LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλοθέατη και σε σένα λοιπόν !!! :ernaehrung004:

Update:

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ 55EG910V

------------------------------------------
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

001. damnation.................................. 03/12/2015
002. Ilzals......................................... 04/12/2015
003. GDASK....................................... 10/12/2015
004. JL_?.......................................... 18/12/2015
005. dareios...................................... 19/12/2015
006. petasis...................................... 21/12/2015
007. Βασίλης Α.................................. 22/12/2015
008. milios........................................ 23/12/2015
009. -Γιώργος-.................................. 24/12/2015
010. bower........................................ 24/12/2015
011. Johnpaok................................... ??/12/2015
012. nspeed...................................... 30/12/2015

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

013. Bender....................................... 09/01/2016
014. elessar86................................... 10/01/2016
015. emer77...................................... 14/01/2016
016. Γιαννης Σπυρου........................... 21/01/2016

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

017. grscarface.................................. 20/02/2016
018. a_headjohn................................. 23/02/2016

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

019. alelo.......................................... 30/03/2016
020. maximos13.................................. 31/03/2016

ΜΑΪΟΣ 2016

021. stfmich....................................... 25/05/2016
022. braindamagedcg........................... 26/05/2016

Τερμάτισα uncharted 4 χθες, τα καλύτερα γραφικά που έχω δει ποτέ στην ζωή μου και στην τηλεορασάρα έδειχνε απίστευτο....στο ένα μέτρο έπαιζα

uploadfromtaptalk1464367277451.jpg

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τις σύντομες εντυπώσεις μου από την αγορά της 910V.

Την παρέλαβα την περασμένη Τετάρτη και ενώ είχα πει πως θα την στήσω με την ησυχία μου το Σάββατο (δηλ. σήμερα) δεν άντεξα και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας (δηλ. τη Τετάρτη) την έστησα.
Πρώτη εντύπωση διατυπωμένη με κάθε ειλικρίνεια: στα κανάλια της Digea καθώς και σε κάποια δορυφορικά HD αμέσως έδειξε την ανωτερότητα της, όμως το απόλυτο μαύρο δεν στο δίνει με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Σαφώς είναι καλύτερη από οποιαδήποτε LED στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά μια ποιοτική LED η οποία είναι καλο-καλιμπραρισμένη μπορεί ίσως να συναγωνιστεί την OLED στις εργοστασιακές τις ρυθμίσεις.
Επίσης λόγω του ότι δεν έχω καθόλου καλό σήμα στη περιοχή που μένω πρόσεξα -για ακόμη μία φορά- πως οι δέκτες της SONY είναι σαφώς καλύτεροι από κάθε άλλη TV που έχω δοκιμάσει (Philips, LG, Samsung).
Σήμερα λοιπόν με τη βοήθεια του ρυθμιστικού BluRay Disc της Disney και δυο BluRay τανίες που θεωρώ ότι είναι ότι πιο κατάλληλο για τη ρύθμιση της OLED πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα για παρακολούθηση BD. Μετά από περίπου 3 ώρες που "έπαιξα" την έφερα αρκετά καλά ώστε να παρακολουθώ ικανοποιητικότατα γενικώς την OLED μου. Τις ίδιες ρυθμίσεις αντέγραψα και για τη λειτουργία 3D και πολύ κοντά έφερα και τις ρυθμίσεις για τη παρακολούθηση καθημερινής TV.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας παραθέτω λίγες φωτό τραβηγμένες από το κινητό μου χωρίς καμία επιπλέον επεξεργασία ενώ φωτεινότητα, ISO και white balance ήταν στο Αυτόματο και το δωμάτιο ήταν αρκετά σκοτεινό. Σημειώνω πως οι φωτό είναι χωρίς καμία εκ των υστέρων επεξεργασία.

Πρώτα σκηνές από BD της ταινίας SIN CITY:

Και κάποιες σκήνες από BD με το MATRIX 2, στην οποία ταινία κυριαρχεί εξ ολοκλήρου η πράσινη απόχρωση αλλά και οι σκηνές με το μαύρο είναι αρκετά απαιτητικές!

Καλησπέρα stfmich. Μήπως μπορείς να μας πεις και εμάς τις αλλαγές έκανες στις εργοστασιακές για να τις δοκιμάσουμε και εμείς;

Επίσης, μήπως έχει κανείς, παιδιά, ιδέα για λύση στο πρόβλημα dlna - external subs - plex με ios γιατι ο mezzmo που ανέφερε σε προηγούμενα posts ένας φίλος δεν δουλέυει σε ios;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ξέχασα να αναφέρω μια μικρή αδυναμία σε σκηνές κίνησης με έντονο βάθος πεδίου που δεν κατάφερα παρά μόνο να βελτιώσω αλλά όχι να εξαλείψω... ίσως κάποιος επαγγελματίας του χώρου με τα ανάλογα εργαλεία να μπορούσε, αλλά εμείς δεν...

Καλησπέρα stfmich. Μήπως μπορείς να μας πεις και εμάς τις αλλαγές έκανες στις εργοστασιακές για να τις δοκιμάσουμε και εμείς;

Επίσης, μήπως έχει κανείς, παιδιά, ιδέα για λύση στο πρόβλημα dlna - external subs - plex με ios γιατι ο mezzmo που ανέφερε σε προηγούμενα posts ένας φίλος δεν δουλέυει σε ios;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φυσικά, αλλά να ξέρεις πως έχει να κάνει με το χώρο (δηλαδή θα έχεις μικροδιαφορές στην απόδοση αν είσαι σε πιο φωτεινό ή πιο σκοτεινό χώρο) και πάντα μπορεί να ισχύουν μικροδιαφορές μεταξύ ίδιων τηλεοράσεων. Επίσης να ξέρεις πως η ματιά σου από τη δική μου είναι διαφορετικές (π.χ. λόγω ηλικίας ή ακόμη και λόγω γούστου). Πιστεύω όμως πως έτσι και αλλιώς καλύτερη θα γίνει, θα χαρώ πάντως να μου πει κάποιος τη γνώμη του με βάση τις ρυθμίσεις μου. Αυτές αφορούν χρήση Digea, επόμενη φορά θα σας βάλω και αυτές που αφορούν BD.

ΕΙΚΟΝΑ:
ΛΥΧΝΙΑ OLED: 80
ΑΝΤΙΘΕΣΗ: 68
ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ: 30
ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ: 30
ΧΡΩΜΑ: 50
ΑΠΟΧΡΩΣΗ: 0
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: C20

ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ: ΥΨΗΛΗ
ΜΗΧ.ΠΡΟΣΑΡΜ.ΧΡΩΜ.: ΜΕΣΑΙΑ
ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ: (ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΒΑΛΑ 2)
ΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ: ΕΥΡΕΙΑ
ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΜΕΣΑΙΑ
ΓΑΜΜΑ: ΥΨΗΛΟ 1

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣ:
ΜΕΙΩΣΗ ΘΟΡΥΒΟΥ: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΙΩΣΗ ΘΟΡΥΒΟΥ MPEG: ΑΥΤΟΜΑΤΟ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΥΡΟΥ: ΑΥΡΟΜΑΤΟ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
MOTION EYE CARE: ΧΑΜΗΛΗ
TRU MOTION: ΑΠΑΛΟΙΦΗ

Εξηγείστε μου κάτι ρε παιδιά γιατί δεν καταλαβαίνω. Έχω 2 αρχεία την ταινία Finding Nemo με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και δεν τα αναγνωρίζει ο player της LG. Αρχεία που παίζουν και σε πιο φτηνούς players και στο PC.
1. 1080i mkv
5,3gb
cuda
1920x1080
25fps
8003kbps
ac3
44100hz,16 bits
384kbps

2.1080p mkv
10,9gb
cuda
1920x1080
23,98fps
14500kbps
ac3
44100hz, 16 bits
640kbps

Την εχω και εγω αυτη τη τηλεορασαρα απο αρχες του μηνα. Εχω λιωσει στις ταινιες και στο playstation, και μαλιστα ps3 μιας και δεν εχω ακομα το 4 και ειμαι υπερευχαριστημενος. Χρησημοποιω προφιλ ρυθμισεων τυπικο. Τη σκοτώνω;

Ναι έχει διπλό δέκτη.
Καλή ποιότητα σε SD εξαιρετική σε HD.
Ναι μ έχει καλύψει
Κανένα πρόβλημα, τώρα 2 μήνες.
Έχει ωραίο design, αν εννοείς ομοιομορφία το ότι είναι curved tv.

Στις προδιαγραφές δεν αναφέρει πουθενά για 2πλό δέκτη-δηλαδή ΡΑΡ.Οπότε???

Να την χαίρεστε παιδιά....ζηλεύω αφάνταστα! Καλοθεατες να είναι εύχομαι! Εγώ ακόμα μαζεύω τα χρήματα για την 910.

Υπάρχει κάποιος που να έχει καλιμπραρει την εν λόγο tv (όχι απλά να αλλάξει τα settings του μενού αλλά με φοτοσπεκτομετρο και κολοριμετρο). Έστω το grayscale? Ήθελα να κάνω 2-3 ερωτήσεις.

Απάντηση: Re: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να την χαίρεστε παιδιά....ζηλεύω αφάνταστα! Καλοθεατες να είναι εύχομαι! Εγώ ακόμα μαζεύω τα χρήματα για την 910.

Υπάρχει κάποιος που να έχει καλιμπραρει την εν λόγο tv (όχι απλά να αλλάξει τα settings του μενού αλλά με φοτοσπεκτομετρο και κολοριμετρο). Έστω το grayscale? Ήθελα να κάνω 2-3 ερωτήσεις.

Φιλε σου ευχομαι να την παρεις συντομα, κοντευει τα 1600, κανε τις μελετες σου!

Δε ξέρω τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις αλλά πίστεψε με πιστεύω ακράδαντα πως έχω έρθει πολύ κοντά στο τέλειο χρησιμοποιώντας το blu-ray δισκάκι της Disney (WOW). Αν δεις το βιντεάκι θα προσέξεις στο 4.10 πως έχει παραμετροποιήσεις για OLED αν και είναι του 2011...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

stfmich έχω αντίστοιχο δισκάκι (ένθετο στο terminator 2) και το είχα χρησιμοποιήσει για να σεταρω τον προβολέα μου αλλά μιλάμε για άλλο θέμα. Δεν έχω καμμια αμφιβολία ότι η εικόνα είναι εκπληκτική και έτσι αλλά επειδή έδωσα κάποια χρήματα εδώ και καιρό για ένα φοτοσπεκτομετρο σαν αυτό https://www.amazon.com/Management-C...19215-1049635?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

ήθελα να ρωτήσω αν η διαδικασία είναι πιο δύσκολη από μια πλάσμα ή έναν προβολέα και αν κατάφερε κάποιος να αποκαλύψει παραπάνω διαβάθμιση του γκρι.

Θέλω να ξέρω τι να περιμένω γιατί με τον προβολέα μου πήρε πάρα πολύ ώρα. Για να πάρεις μια ιδεα για τι πράμα μιλάμε δες λίγο εδώ. http://avclub.gr/forum/showthread.php/145891-Plasma-(-projector)-calibration-for-dummies?highlight=

Για να καταλάβεις πάνω κάτω τι γίνεται με την εικόνα πρέπει να πάρεις μετρήσεις που με το μάτι και το δισκάκι της Χ Disney δεν μπορείς να πάρεις....είναι εντελώς άλλα πράγματα το ένα με το άλλο. Επειδή λοιπόν δεν εχω ιδέα από το τι γίνεται μέσα στο service menu της oled, ούτε το τι προβλήματα αντιμετώπισε κάποιος κάτοχος κατά το διεξοδικό καλιμπραρισμα ήθελα να μου πει κάποιος πόσο παιδεύτηκε, που δυσκολεύτηκε, και αν τελικά πέρα από τα χρώματα γενικά, κατάφερε να αποκαλύψει extra διαβαθμίσεις του γκρι

stfmich έχω αντίστοιχο δισκάκι (ένθετο στο terminator 2) και το είχα χρησιμοποιήσει για να σεταρω τον προβολέα μου αλλά μιλάμε για άλλο θέμα. Δεν έχω καμμια αμφιβολία ότι η εικόνα είναι εκπληκτική και έτσι αλλά επειδή έδωσα κάποια χρήματα εδώ και καιρό για ένα φοτοσπεκτομετρο σαν αυτό https://www.amazon.com/Management-C...19215-1049635?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

ήθελα να ρωτήσω αν η διαδικασία είναι πιο δύσκολη από μια πλάσμα ή έναν προβολέα και αν κατάφερε κάποιος να αποκαλύψει παραπάνω διαβάθμιση του γκρι.

Θέλω να ξέρω τι να περιμένω γιατί με τον προβολέα μου πήρε πάρα πολύ ώρα. Για να πάρεις μια ιδεα για τι πράμα μιλάμε δες λίγο εδώ. http://avclub.gr/forum/showthread.php/145891-Plasma-(-projector)-calibration-for-dummies?highlight=

Για να καταλάβεις πάνω κάτω τι γίνεται με την εικόνα πρέπει να πάρεις μετρήσεις που με το μάτι και το δισκάκι της Χ Disney δεν μπορείς να πάρεις....είναι εντελώς άλλα πράγματα το ένα με το άλλο. Επειδή λοιπόν δεν εχω ιδέα από το τι γίνεται μέσα στο service menu της oled, ούτε το τι προβλήματα αντιμετώπισε κάποιος κάτοχος κατά το διεξοδικό καλιμπραρισμα ήθελα να μου πει κάποιος πόσο παιδεύτηκε, που δυσκολεύτηκε, και αν τελικά πέρα από τα χρώματα γενικά, κατάφερε να αποκαλύψει extra διαβαθμίσεις του γκρι

Ωραίο θέμα και πολύ ενδιαφέρον, θα το μελετήσω όταν θα έχω χρόνο με αφοσίωση μια που έχω και προτζέκτορα. Δεν είμαι τόσο ψείρας (ακόμη), για την ώρα είμαι ικανοποιημένος και με αυτή τη ρύθμιση. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο!

Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, αλλά για να είμαι ειλικρινής, από όσα μέσα προβολής έχουν περάσει από τα χέρια μου μέχρι στιγμής, είναι το μόνο που η default κινηματογραφική προρρύθμισή του δεν με έκανε να θέλω να παρέμβω άμεσα... :p

Καπου ειχα διαβασει (δεν θυμαμαι αν αφορουσε το συγκεκριμενο μοντελο) πως οταν καλιμπραρεις το grayscale επηρρεαζει τα χρωματα στο cms, ενω κανονικα δεν θα επρεπε να συμβαινει. Εχει καλιμπραρει καποιος να μας πει. ?

JL αφού το χω που το χω το μηχανάκι, να μην το χρησιμοποιήσω; Επίσης είναι τέτοιες απίστευτες tv που λογικά θα απογειώνονται με ένα καλιμπραρισμα (έστω και ερασιτεχνικό). Αυτό γιατί το βάζεις :p ,τι σημαίνει;

Δεν το παιζω έξυπνος, πραγματικά ενδιαφέρομαι να μάθω τι και πως. Και την άλλη φορά που ρωτούσα για τις oled γενικά, πάλι μου το βαλες το γλωσσοφατσακι. Δεν τρεχει τιποτα, απλα δεν θελω να παρεξηγούνται οι προθέσεις μου όταν ποσταρω. Επειδη μαζευω για την 910 πανω απο χρονο τωρα, θελω να ξερω οσο πιο πολλά μπορώ για το θέμα και έχω άγχος μην κάτι πάει στραβά και ξενερώσω με την επιλογή μου (φυσικά και ξέρω ότι είναι Η τηλεορασαρα, απλά διυλίζω τον κώνωπα). :ernaehrung004:

Βρε παρτην και μη σκας, άλλωστε σε 7-8 χρόνια ή χαλάνε ή αλλάζει τόσο η τεχνολογια που σου γυαλίζει άλλη.

Last edited by a moderator:
JL αφού το χω που το χω το μηχανάκι, να μην το χρησιμοποιήσω; Επίσης είναι τέτοιες απίστευτες tv που λογικά θα απογειώνονται με ένα καλιμπραρισμα (έστω και ερασιτεχνικό). Αυτό γιατί το βάζεις :p ,τι σημαίνει;

Δεν το παιζω έξυπνος, πραγματικά ενδιαφέρομαι να μάθω τι και πως. Και την άλλη φορά που ρωτούσα για τις oled γενικά, πάλι μου το βαλες το γλωσσοφατσακι. Δεν τρεχει τιποτα, απλα δεν θελω να παρεξηγούνται οι προθέσεις μου όταν ποσταρω. Επειδη μαζευω για την 910 πανω απο χρονο τωρα, θελω να ξερω οσο πιο πολλά μπορώ για το θέμα και έχω άγχος μην κάτι πάει στραβά και ξενερώσω με την επιλογή μου (φυσικά και ξέρω ότι είναι Η τηλεορασαρα, απλά διυλίζω τον κώνωπα). :ernaehrung004:

Και πολύ καλά κάνεις. Οι εποχές απαιτούν απόλυτο σεβασμό στα χρήματα που διαθέτουμε και στο τρόπο με τον οποίο τα διαθέτουμε! Εκτός αυτού από τις απορίες του καθενός μας ΟΛΟΙ μαθαίνουμε!