LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το υπόστρωμα του πάνελ στις OLED, δεν είναι γυάλινο όπως στις LCD και Plasma, αλλά πλαστικό, οπότε, θεωρητικά, δεν υφίσταται ο ίδιος κίνδυνος κατά την οριζόντια μεταφορά.

Μεγειά MoDis !!! :ernaehrung004:

Ευχαριστώ JL_?

Ούτε που πέρασε από το μυαλό μου ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος μεταφοράς της ...
Στην προκειμένη περίπτωση ήταν "όπως χωρέσει στο αυτοκίνητο" ,
και την sony 46χ3500 8 χρόνια πριν έτσι την είχα μεταφέρει (απλά σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο).

Έτσι και αλλιώς ήταν συσκευασμένη σαν αστακός , ελάχιστο βάρος συγκριτικά με την παλιά , έτσι η τοποθέτηση της βάσης και η μεταφορά της στο έπιπλο έγινε στο τσακ μπαμ.
Όπως είχα πει και σε προηγούμενο post σε διαστάσεις (μήκος) βγήκε μικρότερη από την 46αρα , εκεί που η σονυ είχε τα ηχεία και το γυαλί η LG είναι μόνο οθόνη με ελάχιστα bezels.
Για 2000Ε όταν πρωτοκυκλοφόρησε θα την περίμενα ποιο premium , τώρα στα 1250 δε με πείραξε τόσο.

Η TV συνδέθηκε ενσύρματα , κατέβασε και εγκατέστησε ένα update , βρήκε τα επίγεια κανάλια και σαν πρώτη εντύπωση στην digea η sony έπαιζε καλύτερα.
Στα HD κανάλια skai , star , alpha ( τον ant1 δεν τον αναφέρω γιατί η εικόνα του είναι για τα μπάζα τελείως) , ενώ στην σονυ έδειχναν ανώτερης ποιότητας από τα SD ,
στην LG μου φαίνονται σαν κακής ποιότητας HD , ομοίως και για την ERT HD περιμένω όμως να δω κανά αγώνα CL.
OTE - NOVA δεν έχω άποψη.

Τα picture profile μου φάνηκαν πολύ punchy και έντονα (είτε στο contrast , είτε στο brightness , ή στο saturation) , επίσης μου φάνηκε η TV να μπλεδίζει πολύ σε αυτά
Με τα isf δεν ασχολήθηκα (δεν τα κατέχω) και τελικά κατέληξα στο profile cinema με άσπρο στο θερμό 1 , απενεργοποιημένα όλα τα NR , True Motion , και MPEG "καλούδια" ... , και λυχνία OLED στο 50 κάτι (54).

Στην τηλεοράση συνδέθηκε ένα zbox με kodi , ένα ps3 και ένα dvd player toshiba xde600 , όλα μέσω ενός onkyo.
Δοκίμασα μόνο το kodi όπου εκεί όντως το HD ήταν καλύτερο από την σονυ όντας πιο ζωντανό και πιο ανάγλυφο.

Δοκίμασα το pvr σε έναν εξωτερικό δισκό 750GB, αλλά δε σου επιτρέπει να αλλάξεις κανάλι όσο κάνεις εγγραφή , επίσης το scheduler που έχει με κλειστή την τηλεόραση.

Το smart κομμάτι μου φάνηκε κάπως αργό , καλοδεχούμενο όμως , έχει netflix , youtube , google movies , amazon prime και άλλα μπιχλιμπίδια.
Πλάκα έχουν οι φωνητικές εντολές μέσω του magic remote που σου κάνει search σε youtube και web ,
αναγνωρίζει μια χαρά τα ελληνικά που του είπα , δε μπορώ όμως να του αλλάξω την default search engine σε google και μου έχει μονίμως το bing.

Η συσκευασία είχε επίσης 2 ζευγάρια γυαλια 3D ..
Δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο , "βρήκα" μια ταινία με SBS 3D (αν το λεω σωστά) την έπαιξα μέσω kodi δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα (καμία σχέση με το σινεμά)
κάθησα να δω κάποια βιντεο μέσω youtube αλλά και πάλι καμία σχέση με το σινεμά (δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος) αλλά δεν μου έκανε αίσθηση καμία .. κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη
απόσταση θέασης γύρω στα 2,5 μέτρα.

Αυτά τα ολίγα , Επειδή διαβάζω ότι θέλουν το στρώσιμο τους , ευελπιστώ η εικόνα (DIGEA) να στρώσει κάπως στο μέλλον .

Η τηλεοράση πήγε στα 1249 + 150 για 5ετη επέκταση εγγύησης

εγω πριν ειχα μια Panasonic 50gt50 plama και οταν πήρα την 910 πραγματικά ειδα μεγαλη διαφορα προς το καλύτερο. δωσε της λιγο χρονο να στρώσει και θα ανεβασω και τις ρυθμίσεις μου ωστε αν θες να δοκιμάσεις. Το μονο που θα ήθελα εγω ειναι να ηταν λιγο πιο σβελτο το smart κομμάτι της.

Η συσκευασία είχε επίσης 2 ζευγάρια γυαλια 3D ..
Δηλώνω άσχετος με το αντικείμενο , "βρήκα" μια ταινία με SBS 3D (αν το λεω σωστά) την έπαιξα μέσω kodi δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα (καμία σχέση με το σινεμά)
κάθησα να δω κάποια βιντεο μέσω youtube αλλά και πάλι καμία σχέση με το σινεμά (δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος) αλλά δεν μου έκανε αίσθηση καμία .. κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη
απόσταση θέασης γύρω στα 2,5 μέτρα.

Για 3D θα πρέπει να έχεις μέσο που να παίξει είτε 3D blu-ray disk, είτε 3D BD ISO, είτε 3D MVC ματρόσκα. Τα H-SBS είναι 3D στη μισή οριζόντια ανάλυση (960+960).

Καλησπερα παιδια..Παρελαβα και γω την τηλεοραση και εχω να πω πως ειναι εξαιρετικη..Ενα μονο θεματακι αντιμετωπιζω και θα ηθελα την γνωμη και συμβουλη σας...Εντοπισα ενα πιξελ το οποιο ειναι μαυρο οταν προβαλω συγκεκριμενα χρωματα στο background..Για παραδειγμα αν βαλω κοκκινο-ροζ-πορτοκαλι background τοτε βλεπω σε ενα σημειο της οθονη ενα πιξελ να παραμενει μαυρο...Σε αλλα χρωματα οπως μαυρο-γκρι-ασπρο-γαλαζιο-μπλε-πρασινο-κιτρινο το πιξελ δουλευει κανονικα..Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν το πιξελ ειναι καμμενο η κολλημενο και αν μπορω να κανω κατι γιαυτο...Δοκιμασα καποια βιντεακια απο youtube οπως pixel fixer αλλα και καποια προγραμματακια σαν το JScreenFix χωρις επιτυχια

Last edited:
Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα παιδια..Παρελαβα και γω την τηλεοραση και εχω να πω πως ειναι εξαιρετικη..Ενα μονο θεματακι αντιμετωπιζω και θα ηθελα την γνωμη και συμβουλη σας...Εντοπισα ενα πιξελ το οποιο ειναι μαυρο οταν προβαλω συγκεκριμενα χρωματα στο background..Για παραδειγμα αν βαλω κοκκινο-ροζ-πορτοκαλι background τοτε βλεπω σε ενα σημειο της οθονη ενα πιξελ να παραμενει μαυρο...Σε αλλα χρωματα οπως μαυρο-γκρι-ασπρο-γαλαζιο-μπλε-πρασινο-κιτρινο το πιξελ δουλευει κανονικα..Οποτε η ερωτηση μου ειναι αν το πιξελ ειναι καμμενο η κολλημενο και αν μπορω να κανω κατι γιαυτο...Δοκιμασα καποια βιντεακια απο youtube οπως pixel fixer αλλα και καποια προγραμματακια σαν το JScreenFix χωρις επιτυχια

Η γνωμη μου ειναι να την συσκευασεις και να πας απο το μαγαζι που την αγορασες και να ζητησεις αντικατασταση :) Χρονια Πολλα κιολας

Καλησπερα και χρονια πολλα..Αν δεν κανω λαθος η LG στις Oled δεν κανει κατι αν δεν υπαρχουν τουλαχιστο 8 καμμενα πιχελ..Μπορει να κανω και λαθος...Σε καθε περιπτωση το μαυρο πιξελ εμφανιζεται οπως ειπα σε συγκεκριμενα χρωματα (Κοκκινο-ροζ-πορτοκαλι) και σε καποια αλλα χρωματα ειναι μια χαρα οποτε απορω αν ειναι οντως καμμενο η οχι...Στο κοκκινο χρωμα ειναι που φενεται αρκετα εντονα το μαυρο πιξελ ακομα και απο τα 2 μετρα..Στα ροζ και πορτοκαλι ειναι πολυ λιγοτερο αντιληπτο

Ψαξτο αμεσα για επιστροφη η αντικατασταση μιας και μολις την πηρες γιατι οντως αν δεν καουν και αλλα δε θα στη περασουν στην εγγυηση

Το εψαξα λιγο και τελικα βρηκα την πολιτικη της LG οσον αφορα τα καμμενα πιξελ..Πρεπει μια οθονη της LG (LED η OLED) να εχει απο 5 καμμενα πιξελ και πανω για να θεωρηθει ως προβλημα και να γινει αντικατασταση..Τωρα δεν ξερω αν το καταστημα μπορει να δεχτει αντικατασταση για το ενα αυτο καμμενο-κολλημενο πιξελ....

Re: Απάντηση: LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το εψαξα λιγο και τελικα βρηκα την πολιτικη της LG οσον αφορα τα καμμενα πιξελ..Πρεπει μια οθονη της LG (LED η OLED) να εχει απο 5 καμμενα πιξελ και πανω για να θεωρηθει ως προβλημα και να γινει αντικατασταση..Τωρα δεν ξερω αν το καταστημα μπορει να δεχτει αντικατασταση για το ενα αυτο καμμενο-κολλημενο πιξελ....

Καλημερα και Χρονια πολλα σε ολους. Εχεις το δικαιωμα εντος 10 ημερολογιακων ημερων απο την αγορα σου να επιστρεψεις την τηλεοραση στην αρχικη της συσκευασια και να ζητησεις αντικατασταση ανεξαρτητως μαγαζι.

Καλησπερα..Φιλε Belaki αυτο που λες ειναι κανονας οσον αφορα τις τηλεορασεις της LG η γενικοτερα ανεξαρτητου μαρκας η ακομα και προιοντος?Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να μπω στη διαδικασια επιστροφης..Αλλωστε στις μερες μας οταν πληρωνεις αυτα τα χρηματα απαιτεις σιγουρα το προιον που αγορασες να δουλευει οπως προοριζοταν να δουλευει...Μπορει αυτο το ενα καμμενο πιξελ να μην ειναι κατι το τρομερο αλλα ειναι εκει και δεν θα επρεπε..Αυτο μου ανησυχει ειναι οτι καποιοι ανααφερουν πως αν το πανελ εχει καμμενο/καμμενα πιξελ,πολυ πιθανο αργοτερα να εμφανισει κιαλλα...Αυτο ειναι κατι το οποιο δεν το γνωριζω αλλα σε καθε περιπτωση με ανησυχει...

Το κινητο μου βγαζει χαλια φωτογραφιες αλλα νομιζω φαινεται σχεδον ξεκαθαρα το καμμενο πιξελ

Attachments

• IMAG0043.jpg
    IMAG0043.jpg
    115.6 KB · Views: 257
  • IMAG0041.jpg
    IMAG0041.jpg
    122.5 KB · Views: 255
  • IMAG0036.jpg
    IMAG0036.jpg
    136.3 KB · Views: 258
  • IMAG0040.jpg
    IMAG0040.jpg
    245.1 KB · Views: 262
Last edited:
Μιλα πρωτα με το καταστημα που την αγορασες, που ξερεις μπορει να πεσεις σε κανεναν συνεργασιμο, πακετο και πισω.
Δεν σου κρυβω πως το ειχα αγχος αυτο οταν την πρωτο εβαλα στην μπριζα, δυστηχως εσυ εισαι ατυχος, ευχομαι καλα ξεμπερδεματα.

Δεν έχει σχέση η αγορά της Γερμανίας με εμάς. Οι άνθρωποι εκεί καταναλώνουν ασταμάτητα και τα καταστήματα μπορούν να ξεστοκαρουν.

Καλησπερα..Φιλε Belaki αυτο που λες ειναι κανονας οσον αφορα τις τηλεορασεις της LG η γενικοτερα ανεξαρτητου μαρκας η ακομα και προιοντος?Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να μπω στη διαδικασια επιστροφης..Αλλωστε στις μερες μας οταν πληρωνεις αυτα τα χρηματα απαιτεις σιγουρα το προιον που αγορασες να δουλευει οπως προοριζοταν να δουλευει...Μπορει αυτο το ενα καμμενο πιξελ να μην ειναι κατι το τρομερο αλλα ειναι εκει και δεν θα επρεπε..Αυτο μου ανησυχει ειναι οτι καποιοι ανααφερουν πως αν το πανελ εχει καμμενο/καμμενα πιξελ,πολυ πιθανο αργοτερα να εμφανισει κιαλλα...Αυτο ειναι κατι το οποιο δεν το γνωριζω αλλα σε καθε περιπτωση με ανησυχει...

Μιλα πρωτα με το καταστημα που την αγορασες, που ξερεις μπορει να πεσεις σε κανεναν συνεργασιμο, πακετο και πισω.
Δεν σου κρυβω πως το ειχα αγχος αυτο οταν την πρωτο εβαλα στην μπριζα, δυστηχως εσυ εισαι ατυχος, ευχομαι καλα ξεμπερδεματα.
Βαση νομοθεσιας καθε καταναλωτης εχει το δικαιωμα υπαναχωρησης απο την αγορα του μεσα σε 10 εργασιμες ημερες απο την ημερομηνια αγορας, για ολα τα ηλεκτρονικα ειδη εκτος απο τα κινητα τα οποια ισχυουν οι 7 μερες. Δεν ειναι θεμα συνεργασιας του υπαληλλου, αμα πας και τους πεις οτι με ενοχλει το γεγονος οτι εχω δωσει 1300 ευρω για αγορα τηλεορασης την σημερον ημερα και δεν με καλυπτει και φυσικα οπως εσυ που εχεις και θα το εχεις για παντα αυτο το προβλημα στο πανελ πας για αλλαγη χωρις πολλα πολλα.

Καλησπερα σε ολους..Αυριο θα επικοινωνησω με το καταστημα που εγινε η αγορα για αντικατασταση και βλεπουμε...Θεωρω πως απο την στιγμη που η τηλεοραση αγοραστηκε (ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ 1249 ΕΥΡΩ) μολις την παρασκευη 22-12-2016,το δικαιωμα υπαναχωρησης αν μη τι αλλο το εχω....Εννοειτε οτι ακομα και σε αλλο κομματι 910V υπαρχει παντα η πιθανοτητα να βρεθει καμμενο πιξελ αλλα πρεπει να μπω στην διαδικασια αναγκαστικα καθως στο δικο μου κομματι υπαρχει ηδη και δυστυχως θελοντας και μη τωρα που γνωριζω οτι ειναι εκει,το ματι μου παει συνεχως στο καμμενο πιξελ...Φυσικα καποιος αλλος μπορει να την χρησιμοποιησει την τηελοραση χωρις κανενα προβλημα...Η δικια μου ομως αποσταση θεασης ειναι μικρη (Μολις 2 μετρα και καποιες φορες και λιγοτερο) αφου την χρησιμοποιω και ως pc μονιτορ οποτε και το καμμενο πιξελ σε συγκεκριμενα χρωματα ειναι ευκολα αντιληπτο...Θα γραψω αυριο εδω για την εμπειρια μου οσον αφορα την επικοινωνια μου με το καταστημα για την αντικατασταση...Ευχαριστω ολους για τις χρησιμοτατες συμβουλες σας..