LG B6V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι το BBC iPlayer...δεν έχω αλλάξει τίποτα...το demo με αφήνει και παίζει κανονικα

Απάντηση: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η δικιά μου (55B6V) σήμερα μου έβγαλε μήνυμα για αναβάθμιση στην νέα έκδοση firmware 05.30.03 την οποία και εγκατέστησα με επιτυχία. Μετά από δοκιμές είδα ότι εισάγει υποστήριξη και για HLG υλικό, κάτι που παραδόξως δεν το αναφέρει στις πληροφορίες αναβάθμισης. Δοκιμαστικό βίντεο σε HLG μπορείτε να βρείτε εδώ : http://4kmedia.org/lg-cymatic-jazz-hdr-hlg-uhd-4k-demo/

Και εγώ το έκανα το update την προηγούμενη εβδομάδα. Ελλειπα και το έκανα ασυναίσθητα, μετά διάβασα διάφορα θέματα σε αρκετό κόσμο με τα μαύρα πχ αλλά ευτυχώς δεν έχω προσέξει κάτι ως τώρα.

Απάντηση: Re: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγώ το έκανα το update την προηγούμενη εβδομάδα. Ελλειπα και το έκανα ασυναίσθητα, μετά διάβασα διάφορα θέματα σε αρκετό κόσμο με τα μαύρα πχ αλλά ευτυχώς δεν έχω προσέξει κάτι ως τώρα.
Εγώ το μόνο που χρειάστηκε να διορθώσω ήταν το brightness το οποίο σε κάποιες εισόδους ήθελε +1 και σε κάποιες -1 από την ρύθμιση που το είχα πριν την αναβάθμιση αλλά σε γενικές γραμμές και εγώ δεν παρατήρησα κάποια μεγάλη διαφορά και σίγουρα όχι αυτά που λένε σε φόρουμ του εξωτερικού για crushed blacks κτλ.

για βοηθατε λιγο..
οτι υπαρχει ενα screen uniformity Υπαρχει και το ξερω και απο τα τεστακια.κανονικη θεαση ομως ειναι απο ελαχιστο εωσ μηδαμινο.
εχθες και προχθες ομως,παρατηρησα οτι με brightness στο 54 που το εχω συνηθως σε ολα τα Mode εχω καθετα ενα ξεθωριασμα στις δυο πλευρες.
αυτο εξαφανιζεται οταν το brightness πεφτει απο το 51 και κατω.
αυτο που αναφερω γινεται οταν τα Mode παιζουν σε gamma 2.2 οπως ειναι π.χ τα hdr & dolbyvision.
για τσεκαρετε λιγο..

Δεν έχω κουράγιο να κάτσω να το ψάξω αλλά δεν αμφισβητώ την παρατηρητικότητα σας. Φαντάζομαι πως οφείλεται στο firmware και θα διορθώνεται με firmware. Ελπίζω να δούμε σύντομα διαθέσιμη αναβάθμιση από την lg. Όπως και εκείνο το άτιμο το atmos passthrough κάποια στιγμή.

η αληθεια ειναι οτι πριν την τελευταια αναβαθμιση δεν ειχα παρατηρησει κατι.
τωρα ή υπηρχε και δεν το ειχα προσεξει ή εγινε μετα το τελευταιο Update.

και αυτη ειναι μια καθετη λωριδα που φαινεται στο γκρι φοντο του xbox one.
την αφηνω ακατεργαστη οπως τραβηχτηκε απο το κινητο.

lg.jpg

με ενα τεστακι στο 20% του γκρι που εβαλα,δειχνει καθετες ραβδους και στις 2 πλευρες.
εαν πατησω παυση σε αυτο το πατερνακι με το 20% και ριξω την φωτεινοτητα στο 40,μοιαζει να σκουραινει το κεντρικο σημειο της οθονης και στις δυο πλευρες φαινεται πιο εντονα η διαφορα.

Απάντηση: LG B6V 2016 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κανενα Recalibration του πάνελ εαν εκανες? :idea:

το εβαλα τωρα το πρωι να κανει.θα δω οταν γυρισω αλλα δεν νομιζω οτι φταιει αυτο.

και εαν καποιος το τεσταρει ας μας πει και με ποιο firmware γιατι ψιλιαζομαι οτι κατι παιχτηκε με την τελευταια αναβαθμιση..

Απο οτι ειδα βγηκε ενα firmware 31-10 αλλα εχει ακριβως το ιδιο version με αυτο του Σεπτεμβριου. Βλεπω κατι λαθος η απλα κανω λαθος? :P

Δεν είδα κάτι μεμπτό σε αυτό το βίντεο με το uniformity. Το ίδιο και σε ένα άλλο που έτρεξα με το γκρι στο 20%. Δεν μπορώ να βάλω φώτο τώρα γτ είμαι από κινητό αλλά ήταν μια ενιαία γκρι εικόνα. Τελευταίο firmware

Δεν είδα κάτι μεμπτό σε αυτό το βίντεο με το uniformity. Το ίδιο και σε ένα άλλο που έτρεξα με το γκρι στο 20%. Δεν μπορώ να βάλω φώτο τώρα γτ είμαι από κινητό αλλά ήταν μια ενιαία γκρι εικόνα. Τελευταίο firmware

σε εμενα δεξια αριστερα ειναι πιο ανοιχτο απο οτι το κεντρο.
μαλιστα φαινεται σαν να ειναι χωρισμενο σε τρια κομματια το πανελ με την δεξια πλευρα να φαινεται περισσοτερο.
παρομοιο με την παρακατω εικονα η οποια ειναι απο την δοκιμη του rtings,αλλα στην αποχρωση του γκρι.

ευχαριστω πολυ παντως

b6-5p-large.jpg

Last edited:

η διαφορα γινεται αντιληπτη σε κανονικη θεαση,
οταν υπαρχουν παρομοιες αποχρωσεις του γκρι και σε ορισμενς σκοτεινες σκηνες,
οπου υπαρχει φως και εχω "ξεθωριασμενο" ολο το πλανο(επιλογη σκηνοθετη σε αρκετες ταινιες),στις 2 ακρες σε καποιες περιπτωσεις δειχνει περισσσοτερο φωτεινη.