LG 37LB1R : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG 37LB1R εντυπώσεις

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω καταφερει να βρω χρόνο να ασχοληθώ με τις ρυθμίσεις του service menu. Αν και δεν έχω το ειδικό φωτόμετρο για να μετρήσω το φώς που περνάει σε πλήρως σκοτεινή οθόνη, εμπιστεύομαι τα μάτια μου που συγκρίνουν το panel με το μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο της TV και μπορώ να πώ ότι δεν είμαι απλά ικανοποιημένος αλλά ενθουσιασμένος από την ποιότητα του μαύρου της.

Αλλά και πάλι πρόκειται για μια υποκειμενική εκτίμηση που δεν βασίζεται σε μετρήσεις με όργανα. Μια SONY plasma 42άρα σε έναν φίλο είχε χειρότερο μαύρο αν και δεν μπήκα στον κόπο να την ρυθμίσω κατάλληλα (την έχει 2 χρόνια όπως την πήρε από το μαγαζί!)

Οταν βρω χρόνο να ασχοληθώ με το service menu θα ποστάρω τις παρατηρήσεις μου... Τώρα η TV είναι κατειλημένη με Νέμο και Καρχαριομάχους λόγω μικρής...

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω καταφερει να βρω χρόνο να ασχοληθώ με τις ρυθμίσεις του service menu. Αν και δεν έχω το ειδικό φωτόμετρο για να μετρήσω το φώς που περνάει σε πλήρως σκοτεινή οθόνη, εμπιστεύομαι τα μάτια μου που συγκρίνουν το panel με το μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο της TV και μπορώ να πώ ότι δεν είμαι απλά ικανοποιημένος αλλά ενθουσιασμένος από την ποιότητα του μαύρου της.

Οσα λες ειναι σε σκοτεινο δωματιο;
Με ενδιαφερει αμεσα το εξης: οταν εισαι σε σκοτεινο δωματιο και εχεις πχ εικονα με μαυρες μπαρες (4:3) ή εχεις επιλεξει εισοδο χωρις σημα, η οθονη φωτιζει; Εγω στην 32LC2R σε σκοτεινο δωματιο σε εισοδο χωρις σημα πχ, εχω εναν ωραιο φωτεινο πινακα!
Και για να καταλαβουμε περιπου την ταξη μεγεθους, αν υποθεσουμε οτι με κλιμακα 255->0 οταν το 0 ειναι το μαυρο που δεν φωτιζει καθολου (πχ το μαυρο πλαισιο του κουτιου που λες) ολη η οθονη (μαυρη υποτιθεται) ειναι περιπου στο 20. Και φυσικα μιλαμε για το backlight, δεν παιζουν ρολο ρυθμισεις φωτεινοτητας-αντιθεσης. Υποκειμενικο το παραδειγμα αλλα δεν μπορω να βρω κατι αντικειμενικο για να το περιγραψω.

Αν βγαλω την τηλεοραση πχ στο μπαλκονι και εχει και ηλιο, τοτε ναι, η οθονη χωρις σημα διχνει μαυρη. (Μεσα στο σπιτι, διπλα ομως στην μπαλκονοπορτα ηλιολουστη μερα μεσιμερι, ναι παλι διχνει μαυρο, ελπιζω να καταλαβες την κατασταση...)
Να φανταστειτε οτι οταν βλεπω νυχτα κατι, ρυθμιζω αντιθεση στο 10-15(!!) και φωτεινοτητα στο 65, για να δω οπως βλεπεις με μια crt με ρυθμισεις στο μεσο. Και βεβαια δεν εχω καθολου μαυρο λογω του εντονου backlight. Και να μην μιλησω οτι μολις φευγεις 20 μοιρες απο την καθετη στην οθονη στον οριζοντιο αξονα η κατασταση γινεται 5-20 φορες χειροτερη! Η οθονη χωρις σημα γινεται σαν 50% γκρι!

Και τα ρωταω ολα αυτα σε αυτο το θεμα γιατι βασικα για την 32LB1R πηγαινα και αν δεν εχει αυτα τα προβληματα θα παω τελικα σε αυτη!
Αλλα που να την δεις σε σκοταδι;;

Απάντηση: Re: LG 37LB1R εντυπώσεις

Παντως κατα την γνωμη μου η σχεδιαση με τα ηχεια στο πλαι ειναι πλεον ξεπερασμενη και επρεπε στην LB2 να εχουν βαλει τα ηχεια απο κατω.

μια συσκευη δειχνει πιο φινετσατη οταν ειναι μακροστενη και οχι τετραγωνη .....
Ισα ισα που σε πολλους οπως και εμενα αρεσουν το παραληλογραμο σχημα και οχι το τετραγωνο που εχει καθιερωθει τωρα τελευταια ....

η εκεινο το απεριγραπτο που βλεπω σε πολλες συσκευες να ειναι η οθονη 42 ιντζες και ο ογκος του πλαισιου να φτανει τις 60....... περιτο υλικο γυρω γυρω που δεν συμβαδιζει με την λεπτοτητα .!!! καλυτερα λιγο πιο χοντρη σε παχος παρα γυρω γυρω !!

ασε και που ο ηχος εχει αλλη αισθηση οταν ειναι τα μεγαδφωνα λιγο μακρυα ..

@matrix
Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς αλλά ξαναλέω ότι χωρίς μηχάνημα μέτρησης, ότι και να σου πώ θα είναι μια υποκειμενική εκτίμηση. Σίγουρα σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο σε οθόνη χωρίς σήμα ξεφεύγει φως από το backlight και σίγουρα αυτό είναι κάτι που όλες οι LCD αντιμετωπίζουν σαν πρόβλημα. Τώρα αν με κλίμακα 0-255 η LG είναι στο 20 είναι κάτι που δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Πάντως σίγουρα δεν είναι στο 0. Οσο για τη θεαση τη νύχτα εννοείς μάλλον το ανάποδο. Την αντίθεση στο full και την φωτεινότητα στο μινιμουμ. Τουλάχιστον εγώ έτσι παίρνω το καλύτερο μαύρο.

@Μπέλλος
Συμφωνώ απόλυτα και για το παραλληλόγραμμο σχήμα αλλά κυρίως για την απόδοση των ηχείων που έχουν απόσταση περίπου 1 μέτρο και αποδίδουν τέλεια.

@matrix
Τώρα αν με κλίμακα 0-255 η LG είναι στο 20 είναι κάτι που δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Πάντως σίγουρα δεν είναι στο 0. Οσο για τη θεαση τη νύχτα εννοείς μάλλον το ανάποδο. Την αντίθεση στο full και την φωτεινότητα στο μινιμουμ. Τουλάχιστον εγώ έτσι παίρνω το καλύτερο μαύρο.

Η σταθμη του μαυρου ειναι στο 20 (χωρις σημα) οχι η LG.
Οχι δεν εκανα λαθος, την αντιθεση στο 10 και την φωτεινοτητα στο 65 (με full κλιμακας το 100). Οταν ανεβαζω αντιθεση η τηλεοραση δουλευει σαν πολυφωτο.

Εν πασει περιπτωσει, πηγα βρηκα και μια 42LB1R και μια 37LB1R και ρυθμισα στο service menu μεσα στο panel control το power save και το bright και δεν ειδα να αλλαζει κατι! Πηγα το power save και 100 και 83 και 75 και οσεες αλλες τιμες ειχε οπως επισεις αντιστοιχα και το bright! Μηπως ειναι μαιμου το μενου;! Πιθανον να υπαρχει το μενου αλλα να μην υπαρχει μεσα στην τηλεοραση το κυκλωμα που μεταβαλει τις ρυθμισεις. Μου εκανε μεγαλη (αρνητικη) εντυπωση γιατι ηταν το μοντελο ((32LB1R) που ελπιζα οτι θα ειναι ο αντικαταστατης της 32LC2R μου.
Ειδα και 2-3 samsung οι οποιες το εχουν στο κανονικο μενου και εκει εκανε πραγματικη δουλεια, η λαμπα επεφτε αρκετα!!! Αλλα τι design ειναι αυτο ρε παιδι μου; Η εξυπναδα των κυκλωματων ομως θα νικησει την εμφανιση, τι να κανω;;

Ευχαριστω παντως Δημητρη για την προσπαθεια!

@Μπελλος
Συμφωνουμε και μαζι και για αλλη μια φορα οι αποψεις σου φιλε rivers με βρισκουν καθετα αντιθετο ;)

Last edited:

Και εγώ για την στάθμη του μαύρου έλεγα βρε Matrix ότι δεν ξέρω αν είναι στο 20, όχι για την LG !!!

Επαιξα και εγώ εχθές με το service menu αλλά τζίφος. Οτι και να κάνεις δεν χαμπαριάζει. Και bright και power save και όλα τα option πείραξα αλλά δεν έλεγε να αλλάξει κάτι. Μπορεί όντως το μενού να υπάρχει αλλά το κύκλωμα να μην υπάρχει....

Τώρα αυτό το τελευταίο με την φωτεινότητα και την αντίθεση δεν μου καλοκάθεται αλλά θα το δοκιμάσω σήμερα να δω...

Δημητρη αλλαξα τελικα και πηρα την samsung 32R32B και η ρυθμιση του backlight ειναι αρκετα καλη. To power save οπως το λεει, το εχω μονιμα στο high και ολα ειναι μια χαρα. Η καταναλωση της τηλεορασης απο 140 W εχει πεσει στα 65! Και το μαυρο εχει γινει αρκετα καλο. Και τωρα πλεον μπορω να ανεβασω αντιθεση στο 70 και φωτεινοτητα στο 50 χωρις να τυφλωνομαι!
Η επιφανεια της 32LC2R οταν την αγγιζες ηταν ζεστη, τωρα η sammy εναι παγωμενη!
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος , το μονο μειον της ειναι οτι το κοκκινο δεν ειναι σαν το κοκκινο της LG, ειναι λιγο σπασμενο... Κατα τ αλλα σε ολα καλυτερη!

Last edited:
Παρουσίαση LG 37LB2R

Γεια χαρά σε όλους,

Επειδή ασχολούμαι περισσότερο με την κατηγορία της Apple στο AVClub μάλλον είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ.

Είναι μια μίνι παρουσίαση της νέας μου τηλεόρασης LG 37LB2R. Μπορεί να μην είναι απο τα πρωτοκλασάτα μοντέλα των lcd αλλά πιστεύω ότι είναι μια αξιόλογη τηλεόραση που αξίζει τα λεφτά της. Η τηλεόραση αγοράστηκε περίπου 1200 Ευρώ.

Η συσκευασία ήταν αρκετά καλή, όχι τέλεια, αλλά έδειχνε αρκετά προσεγμένη και δεν θα προβληματίσει σε κάθε μετακίνηση. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και το όλο "δέσιμο" των πλαστικών κτλ. Το μπροστινό πλαίσιο και η βάση είναι απο γυαλιστερό πλαστικό.Τα ηχεία είναι τοποθετημένα στο πλάι (το έψαχνα αυτό) αρκετά λεπτά και δένουν πολύ φυσικά με το πλαίσιο. Είναι μαύρο χρώμα κι αυτά (σε μερικές φωτογραφίες φαίνεται από την πολύ φωτεινότητα ότι έχουν γκρι χρώμα αλλα με το μάτι δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις σε σχέση με το πλαίσιο). Γενικά πρόκειται για μια πολύ όμορφη τηλεόραση. Η βάση μπορεί να περιστραφεί αν θέλετε. Το τηλεχειριστήριο αν και λίγο μεγάλο είναι αρκετά εύχρηστο και τα κουμπιά εργονομικά τοποθετημένα. Μπορείτε να το προγραμματίσετε και για άλλες συσκεύες όπως π.χ ένα dvd player.

Να προειδοποιήσω ότι οι φωτογραφίες δεν είναι και ότι καλύτερο...
Η παρουσίαση συνεχίζεται σε μία σειρά από πόστ για ευκολότερο διάβασμα...

Attachments

• 37LB2R.jpg
    37LB2R.jpg
    22.7 KB · Views: 57
  • 37LB2R_REMOTE.jpg
    37LB2R_REMOTE.jpg
    43.1 KB · Views: 41
Re: Παρουσίαση LG 37LB2R

Τα βασικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης είναι :

1. Το panel είναι S-IPS, 6 msec και υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1366x768.
2. 100/120 Hz Truemotion (Μην δίνεται και πολύ σημασία σ'αυτό).
2. Έχει 2 tuner.
3. Έχει 2 εισόδους HDMI από τις οποίες στη μία μπορείτε να συνδέσετε ένα υπολογιστή για παράδειγμα και να έχετε native ανάλυση και 1:1 pixel mapping.
4. 2 scart
5. 1 component
6. Variable Audio Out για σύνδεση με ενισχυτή και subwoofer.
7. Vga για σύνδεση με υπολογιστή.
8. Composite και S-Video στο πλάι.

Όλες οι είσοδοι/έξοδοι όπως βλέπετε έχουν καλή απόσταση μεταξύ τους και δεν πιστεύω να υπάρξει μπέρδεμα.

Attachments

• 37LB2R_BACK.jpg
    37LB2R_BACK.jpg
    63.2 KB · Views: 35
  • 37LB2R_SIDE.jpg
    37LB2R_SIDE.jpg
    72.3 KB · Views: 30

Το μενού της τηλεόρασης είναι απλό και εύχρηστο. Είναι και στα Ελληνικά. Μπορείτε να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις σε ότι αφορά την εικόνα, τον ήχο, τα κανάλια κτλ.
Στις ρυθμίσεις της εικόνας υπάρχει η επιλογή TrueMotion που ήταν από τα πρώτα πράγματα που απενεργοποίησα. Ο λόγος είναι ότι μερικές φορές δουλεύει σωστά και μερικές φορες αφήνει ίχνος στις γρήγορες κινήσεις. Μάλλον για μαρκετίστικο κόλπο πρόκειται...Πάντως το panel είναι πολύ γρήγορο έτσι κι αλλιώς οπότε κανένα πρόβλημα.

Attachments

• 37LB2R_MENU1.jpg
    37LB2R_MENU1.jpg
    71.9 KB · Views: 42
  • 37LB2R_MENU2.jpg
    37LB2R_MENU2.jpg
    35.7 KB · Views: 33
  • 37LB2R_MENU3.jpg
    37LB2R_MENU3.jpg
    60.5 KB · Views: 30

Η τηλεόραση έχει συνδεθεί με ένα dvd player (pioneer dv-696) μέσω ενός καλωδίου hdmi του κιλού (ένα μέτρο είναι δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη διαφορά ένα ακριβότερο).
Συνδέεται επίσης με ένα λάπτοπ (MacBook Pro) μέσω καλωδίου hdmi-dvi.
Σημαντικό να αναφέρω ότι με τις βασικές ρυθμίσεις η τηλεόραση αποδίδει τα χρώματα καλύτερα από κάθε άλλη που είδα. Το μαύρο επίσης είναι αρκετά καλό και δεν μου αφήνει κάποια κακή αίσθηση. Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες με σκοτεινά πλάνα (όσο φαίνονται) να μου πείτε τη γνώμη σας και εσείς. Η κίνηση είναι απολύτως φυσική και δεν προβληματίζει σε αγώνες ποδοσφαίρου, γρήγορες σκηνές κτλ. Η απόσταση θέασης είναι τα 2,5 μέτρα και όταν βλέπεις ταινίες κτλ. σου δίνει μια κινηματογραφική αίσθηση. Τα ηχεία κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στα τηλεοπτικά προγράμματα που τα χρησιμοποιώ.

Η βασική της χρήση είναι για να βλέπω υλικό από το λάπτοπ, αναλογική τηλεόραση και καμιά ταινία απο το dvd. Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα:

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δυστηχώς δεν ξεμπέρδεψα ακόμα με το θέμα της κεραίας και χρησιμοποιώ μια πρόχειρη λύση. Μόλις γίνει σωστή εγκατάσταση του καλωδίου/κεραίας το αποτέλεσμα πιστεύω θα είναι ιδανικό. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Ο scaler ή όπως αλλιώς λέγεται κάνει καλή δουλειά με την μετατροπή 4:3 σε 16:9. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να επιλέξετε 4:3 και να έχετε μαύρες μπάρες στα πλαϊνά. Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις απενεργοποίησα όλα τα ψηφιακά καλούδια της LG και στα μάτια μου φαίνεται πολύ πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Υπάρχουν και 2 tuner όποτε έχετε το βασικό κανάλι και σε ένα μικρό πλαίσιο στην γωνία μπορείτε να κάνετε zapping σε άλλο, 2 παραθυρα μαζί κτλ. Αυτά ισχύουν και για άλλες εισόδους, π.χ μπορείτε να βλέπετε dvd και τηλεόραση μαζί.

Attachments

• 37LB2R_TV_SCAN.jpg
    37LB2R_TV_SCAN.jpg
    50.5 KB · Views: 55
  • 37LB2R_TV_DW2.jpg
    37LB2R_TV_DW2.jpg
    50.8 KB · Views: 50
  • 37LB2R_TV_SKAI.jpg
    37LB2R_TV_SKAI.jpg
    61.1 KB · Views: 43
  • 37LB2R_TV_ALTER.jpg
    37LB2R_TV_ALTER.jpg
    66.4 KB · Views: 38

DVD PLAYER

Η τηλεόραση δεν προορίζεται για ιδιαίτερη χρήση με dvd αλλά 1-2 ταινίες που δοκίμασα τις έπαιζε άψογα σε 576p και 720p. Οι ταινίες έφυγαν όμως και οι φωτογραφίες παρακάτω είναι απο κακογραμμένα και συμπιεσμένα dvd. Θα βάλω νέες φωτογραφίες μόλις έχω καινούρια παραλαβή, για να δείτε πως πραγματικά φαίνεται η εικόνα απο dvd.

Attachments

• 37LB2R_DVD_XVID.jpg
    37LB2R_DVD_XVID.jpg
    62.3 KB · Views: 30
  • 37LB2R_DVD_XVID2.jpg
    37LB2R_DVD_XVID2.jpg
    66.6 KB · Views: 41

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ο βασικός λόγος αγοράς της και ευτυχώς τα πάει τέλεια! Με το που σύνδεσα το MacBook Pro με την τηλεόραση απλά όλα δουλεψαν άψογα. Κλείδωσε σε ανάλυση 1360x768 και η εικόνα χάρμα οφθαλμών! Σε απόσταση 2,5 μέτρα μπορώ άνετα να διαβάζω σελίδες, να γράφω κτλ. Υπάρχει και η επιλογή να πάει σε 1920x1080 (interlaced) αλλά δεν φαίνεται τόσο ωραία όσο στην native ανάλυση. Προσωπικά μου φαινόταν υπερβολικό. Πάντως αφού το υποστηριζει και αυτό και το βρήκε αμέσως χώρις να πατήσω ούτε ένα κουμπί, καλό είναι.
Τα video που δοκίμασα και βλέπετε στις φωτογραφίες είναι 720p και 1080p τα περισσότερα συμπιεσμένα με Η.264. Άλλα είναι trailer απο το site της Apple, άλλα είναι ταινίες και άλλα επεισόδια απο HDTV.
Συμπεράσματα:
1. 720p -> Εικόνα αψεγάδιαστη, χρώματα άψογα και γενικά ευχαριστιέσαι να βλέπεις.
2. 1080p -> Μπορεί να μην υποστηρίζει 1080p αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να του δώσω και 1080p. Κατέβασα λοιπόν το ίδιο trailer απ'την Apple το ένα σε 720p και το άλλο σε 1080p ώστε να κάνω μία σύγκριση. Διαφορές, στα δικά μου μάτια, καμία. Αν έπρεπε να δώσω απάντηση θα έλεγα 1080p.

Attachments

• 37LB2R_MAC_6.jpg
    37LB2R_MAC_6.jpg
    109.2 KB · Views: 27
  • 37LB2R_MAC_5.jpg
    37LB2R_MAC_5.jpg
    66.5 KB · Views: 29
  • 37LB2R_MAC_4.jpg
    37LB2R_MAC_4.jpg
    89 KB · Views: 38
  • 37LB2R_MAC_2.jpg
    37LB2R_MAC_2.jpg
    52.1 KB · Views: 37
  • 37LB2R_MAC_1.jpg
    37LB2R_MAC_1.jpg
    74.6 KB · Views: 42

Συνέχεια...

Attachments

• 37LB2R_MAC_11.jpg
    37LB2R_MAC_11.jpg
    92.6 KB · Views: 22
  • 37LB2R_MAC_10.jpg
    37LB2R_MAC_10.jpg
    73.5 KB · Views: 20
  • 37LB2R_MAC_9.jpg
    37LB2R_MAC_9.jpg
    51.3 KB · Views: 26
  • 37LB2R_MAC_8.jpg
    37LB2R_MAC_8.jpg
    62.7 KB · Views: 25
  • 37LB2R_MAC_7.jpg
    37LB2R_MAC_7.jpg
    79.8 KB · Views: 43

Συνέχεια...

Attachments

• 37LB2R_MAC_12.jpg
    37LB2R_MAC_12.jpg
    78.5 KB · Views: 21
  • 37LB2R_MAC_13.jpg
    37LB2R_MAC_13.jpg
    78.4 KB · Views: 30
  • 37LB2R_MAC_14.jpg
    37LB2R_MAC_14.jpg
    94 KB · Views: 22
  • 37LB2R_MAC_15.jpg
    37LB2R_MAC_15.jpg
    27.2 KB · Views: 17
  • 37LB2R_MAC_16.jpg
    37LB2R_MAC_16.jpg
    64.2 KB · Views: 31

Αξίζει να της ρίξετε μια ματιά αν θέλετε μία τηλεόραση :
1. Για σύνδεση με ένα Mac/PC/Home Theatre PC.
2. Απλά για να βλέπετε αναλογική τηλεόραση.
3. Να βλέπετε ταινίες από dvd.
4. Και είστε μεταξύ 32άρας και 37άρας με συγκεκριμένο budget.

Δεν αξίζει να ασχοληθείτε μαζί της αν:
1. Θέλετε ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη.
2. Υποστηριζόμενη ανάλυση 1920x1080 (progressive)

Θα την έβαζα στην μεσαία κατηγορία των lcd με πολύ καλό λόγο απόδοση/τιμής. Πιθανούς ανταγωνιστές σε αυτή την κατηγορία βλέπω την Samsung 37R86, Toshiba 37WL66Z, Sharp LC-37RD1E.

-bye- -bye- -bye-

Καλορίζικη η τηλεόραση φίλε μου, και να την χαίρεσαι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ώρες με υγεία !!! :firstprize:

Θέλω και εγώ να αγοράσω μια LCD στις 37'', ΚΥΡΙΩΣ για χρήση ως οθόνη υπολογιστή, αλλά και για να αντικαταστήσει και την 32'' CRT Sony που έχω στο καθιστικό μου, οπότε θα ήθελα να τα πηγαίνει αρκετά καλά και με το τηλεοπτικό σήμα, που απ' ότι είδα , η δικιά σου τα πάει μια χαρά .... :antlers:

Να σου κάνω και δύο ερωτήσεις :

1) Πιστεύεις ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πάρω 1080p τηλεόραση για να μπορώ να της δίνω μεγαλύτερη ανάλυση από το PC, και ότι με τα 720p θα είμαι ΟΚ ?

2) Μπορείς να αλλάξεις το refresh rate όταν της δίνεις εικόνα από το λάπτοπ, σε 100HZ (αντί για 60 ) προκειμένου όταν την χρησιμοποιείς για να διαβάζεις κείμενα από το PC να είναι πιο ξεκούραστη στα μάτια ??? Γενικά η δική σου πως τα πάει σε αυτό το θέμα ? Νιώθεις να σε κουράζει καθόλου ???

Ευχαριστώ και πάλι καλορίζικη ... :operator:

Last edited:

Καλορίζικη η τηλεόραση φίλε μου, και να την χαίρεσαι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ώρες με υγεία !!! :firstprize:

Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά. -bye-

1) Πιστεύεις ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πάρω 1080p τηλεόραση για να μπορώ να της δίνω μεγαλύτερη ανάλυση από το PC, και ότι με τα 720p θα είμαι ΟΚ ?

Ναι, αυτή είναι η άποψή μου.

2) Μπορείς να αλλάξεις το refresh rate όταν της δίνεις εικόνα από το λάπτοπ, σε 100HZ (αντί για 60 ) προκειμένου όταν την χρησιμοποιείς για να διαβάζεις κείμενα από το PC να είναι πιο ξεκούραστη στα μάτια ??? Γενικά η δική σου πως τα πάει σε αυτό το θέμα ? Νιώθεις να σε κουράζει καθόλου ???

Δεν υποστηρίζει νομίζω 100Hz στην σύνδεση με τον υπολογιστή. Με μια μικρή επιφύλαξη. Τα 75 και 100Hz είναι απενεργοποιημένα. Αλλά αυτό με τις default ρυθμίσεις και χωρίς την παρεμβολή κάποιου προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση την θεωρώ ξεκούραστη ως lcd τηλεόραση που είναι. Δεν ξέρω όμως αν είναι κατάλληλη για σένα να είσαι μπροστά της. Θα κουνάς το κεφάλι πέρα-δώθε :)
Πάντως σε απόσταση 2,5 μέτρα που δουλεύω εγώ, διαβάζω καθαρότατα όλα τα κείμενα!

Nα κανω και εγω μια ερωτηση?Εγω ηθελα να παρω την 37lc3r την οποια ειδα στα mediamarkt και μου αρεσε...Ποια ειναι καλυτερη απο τις 2?Και ποια ειναι μεταγενετερο μοντελο?Οπως και να εχει καλοριζικη και απο μενα...

Oι Βασικες διαφορες ειναι οτι η 37lc3r εχει 970 ευρω,αντιθεση 1600:1(η 37lb2r εχει 5000:1) αλλα xd engine3 (η 37lb2r εχει xd engine1)....
Ολα αυτα συμφωνα με το site της lg.....