LG 47LA620S vs Panasonic TXL47ET60 ή κάτι άλλο?

Παιδιά συγγνώμη που ξαναενοχλώ αλλά έγινε ένα μικρό θαυματάκι και μπορώ να πάρω την 55W805!
Να την πάρω σ'αυτά τα χρήματα ή να πάω σε κάτι καλύτερο στις 55"?

Εννοείς για την W805 ή γενικά μια 55άρα?
Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή αυτή η Sony?

Καλύτερη επιλογή δεν υπάρχει το είπαμε αυτο , καθε τηλεόραση έχει θετικά και αρνητικά.

Πάντως αντικειμενικά άλλο 55" και άλλο 50" , όπως άλλο 50" και άλλο 47".

Όχι, το κατάλαβα αυτό.
Απλά υπάρχει και η 55ET60 σχεδόν 200ευρώ φθηνότερα.
Ουσιαστικά, ρωτάω αν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα.

Ο χώρος μου είναι σχετικά σκοτεινός, όχι πολύ, αλλά φωτεινό δεν τον λες.
.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις να αγοράσεις τηλεόραση με πάνελ IPS...

Θα το κάνω.
Νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα σε σχέση με μια plasma.
Εν τέλει, πόσο άσχημα μπορεί να είναι τα πράγματα?
Υπάρχει περίπτωση να μην βλέπω περιεχόμενο σε 55"?

Δεν είναι θέμα περιεχομένου αλλά μαύρου/αντίθεσης. Βέβαια αν δεν βλέπεις σε τελείως σκοτάδι δεν νομίζω ότι θα το βρεις τόσο ενοχλητικό. Άλλωστε όλες οι τηλεοράσεις κάποιο κουσούρι σε θέμα εικόνας το έχουν.

Δεν νομίζω να έχω θέμα.
Όπως είπα είναι σκοτεινό το δωμάτιο, αλλά όχι και τόσο. Σίγουρα δεν είναι φωτεινό.
Γνωρίζω σχετικά με το "διαφορετικό" μαύρο στις δύο τεχνολογίες, αλλά έχω άποψη μόνο για κινητά καθώς έχω ένα με IPS LCD οθόνη και ένα άλλο με AMOLED.
Θα λέγατε χονδρικά ότι η τεχνολογία AMOLED στα κινητά μοιάζει με αυτή των PLASMA στις tv? Έτσι, για να έχω μια ιδέα...
Ρωτάω, γιατί από κοντά που είδα κάποιες χθες στον Κωτσόβολο, παρατήρησα μεν μια διαφορά αλλά όχι κάτι deal breaker.

Η τεχνολογία AMOLED μοιάζει με τον εαυτό της βασικά. :2thumb22sup:

Έχει και κάποιες ομοιότητες με τις πλάσμα βέβαια όπως το ότι κάθε pixel είναι αυτοφωτιζόμενο αλλά έχει και αρκετές διαφορές πχ. δεν εμφανίζει dithering ή phosphor trails και scan lines.

Θα το κάνω.
Νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα σε σχέση με μια plasma.

Ποιός μίλησε για Plasma; :hmmmm:

Δεν νομίζω να έχω θέμα.
Όπως είπα είναι σκοτεινό το δωμάτιο, αλλά όχι και τόσο. Σίγουρα δεν είναι φωτεινό.
Γνωρίζω σχετικά με το "διαφορετικό" μαύρο στις δύο τεχνολογίες, αλλά έχω άποψη μόνο για κινητά καθώς έχω ένα με IPS LCD οθόνη και ένα άλλο με AMOLED.
Θα λέγατε χονδρικά ότι η τεχνολογία AMOLED στα κινητά μοιάζει με αυτή των PLASMA στις tv? Έτσι, για να έχω μια ιδέα...
Ρωτάω, γιατί από κοντά που είδα κάποιες χθες στον Κωτσόβολο, παρατήρησα μεν μια διαφορά αλλά όχι κάτι deal breaker.

Οι οθόνες AMOLED των κινητών, έχουν μαύρο στην περιοχή 0,003-0,007 cd/m2. Κάποιες από τις Plasma που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά, κατεβαίνουν επίσης τόσο χαμηλά...

Αυτό όσον αφορά την αντίθεση, στους υπόλοιπους τομείς υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ AMOLED και Plasma και αρκετές διαφορές...

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις να αγοράσεις τηλεόραση με πάνελ IPS...

Ποιός μίλησε για Plasma; :hmmmm:

Είπα για Plasma γιατί μου είπες να αποφύγω IPS λόγω σχετικά σκοτεινού δωματίου.
Τι άλλο εννοούσες?
Εγώ κατάλαβα να αποφύγω IPS και να πάρω plasma.

BTW, παρήγγειλα την 55W805, η οποία ήταν και άμεσα διαθέσιμη.
Οπότε από αύριο ή μεθαύριο θα την έχω.:firstprize:

EDIT: Εν τω μεταξύ ο τίτλος του θέματός μου είναι εντελώς άσχετος με το περιεχόμενο.:smash:

Last edited:
Η κύρια διαφορά είναι όμως ότι στις AMOLED αυτά τα επίπεδα μαύρου επιτυγχάνονται χωρίς ενοχλητικές παρενέργειες.

Όσον αφορά τις AMOLED των κινητών, έχουν πλείστες όσες παρενέργειες κι αυτές Γιάννη. Για το αν και τί από αυτές θα μεταφερθεί στις τηλεοράσεις, θα σου πω όταν έχω την ευκαιρία να δω διεξοδικά κάποια... :p

Είπα για Plasma γιατί μου είπες να αποφύγω IPS λόγω σχετικά σκοτεινού δωματίου.
Τι άλλο εννοούσες?
Εγώ κατάλαβα να αποφύγω IPS και να πάρω plasma.

Υπάρχουν και οι SPVA από LCD... -bye-

Αν και πλέον αποφάσισες ήδη, οπότε, καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:

Αναμένουμε εντυπώσεις στο νήμα κατόχων...

Όσον αφορά τις AMOLED των κινητών, έχουν πλείστες όσες παρενέργειες κι αυτές Γιάννη. Για το αν και τί από αυτές θα μεταφερθεί στις τηλεοράσεις, θα σου πω όταν έχω την ευκαιρία να δω διεξοδικά κάποια... :p

Καλά τέλειες δεν θα είναι σίγουρα.:a0210: