LG 50PK550 ή Panasonic TX P50S20E ?

nicknick

New member
19 June 2006
57
Νομίζω οτι ο τίτλος είναι σαφής.

Έχω καταλήξει στην διάσταση, στην τιμή και στον τύπο της tv.

Θα ήθελα την γνώμη σας, μιας και είναι δύσκολο να τις δω και τις δύο και μάλιστα δίπλα - δίπλα. Θα με ενδιέφερε και η αντιμετώπιση από τις αντιπρωσοπείες σε περίπτωση βλάβης δεδομένου οτι ζω στην επαρχία.

Εγώ γέρνω προς την Panasonic. Ποιά είναι η δική σας άποψη; Γιατί πρέπει να την παραγείλω άμεσα ...

Ευχαριστώ

(η LG στα 900 από plaisio και Panasonic στα 889 από multirama)

ιδιες τηλεορασεις, ιδια πλατφορμα.

Νομιζω οι περισσοτεροι θα σου πουνε με κλειστα ματια πανασονικ αν και εγω δεν εχω κατασταλαξει ακομη.

Παντως στα ιδια λεφτα, η 550 δινει αυτα που δινει η G20 με πολλα "καλουδια" στην μικροτερη τιμη. Παραφορτωμενη η οχι δε ξερω, παντως ειναι και λιγο αισθητικο το πραγμα.

Νομιζω οτι αν τις ειχα και τις 2 , θα ειχα πολυ μεγαλο διλημμα.

κι εγω στο ιδιο διλλημα είμαι και δεν εχω αποφασίσει ακόμα. Απ όσα έχω διαβάσει εδώ η panasonic εχει λίγο καλυτερη ποιότητα και panel καλυτερης αντοχής αλλά η LG έχει "σχεδίαση για σαλόνι" (είναι πιο λεπτη και desingατη) και περισσότερα καλούδια. Πχ ethernet και media player.
Στα θετικά της LG η καλύτερη αντιπ/πεια που έχω δει ποτέ σε ηλεκτρονικά προϊόντα (αν πάθει κάτι)

mplip^ ευχαριστώ για την απάντηση.

Και εγώ είμαι σε μεγάλο δίλλημα :chinscratch:. Την "λιτή" panaconic ή την φορτωμένη LG;
Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τι θα πουν οι συνforumίτες για το service των δύο εταιρειών.

Βοηθήστε να πάρω μία απόφαση γιατί η αγορά επείγει ...

Ευχαριστώ

κι εγω στο ιδιο διλλημα είμαι και δεν εχω αποφασίσει ακόμα. Απ όσα έχω διαβάσει εδώ η panasonic εχει λίγο καλυτερη ποιότητα και panel καλυτερης αντοχής αλλά η LG έχει "σχεδίαση για σαλόνι" (είναι πιο λεπτη και desingατη) και περισσότερα καλούδια. Πχ ethernet και media player.
Στα θετικά της LG η καλύτερη αντιπ/πεια που έχω δει ποτέ σε ηλεκτρονικά προϊόντα (αν πάθει κάτι)

johmil_gr γράφαμε μαζί

Η αντιπ/πεια της panasonic δηλ. δεν ...

Παίζει ρόλο και τι γίνεται με μας στην Βόρειο Ελλάδα αν κάτι πάει στραβά.

δεν ξερω απο αντι/πεια της Panasonic γιατί δεν μου έχει τύχει ακόμα κάτι. Με την LG πάντως είναι σίγουρα άψογη. ¨ερχονται σπίτι σου για ότι πρόβλημα και αν έχεις. Αλλάξανε panel σε γνωστό μου γιατί δεν του άρεσε λέει το πορτοκαλί χρώμα.... Κι εγώ απο Κρήτη είμαι και γενικά δεν ξέρω καν την αντιπ/πεια της panasonic εδώ.
Το σίγουρο είναι το εξής. Οτι εικόνα έχει καλύτερη η panasonic. Το ερώτημα μου είναι είναι τόσο χειρότερη η lg που άρέσει περισσότερο σαν εμφάνιση στην σύζυγο μιας και θα τη βάλω στο σαλόνι?

Πέρα από την εμφάνιση που όντως η LG είναι πρώτη ξέρει κανείς ποια από τις δύο ανταποκρίνεται ταχύτερα στο πάτημα πλήκτρων στο τηλεχειριστήριο;

Υπάρχει και κάποια άποψη για το service της panasonic;

Ευχαριστώ

Πάντως εμένα η lg μου άρεσε, άσχετα που πήρα τελικά την s20. Κ η εικόνα της μια χαρά ήταν αλλά στο stand την είχαν να παίζει διαφημιστικό blu-ray της lg.

Η pany για service πρέπει να πάει Αθήνα και πραγματικά θα είσαι με τον σταυρό στο χέρι για το αν θα σου γυρίσει με τίποτα τσαμπουκάδες!
Εννοείται ότι το service τους δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε φθορά γίνει απο την μεταφορική μιάς και είναι συνεργάτες τους και όχι η ίδια η εταιρία.
Αν είσαι εκτός Αθηνών και υπάρχει στην περιοχή σου service της lg, θα σου πρότεινα lg!

Για κοιτα και το θέμα με τις καταναλωσεις μιας και η lg εχει μικροτερη σε σχεση με την panasonic 190 maximum δηλαδη κανα 80 - 100 μεσο ορο, με 320 η panasonic στο maximum παντα. Εγω εχω παραγκειλει μετα απο αρκετο ψαξιμο την lg απο κωτσοβολο στις 11 Ιουνίου και ακομη την περιμένω οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω παραπερα. Τωρα ειμαι σε αναζητηση bd ειμαι αναμεσα σε (panasonic DMP-BD60, pioneer BDP-LX320, panasonic DMP-BD85 με το ζορι)Εκανα και μια σκεψη για το lg bd570 για να εχω τις δυκτιακες του ικανοτητες και να ειναι πιο συμβατο με την tv αλλα απο οτι διαβαζω καλυτερη εικονα δινουν τα προαναφερθεντα μοντελα εσεις τι λετε?

Για κοιτα και το θέμα με τις καταναλωσεις μιας και η lg εχει μικροτερη σε σχεση με την panasonic 190 maximum δηλαδη κανα 80 - 100 μεσο ορο, με 320 η panasonic στο maximum παντα.

Μετρημένη κατανάλωση από 50S20....

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm

Power Consumption

Default [Normal] mode 181 watts
Calibrated [True Cinema] mode 180 watts
Standby 1 watt

Power consumption measurements for Plasma displays are harder to compare than those of LCDs, since the amount of energy consumed depends on the brightness of the on screen content. The figures above were taken with a full screen of 50% grey. After calibration, the performance can be as little as 47 watts (black screen) and in rare cases, as high as 289 watts (full white screen).

Έχω πάρει την LG που για μένα είχε πολύ καλύτερη είκονα.

Δεν το μετανιώνω με τίποτα, φοβερή τηλεόραση.:award:

Λοιπον παιδια μόλις γύρισα απο κάπου και είχαν στήσει και τις 2 αλλά όχι δυστυχώσ δίπλα δίπλα. Αρχικά βέβαια έπαθα πλάκα γιατί δίπλα στην 50 ΡΚ500 είχε και μια 42ΡΚ550 και η 42 έπαιζε καλύτερα. Ενώ παίξαμε με τισ ρυθμίσεις με το παιδί και ήταν εξυπηρετικότατος και με βοήθησε ότι ρύθμιση και αν έβαλα η 50αρα ήταν πιο μουντή και η κίνηση για τα μπάζα. το ίδιο blu ray τα ίδια καλώδια και έπαιζε φανταστικά η μικρή και η μεγάλη πολύ χάλια. Και εκεί που αρχίσαμε και απογοητευόμαστε τσουπ κοιτάζει ο υπάλληλος απο πίσω και η 50 ήταν συνδεδεμένη με rca ενώ η 42αρα έπαιζε απο το HDMI. (Γιατί η ίδια συσκευή έβγαζε 1 hdmi και 1 αναλογική και έπαιζαν ταυτόχρονα.
Οπότε με το που βάζουμε το hdmi στην 50αρα άρχισα να παθαίνω πλάκα.
Σε διπλανό χώρο ήταν και η panny οπότε πήραμε και τη συσκευή με τα καλώδια και την ίδια ταινία και τσεκάραμε και αυτήν...
Σίγουρα έχει ελάχιστα καλύτερη εικόνα η Panny αλλά μόνο αν ξέρεις που να κοιτάξεις και πόσο θα δεις διαφορα´. Αν σε ενδιαφέρει μια αρκετά καλή τηλεόραση σε χαμηλή τιμή και δεν το πολυψάξεις διαφορά δεν θα δεις.
Είναι και το θέμα της αντι/πειας και κλείνω τελικά προς την LG.
ΕΠειδή θα παίξει ρόλο και ο παράγοντας τοποθέτηση στο σαλόνι να πω εδώ οτι η Lg δεν παίζεται σε σχέση με την panasonic εμφανισιακα..

Μια επισύμανση. Δίπλα στην πλάσμα ήταν όλη η σειρά led της Samsung & Lg Και επειδή το παιδί ήθελε να με εξυπηρετήσει χαμήλωσε λίγο το φωτισμό και με ρυθμίσεις για demo - καταστημα η πλάσμα ξέσκισε.... Οι άλλες απλά τόνίζουν τα χρώμματα για να τρέξεις να της πάρεις αλλά κουράζουν τελικά.

Φαντάζομαι ότι η εικόνα της s20 δεν φτάνεται από την lg εφόσον μιλάμε για μια μάρκα που εξειδικεύεται στις plasma τηλεοράσεις. Από εκεί κ πέρα η lg είναι μία τίμια πρόταση σε μια δελεαστική τιμή και άψογο μέχρι τώρα service.

Φαντάζομαι ότι η εικόνα της s20 δεν φτάνεται από την lg εφόσον μιλάμε για μια μάρκα που εξειδικεύεται στις plasma τηλεοράσεις. Από εκεί κ πέρα η lg είναι μία τίμια πρόταση σε μια δελεαστική τιμή και άψογο μέχρι τώρα service.

Σίγουρα απλά πιστεύω εξαρτάται τι θες. Εγώ ας πούμε αποφάσισα να κάνω μια υποχώρηση στην εικόνα (μικρή πιστευω) για να πάρω καλύτερο design για να τη βάλω και σαλόνι.
Ετσι κι αλλιώς με τις τιμές που έοχυν σε 2 χρόνια θα τις δωρίσω και θα πάρω άλλη.......

Αυτό που μου έκανε εντύπωση βέβαια και ξέχασα να αναφέρω είναι ότι σε ποιότητα κατασκευής οι Plasma γενικά έχουν καλύτερη. Το λέω γιατί είδα δίπλα δίπλα την Plasma lg και την Lcd Lg και η 1η ήταν στιβαρότερη και με πολλά μεταλλικά μέρη ενώ η 2η ήταν πιο πλαστικούρα

Στα συν της Panasonic ειναι η λιγο πιο στιβαρη κατασκευη που εχουν οι τηλεορασεις του Ιαπωνα κατασκευαστη , η σχεδον ολικη απουσια image retention και η λιγο καλυτερη συνολικα εικονα...
Στα συν της LG ειναι ο σχεδιασμος , τα πιο συγχρονα μενου και οι εξτρα δυνατοτητες αναπαραγωγης αρχειων...και βεβαια και το γνωστο πολυ καλο after sales (αν και σε αυτο και η Panasonic τα παει πολυ καλα τελευταια)...

Με δεδομενη την διαφορα που υπαρχει στην τιμη ειναι δυσκολη η επιλογη...μαλλον ενα μικρο προβαδισμα στην LG θα εδινα...

Με δεδομενη την διαφορα που υπαρχει στην τιμη ειναι δυσκολη η επιλογη...μαλλον ενα μικρο προβαδισμα στην LG θα εδινα...

872 μετρητοίς στο media markt η LG, 889 στο multirama η S20. Μάλιστα ο πωλητής στο media markt προσπαθούσε να μου πουλήσει σαν ευκαιρία την Panny 46S10 στα 820 λέγοντας ότι όταν έρθει η s20 θα έχει αρχική τιμή 1300 κ όταν του είπα ότι έχω βρει την S20 στα 890, μου είπε ότι δεν αξίζει να δώσω 70 ευρώ παραπάνω για 4" και ότι στην ποιότητα κάθε πέρυσι κ καλύτερα.

872 μετρητοίς στο media markt η LG, 889 στο multirama η S20. Μάλιστα ο πωλητής στο media markt προσπαθούσε να μου πουλήσει σαν ευκαιρία την Panny 46S10 στα 820 λέγοντας ότι όταν έρθει η s20 θα έχει αρχική τιμή 1300 κ όταν του είπα ότι έχω βρει την S20 στα 890, μου είπε ότι δεν αξίζει να δώσω 70 ευρώ παραπάνω για 4" και ότι στην ποιότητα κάθε πέρυσι κ καλύτερα.

Αναμενόμενη απάντηση επειδή ήθελε να σου την σπρώξει!! Έπρεπε να τον ρωτήσεις με τί κρητήρια αποφαίνεται το "κάθε πέρσι και καλύτερα...."???

ΠΟΙΑ τηλεόραση που εμπορευόταν πέρσι έδειχνε καλύτερα από αυτές που εμπορεύεται φέτος;

PS : Εκτός και αν εμπορευόταν κάποιο μοντέλο της KURO, ότι άλλο σου πεί θα λέει ψέματα κατα ένα 80% τουλάχιστον....

Απάντηση: Re: LG 50PK550 ή Panasonic TX P50S20E ?

Εγώ πήρα την LG 800 μετρητοίς ή 830 με κάρτα από κεντρικό μαγαζί της Αθηνάς (ΛΗΜΝΑΙΟΣ).