LG 50PG6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Συμφωνα με το περιοδικο "Ηχος-Εικονα" οι LG πλεον εχουν τα μανιουαλ σε DVD για PC και οχι σε χαρτι.

Παντως το πλαισιο ειναι σοβαρο καταστημα και δεν νομιζω να πουλαει παραεισαγωγες.

Έχω κατεβάσει το επίσημο manual της 50PG6000 από την LG Global και είναι κοινό για τις νέες LCD και plasma της εταιρίας. Υποθέτω πως θα το επιβεβαιώσουν και οι κάτοχοι της τηλεόρασης. Δεν νομίζω πως είναι θέμα Πλαισίου ή Παντεχνικής.

ΟΚ, πήγα στο site που είπες και πράγματι βρήκα manual για την 50PG6000 (όχι για την 42, αλλά είναι το ίδιο με βάση το εξώφυλλο).

Το δικό μου manual δεν έχει αυτή τη σελίδα που δείχνεις και ουσιαστικά είναι όλο λάθος!!! Αναφέρεται σε προηγούμενα μοντέλα της LG! Και ήταν προσαρτημένο στο κουτί της 42PG6000!

Μαλλον κάποιος από την ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ή το ΠΛΑΙΣΙΟ έκανε λάθος... με πιάσανε ανασφάλειες με όλα αυτά... (πάντως ορθώς λέει ο Rivers οτι είχε κι ένα CD μέσα με το manual).

Η αντιπροσωπεία της LG μου είχε πει οτι έχει ONSITE service (τουλάχιστον για να διαπιστώσουν τα προβλήματα υποθέτω), αρκεί το προϊόν να έχει την επίσημη εγγύηση της αντιπροσωπίας. Οπότε βλέποντας "ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ" ως εγγύηση έχω ανασφάλεια σχετικά με το αν έχω την επίσημη εγγύηση της LG.

Underdog, έχεις κι εσύ εγγύηση "ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ"?

OK με πρόλαβες.

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Γιάννη. Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε προχειρότητα της εδώ αντιπροσωπείας.

Απάντηση: Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Μερικές απορίες (έχω αγοράσει την LG 42PG6000).

3. To "γαλαζί" λευκό σίγουρα γίνεται κάτασπρο μετά τις 1000 ώρες λειτουργίας? Με χαλάει λίγο αυτή η απόχρωση. Είναι το μοναδικό στοιχείο που δεν μου αρέσει, με όλα τα υπόλοιπα είμαι πολύ ικανοποιημένος.

4. Σε αντίθεση με τον underdog, τις πρώτες 2 ώρες που την χρησιμοποίησα άφηνε Image Retention όταν έπαιζα τα menu (μετά όμως έφευγε). Μάλλον φυσιολογικά να υποθέσω?

Κωστή να τρομάζω?

Re: Απάντηση: Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Μερικές απορίες (έχω αγοράσει την LG 42PG6000).

3. To "γαλαζί" λευκό σίγουρα γίνεται κάτασπρο μετά τις 1000 ώρες λειτουργίας? Με χαλάει λίγο αυτή η απόχρωση. Είναι το μοναδικό στοιχείο που δεν μου αρέσει, με όλα τα υπόλοιπα είμαι πολύ ικανοποιημένος.

4. Σε αντίθεση με τον underdog, τις πρώτες 2 ώρες που την χρησιμοποίησα άφηνε Image Retention όταν έπαιζα τα menu (μετά όμως έφευγε). Μάλλον φυσιολογικά να υποθέσω?

Κωστή να τρομάζω?

Ωχ! οχι ρε παιδιά μην τρομάζετε, έχω καταλάβει τι παίζει τελικά (δικό μου λάθος). Βλέπω "γαλαζί" λευκό γιατί ακολουθώ τις οδηγίες για "στρώσιμο", κι έχω κατεβάσει το contrast στο 45. Μόλις είδα το post σου είπα να το "ψάξω" λίγο κι έβαλα το contrast στο 100. Αποτέλεσμα: το λεύκο είναι κατάλευκο!

Οπότε αποσύρω το "γαλαζί" θέμα ως μη υπαρκτό και μάλλον το ερώτημα είναι το εξής: Μετά τις 1000 ώρες "στρωσίματος" θα μπορώ να έχω το contrast στο 100 (που δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο λευκό) χωρίς να κινδυνεύω?

Για το Image Retention, don't worry, τώρα δεν το βλέπω, αυτό συνέβη την πρώτη ώρα που έβλεπα την TV και τα settings ήταν σε VIVID (default), δηλαδή contrast σε 90 (μάλλον αυτό επηρεάζει, ιδιαίτερα την 1η ώρα λειτουργίας).

Τίποτα μόνιμο προφανώς, no image retention now.

Συνεπώς, sorry για την ανασφάλεια που σου δημιούργησα λόγω έλλειψης εξοικείωσης κατά την πρώτη επαφή με τις PLASMA... Η PG6000 έχει πολύ καλή εικόνα και το design της είναι υπέροχο! (σημαντικό για το WAF... Wife Acceptance Factor).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Ωχ! οχι ρε παιδιά μην τρομάζετε, έχω καταλάβει τι παίζει τελικά (δικό μου λάθος). Βλέπω "γαλαζί" λευκό γιατί ακολουθώ τις οδηγίες για "στρώσιμο", κι έχω κατεβάσει το contrast στο 45. Μόλις είδα το post σου είπα να το "ψάξω" λίγο κι έβαλα το contrast στο 100. Αποτέλεσμα: το λεύκο είναι κατάλευκο!

Οπότε αποσύρω το "γαλαζί" θέμα ως μη υπαρκτό και μάλλον το ερώτημα είναι το εξής: Μετά τις 1000 ώρες "στρωσίματος" θα μπορώ να έχω το contrast στο 100 (που δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο λευκό) χωρίς να κινδυνεύω?

Για το Image Retention, don't worry, τώρα δεν το βλέπω, αυτό συνέβη την πρώτη ώρα που έβλεπα την TV και τα settings ήταν σε VIVID (default), δηλαδή contrast σε 90 (μάλλον αυτό επηρεάζει, ιδιαίτερα την 1η ώρα λειτουργίας).

Τίποτα μόνιμο προφανώς, no image retention now.

Συνεπώς, sorry για την ανασφάλεια που σου δημιούργησα λόγω έλλειψης εξοικείωσης κατά την πρώτη επαφή με τις PLASMA... Η PG6000 έχει πολύ καλή εικόνα και το design της είναι υπέροχο! (σημαντικό για το WAF... Wife Acceptance Factor).

Τρομάξαμε βρε αδερφέ, κυνηγάγαμε τα μαύρα τώρα θα κυνηγάμε και τα λευκα...

1000 ώρες που αναφέρεις στρώσιμο είναι πολλές κατά γενική ομολογία.
150-200 ώρες είναι πολύ καλές, απλά μέχρι τις 1.000 θα βλέπεις την εικόνα σου να βελτιώνεται συνεχώς.
Είμαι ένας φτωχός πλην τίμιος μαθητής, αν κάτι λέω λάθος οι δάσκαλοι παρακλώ να με διορθώσουν)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Πολλοι κατασκευαστες βαζουν μια δοση μπλε στην εικονα για να αυξηθει η ευκρινεια. Βεβαια αυτο μπορει να διορθωθει με καλιμπραρισμα.

Δεν ξερω ομως αν εξηγειται ετσι το φαινομενο με το λευκο η απλως δεν εχει στρωσει ο φωσφορος.

Μπλε δεν είδα παιδιά. Λίγο κόκκινο τονισμένο είχα και το έριξα, είμαι πάντως εν αναμονή δημοσιεύσεως ρυθμίσεων από επαγγελματίες όπως ο Μανώλης Καστρουνής ή σάιτ του εξωτερικού που χρησιμοποιούν ειδικά όργανα.

Χθες έπαιξα 4-5 ώρες συνεχόμενα GTA IV. Το μόνο IR που είδα ήταν το στρόγγυλο του μίνιμαπ, το οποίο βέβαια εξαφανιζόταν αμέσως κάθε φορά που είχε cutscene ή απλά δεν το έδειχνε η οθόνη. Η απόδοση ήταν τέλεια, από τις καλύτερες οθόνες που έχω παίξει ποτέ παιχνίδια. Έχει μία αίσθηση πολύ διαφορετική από τη μονιτοριά των LCD, παιδιά ήταν απόλυτα κινηματογραφική η εικόνα. Τελικά καταλήγω πως οι LCD δεν υπερτερούν πουθενά, δόξα τω θεώ που άνοιξαν τα μάτια μου εδώ μέσα και "ανακάλυψα" τις πλάσμα.

Ξέχασα, Άρη καλορίζικη και καλοθέατη!
Βάλε πολλές φωτός και γράψε εντυπώσεις από TV, DTV (φοβερή εικόνα σε μένα) DVD και Bluray (αν έχεις).
Βάλε αν θέλεις mode expert, contrast 80-85, φωτεινότητα 50-55 και γενικά παίξε με τις ρυθμίσεις με κάποιο σχετικό DVD.

Μπλε δεν είδα παιδιά. Λίγο κόκκινο τονισμένο είχα και το έριξα, είμαι πάντως εν αναμονή δημοσιεύσεως ρυθμίσεων από επαγγελματίες όπως ο Μανώλης Καστρουνής ή σάιτ του εξωτερικού που χρησιμοποιούν ειδικά όργανα.

Χθες έπαιξα 4-5 ώρες συνεχόμενα GTA IV. Το μόνο IR που είδα ήταν το στρόγγυλο του μίνιμαπ, το οποίο βέβαια εξαφανιζόταν αμέσως κάθε φορά που είχε cutscene ή απλά δεν το έδειχνε η οθόνη. Η απόδοση ήταν τέλεια, από τις καλύτερες οθόνες που έχω παίξει ποτέ παιχνίδια. Έχει μία αίσθηση πολύ διαφορετική από τη μονιτοριά των LCD, παιδιά ήταν απόλυτα κινηματογραφική η εικόνα. Τελικά καταλήγω πως οι LCD δεν υπερτερούν πουθενά, δόξα τω θεώ που άνοιξαν τα μάτια μου εδώ μέσα και "ανακάλυψα" τις πλάσμα.

Μου άνοιξες την όρεξη... με δυσκολία κρατιέμαι να μην την παραγγείλω... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως οι plasma έχουν την καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση...για καθαρά ψυχολογικούς λόγους θα περιμένω την 50PG7000 που είναι fullHD αρκεί να την φέρουν σε καλή τιμή αλλιώς θα προχωρήσω στην αγορά της PG6000.
Πόσοι τελικά την έχουν αγοράσει από το forum ???
Μέχρι στιγμής είναι μόνο ο underdog ?

Εχω μια πλασμα LG 42αρα εδω και 2,5 χρονια sd 852x480 εχεις απολυτο δικαιο για την φυσικοτητα της εικονας - ασχετα με την αναλυση - τα .mkv που βλεπω στην πλασμα στο ματι μου ειναι καλυτερα απο το 22 lq monitor - βεβαια υπαρχουν και ακριβες lcd που για γενικη χρηση π.χ και pc monitor θα ηταν καλυτερη επιλογη αν δεν θες στρωσιμο τηλεορασης κ.τ.λ

Βλεπω οτι σε γνωστο μαγαζι εβαλαν στο site την panasonic 50pz80 σε τιμη παρομοια με τo προηγουμενο μοντελο.

Λοιπόν, δύο τινά συμβαίνουν : Ή οι νέοι ιδιοκτήτες μας έχουν γραμμένους, ή έχουν κολλήσει μπροστά στις οθόνες τους!
Καμιά φωτό και εντυπώσεις βρε παιδιά;

Λοιπόν, δύο τινά συμβαίνουν : Ή οι νέοι ιδιοκτήτες μας έχουν γραμμένους, ή έχουν κολλήσει μπροστά στις οθόνες τους!
Καμιά φωτό και εντυπώσεις βρε παιδιά;

'Εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς'......:flipout::flipout::flipout::flipout:

Άσε, τρελή εμπορική αποτυχία η LG! Και δεν έχω και κανέναν να ψαχτούμε για ρυθμίσεις!

Άσε, τρελή εμπορική αποτυχία η LG! Και δεν έχω και κανέναν να ψαχτούμε για ρυθμίσεις!

Μη στεναχωριέσαι, θα είσαι αυτορυθμιζόμενος....δεν θα έχεις ανάγκη κανένα!!!!