---LG 2009 series---

Re: LG 2009 series

Γιάννη στην δική μου PG (για PS δεν ξέρω) το φαινόμενο είναι υπαρκτό αλλά χωρίς συνέπειες ανεξαρτητως ώρας παραμονής της στατικής εικόνας.
Μιλάμε για πολλές ώρες τώρα. Εμφανίζεται ανάλογα με την προηγούμενη εικόνα πιο πολύ παρά με τη διάρκειά της, και εξαφανίζεται αμέσως μόλις προβληθεί κάτι άλλο.

Απάντηση: Re: LG 2009 series

Γιάννη στην δική μου PG (για PS δεν ξέρω) το φαινόμενο είναι υπαρκτό αλλά χωρίς συνέπειες ανεξαρτητως ώρας παραμονής της στατικής εικόνας.
Μιλάμε για πολλές ώρες τώρα. Εμφανίζεται ανάλογα με την προηγούμενη εικόνα πιο πολύ παρά με τη διάρκειά της, και εξαφανίζεται αμέσως μόλις προβληθεί κάτι άλλο.

Ακριβώς το ίδιο και σε μένα. Η δική μου (50PS7000) συμπλήρωσε 160 ώρες στρωσίματος και πλέον το φαινόμενο έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Άρχισα να κοιτάω τα κανάλια με τα σήματά τους, αφήνω περισσότερη ώρα ανοιχτά τα μενού με τις στατικές τους εικόνες κτλ. και αν τυχόν υπάρξει image retention, εξαφανίζεται αμέσως.

Απάντηση: Re: LG 2009 series

Διάβασα το review, δεν καταλαβαίνω όμως πως πετυχαίνει τις ρυθμίσεις που αναφέρει σ´αυτήν την παράγραφο:

[FONT=&quot]Έτσι, για να επέλθει ισορροπία σε όλες τις παραμέτρους της
το μαύρο πρέπει να ανέβει στα 0.12 nits και η φωτεινότητα να πέσει στα 131 nits, από τα 150
. Έτσι, ο λόγος αντίθεσης κινείται στο αξιοπρεπέστατο για οικιακές συνθήκες θέασης 1400:1,
ενώ το gamma διακρίνεται από την μορφή και την τιμή του στο 2.09.[/FONT]

Re: Απάντηση: Re: LG 2009 series

Διάβασα το review, δεν καταλαβαίνω όμως πως πετυχαίνει τις ρυθμίσεις που αναφέρει σ´αυτήν την παράγραφο:

[FONT=&quot]Έτσι, για να επέλθει ισορροπία σε όλες τις παραμέτρους της
το μαύρο πρέπει να ανέβει στα 0.12 nits και η φωτεινότητα να πέσει στα 131 nits, από τα 150
. Έτσι, ο λόγος αντίθεσης κινείται στο αξιοπρεπέστατο για οικιακές συνθήκες θέασης 1400:1,
ενώ το gamma διακρίνεται από την μορφή και την τιμή του στο 2.09.[/FONT]

Αν κατάλαβα καλά, ξεκινάει με βάση το THX mode που είναι το σωστότερο χρωματικά και αλλάζει τις βασικές ρυθμίσεις (Contrast, Brightness, Gamma). Τουλάχιστον αυτό αναφέρει μια παράγραφο πριν από αυτή που έβαλες.

Απάντηση: LG 2009 series

Ναι, αλλά στην συγκεκριμένη τηλεόραση το THX-mode είναι κλειδωμένο. Δεν μπορεί κάποιος να δει τις ρυθμίσεις. Ακόμη και οι βασικές ρυθμίσεις, φαίνονται μεν στο 80,50,50, αλλά είναι γκριζαριζμένες και δεν μπορούν να αλλαχτούν, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και τελείως διαφορετικές (από τις γκρι που φαίνονται και δεν αλλάζουν).

Το review του αγγλικού φόρουμ αναφέρει ότι το μενού είναι προσβάσιμο με χρήση κωδικού:

However, the usual ISF password for unlocking the ISF options also unlocks the THX mode (not very handy for end users who will never have access to this password), so at least a Calibrator can change the front panel controls if desired

Πάντως γράφονται πράγματα που δεν ταιριάζουν με το αγγλικό review, όπως η θερμοκρασία των 5500 C και το gamma στο 1.4. Και οι δύο τιμές είναι ίσως οι πιο χαμηλές που έχω δει ποτέ να αναφέρονται για τηλεόραση.

Γενικοτερα οι μετρησεις του fullhd.gr δεν ταιριαζουν με κανενα αλλο σιτε...

αυτό και εμένα με ανησυχεί και έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την αξιοπιστία του εν λογω site...

Ακομα να ερθει η TV... τρελη ελειψη. Ουτε στο saturn ουτε στο electro world ουτε στο perfectshop... καλα στο e-shop/plaisio ουτε καν στη λιστα δεν ειναι!

Εγώ την πήρα σε τρείς μέρες απο expert(Θεσσαλονίκη)...και τώρα την χαίρομαι!!!:a0210:

Εγώ την πήρα σε τρείς μέρες απο expert(Θεσσαλονίκη)...και τώρα την χαίρομαι!!!:a0210:

Την LH5000; Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς! Εδώ Αθήνα όλοι λένε θα μας ενημερώσουν και ακόμα τίποτα.

Πες μας λίγες εντυπώσεις αν θες.

LG plasma 50PS7000!!!

Λοιπον, πριν λιγο γυρισα απο το τεραστιο Πλαισιο Καλαμαριας οπου ειχα την ευκαιρια να δω στην εκθεση να αναπαραγει blu-ray η νεα plasma LG PS 7000 50"!!! Διπλα της προσπαθουσαν να κρατηθουν στη μαχη 4 μοντελα panasonic plasma 42" (το νεωτερο με τον κωδικο G10 1η φορα το συναντουσα, τις αλλες τις ειχα ειτε δει απο κοντα ειτε στο ιντερνετ) αλλα ματαια! Η LG ηταν πολυ ανωτερη απο αυτες (και μονο που ξεπερασε την panasonic σε ποιοτητα λεει πολλα) και σε αυτο μπορω με βεβαιοτητα να πω παιζει πολυ μεγαλο ρολο η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ σχεδιαση της τηλεορασης, με την slim/gloss επιφανεια και το απαλο μπλε φως στο κατω μερος, μαυρη-καταμαυρη στην οψη κατι που τονιζει ακομα περισσοτερο το αναπαραγομενο βιντεο!

Το παιδι που ηταν εκει μου ειπε οτι σχεδον ολες οι τηλεορασεις ειναι αρυθμιστες, και σιγουρα μπορω να πω οτι η εικονα που εβλεπα απο το "blu-ray" δεν ηταν η καλυτερη που ηλπιζα να δω! Εκτος απο την απουσια tweaking η οχι τελεια αναπαραγωγη πιθανως να προκυπτει και απο το γεγονος οτι το blu-ray "εσπαζε" σε καμια 60αρια τηλεορασεις που ηταν σε εκεινο το μεγαλο ραφι!!! Σιγουρα απο εκει χανει σε ποιοτητα μιας που η LG ηταν η εντελως τελευταια τηλεοραση στην ακρη του ραφιου!

Ο 2ος πολυ σημαντικος παραγοντας που δυστυχως δεν μπορω να αναλογιστω θα ηταν η συγκριση με μια νεα plasma Samsung (πχ το μοντελο Β650 ή εστω το Β550 που ειναι στα ιδια λεφτα). Το παιδι μου ειπε οτι εχουν μονο το Β450 (σιγουρα κατωτερο αν κρινω απο την σειρα Α) και αυτο οχι στην εκθεση, επειδη δεν υπαρχει χωρος. Εχω κρατησει παντως τηλεφωνα και θα παιρνω που και που να δω αν φερουν το Β650 να παω να το τσεκαρω διπλα-διπλα!

Ασχετα με το συγκεκριμενο μοντελο απογοητευτηκα πληρως για ακομα μια φορα απο την νεα Samsung LED U7000 και μαλιστα οχι την 40αρα που ειχα δει την αλλη φορα αλλα την ΚΟΡΥΦΑΙΑ και ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ 55αρα!
Ειμαι σιγουρος οτι το μοντελο της προηγουμενης γενιας 55A955 LED ειναι καλυτερο!
Για ακομα μια φορα εντυπωσιαστηκα απο τις philips που ειχε η Ηλεκτρονικη Αθηνων, συγκεκριμενα τα 42" μοντελα 9803H kai 9900 Aurea!!!
Μαγικα ΖΩΝΤΑΝΗ εικονα (σχεδον ολογραφικη)!!!

Το καλυτερο το αφησα για το τελος! Μαντευεις τι ειναι; Pioneer Kuro 60"!!!!!!!!! Απλα Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η ! ! !
Βεβαια 5,5 χιλιαρικα ειναι αυτα (ποιος τα σκαει για τηλεοραση σημερα?)... αλλα και μονο που την ειδα να παιζει...

Συμπερασμα δυστυχως για ακομα μια φορα δεν βγαινει με ασφαλεια, αυτο που μπορεσα παντως να καταλαβω ειναι οτι για 50" με τα ΑΠΙΘΑΝΑ εξτρα που φοραει η LG και την εικονα την οποια την κρινω τουλαχιστον ικανοποιητικη για την τιμη της ειναι μια πολυ πιθανη αγορα μιας που δεν μπορω να βρω κανενα αρνητικο εκτος απο το γεγονος οτι σε 2-3 χρονια θα ειναι ξεπερασμενη (κατα 3-4 γενιες τουλαχιστον) και πιθανως τοτε να βλεπω τα νεα μοντελα και να λεω "τι τα εσκασα τοτε τα 1100 και δεν περιμενα"... Εν τω μεταξυ με τα SXRD μοντελα προβολεων να αγγιζουν το καλοκαιρακι τα 1600 ευρω (οσο μια LED 46") ειναι να το σκεφτεσαι και για αγορα ...100+ ιντσων αντι για 50 και ετσι ακομα ενας προβληματισμος προστιθεται στα ηδη υπαρχοντα ερωτηματικα που θα λαβουν απαντησεις μονο με το περασμα του χρονου! Αν μπορουσε η εικονα αυτης της LG να μου θυμισει κατι απο philips θα την ειχα ηδη παραγγειλει! Αν κοστιζε μεχρι 800 ευρω επισης θα ηταν ηδη καθ' οδον! Αν ειχα την Samsung plasma B650 διπλα της να συγκρινω (ας ειχα και την LCD Samsung B650 διπλα) και εβλεπα ιδια εικονα και παλι θα την επαιρνα! Τα 2 πρωτα ειναι απιθανα να συμβουν, το 3ο δεν ειχα την ευκαιρια να το απαντησω! Ελπιζω να το κανω ωστε να καταληξω τουλαχιστον στο αν θα αγορασω νεα τηλεοραση ή οχι!

Η 42LH5000 από που έρχεται και αργεί τόσο πολύ? Στην Αυστραλία πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτες... μήπως να την πάρω από εκεί?

Όντως. Δηλαδή και με τα πόδια να ερχόταν θα είχε φτάσει.

Ελπίζω να αξίζει η αναμονή και εύχομαι να έχει έρθει πριν φύγω για... καλοκαιρινές διακοπές. :BDGBGDB55:

Ας τα να πανε... στο skroutz εχει αλλα 2-3 καταστηματα που την εχουν, θα παρω τηλ να τους ρωτησω αν την εχουν!

Keep us informed.

Δεν μπορεί. Τέτοιο μοντέλο με το πολύ hot χαρακτηριστικό των 200Hz σε αυτή την τιμή, θα έπρεπε να το είχαν φέρει.
Δεν νομίζω να μην έχουν καταλάβει ότι θα έχει ζήτηση.
Μάλλον η μαμά LG εκ Κορέας φταίει για την καθυστέρηση. :violent-smiley-030:

Το ερωτημα ειναι το εξης.Δουλεουν τα 200Hz της LG η ειναι σαν τα 100 της 7000 που εχουν προβλημα .!!!
"Προκύπτουν αν προσθέσουμε τα 100Hz του pannel με τα 100 Hz του συστήματος φωτισμού. Είναι περισσότερο marketing παρά ουσία".Οπως ειπε ενας φιλος στο φορουμ.Απο προσθεση ξερω και εγω στην ουσια ομως δουλεουν.
100+100=200 α τι καλα 200hz panel yeahhhh!!!!!
Για δειτε λιγο εδω και πειτε μου και εμενα...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/1072-200hz-lcd-tv.html

Last edited: