LG 49UH850V 849 @Public & @Πλαίσιο BF (Black Friday)

1) Θα τις τσεκάρω τις ρυθμίσεις.
2) Κι εμένα σκαλώνει το νύχι. Θα την ξανακοιτάξω με το φως της μέρας.

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κάτι... Μάλλον ήταν η ιδέα μου....
Τις δοκίμασες τις ρυθμίσεις που βρήκες; Πώς τις είδες;

Τις δοκίμασα, αλλά στη φωτεινότητα έβαλα περισσότερο. Νομίζω 59-60 αντί του 51 που γράφουν.

Δεν είμαι κανένας ειδικός για να κρίνω, αλλά στο λίγο που είδα TV κάνοντας τις ρυθμίσεις (μετά δεν ξαναείδα), μου φαίνεται ότι θέλει πολύ ψάξιμο. Εκτός από τη φωτεινότητα του χώρου, σίγουρα εξαρτάται & από το είδος της εκπομπής που βλέπουμε. Π.χ. άλλες ρυθμίσεις θέλει μάλλον για αθλήματα, γιατί βλέποντας λίγο ποδόσφαιρο νομίζω ότι υπήρχε ένα μικρό τρεμούλιασμα λόγο γρήγορης κίνησης της εικόνας. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να το ψάξω & να βρω τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, οπότε ή εμπιστεύομαι αυτό που βρήκα, ή τις αλλάζω στα κουτουρού, ελπίζοντας να δείξει ακόμα πιο καλά. Μ' αυτά που γράφω σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ ότι έχει κακή εικόνα. Είναι πολύ καλή, απλά για να πετύχουμε το βέλτιστο θέλει ψάξιμο.

Τις δοκίμασα, αλλά στη φωτεινότητα έβαλα περισσότερο. Νομίζω 59-60 αντί του 51 που γράφουν.

Δεν είμαι κανένας ειδικός για να κρίνω, αλλά στο λίγο που είδα TV κάνοντας τις ρυθμίσεις (μετά δεν ξαναείδα), μου φαίνεται ότι θέλει πολύ ψάξιμο. Εκτός από τη φωτεινότητα του χώρου, σίγουρα εξαρτάται & από το είδος της εκπομπής που βλέπουμε. Π.χ. άλλες ρυθμίσεις θέλει μάλλον για αθλήματα, γιατί βλέποντας λίγο ποδόσφαιρο νομίζω ότι υπήρχε ένα μικρό τρεμούλιασμα λόγο γρήγορης κίνησης της εικόνας. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να το ψάξω & να βρω τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, οπότε ή εμπιστεύομαι αυτό που βρήκα, ή τις αλλάζω στα κουτουρού, ελπίζοντας να δείξει ακόμα πιο καλά. Μ' αυτά που γράφω σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ ότι έχει κακή εικόνα. Είναι πολύ καλή, απλά για να πετύχουμε το βέλτιστο θέλει ψάξιμο.

Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμίσεις εξαρτώνται από το είδος της προβολής. Άλλες ρυθμίσεις ταιριάζουν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, άλλες σε ταινίες από αποθηκευτικό μέσο, άλλες για σύνδεση με υπολογιστή κ.ο.κ. Προσωπικά, δεν έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με τις προτάσεις ρυθμίσεων που βρήκα στο διαδίκτυο. Γι' αυτό, θα την σκαλίσω μόνος μου, έχοντας ως αφετηρία τις προαναφερόμενες προτάσεις.
Ως προς τις πρώτες μου διαπιστώσεις και με μέτρο σύγκρισης την προηγούμενη τηλεοραση (LG 37LF65):
1) Το μέγεθος του panel συνηθίζεται μέσα σε μια ώρα θέασης!!!!! Κι επειδή ενίοτε κάθομαι μακριά, είναι στιγμές που οι 55'' μου φαίνονται λίγες!!!!!
2) Με το 3d δεν ασχολήθηκα. Μόνο η κόρη μου είναι fan!!!!!
3) Στα κανάλια της digea τα πράγματα είναι μπερδεμένα... Άλλα είναι χειρότερα από πριν (ειδικά τα sd) και άλλα παρεμφερή... Τα μόνα που είναι καλύτερα είναι το Star HD και η ΕΡΤ HD.
4) Μακάρι να υπήρχε περισσότερο υλικό 4k! Αν και το μέγεθος των ταινιών είναι θέμα (τουλάχιστον 40 gb)...
5) Οι ταινίες full hd είναι ακόμα καλύτερες! Προφανώς ο upscaler κάνει καλή δουλειά.
6) Το magic remote συνηθίζεται εύκολα. Αν και σκέφτομαι να πάρω από Κίνα μεριά κάποιο τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο.
7) Δεν τρελάθηκα με τον ήχο των ηχείων. Λόγω ονόματος (Harman Kardon) περίμενα κάτι ποιοτικότερο...
8) Δυστυχώς, το κεντρικό ηχείο του 5.1 ηχοσυστήματος, το οποίο τοποθετείται στο κέντρο και μπροστά από την τηλεόραση, αφενός μεν εμποδίζει την σωστή σκόπευση του magic remote (κάποιος αισθητήρας βρίσκεται σε εκείνο το σημείο), αφετέρου δε κόβει γύρω στα 3 εκατοστά από το κάτω μέρος της οθόνης (λόγω του χαμηλού ύψους της)...
9) Αναμενόμενες οι smart δυνατότητες. Στα θετικά η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών όπως η Plex.
10) Θα ήθελα οι θύρες usb (κυρίως) και hdmi να βρίσκονται στην άκρη και όχι τόσο μέσα...

Υ.Γ.1: Δεν συνέδεσα Η/Υ.
Υ.Γ.2: Υπάρχει, άραγε, κάποια λύση για να μπορώ να αλλάζω κατά βούληση την ip της τηλεόρασης, ώστε να αποφεύγω διάφορα geoblock; Παίζει κάποια εφαρμογή τύπου Cyberghost που να μπορώ να της εγκαταστήσω;

Re: Απάντηση: LG 49UH850V 849 @Public & @Πλαίσιο BF (Black Friday)

4) Μακάρι να υπήρχε περισσότερο υλικό 4k! Αν και το μέγεθος των ταινιών είναι θέμα (τουλάχιστον 40 gb)...

Δεν ειναι πραγματικες 4k (μιας και η κωδικοποιηση δεν εχει "ανοιξει" ακομα οποτε ειναι απιθανο να ειναι πραγματικο uhd).Μονο αν παρεις απο εξωτερικο ταινιες 4κ σε δισκακια Θα δεις πραγματικο(και το netflix που εχει καταλογο με μερικες uhd λενε οτι δεν εχει και τοσο καλη ποιοτητα)

6) Το magic remote συνηθίζεται εύκολα. Αν και σκέφτομαι να πάρω από Κίνα μεριά κάποιο τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο.
7) Δεν τρελάθηκα με τον ήχο των ηχείων. Λόγω ονόματος (Harman Kardon) περίμενα κάτι ποιοτικότερο...
8) Δυστυχώς, το κεντρικό ηχείο του 5.1 ηχοσυστήματος, το οποίο τοποθετείται στο κέντρο και μπροστά από την τηλεόραση, αφενός μεν εμποδίζει την σωστή σκόπευση του magic remote (κάποιος αισθητήρας βρίσκεται σε εκείνο το σημείο), αφετέρου δε κόβει γύρω στα 3 εκατοστά από το κάτω μέρος της οθόνης (λόγω του χαμηλού ύψους της)...
9) Αναμενόμενες οι smart δυνατότητες. Στα θετικά η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών όπως η Plex.

Υ.Γ.2: Υπάρχει, άραγε, κάποια λύση για να μπορώ να αλλάζω κατά βούληση την ip της τηλεόρασης, ώστε να αποφεύγω διάφορα geoblock; Παίζει κάποια εφαρμογή τύπου Cyberghost που να μπορώ να της εγκαταστήσω;
Με τα 1-2 συμφωνώ.
Για τα 3-4-5 δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, έχω δει ελάχιστα TV.

6) Το θεωρώ πολύ καλό, ήδη όμως είχα παραγγείλει το Rii i8+από GB λόγω ενός αχρησιμοποίητου TV box MXIII-G που είχα πάρει πριν ~1 χρόνο από το BG. Λογικά θα βολεύει πολύ για πληκτρολόγηση για browsing. Δεν έχω ιδέα πώς θα το συνδέσω-χρησιμοποιήσω, πιστεύω όμως ότι θα βγει άκρη.

7-8) Η 49" που πήρα λέει κι αυτή για Harman Kardon, αλλά δεν έχει ηχοσύστημα 5.1, οπότε δεν υπάρχει αυτό το θέμα. Γενικά δεν είμαι πολύ απαιτητικός στον ήχο, μια χαρά μου ακούγεται.

9) Δεν έχω ιδέα τι εστί Plex (ούτε μπορώ να βοηθήσω στο ερώτημα του Υ.Γ.2 σου).
Απ' ό,τι κατάλαβα, εννοείς πως μπορείς να εγκαταστήσεις όποια Android app θέλεις;!
Η μνήμη της TV παίρνει επέκταση;

Με τα 1-2 συμφωνώ.
Για τα 3-4-5 δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, έχω δει ελάχιστα TV.

6) Το θεωρώ πολύ καλό, ήδη όμως είχα παραγγείλει το Rii i8+από GB λόγω ενός αχρησιμοποίητου TV box MXIII-G που είχα πάρει πριν ~1 χρόνο από το BG. Λογικά θα βολεύει πολύ για πληκτρολόγηση για browsing. Δεν έχω ιδέα πώς θα το συνδέσω-χρησιμοποιήσω, πιστεύω όμως ότι θα βγει άκρη.

7-8) Η 49" που πήρα λέει κι αυτή για Harman Kardon, αλλά δεν έχει ηχοσύστημα 5.1, οπότε δεν υπάρχει αυτό το θέμα. Γενικά δεν είμαι πολύ απαιτητικός στον ήχο, μια χαρά μου ακούγεται.

9) Δεν έχω ιδέα τι εστί Plex (ούτε μπορώ να βοηθήσω στο ερώτημα του Υ.Γ.2 σου).
Απ' ό,τι κατάλαβα, εννοείς πως μπορείς να εγκαταστήσεις όποια Android app θέλεις;!
Η μνήμη της TV παίρνει επέκταση;

6) Έχω παραγγείλει για φίλο αυτό.
Θα το δοκιμάσω για να δω πως δουλεύει, αν και εγώ θα προτιμούσα κάτι τέτοιο.
7-8) Ούτε η 55'' έχει ηχοσύστημα. Στο δικό μου 5.1 αναφερόμουν...
9) Το Plex είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει το streaming υλικού από τον Η/Υ σου στην τηλεόραση. Η μνήμη της, πάντως, δεν νομίζω να παίρνει επέκταση.

6) Μια χαρά μου φαίνεται το Rii Mini V3. Κομψό, με "backlit" & κατάλληλο για παιχνιδομηχανές τύπου Wii. Παρήγγειλα το Rii i8+, γιατί παντού διάβασα καλά λόγια κι είναι -επίσης- φωτιζόμενο (backlit). Έχε το κι αυτό στα υπόψη, ίσως το πετύχεις κάπου κι οικονομικότερα (το είχα πάρει $11.89 στις 11/11).

9) Ναι, μετά που το έγραψες έριξα ένα γρήγορο googleάρισμα να δω τι είναι, αλλά δεν ασχολήθηκα. Να πω την αλήθεια ούτε σκοπεύω ν´ασχοληθώ, γιατί το έχουμε παρακάνει μου φαίνεται μ'όλη αυτή την overdose τεχνολογίας, αλλά & γιατί δεν βλέπω το νόημα να γίνει αυτό, αφού η ίδια η TV μπορεί να συνδεθεί στο internet & να κάνει παπάδες αν το ψάξει κανείς (όχι εγώ... για την ώρα:p).

[...] Παρήγγειλα το Rii i8+, γιατί παντού διάβασα καλά λόγια κι είναι -επίσης- φωτιζόμενο (backlit). [...]
Το παρέλαβα, το σύνδεσα (τίποτα το ιδιαίτερο - απλά έβαλα το usb dongle του στη θύρα της LG) κι απευθείας δούλεψε μια χαρά.