LG 42SL8000

Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα γιατί θέλεις οπωσδήποτε LG,μπορείς να δεις την 40-46C650 από samsung,στις ίδιες τιμές περίπου,και υπάρχουν πολύ αξιόλογες προτάσεις σε Plasma.

Η τηλεόραση όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμά μου, θα χρησιμοποιηθεί για...

Αναλογική τηλεοπτική λήψη + Digea.
Δορυφορική SD.
USB Player SD υλικού.
Σύνδεση με PC σαν επέκταση του Desktop. = Δεν μπορώ να πάρω Plasma.
Σύνδεση με PS2... για ραλάκια.

Τώρα για τον λόγω που σκέφτομαι LG και όχι Samsung, είναι πως η Samsung έχει 1 Scart στα οικονομικά μοντέλα της, δεν ξέρω για τα ακριβά.
Έχω +/- 20 συσκευές AV και μέσα από 3 κεντρικά Switch στέλνω σήμα στην τηλεόραση.
1 για SCART RGB
1 για S-VIDEO
1 για 3 RCA

Ειδικά αν το δεύτερο Scart της LG δέχεται S-VIDEO, η μόνη μάρκα που θα κοιτάω θα είναι η LG.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπουν τόσες συσκευές σε μία TV.
Δεν συζητάω να πάρω Switch/Μετατροπέα S-VIDEO To RGB/Component/HDMI, λόγω κόστους και σιγουριάς πως θα δουλέψει 100% χωρίς προβλήματα.

Αν έχετε κάποια λύση, ευχαρίστως να την κοιτάξουμε.

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορώ να φορτώσω ορισμένα μηνύματα ή να κάνω EDIT σε ορισμένα μηνύματα!!!

Re: Απάντηση: LG 42SL8000

Απο Samsung αξιολογες ειναι οι C650/C750 , απο LG θα σου προτεινα καποια με 100 Hz και οχι με 200 αφου ετσι και αλλιως τα 200 ειναι ουσιαστικα 100+100 απο το αναβοσβησμα του φωτισμου που ειναι αμφιλεγομενο αν προσφερουν κατι παραπανω...

Με βαση τα παραπανω μια πολυ καλη και οικονομικη λυση ειναι αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/262991/LG-42LD550-42.html?keyphrase=42LD550

..η οποία LD550 έχει ανέβει απο τα 568 που είχε πρό μηνός.
Εντωμεταξύ η LD750 έχει πέσει και έχουν πιά μικρή διαφορά στα 25 ευρώ, που ίσως αξίζει για μερικά καλούδια παραπάνω που προσφέρει (oχι για την αντίθεση που υποτίθεται οτι είναι καλύτερη, αλλα για το HD DivX etc)

Η διαφορά σε χαρακτηριστικά της 42LD550 με την 42LD750 ποια είναι?
Η διαφορά τιμής είναι μόνο 25 ευρώ.
Επίσης βλέπω πως η 42LD650 είναι ακριβότερη από την 42LD750 κατά 100 ευρώ!

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά? Ποιος τα έχει μπλέξει έτσι?

EDIT: Φίλε evanfotis, γράφαμε ταυτόχρονα αντίστοιχα πράγματα!

Και η 550 παιζει Hd divx (=mkv)...

H διαφορα στην τιμη στο ιδιο καταστημα βλεπω οτι ειναι 70-100 ευρω , η 750 εχει "200 Hz" (δηλαδη 100+100)...

Last edited:
Απ' ότι είδα στα specs που έχει στο Μπλαίσιο, η 750 έχει και... LAN ???!!!
Για Scart όμως δεν λέει τίποτα.

αν κατεβάσεις το εγχειρίδιο θα δείς ακριβώς τις συνδέσεις. Έχει Scart, 3HDMI (2+1), VGA, Component, composite, LAN, optical 2xusb etc

Last edited:
Απάντηση: Re: LG 42SL8000

αν κατεβάσεις το εγχειρίδιο θα δείς ακριβώς τις συνδέσεις. Έχει Scart, 3HDMI (2+1), VGA, Component, composite, LAN, optical 2xusb etc
Αυτό θα κάνω!

Τώρα, για βοηθήστε λίγο εσείς που ξέρετε και... συγνώμη αν σας ζαλίζω, απλά η LG έχει 5000 διαφορετικά μοντέλα και προσπαθώ να βγάλω κάποια άκρη!!! Τα specs θα τα ψάξω και εγώ παραπάνω. Ποιο από τα παρακάτω μοντέλα θεωρείται ως καλύτερο και ποιο έρχεται δεύτερο?

LG 42SL8000
LG 42LD750
LG 42LE5500

Ευχαριστώ! :grinning-smiley-043

H SL8000 έχει κατα την άποψη μου καλύτερο σχέδιο.
Απο την άλλη είναι παλαιότερο μοντέλο και το πλαστικό μπροστά της κάνει πολλές αντανακλάσεις κ μειώνει τη γωνία θέασης.
Η 42LE5500 έχει φωτοδιόδους με λεπτό σχεδιασμό και κάποιο υποτιθέμενο τοπικό έλεγχο σε ζώνες που δέ δουλεύει σωστά.
μόνο και μόνο λόγω τιμής θα την απέριπτα. Στη κατηγορία αυτή βρίσκονται καλύτερες.
Οπότε μένει η LD750 με 300 ευρώ λιγότερα..

Η τηλεόραση όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμά μου, θα χρησιμοποιηθεί για...

Αναλογική τηλεοπτική λήψη + Digea.
Δορυφορική SD.
USB Player SD υλικού.
Σύνδεση με PC σαν επέκταση του Desktop. = Δεν μπορώ να πάρω Plasma.
Σύνδεση με PS2... για ραλάκια.

Τώρα για τον λόγω που σκέφτομαι LG και όχι Samsung, είναι πως η Samsung έχει 1 Scart στα οικονομικά μοντέλα της, δεν ξέρω για τα ακριβά.
Έχω +/- 20 συσκευές AV και μέσα από 3 κεντρικά Switch στέλνω σήμα στην τηλεόραση.
1 για SCART RGB
1 για S-VIDEO
1 για 3 RCA

Ειδικά αν το δεύτερο Scart της LG δέχεται S-VIDEO, η μόνη μάρκα που θα κοιτάω θα είναι η LG.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπουν τόσες συσκευές σε μία TV.
Δεν συζητάω να πάρω Switch/Μετατροπέα S-VIDEO To RGB/Component/HDMI, λόγω κόστους και σιγουριάς πως θα δουλέψει 100% χωρίς προβλήματα.

Και στα ακριβά 1-2 scart έχει,αλλά δεν παίρνεις την συγκεκριμένη τηλεόραση για SD,δεν αξίζει δηλαδή να δώσεις τόσα χρήματα για SD υλικό μόνο και χωρίς την προοπτική αναβάθμισης εξοπλισμού σε HD.

Απ' ότι είδα στα specs που έχει στο Μπλαίσιο, η 750 έχει και... LAN ???!!!
Για Scart όμως δεν λέει τίποτα.

Lan,internet@tv,all share κτλπ κτλπ,είναι η πιο ''φορτωμένη τηλεόραση αυτήν την στιγμή σε χαρακτηριστικά+τα 200 HZ που στις Sony και Samsung είναι αληθηνά.(Ξέχασα,είναι και 3d ready)

Τα χρήματα που θα διαθέσω όταν πάρω TV θα είμαι 500+/- ευρώ, ανάλογα το τι προσφέρει το μοντέλο που θα επιλέξω.
Δεν διαθέτω πάνω από 600-650 ευρώ για οποιοδήποτε μοντέλο.
Κάποια μοντέλα που κοιτάω με τιμή 800+ ευρώ δεν πρόκειται να τα πάρω, απλά θα τα έχω υπόψη μου όταν θα πέσουν οι τιμές ή κατά την διάρκεια προσφορών.
Θα προσπαθήσω να κρατηθώ και να μην βιαστώ να πάρω κάτι που μετά θα το μετανιώσω.
Το 3D δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με ενδιαφέρει όμως να έχει LAN και μακάρι να περιμένω αρκετά ώστε να πάρω τηλεόραση που να έχει και PIP/PAP.

Γενικά με βοηθήσατε όλοι αρκετά ώστε πάνω-κάτω να ξέρω τι θέλω. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42SL8000

Lan,internet@tv,all share κτλπ κτλπ,είναι η πιο ''φορτωμένη τηλεόραση αυτήν την στιγμή σε χαρακτηριστικά+τα 200 HZ που στις Sony και Samsung είναι αληθηνά.(Ξέχασα,είναι και 3d ready)
Όταν λέμε 3D Ready, τι εννοούμε?

Την είδα και εγώ χθες από κοντά την 42SL8000, σε κατάστημα, που έπαιζε HD trailer.
Μια χαρά τηλεόραση είναι, αλλά με ενόχλησαν τρία πραγματάκια.

Το ένα είναι πως δεν έχει τόσο "βαθύ" μαύρο, όσο έχουν οι αντίστοιχες αλλά και πιο φθηνές Samsung.
Η γωνία θέασης φαινόταν πως δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά πιθανολογώ πως παίζει ρόλο και το μη "βαθύ" μαύρο.
Το γυαλί της τηλεόρασης δεν είχε υποστεί κάποια επεξεργασία για να μην κάνει αντανακλάσεις (όπως οι φθηνές Samsung).
Είναι σαν τζάμι και έβλεπα τον αευτό μου μέσα.

...αυτό είναι το θέμα με την SL8000.

Γενικά η LD550 ξεκίνησε στα 560 και ανέβηκε όπως όλα έχουν ανέβει αυτό το καιρό.. Πού να δείς τί γίνεται με τους υπολογιστές ... Μέρα με τη μέρα παίρνουν απο 5 ευρω..
Πιστεύω θα πέσει και θα καταλήξει γύρω στα 500 κάποια στιγμή το φθινόπωρο

Τελικά την SL8000 δεν την κοιτάω καθόλου πλέον για να την πάρω καθώς έχει δύο μείον που σε εμένα φαίνονται μεγάλα.
Το γυαλί της οθόνης είναι γυαλιστερό και κάνει μεγάλη αντανάκλαση σε οτιδήποτε. Με ενοχλεί αφάνταστα αυτό.
Το γυαλί της οθόνης δεν είναι τελείως ίσιο, έχει δύο κύματα/βαθουλώματα σαν να είναι πιεσμένη σε δυο σημεία.
Αυτά τα είδα σε δύο καταστήματα που την είχαν και έπαιζε.