LG 42PQ6000 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: LG 42PQ6000

Ξέχασα να σας πω πως η πρώτη τηλεόραση μετά από 2-3 ώρες έβγαλε καμμένο πίξελ. Την πήγα πίσω, το έλεγξαν από το κατάστημα και μου την άλλαξαν επιτόπου.

Re: Απάντηση: LG 42PQ6000

Οι ρυθμίσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω μοιάζουν λίγο "μπακαλίστικες". Το brightness είναι αρκετά ψηλά και για να μην δείχνει ξεθωριασμένη η εικόνα ανεβάζει και το gamma στην μέγιστη τιμή. Η θερμοκρασία του λευκού είναι επίσης ψηλά και για να έρθει κάποια ισορροπία κατεβάζει αναλόγως τα rgb gain. Επίσης προσωπικά με ενοχλούσε η ύπαρξη του dynamic contrast, αφού ακόμα και στο Low οι μεταβολές στην φωτεινότητα είναι αρκετά αισθητές.

Προσωπικά θα ξεκινούσα στο Expert 1, με θερμοκρασία λευκού στο Θερμό, όλα τα rgb gains στο 0 και το gamma στο medium. Αν θυμάμαι καλά στην τηλεόραση του Δημήτρη το brightness το είχαμε κάπου μεταξύ 48 και 52 ανάλογα με την φωτεινότητα του δωματίου.

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι ρυθμίσεις έγιναν μετά απο ψάξιμο ή στο φρου φρου αλλά τα μάτια μου δεν είναι έμπειρα για να ξεχωρίσω την σωστή από την λάθος ρύθμιση. Το μόνο μου κριτήριο είναι το αισθητικό αποτέλεσμα κ με αυτό κ μόνο με ικανοποιεί η εικόνα που βλέπω χωρίς ωστόσο να παραβλέπω το γεγονός ότι δεν έχω δει εικόνα κ με άλλες ρυθμίσεις, ίσως πιο σωστές. Πάντως κ γω το gamma το κατέβασα στο μέσο κ την θερμοκρασία λευκού στο θερμό. Εμφανίζεται κ στις πλάσμα το φαινόμενο των καμένων πιξελς; Εχουν οι πλασμα πιξελ;

Δεν μπορώ να ξέρω αν οι ρυθμίσεις έγιναν μετά απο ψάξιμο ή στο φρου φρου αλλά τα μάτια μου δεν είναι έμπειρα για να ξεχωρίσω την σωστή από την λάθος ρύθμιση. Το μόνο μου κριτήριο είναι το αισθητικό αποτέλεσμα κ με αυτό κ μόνο με ικανοποιεί η εικόνα που βλέπω χωρίς ωστόσο να παραβλέπω το γεγονός ότι δεν έχω δει εικόνα κ με άλλες ρυθμίσεις, ίσως πιο σωστές. Πάντως κ γω το gamma το κατέβασα στο μέσο κ την θερμοκρασία λευκού στο θερμό. Εμφανίζεται κ στις πλάσμα το φαινόμενο των καμένων πιξελς; Εχουν οι πλασμα πιξελ;

Ναι φίλε μου, εννοείται πως θα χρησιμοποιήσεις τις ρυθμίσεις που σε ικανοποιούν :a0210: Απλά έκανα μερικές παρατηρήσεις γιατί μου φάνηκαν λίγο "περίεργες" αυτές του αγγλικού φόρουμ.

Έχουν πίξελ και οι πλάσμα, απλά το φαινόμενο να "καεί" μόνο ένα είναι πολύ πιο σπάνιο λόγω διαφορετικού τρόπου λειτουργίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42PQ6000

Οι ρυθμίσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω μοιάζουν λίγο "μπακαλίστικες". Το brightness είναι αρκετά ψηλά και για να μην δείχνει ξεθωριασμένη η εικόνα ανεβάζει και το gamma στην μέγιστη τιμή. Η θερμοκρασία του λευκού είναι επίσης ψηλά και για να έρθει κάποια ισορροπία κατεβάζει αναλόγως τα rgb gain. Επίσης προσωπικά με ενοχλούσε η ύπαρξη του dynamic contrast, αφού ακόμα και στο Low οι μεταβολές στην φωτεινότητα είναι αρκετά αισθητές.

Προσωπικά θα ξεκινούσα στο Expert 1, με θερμοκρασία λευκού στο Θερμό, όλα τα rgb gains στο 0 και το gamma στο medium. Αν θυμάμαι καλά στην τηλεόραση του Δημήτρη το brightness το είχαμε κάπου μεταξύ 48 και 52 ανάλογα με την φωτεινότητα του δωματίου.

Πολύ σωστα θυμάσαι Γιωργο brightness 48 με 52 και την αντίθεση στο 72 περιπου.

Ναι φίλε μου, εννοείται πως θα χρησιμοποιήσεις τις ρυθμίσεις που σε ικανοποιούν :a0210: Απλά έκανα μερικές παρατηρήσεις γιατί μου φάνηκαν λίγο "περίεργες" αυτές του αγγλικού φόρουμ.

Έχουν πίξελ και οι πλάσμα, απλά το φαινόμενο να "καεί" μόνο ένα είναι πολύ πιο σπάνιο λόγω διαφορετικού τρόπου λειτουργίας.

Και πολύ καλά κάνεις που τις αναφέρεις, γιατί με τις παρατηρήσεις διορθώνονται κ τα όποια λάθη... :grandpa: Άγγλοι είναι, περίεργοι θα είναι... :antlers: Έχω την εντύπωση ότι η LG δεν καλύπτει τις πλάσμα για καμένα πιξελς....

Απο οτι ξερω καλυπτει ολες τις τηλεορασεις (δηλαδη και πλασμα) απο 42" και πανω.

Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά δυστυχώς δεν ισχύει για τις plasma: http://hellas.lge.com/ir/html/ABboa...seq=6214&page=2&target=pressreleases_read.jsp

Η εγγύηση 0 Pixel για τις τηλεοράσεις θα ισχύει για όσες τηλεοράσεις LCD από 42 ιντσών και πάνω, αγοραστούν από την 15η Ιανουαρίου 2009.

Παντως τα καμμενα pixel σε πλασμα ειναι πολυ πιο σπανια , ασε που του φιλου παραπανω του την αλλαξαν.-bye-

Re: LG 42PQ6000

Δεν εχω ακόμα συνδέσει DVD στην ηλεόραση καθώς ψάχνω για καινούργιο αυτή την εποχή. Το DVD στρωσίματος το μετέτρεψα σε avi και το παίζω κάθε βράδυ από το usb stick. 2 παρατηρήσεις έχω να κάνω πάνω σε αυτό.

1. Η τηλεόραση δεν βλέπει μεγάλης διάρκειας αρχεία. Οπότε το 12ωρο avi το έβλεπε σαν 4 ώρες και 54 λεπτά. Μετά το πέρας των περίπου 5 ωρών γυρνούσε από μόνη της στο τελευταίο κανάλι τηλεόρασης που έβλεπες. Αυτό δεν μου προκάλεσε και ιδιαίτερο πρόβλημα αφού έκοψα το avi σε 4 κομμάτια των 3 ωρών και είπα να τα παιζει με τη σειρά, οπότε και πάλι σαν ένα 12 ωρο κομμάτι ήταν.
2. Παρόλο που το στρώσιμο γίνεται σχεδόν καθε βράδυ στο κρυφό μενού δίπλα στο UTT, έβλεπα ότι οι ώρες της tv είχαν μικρότερη αύξηση από ότι υπολόγιζα και έκανα ένα μικρό πείραμα.
Χτες κατά τις 10 το βράδυ έλεγε "UTT 97" και έβαλα το avi το οποίο έπαιζε μέχρι τις 7 το πρωί που ξύπνησαν τα παιδιά. Κοιτάζω και τι βλέπω? "UTT 97". Έβαλα κινούμενα σχέδια να δουν και κατά της 9:30 που ξανακοίταξα έλεγε "UTT 99".
Μάλλον τα αρχεία που παίζει από το usb δεν τα μετράει σαν ώρες λειτουργείας της τηλεόρασης.

Oλα αυτα δουλευουν και στις pq2000,pq3000?

οι PQ2000, PQ3000 δεν παίζουν avi απο usb (μονο εικόνες & mp3)

αν και κάπου διάβασα πως απο το system menu, αλλάζεις μια ρύθμιση και παίζουν και avi (βιντεο)

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42PQ6000

αν και κάπου διάβασα πως απο το system menu, αλλάζεις μια ρύθμιση και παίζουν και avi (βιντεο)

Που το διάβασες αυτό;
Λίγο χλωμό το κόβω να γίνεται, αλλά αν μπορείς να θυμηθείς περισσότερα...
Όχι ότι με καίει, γιατί παίζω με htpc, αλλά είναι ωραία αυτά τα ψαξίματα :smash:

Που το διάβασες αυτό;
Λίγο χλωμό το κόβω να γίνεται, αλλά αν μπορείς να θυμηθείς περισσότερα...
Όχι ότι με καίει, γιατί παίζω με htpc, αλλά είναι ωραία αυτά τα ψαξίματα :smash:

το ξαναβρήκα..
http://www.avforums.com/forums/lg-o...al-lg-pq3000-plasma-thread-4.html#post9573970
(διάβασε και το post από κάτω του..)

δεν έχω PQ3000 (λέω να πάρω την 42PQ6000) και δεν ξέρω αν πιάνει όντως
αν παίζει, ανέφερέ το εδώ, να ξέρουν κι οι υπόλοιποι

Απάντηση: LG 42PQ6000

Παίζει μια χαρά !!!
Πλέον στο menu σου δίνεται μία επιπλεόν επιλογή που αναφέρει λίστα ταινιών.
Πρώτα υπήρχαν 2 επιλογές. Λίστα μουσικής και λίστα εικόνων.
Δοκίμασα διάφορα αρχεία avi, mpeg, vob (όχι όμως τα ifo) με ελληνικούς srt και τα έπαιξε κανονικότατα.
Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για την pq6000 εφόσον πέρα από την αναπαραγωγή ταινιών δεν έχουν καμία διαφορά.
Ευχαριστώ mce22 !!!

Εχουν διαφορές και στον ήχο. Επίσης η pq6000 έχει λίγο καλύτερο design.

Καλημέρα! Είμαι και γω πλέον κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Ως αδαής μην με ρωτήσετε αν είμαι ικανοποιημένη. Η απάντησή μου θα ήταν ίδια, με τα περισσότερα μοντέλα που θα είχα απέναντι μου, πολύ απλά, γιατί όλα μου φαίνονται τα ίδια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, σίγουρα είναι κάπως ξενερωτικό για τους μύστες του forum....Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω: με δεδομένο ότι τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας (άρα, μέχρι τα χριστούγεννα, όπως το υπολογίζω), πρέπει να έχουμε κατεβάσει αντίθεση, φωτεινότητα, μπορεί κάποιος να αναφέρει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις; Είδα σε προηγούμενο μήνυμα κάτι για 72 αντίθεση, 50 φωτεινότητα...αυτά είναι για τις πρώτες ώρες ή για μετά τις 200; Και κάτι άλλο, το zoom πως λειτουργεί; θα με διευκολύνατε, αν μου απαντούσατε...

Καλημέρα! Είμαι και γω πλέον κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Ως αδαής μην με ρωτήσετε αν είμαι ικανοποιημένη. Η απάντησή μου θα ήταν ίδια, με τα περισσότερα μοντέλα που θα είχα απέναντι μου, πολύ απλά, γιατί όλα μου φαίνονται τα ίδια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, σίγουρα είναι κάπως ξενερωτικό για τους μύστες του forum....Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω: με δεδομένο ότι τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας (άρα, μέχρι τα χριστούγεννα, όπως το υπολογίζω), πρέπει να έχουμε κατεβάσει αντίθεση, φωτεινότητα, μπορεί κάποιος να αναφέρει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις; Είδα σε προηγούμενο μήνυμα κάτι για 72 αντίθεση, 50 φωτεινότητα...αυτά είναι για τις πρώτες ώρες ή για μετά τις 200; Και κάτι άλλο, το zoom πως λειτουργεί; θα με διευκολύνατε, αν μου απαντούσατε...
χαλαρωσε και απολαυσε τη τηλεοραση σου απ'την αρχη και μην καθεσε με το χρονομετρο στο χερι, αυτα ειναι ξεπερασμενα πλεον...απλα να χαμε να λεγαμε...

Καλησπέρα!

είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης εδώ και αρκετό καιρό και πρέπει να ομολογήσω πως το Φορουμ με βοήθησε να πάρω την απόφαση της απόκτησής της και δεν μετάνιωσα! Σας ευχαριστώ παιδια...

μερικές παρατηρήσεις από μέρους μου...

την συνέδεσα με HDMI με την κάρτα γραφικών μου. όταν ενεργοποιώ την έξοδο προς την τηλεόραση, μια φορά στις 5 δεν θα μου στείλει ΚΑΙ τον ήχο... η λύση που βρήκα είναι να ξεσυνδέω το καλώδιο και να το επανασυνδέω. αυτόματα βρίσκει και τον ήχο (windows 7 64bit, drivers αυτούς που έχουν τα win)

από ποιότητα εικόνας ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος. από ήχο μια από τα ίδια...
το usb θα ήθελα να παίζει και ματρόσκες αλλά ας μη τα θέλουμε όλα..

σε παιχνίδια (PRO) τα πηγαίνει περίφημα

να ρωτήσω και κάτι ακόμα. υπάρχει πιθανότητα να συνδέσω πάνω της 5.1 ηχεία και να παίρνουν ήχο από την ίδια την τηλεόραση? δλδ, σε μια ταινία που φτάνει στην τηλεόραση από HDMI να φεύγει ο ήχος από την TV κατευθείαν και να πηγαίνει στο ηχοσύστημα? για να μη μπλεκω με πολλά καλώδια από το PC ρωτάω...

...
να ρωτήσω και κάτι ακόμα. υπάρχει πιθανότητα να συνδέσω πάνω της 5.1 ηχεία και να παίρνουν ήχο από την ίδια την τηλεόραση? δλδ, σε μια ταινία που φτάνει στην τηλεόραση από HDMI να φεύγει ο ήχος από την TV κατευθείαν και να πηγαίνει στο ηχοσύστημα? για να μη μπλεκω με πολλά καλώδια από το PC ρωτάω...

Ναι. Θα συνδέσεις την οπτική έξοδο ήχου της τηλεόρασης στην οπτική είσοδο του ενισχυτή σου