LG B6V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σήμερα είδα πως η τιμή της συγκεκριμένης τηλεόρασης αυξήθηκε.Είναι δυνατόν; Εδώ περιμένουμε μήπως και πέσει και άλλο...Πιο φτηνά από 1800 euro (55'') παίζει να την βρω παιδιά; Αξίζει για αυτά τα λεφτά;

αυτα ειπαμε τα ξεχνατε τα αρκετο καιρο.
το μονοπωλιο πληρωνεται....
Έχεις δίκιο, ευτυχώς που τσίμπησα high end led όταν ξεστοκαριζαν και δεν άκουσα αυτούς που εικαζαν ότι θα πέσουν οι τιμές

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχεις δίκιο, ευτυχώς που τσίμπησα high end led όταν ξεστοκαριζαν και δεν άκουσα αυτούς που εικαζαν ότι θα πέσουν οι τιμές

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το ιδιο εκανα και εγω.οποιος περιμενει τσαμπα oled θα περιμενει για πολυ καιρο.
η Lg κοβει και μοιραζει ολα τα πανελ στους υπολοιπους,στους οποιους-προφανως-δεν τα δινει κοψοχρονια..
οι τιμες των Oled ειναι στα ιδια επιπεδα των κορυφαιων πλασμα πριν μερικα χρονια,με καλυτερη εικονα και περισσοτερα χαρακτηριστικα.

Για ρύθμιση της εικόνας πχ για ταινίες, σειρές ποιες ρυθμίσεις έχετε χρησιμοποιήσει;

κατα μεσο ορο και αναλογως Mode ειμαι

φωτισμος Oled 40-60
φωτεινοτητα 52
αντιθεση 90-95
ευκρινεια 10-15
γενικα τα φιλτρα ολα κλειστα,εκτος του θορυβου που το εχω στο αυτοματο στο τηλεοπτικο σημα.

πηρα μια βαση απο το rtings
και μετα διορθωσα οτι δεν μου αρεσε.θελει αρκετη δουλιτσα..

Και εγώ από εκεί έλεγε να ξεκινήσω. Θα κάνω δοκιμές και θα επανέλθω.

κατα μεσο ορο και αναλογως Mode ειμαι

φωτισμος Oled 40-60
φωτεινοτητα 52
αντιθεση 90-95
ευκρινεια 10-15
γενικα τα φιλτρα ολα κλειστα,εκτος του θορυβου που το εχω στο αυτοματο στο τηλεοπτικο σημα.

gamma BT.1886
θερμοκρασια θερμο 2

αυτο το gamma ωρες ωρες με μπερδευει.
εκει που λεω ειμαι οκ με το BT.1886 σε καποιες σκηνες χανονται οι λεπτομερειες και ειναι καλυτερο το 2.2 και μαλιστα μου δινει και καλυτερη αντιθεση.
σε καποιες αλλες παλι,το BT.1886 μοιαζει να αφαιρει μια ιδεα πεπλου που υπαρχει.
η φωτεινοτητα στο BT.1886 ειναι στο 52 ενω στο 2.2 παει στο 50.
που το εχετε εσεις?

Απάντηση: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δημητρη, αν παιζεις τις ταινιες σου με την tv γυρισμενη με τα levels στο low, επιπεδο μαυρου χαμηλη(16-235) και ομοιως στον player εχεις παλι 16-235, τοτε η φωτεινοτητα της tv πρεπει να μπει καπου στο 55-56. Για να ρυθμιστει ακριβως (αναλογως του gamma που εχεις επιλεξει) θα τρεξεις ενα black clipping pattern απο τον player και θα ρυθμισεις την φωτεινοτητα με ακριβεια μεχρι να μην αναβοσβηνει η μπαρα 16 στο pattern.

Απο ο εκει και περα οσον αφορα το gamma αυτο καθε αυτο, δεν ξερω αν π.χ. παλαιοτερες ταινιες ή υλικο ηταν γυρισμενο για gamma 2.2 κλπ

Εγω προσωπικα δουλευω μονιμα με gamma 2.4 παντου.

η αληθεια ειναι οτι το 2.4 στο συνολο μου καθεται και εμενα καλυτερα.
εχθες π.χ ειχε στο Novacinema 3,μια ταινια που ηταν εντελως..ξεφωτο..με το 2.2 η τηλεοραση επαιζε σαν παλια Lcd.ξεθωριασμενες μπαρες(περισσοτερο αριστερα δεξια)και το περιεχομενο γιουχου.
στο 2.4 ηρθε καπως,αλλα και παλι η μεταδοση της συκγκριμενης ταινιας ηταν απαραδεκτη.
αυτο που λες με την φωτεινοτητα θα το δω το απογευμα.εχω τα κλιπακια.ευχαριστω

Απάντηση: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην ξεχασεις πως αν χρησιμοποιεις και pc ως Player, οποτε υπαρχει και καρτα γραφικων στην αλυσιδα, η ρυθμιση των levels θα γινει ως εξης:

Για να εχεις πληροφορια below black/above white:

Player pc (π.χ. mad vr) 16-236
Καρτα γραφικων (full rgb) 0-255
TV Eπιπεδο μαυρου χαμηλη (16-235

Αν υπαρχει pc και το χρησιμοποιεις και για σερφαρισμα, youtube και γενικοτερα ως desktop, Ισως να θες να επιλεξεις ρυθμιση:

player (mad vr) 0-255
καρτα γραφικων 0-255 (full rgb)
TV Επιπεδο μαυρου υψηλο (0-255)

Την ρυθμιση φωτεινοτητας (Black clipping pattern) να την κανεις βραδυ με κλειστα τα φωτα, για να ειναι σωστη η απεικονιση οταν θα παρακολουθεις ταινιες στο σκοταδι χωρις φωτισμο δωματιου.

το pc-αν και διπλα-δεν το χρησιμοποιω εδω και πολυ καιρο.
για ταινιες zidoo x9s,netflix της Tv και καμια φορα τον player της Lg που ειναι επισης πολυ καλος.
υπολοιπες πηγεςμnova και xbox one s.

Δημήτρη

είσαι ικανοποιημένος από τον zidoo x9s, ψάχνω tv box για την B6

Ευχαριστώ

Δημήτρη

είσαι ικανοποιημένος από τον zidoo x9s, ψάχνω tv box για την B6

Ευχαριστώ

εαν εξαιρεσω καποια θεματα που εχει το τελευταιο firmware με το hdmi range Και το colorspace,ειναι αψογο.
με το προτελευταιο firmware δεν ειχα κανενα προβλημα.
δες εδω στο μηνυμα 1538 και καμια δεκαρια ακομα που γινεται κουβεντα.
η αλλη λυση-επισης δοκιμασμενη αλλα και φθηνοτερη-ειναι το xiaomi mi tv.

Ευχαριστώ

το xiaomi το έχω δει αλλά με χάλασε που δεν έχει πολλά ports.

Μου φαίνεται ότι θα προχωρήσω για zidoo