---LG 2009 series---

Re: LG 2009 series

Φυσικα και δεν ειναι οτι καλυτερο γιαιτι ειναι ειναι το 1ο μοντελο της LG με 200Hz...

Εβελπιστουμε τουλαχιστον να μην εχει τα προβληματα των 100HZ (ως προς τα κολλυματα).

Κανείς δεν μπορεί να σου πει, πρέπει να δεις μόνος σου αν σου κάνει η τεχνολογία, και αν σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις. Γενικά στην Philips 9731 που έχω (η οποία έχει scanning backlight) δουλεύει, και παρότι απλή 50Hz δεν υπάρχουν θολούρες και είδωλα. Τώρα αν αυτό σε συνδυασμό με τα 100Hz φτάνει αυτές που είναι 200Hz δεν ξέρω. Πάντως ο προβληματισμός μου είναι σε όλες αυτές τις τεχνικές "interpolation". Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία τηλεόραση που δημιουργεί 3 διαφορετικά frames στα 1080 για κάθε νέο frame εισόδου. Νομίζω ότι η επεξεργαστική ισχύς για να κάνεις κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σε καμία τηλεόραση. Περιμένω ότι αυτά τα "frames" είναι σε μεγάλο βαθμό όμοια με το αρχικό. Μακάρι να είχα μια γρήγορη βιντεοκάμερα (σαν αυτές του time warp του discovery) να δω τι έχουν μέσα...

Ρωτησα σε 3 μαγαζια, οι δυο μου ειπαν οτι ακομα δεν εχει ερθει τιποτα και περιμενουν κομματια μετα τα μεσα Μαιου. Απο το 3ο περιμενω ακομα απαντηση...

Παίδες εγώ μιλάω από την σκοπιά των πωλήσεων.

[Έμπορας mode on]Το μοδέλον είναι το πρώτο 200άρι κάτω από τα 9 κατοστάρικα και μοστράρει στη γκάμα της LG πρώτη μούρη.[Έμπορας mode off] :flipout:

Αυτό που θέλω να πω είναι πως για τον "κράχτη" αυτόν σίγουρα ξέρουν ότι θα έχει ζήτηση, απλά είμαι επίσης σίγουρος πως είναι θέμα καθυστέρησης από το εργοστάσιο. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τώρα είτε 100 είτε 200 Hz πάλι για επιπλέον καρέ μιλάμε έτσι δεν είναι;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία τηλεόραση που δημιουργεί 3 διαφορετικά frames στα 1080 για κάθε νέο frame εισόδου. Νομίζω ότι η επεξεργαστική ισχύς για να κάνεις κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σε καμία τηλεόραση.

Kαι ομως Sony και Samsung το κανουν...

Ναι, και τους πίστεψα... :flipout:
Άμα δεν δω τα καρέ ένα-ένα, δεν πιστεύω τίποτα... :flipout:
Φυσικά, τα ίδια πιστεύω και για τα 100Hz. Δεν έχω δει πουθενά πραγματικά frames που έχουν "δημιουργηθεί" για να δούμε τι περιέχουν. Όλοι έχουμε πειστεί από τα "τεχνικά" άρθρα...
Δεν φαντάζομαι κανείς να πιστεύει ότι αναγνωρίζονται αντικείμενα και μετακινούνται πάνω στα frames, έτσι; Το πολύ πολύ να είναι κάποιο ποσοστό των διαφορών σε επίπεδο πίξελ... Πάντως αν ξέρει κανείς στα σοβαρά πως δουλεύει (αν και φαντάζομαι είναι απίθανο να ξέρει κανείς) θα είχε ενδιαφέρων ένα τέτοιο θέμα...

Με λεπτομέρειες δεν μπορώ να στο αναλύσω Γιώργο -bye- , καθότι δεν είμαι μαθηματικός, αν ψάξεις πάντως θα βρεις πάρα πολλές εργασίες και πατέντες στο θέμα interpolation. Όλοι αυτοί οι αλγόριθμοι, στη βάση τους στηρίζονται στους παλαιότερους αλγόριθμους morphing.

Ουσιαστικά δηλαδή, δημιουργείται μία αλληλουχία από 1 εώς 3 στιγμιότυπα (ανάλογα με το αν παίζουμε στα 50 ή στα 200 Hz) morphing από το ένα αυθεντικό καρέ στο άλλο και προστίθενται ανάμεσά τους. Απλώς, όσο ανεβαίνεις από το 1 στα 3 χρειάζεσαι μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ για να το κάνεις σε πραγματικό χρόνο.

Και επειδή δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος για να επιλέξει μετά από δοκιμές και έλεγχο ποια παράμετρος μορφοποίησης θα είναι η σωστή για κάθε σκηνή, κάποιες φορές επιλέγεται η λάθος με αποτέλεσμα περίεργα τεχνουργήματα...

Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνεται και επανάληψη ή προσθήκη μαύρων καρέ. Για παράδειγμα αν το υλικό είναι 24p δεν μπορώ να πιστέψω ότι προστίθενται 9 τεχνητά καρέ για κάθε ένα πραγματικό.

Γιάννη (JL_?) γνωρίζεις όταν το υλικό είναι σε πεδία (i), αν η απόπλεξη προηγείται του interpolation ή το αντίθετο ?

Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνεται και επανάληψη ή προσθήκη μαύρων καρέ. Για παράδειγμα αν το υλικό είναι 24p δεν μπορώ να πιστέψω ότι προστίθενται 9 τεχνητά καρέ για κάθε ένα πραγματικό.

Γιάννη (JL_?) γνωρίζεις όταν το υλικό είναι σε πεδία (i), αν η απόπλεξη προηγείται του interpolation ή το αντίθετο ?

Με τα 24 καρέ, ακόμα δεν έχω εξακριβώσει τι συμβαίνει George, γιατί απ' ό,τι φαίνεται τα τμήματα μάρκετινγκ δεν είχαν και τόσο καλή συνεργασία με τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης... :flipout:

Δεν είναι του παρόντος, γιατί θέλω κι άλλη μελέτη, υπάρχουν όμως επεξεργαστές εικόνας σε τηλεοράσεις που για να δείξουν τα 24 καρέ, πετάνε τα 4 (δείχνουν 5, διώχνουν 1) και τα 20 που μένουν τα πολλαπλασιάζουν επί 3 για να "κουμπώσουν" στα 60. Ούτε καν 3:2 pull-up δεν κάνουν δηλαδή, γι' αυτό κάποιες συσκευές απεικόνισης έχουν τόσο σπασμωδική κίνηση σε 24p mode... :violent-smiley-030:

Όταν το υλικό είναι σε πεδία, δυστυχώς δεν έχω κάποια πληροφορία για τα σημερινά συστήματα. Το πρώτο Ρixel Ρlus της Philips πάντως, όπως και το αντίστοιχο DRC-MF της Sony, πριν από μια δεκαετία περίπου, έκαναν πρώτα απόπλεξη, σε συνδυασμό με εξομάλυνση των "κοτλέ", ώστε να υπάρχει πλήρης λεπτομέρεια 480/576 γραμμών ανά καρέ κι έπειτα, στο σήμα 30/25p που προέκυπτε εφαρμόζονταν το interpolation για να γίνει 60/50p με "ομαλή" κίνηση...

Απάντηση: LG 2009 series

LG 37LH7000 37in LCD TV Review:

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/05/12/LG-37LH7000-37in-LCD-TV/p1
attachment.php

Attachments

• 37lh7000.jpg
    37lh7000.jpg
    26.4 KB · Views: 85

Update:

Μόλις μίλησα με ένα κατάστημα για την 42LH5000.

Μου είπανε ότι θα την έχουν σε δύο μέρες. Αν και εφ' όσον αυτό ισχύει, λογικά και αφού έχω ψηθεί άσχημα εδώ και καιρό, το Σάββατο μάλλον την τσιμπάω. :BDGBGDB55:

Εννοείται ότι θα γράψω εντυπώσεις.

Προλαβαίνετε να μου αλλάξετε γνώμη; :slapface:

Αφού δεν είσαι πλασματάκιας και δεν θέλεις να περιμένεις την εξωτική 9000, νομίζω πως δύσκολα σου αλλάζουμε γνώμη!
Περιμένουμε εντυπώσεις!

Αφού δεν είσαι πλασματάκιας και δεν θέλεις να περιμένεις την εξωτική 9000, νομίζω πως δύσκολα σου αλλάζουμε γνώμη!
Περιμένουμε εντυπώσεις!

Εξωτική δεν αντιλέγω. Αλλά λέω να μαζέψω και κανα φράγκο για διακοπές. Αλλιώς βλέπω το έταιρον ήμισυ να μου λέει, κάτσε εσύ παρέα με την τηλεόραση και πάω εγώ για βουτιές... :flipout:

Με πήρανε τηλέφωνο σήμερα απο perfectshop. Η 42LH5000 έρχεται σήμερα Θεσσαλονίκη και αύριο μάλλον 8α την έχω... :afro::Banane0::award:

Update:

Μόλις μίλησα με ένα κατάστημα για την 42LH5000.

Μου είπανε ότι θα την έχουν σε δύο μέρες. Αν και εφ' όσον αυτό ισχύει, λογικά και αφού έχω ψηθεί άσχημα εδώ και καιρό, το Σάββατο μάλλον την τσιμπάω. :BDGBGDB55:

Εννοείται ότι θα γράψω εντυπώσεις.

Προλαβαίνετε να μου αλλάξετε γνώμη; :slapface:

Εισαι σιγουρος για 42" , λιγες δεν ειναι?-bye-

Εισαι σιγουρος για 42" , λιγες δεν ειναι?-bye-

Από τα 2.8 μέτρα μου είναι μια χαρά. Για μεγάλη εικόνα παίζει προβολέας με μια μικρή αλλαγή στο χώρο. :a0210:

http://img.foutrelis.com/files/njp8l7r7y1trbu4wi64z.jpg

Καλα δεν παιζει να καταλαβαιτε και τπτ... αλλα αυτη ειναι! LG 42LH5000!!!

Πρωτες εντυπωσεις:

ΤΡΟΜΕΡΟ φινιρισμα, και γενικα ο σχεδιασμος της ειναι ολα τα λεφτα.
Γυρω γυρω ειναι γυαλι (και ουτε μπλεδιαζει).

Επιασε ολα τα διαθεσιμα καναλια + τα 4 ψηφιακα της ΕΡΤ αμεσως χωρις πολλα πολλα.... Μια χαρα ολα, καμια σχεση με την προηγουμενη CRT (ε καλα τι συγκρινουμε :p).

Θα δοκιμασω σε DVD αυριο μαλλον και σε HD απο βδομαδα!

Προς το παρων της βαζω 10/10! Δεν εχω βρει ουτε ενα μειονεκτημα... ακομα... :D

Μεγειές!

Super. Περιμένουμε εντυπώσεις.
Καλό αυτό με τα κανάλια. Δείχνει καλό δέκτη, αν και είμαι έτσι κι αλλιώς σε περιοχή με καλή λήψη.

Ξέρεις φυσικά τι περιμένουμε όλοι έτσι; Το 1080p 24fps με το trumotion στα 200Hz.

Για να δούμε αν η ζωή είναι ωραία στα... 200!

-bye-

Επεξα λιγο στο PS2 FF 10... μεχρι και εκει ειδα διαφορα!!!! (προς το καλυτερο παντα).

Επισης καναλια που ειχα ψιλο χαλια σημα πριν, τωρα τα πιανει τελεια!

Ετρεξα και μερικες ταινιες DVD, αψογα και εκει!

Θα δοκιμασω σε λιγο απο το USB μου να βαλω κανενα 720p mkv να δουμε ψαρια πιανει...

Προβληματακι, δεν μου βρισκει τους υποτιτλους... ουτε καν τους εμφανιζει στην λιστα με τα αρχεια... τι κανω? Η καταληξη τους ειναι .srt και εχουν ακριβως ιδιο ονομα με του αρχειο βιντεο που παιζω...

Καμια ιδεα?