LG AF115

Vga max resolution=2048 x 1536 @ 85hz
Αυτο για να μην γραφονται ανακριβειες

ρε παιδια εχω γραφτει στο plaisio.gr αλλα τα 1500ε δεν τα εχω δει πουθενα.Ακομα 1749 λεει (εχοντας κανει log in).

ρε παιδια εχω γραφτει στο plaisio.gr αλλα τα 1500ε δεν τα εχω δει πουθενα.Ακομα 1749 λεει (εχοντας κανει log in).

Κοίταξε στο email που έχεις δηλώσει αν έχεις κάτι από το πλαίσιο. Σε αυτό υπάρχει ο κωδικός προσφοράς με τον οποίο η τιμή κατεβαίνει στα 1500 . Αντε καλορίζικος !! Και εγώ είμαι ένα κλικ πριν την παραγγελία. Με χαλάει κάπως το χρώμα/μέγεθος. (δεν ταιριάζει καθόλου στον χώρο) αλλά για τα άλλα πιστεύω ότι και τον Οκτώβρη να περιμένουμε δεν θα υπάρχει κάτι καλύτερο σε 1080που να δίνει 100 ίντσες στα 3μ σε αυτή την τιμή.

Last edited:
O κύβος ερίφθη ! Μόλις έκανα την παραγγελία στο πλαίσιο και περιμένω το κτηνάκι σπίτι ! :) :) Επιτέλους μετά από 5 χρόνια ήταν πια καιρός ήταν να αποκαθηλώσω τον (ομολογουμένως superb value for money) Infocus X1 !!

5 χρόνια;

Και φυσικά, με γεια το νέο κτηνάκι.. :D

Πόσες ώρες του έβαλες;

ντρέπομαι να πω !

Πάνω κάτω τις ίδιες ώρες που θα αφιέρωνε κανείς αν πήγαινε κανονικά cinema

Τώρα μάλλον θα πάρει θέση για κρεβατοκάμαρα, αν δεν τον δώσω σε κανένα γνωστό.

πως και πως το περιμένω.

Το πάλεψα γιατί πιστεύω ότι καλύτερα είναι να αγοράζει κανείς προβολικά από Οκτώβρη και μετά που κλείνεται μέσα για να τα απολαύσει. Αλλά με βοήθησε στην απόφαση η χαμηλή τιμή, ( εδώ και ένα χρόνο δεν έχω δει ιδιαίτερες εξελίξεις σε low budget 1080) οι ίντσες που δινει απλόχερα το SXRD σε σχέση με το DLP και κάποια πραγματάκια που διάβασα για καλό fill rate σε σχέση με τους LCD. Ε για το μαύρο τώρα σε πρώτη φάση και σε σχέση με τον X1 πιστεύω ότι θα μου φανεί κορυφαίο ! Κοντός ψαλμός ...

Έχω προβληματιστεί αρκετά με το γεγονός ότι δεν έχει horizontal lens shift. Αυτό κάνει την τοποθέτηση στο χώρο μου πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν έχω βάλει παραγγελία για οθόνη και τον έχω και κάθεται σε μιαν άκρη...

Απάντηση: Re: LG AF115

Αλλά με βοήθησε στην απόφαση η χαμηλή τιμή, ( εδώ και ένα χρόνο δεν έχω δει ιδιαίτερες εξελίξεις σε low budget 1080) οι ίντσες που δινει απλόχερα το SXRD σε σχέση με το DLP και κάποια πραγματάκια που διάβασα για καλό fill rate σε σχέση με τους LCD.

Μάλλον, το αντίθετο συμβαίνει αν λάβει κάποιος υπ' όψιν του τη φωτεινότητα, τουλάχιστον στους JVC-Sony. Πάντως, ο LG φαίνεται αρκετά φωτεινός προβολέας.

Re: Απάντηση: Re: LG AF115

Μάλλον, το αντίθετο συμβαίνει αν λάβει κάποιος υπ' όψιν του τη φωτεινότητα, τουλάχιστον στους JVC-Sony. Πάντως, ο LG φαίνεται αρκετά φωτεινός προβολέας.

Στην απόσταση που θα κάνω την προβολή ( 3.10μ ) δεν υπήρχε dlp που να δίνει 100 ίντσες. Το δωμάτιο έχει ελεγχόμενο φωτισμό. ( Ενα παράθυρο υπάρχει άμα κλείσει και αυτό γίνεται προβολή και μεσημέρι )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG AF115

Στην απόσταση που θα κάνω την προβολή ( 3.10μ ) δεν υπήρχε dlp που να δίνει 100 ίντσες. Το δωμάτιο έχει ελεγχόμενο φωτισμό. ( Ενα παράθυρο υπάρχει άμα κλείσει και αυτό γίνεται προβολή και μεσημέρι )

Μιλούσες για το ζουμ των SXRD. Ok, λάθος δικό μου. Νόμιζα ότι μιλούσες για μεγάλο κάδρο και φωτεινότητα, ενώ μιλούσες για απόσταση και ίντσες...-bye--bye-

Απάντηση: Re: LG AF115

Καλοριζικο,και στους 2 σας αναμενουμε εντυπωσεις και φωτο βεβαιως:a0210:

Έχω προβληματιστεί αρκετά με το γεγονός ότι δεν έχει horizontal lens shift. Αυτό κάνει την τοποθέτηση στο χώρο μου πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν έχω βάλει παραγγελία για οθόνη και τον έχω και κάθεται σε μιαν άκρη...

Σιγουρα δεν εχει?Μου φαινεται και μενα λιγο περιεργο τωρα που το λες.Αν ειναι ετσι τοτε η τοποθετηση του σε καθε χωρο θα ειναι πολυ δυσκολη!Πως θα ευθυγραμιζεται η εικονα με την οθονη???

Σίγουρα δεν έχει οριζόντιο lens shift. Γίνεται να τον βάλεις και στη μέση του δωματίου, είναι θέμα του κατά πόσο μπορείς να θυσιάσεις τον υπόλοιπο χώρο σου για την τοποθέτηση του προβολέα.

Για παράδειγμα, σχεδίαζα να τον βάλω σε τραπεζάκι κολλητά στον τοίχο ώστε να χρειάζομαι κανάλι μόνο για 3m κολλητά με το σοβατεπί. Τώρα πρέπει να τραβήξω κανάλι και κάθετα στον τοίχο και στο ταβάνι. Πραγματικό λούκι για μένα που δεν έχω και ευχέρεια με τα οικοδομικά... Θέλω και μεγαλύτερο καλώδιο HDMI (15m).

Σίγουρα δεν έχει οριζόντιο lens shift. Γίνεται να τον βάλεις και στη μέση του δωματίου, είναι θέμα του κατά πόσο μπορείς να θυσιάσεις τον υπόλοιπο χώρο σου για την τοποθέτηση του προβολέα.

Για παράδειγμα, σχεδίαζα να τον βάλω σε τραπεζάκι κολλητά στον τοίχο ώστε να χρειάζομαι κανάλι μόνο για 3m κολλητά με το σοβατεπί. Τώρα πρέπει να τραβήξω κανάλι και κάθετα στον τοίχο και στο ταβάνι. Πραγματικό λούκι για μένα που δεν έχω και ευχέρεια με τα οικοδομικά... Θέλω και μεγαλύτερο καλώδιο HDMI (15m).
θα χρειαστεις ενυσχηση στο σημα σου ισως να εχεις μικρες απολυες πληροφοριας....

Σε ψηφιακη συνδεση μεσω HDMI ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να χασεις την οποιαδηποτε πληροφορια.Αυτο γινεται μονο σε αναλογικες συνδεσεις.Εαν κλειδωσει το σημα ακομη και καλωδιο 200μ η πληροφορια θα ειναι μεταφερεται ακεραια.Σε περιπτωση που δεν κλειδωνει λογο αποστασης καλωδιου,τοτε θα χρειαστεις ενισχυτη σηματος.Τα 15μ παντως για HDMI καλωδιο ειναι 'ευκολη' αποσταση.

Τελικά τα 15m HDMI παίζουν μια χαρά, και στους τρεις συνδυασμούς:

1. απευθείας από το PC στον LG
2. Από το PC στο splitter (1 in, 2 out) και από εκεί στην TV και στον LG
3. Από το PC στον ενισχυτή (onkyo 606), από εκεί στο splitter και από εκεί στην TV και στον LG.

Το μόνο παράπονο με το splitter είναι ότι όταν είναι ενεργά και τα 2 out, τότε δεν μπορώ να αλλάξω τα Hz της κάρτας γραφικών.

Τώρα είμαι σε συννενόηση με κατάστημα στη Γερμανία για να φέρω μια ηλεκτρική οθόνη πλάτους 2,80m. Στην Ελλάδα είναι πανάκριβες...

Μέχρι τότε προβάλλω από τα 5m σε τοίχο (2,70m πλάτος, ελάχιστα πάνω από τις 120'' διαγώνιο δηλαδή). Στην μεγάλη αυτή διάσταση παρατήρησα το πρώτο μειονέκτημα του LG.

Η εικόνα είναι κάπως απαλή, πράγμα που φαίνεται στο μαύρο κείμενο σαν κίτρινη σκιά. Ψάχνοντας, βρήκα πως μάλλον οφείλεται στην σύγκλιση του SXRD. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν είναι φυσικό κάτι τέτοιο ή πρέπει να φωνάξω το service.