapoulas:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=783535&postcount=387
Ελπίζω να σε βοήθησα και να μη σε κούρασα.

Καλησπέρα,

Περίπου έτσι είναι όπως τα λέει ο vragias για τα αναλογικά σήματα, όπου εκτιμώ ότι έχει την καλύτερη εικόνα στις LCD με ανάλογη και αρκετά μεγαλύτερη τιμή. Για οτιδήποτε βάλεις σε HDMI, είναι άστα να πάνε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην κακή υποστήριξη των 24p, αλλά στην απεικόνιση (διπλά είδωλα, προβληματικά χρώματα) σε 24 και κυρίως 50 Hz, που παίζει το PAL. Τώρα, όπως λέει κι ο vragias, μπορεί και να μη σε πειράξει ή να μην το προσέξεις καν. Εγώ που το προσέχω, με ενοχλεί αρκετά.

Τελικά για μένα, είναι σαν να αγόρασα δύο διαφορετικές τηλεοράσεις: μια πολύ καλή συμβατική και μια δεύτερη FullHD που δε δουλεύει...

Α, και για όποιον αναρωτιέται για τις νέες LG, σειρές LH****: Υποψιάζομαι ότι θα έχουν τα ίδια προβλήματα με την υποστήριξη του 24p και την υλοποίηση του 5:5 pulldown. Από το ελληνικό site έχουν αφαιρέσει τη σχετική αναφορά στο 24p Real Cinema. Και μην πει κανείς ότι στο αγγλικό υπάρχει. Αυτοί ακόμα το αναφέρουν για τις LG6100 και LG700, που αποδεδειγμένα δεν δουλεύει σωστά. Αν δεν δούμε όμως τις νέες, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι...

Πέτρος

Last edited:

Άρα τηλεόραση και dvd θα βλέπω κανονικά, εννοώ δεν θα δημιουργούνται τυπικά προβλήματα στην εικόνα?
Και κάτι άλλο,από τα ηλεκτρονικά καταστήξμτα στα οποία έχει´βγεί η LH7030 (perfect shop,avoutlet,shop-center και audio show) ποιο θεωρέιται πιο αξιόπιστο και καλύτερο στην εξυπηρέτηση?
Άν φυσικα έχετε αγοράσει τηλεόραση σε ένα απο αυτά!

Άρα τηλεόραση και dvd θα βλέπω κανονικά, εννοώ δεν θα δημιουργούνται τυπικά προβλήματα στην εικόνα?
Και κάτι άλλο,από τα ηλεκτρονικά καταστήξμτα στα οποία έχει´βγεί η LH7030 (perfect shop,avoutlet,shop-center και audio show) ποιο θεωρέιται πιο αξιόπιστο και καλύτερο στην εξυπηρέτηση?
Άν φυσικα έχετε αγοράσει τηλεόραση σε ένα απο αυτά!

Ρίξε μια ματιά φίλε στο www.skroutz.gr. Για κάθε κατάστημα έχει και τη βαθμολογία που του έχουν αποδώσει αγοραστές που θέλησαν να σχολιάσουν. Εχει και τα σχόλια του καθενός. Προσωπικά έχω αγοράσει τηλεόραση από ένα από τα καταστήματα που αναφέρεις και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος αλλά καλύτερα να συμβουλευτείς τη γνώμη περισσότερων μέσω του skroutz.gr.

Έγω προσωπικά είχα παρατηρήσει κάποια προβλήματα στη δική μου σε DVD συνδεμένο σε SCART. Τελικά κατέληξα στο ότι το πρόβλημα το είχε το καλώδιο ή το DVD και όχι η τηλεόραση. Μετά την αλλαγή καλωδίου και DVD δεν παρατηρησα κάποιο πρόβλημα. Έχω δει κάποια περίεργα σπασίματα σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα, αλλά η λήψη των επίγειων στην περιοχή που μένω είναι χάλια και επίσης το σήμα φτάνει στο νησί μέσω δορυφόρου μέχρι τον αναμεταδότη, οπότε οι πιθανές αιτίες είναι πολλές. Τα ίδια σπασίματα (ή περίπου τα ίδια) έβλεπα και με την προηγούμενη τηλεόραση στα επίγεια κάποιες στιγμές. Σε δυο κανάλια που έχω καλό σήμα (Αλφα και Μεγκα), η εικονα είναι καμπάνα. Σε δορυφορικό σήμα, όσες δοκιμές έκανα είχαν θετικά αποτελέσματα και σε στις περισσότερες περιπτώσεις εξαιρετική εικόνα...

...Απλά, δεδομένων των προβλημάτων σε ψηφιακό υλικό, πως μπορείς να την εμπιστευτείς απόλυτα;

Πέτρος

Όπως είχα πει και παραπάνω, περιμένω την 37LH7000 εδώ και 2 μήνες. Αλλά σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στα σχόλιά σας, μάλλον πρέπει να κοιτάξω για άλλη μάρκα, καθώς όταν παίρνω σήμερα μια Full HD τηλεόραση, περιμένω να αποδίδει τα μέγιστα ΚΥΡΙΩΣ σε ψηφιακό υλικό HD.
Τί προτείνετε για 37", Full HD, MPEG-4, USB (Divx) με τιμή που να μην υπερβαίνει (τουλάχιστον κατά πολύ) τα 1.000 Ευρώ????

Όπως είχα πει και παραπάνω, περιμένω την 37LH7000 εδώ και 2 μήνες. Αλλά σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στα σχόλιά σας, μάλλον πρέπει να κοιτάξω για άλλη μάρκα, καθώς όταν παίρνω σήμερα μια Full HD τηλεόραση, περιμένω να αποδίδει τα μέγιστα ΚΥΡΙΩΣ σε ψηφιακό υλικό HD.
Τί προτείνετε για 37", Full HD, MPEG-4, USB (Divx) με τιμή που να μην υπερβαίνει (τουλάχιστον κατά πολύ) τα 1.000 Ευρώ????

Φίλε kostasel και εγώ ακριβως τα ιδια ψάχνω και σε ιντσες και σε λεφτα αλλα η LG εχει ωραια μοντέλα ακομα δεν νομιζω να την έχει αγοράσει κανείς για να μας πει εντυπώσεις.

Απάντηση: LG 2009 series

Τελικά η 42PQ6000 είναι η καλυτερη TV αυτή την στιγμή (μέχρι τα 600-650 ), απο ότι λενε τα review, γιατί δεν νομίζω να την έχει αγορασει κανένας.

Σκεφτομαι να την αγορασω για την φουκαριαρα την μανα μου και πιστευω να καλυπτει τις απαιτησεις της, 3μ αποσταση θεασης, 90% τηλεοπτικο σημα & 10% DVD (ααα και να την κρατησει 3-4 χρονια). :popcorn::popcorn::popcorn: