LG 50LB650 vs LG 50LB670 vs Samsung UE48H6400

Warlord1981

New member
29 December 2011
58
Ότι λέει ο τίτλος παιδιά.

Θα χρησιμοποιηθεί για ταινίες και Playstation 4, οπότε κοιτάω καλο Refresh Rate και σχετικά μικρό input lag. (παρακαλώ μην μου προτείνετε την 705Β της Sony διότι θέλω οπωσδήποτε VESA compatible και είναι και πιο ακριβή)
3D, γυαλιά, smart λειτουργίες, media player Κλπ δεν με νοιάζουν. Θα έχω πάνω ενωμένο Android TV Box.
Ήμουν σε ενα μαγαζί προηγουμένως και είδα διπλα διπλα τις LG 50LB650 και Samsung UE48H6400.. η LG μου φάνηκε καλύτερη στην κίνηση και τα χρώματα και είναι κ 2" μεγαλύτερη (πάντα καλοδεχούμενες οι ίντσες) αλλα η Samsung καλύτερη στην αντίθεση, στο μαύρο κ στο άσπρο.

Η 670 τί διαφορά έχει απο την 650? το μόνο που βλέπω στα specs είναι 700Hz refresh rate έναντι 500hz που έχει η LB650. Αξίζει την χρηματική διαφορά?

Ευχαριστώ :)

Καλημέρα φίλε. Μιας και ψάχνω κι εγώ τώρα τελευταία για τηλεόραση, κοιτούσα τις προάλλες την 670 και την 650.
Εκτός απο αυτές τις διαφορές που λες είναι και ότι η 670 έχει και 2ο χειριστήριο της LG το οποίο είναι όμως πιο μικρό και το χρησιμοποιείς σαν mouse στην οθόνη.
Άλλη διαφορά είναι η βάση (για μένα της 670 είναι πιο όμορφη αλλά θέλει 1 μέτρο + αν τοποθετηθεί σε έπιπλο.

Επίσης Samsung με LG έχουν διαφορετικό 3D. Active η πρώτη, passive η 2η.

Εγώ θα πήγαινα για την 670 αν τελικά αποφασίσω για LG αλλά μάλλον με βλέπω για Sony για να σιγουρέψω το input lag μιας και είμαι Battlefieldακιας.

Καλημερα φιλε μου κ σευχαριστω για την απαντηση. Χειριστηρια κλπ οπως κ 3D δεν μενδιαφερουν. σαν πανελ δηλαδη ειναι ακριβως το ιδιο μεταξυ της 650 και 670? 500 με 700hz mci εχει διαφορα η ειναι αμελητεα?
Οσο για το ipnut lag ομως αυτο ειναι ενα θεμα.. αν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα με τις SONY τοτε έχουμε προβλημα ..

Καλημερα φιλε μου κ σευχαριστω για την απαντηση. Χειριστηρια κλπ οπως κ 3D δεν μενδιαφερουν. σαν πανελ δηλαδη ειναι ακριβως το ιδιο μεταξυ της 650 και 670? 500 με 700hz mci εχει διαφορα η ειναι αμελητεα?
Οσο για το ipnut lag ομως αυτο ειναι ενα θεμα.. αν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα με τις SONY τοτε έχουμε προβλημα ..

Παρακαλώ φίλε. Όσο μπορώ να βοηθήσω μιας και το ψάχνω κι εγώ το θέμα χωρίς όμως να σε λέω ανακρίβειες.

Για την διαφορά των Hz δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά που στράφηκα προς την 670 δεν ήταν εξαιτίας των Hz. Σε ένα κατάστημα που τις συζητούσα με έναν πωλητή, μου είπε ότι δεν υπάρχει διαφορά. Τώρα πόσο βάσιμο είναι αυτό δεν ξέρω.

Όσο για το input lag, οι Sony είναι αρκετά χαμηλά. Η Sony W705B πχ παίζει στα 14ms ενώ η W605 είναι στα 29ms. Όπως καταλαβαίνεις είναι στα πατώματα το input lag. Για τις LG δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες ακόμα για τα input lag τους αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο μπορούν να κοντράρουν αυτά τα νούμερα.

Και μένα δεν με πολυνοιάζει το 3D γι αυτό κοιτάω για Sony. Αλλιώς ήθελε ένα 900άρι+ για 3D Sony.

Last edited:
Οι σονυ είναι πολύ πιο χαμηλά σε input lag από όλες τις άλλες, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

στα χαρτια ναι το γνωριζω..σε real life ομως φαινεται αυτη διαφορα? απο τα 15-20ms εως τα 40 πουχουν πανω κατω οι αλλες? πιο πολυ παιζω fifa/nba εγω.
οσον αφορα τα αλλα χαρακτηριστικα? μαυρα, ασπρα, αντιθεση κλπ? η 705 τι κανει σε συγκριση με τις αλλες?

Btw βρήκα πριν λίγο το input lag της UE48H6400 και είναι στα 42 ms όπως πολύ σωστά είπες.

EXCELLENT (5 Stars)- This rating indicates the absolute best of the best; that a display exhibits unparalleled performance for input lag and response time. The displays rated under this category are suitable and ideal for professional gaming applications, such as gaming tournaments. If you are the type of gamer that demands the fastest display possible, this is what you should look for. Due to the nature of this requirement, only displays ranging from 0-20ms are applicable to fit this category. This means that most HDTVs will not fit this requirement, due to advanced image processing causing delays in response.

Range: 0-20ms

GREAT (4 Stars) - This rating is more lenient, and most fast HDTVs will fit under this category. Displays rated under this category are very responsive for fast paced games, and will suit most of your gaming needs. This is the rating you should look for if you want a quality gaming display that does not skimp too much on the image quality. Only the most analytic gamers will be able to tell the difference between GREAT and EXCELLENT displays.

Range: 21-41ms

OKAY – Most higher-end HDTVs will fall under this category. These displays are designed for casual gaming, and do not have strict response requirements. These displays usually put more emphasis on great picture quality that requires more advanced image processing to deliver. If you’re not too picky about input performance and just want to enjoy your games on a pretty screen, this category is for you.

Range: 42-62ms

BAD - These displays are not recommended for any game that requires responsive inputs. Most HDTVs in this category are designed for simply watching content and put gaming as an afterthought. You should only consider these displays if you do not require responsive inputs for gaming and are buying the HDTV for another reason (such as picture quality, features, design, etc.)

Range: 63ms+

http://avclub.gr/forum/showthread.php/53970-Επιλογή-τηλεόρασης-για-gaming/page5

Καταρχήν είναι υποχρεωτικό να ενεργοποίησεις το Game mode (λειτουργία παιχνιδιού) σε όποια τηλεόραση και να πάρεις για να έχεις το μικρότερο lag. Τα 40 ms δεν είναι θέμα εκτός και παίζεις "επαγγελματικά" online FPS (Call of duty , Batttlefield). Στην περίπτωση αυτή προτίμησε Sony , αλλιώς σου κάνει και η Samsung. LG αν πάρεις να ξέρεις ότι υστερούν σε αντίθεση λόγω τεχνολογίας πάνελ (IPS).

σευχαριστώ πολυ Yperion. :) Μηπως βρηκες το input lag της σειρας LG LB6xx ? εχω φαει το google και τπτ..

Πρέπει να είναι 30 ms απο ότι βλέπω εδώ...http://tweakers.net/reviews/3523/7/...ratie-is-hier-inputlag-en-energiegebruik.html

Και γενικά όλα τα τεστ της συγκεκριμένης...http://www.testseek.co.uk/home_elec...v-p-e53ef67b-017d-f2f0-326f-7ac89c7ced0f.html

μπραβο πολυ καλο σευχαριστω! :) φανταζομαι κ η 650 το ιδιο θαχει. αρα ειναι κ οι 2 πιο γρηγορες στον τομεα αυτο απο την samsung.. το μονο μειον οπως ειπες ειναι το IPS panel εναντι VA.. θελει σκεψη :)

μπραβο πολυ καλο σευχαριστω! :) φανταζομαι κ η 650 το ιδιο θαχει. αρα ειναι κ οι 2 πιο γρηγορες στον τομεα αυτο απο την samsung.. το μονο μειον οπως ειπες ειναι το IPS panel εναντι VA.. θελει σκεψη :)

Μόνο μείον αλλά πολύ πιο βασικό από 10 ms.

VA...

h6400-dark-room-medium.jpg

IPS...

lb5800-dark-room-medium.jpg

Μόνο μείον αλλά πολύ πιο βασικό από 10 ms.

VA...

h6400-dark-room-medium.jpg

IPS...

lb5800-dark-room-medium.jpg
Μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη φωτογραφία τραβιγμενη 15 μοίρες δεξιότερα υπό γωνία?
Και ποιος διαβεβαιώνει ότι δεν ειναι η ίδια φωτογραφία με κάποιο φίλτρο να κανει τη διαφορά?

Εδώ πάντως, αν διαβάζω καλά, λέει πως η 670 έχει 50ms input lag σε Game Mode και 30ms σε PC.
http://tweakers.net/reviews/3523/7/...ratie-is-hier-inputlag-en-energiegebruik.html

Μάλλον θα τα απορρίψω τα IPS Panel και θα στραφώ σε VA.

VA είναι οι Sony W*B και οι Samsung ?

ακυρο το πιο πανω post. ψιλομουφεξ η sharp.

Samsung 48Η6410 ή 50Η6470 για 50ευρω πανω? γιατι δεν κυκλοφορει η 50Η6470 στην ελληνικη αγορα?