LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχει κανείς άλλος "θέμα" με το remote control?

Όταν παίζει βίντεο youtube/netflix/Player και δεν το έχω ακουμπήσει για ώρα, για να πατήσω pause, πρέπει να πατήσω 2 ή και 3 φορές το ΟΚ μέχρι να ξυπνήσει.
Αρχίζω να πιστεύω ότι φταίει το ότι έχω το router 40cm αριστερά της τηλεόρασης. Ίσως το wifi μπερδεύει το wireless σήμα του control.
Ή μπαίνει σε κάποιο είδους sleep mode και αργεί να κάνει wake.
Δεν είναι θέμα μπαταριών, μου το κάνει και με φρέσκιες.
Επίσης, το κάνει σχεδόν από την αρχή (1+ χρόνο) απλά...έμαθα να ζω με αυτό.

Το παθαίνει κανεις άλλος;

εγώ όχι
εχω πάντως εντοπίσει ότι τώρα που το υέβαλα την ηχόμπαρα πάνω στην βάση, για κάποιον λόγο ΔΕΝ ανάβει και σβήνει σε ευθεία (αλλά θέλει να πας κοντά ή πάνω από την ηχόμπαρα, λες και την εμποδίζει η θέση της!!) ενώ εν συνεχεία όλα τα κουμπιά λειτουργούν κανονικά!!

Λετε να έχει αλλού τον αισθητήρα για switch on / off και αλλού την λήψη των άλλων σημάτων;;

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

aXer;1058288773 Αρχίζω να πιστεύω ότι φταίει το ότι έχω το router 40cm αριστερά της τηλεόρασης. ;[/QUOTE said:
Κλεισε τοτε το ρουτερ και απομακρυνε και οποια αλλη ασυρματη συσκευη εχεις προσωρινα.
Αν συνεχισει, ισως υπαρχει θεμα.

Δοκιμάστε και με την εφαρμογή του κινητού. Αν κάνει τα ίδια τοτε λογικα δεν φταίει το rf του κοντρόλ.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βλέπει κάποιος τένις στον οτε; Το σκορ που δείχνει συνεχώς κάτω αριστερά, αφήνει ένα προσωρινό ίχνος όταν δείχνει replay τις φάσεις. Φεύγει βέβαια με τον καθαρισμό που κάνει στο κλείσιμο

Είναι το γνωστό image retention. Σε άλλες περιπτώσεις είναι πιο έντονο και σε άλλες πιο αμυδρό. Απλώς καλό είναι αν βλέπεις πολύ απ' το συγκεκριμένο πρόγραμμα να κάνεις και κανένα ζάπινγκ να παίζει και τίποτα άλλο.

Έχοντας κλείσει έναν γεμάτο χρόνο με την TV θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεται να τρέξω τον χειροκίνητο καθαρισμό. Να σημειώσω ότι η χρήση είναι κυρίως Netflix, μετά τηλεοπτικό και τέλος λίγο YouTube. Στατικό περιεχόμενο δε μένει σχεδόν ποτέ πολλή ώρα και στο τηλεοπτικό φροντίζω να γίνεται ζάπινγκ ώστε να αλλάζει το περιεχόμενο κυρίως για τα logos των καναλιών. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι που να με ενοχλήσει. Δεν έχω τρέξει κάποιο λεπτομερές τεστ γιατί θεωρώ ότι αν δε παρατηρήσω κάτι στη καθημερινότητα δεν έχει νόημα να το ψειρίσω.

Ρωτάω κυρίως γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι η Sony συστήνει να μην γίνεται αυτός ο καθαρισμός πάνω από μία φορά το χρόνο (μπορεί και να θυμάμαι λάθος βέβαια), οπότε αν καταπονεί το panel δεν θέλω να το κάνω. Απ' την άλλη αν δεν το καταπονεί και είναι καλό να γίνεται από άποψη συντήρησης τότε να το κάνω.

Παρεμπιπτόντως, από Σεπτέμβρη αλλάζουν τα σύμβολα καταλληλότητας στην τηλεόραση. Σε σχέση με τα σημερινά τα καινούρια μου φαίνονται αρκετά πιο OLED friendly.

Έχοντας κλείσει έναν γεμάτο χρόνο με την TV θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεται να τρέξω τον χειροκίνητο καθαρισμό. Να σημειώσω ότι η χρήση είναι κυρίως Netflix, μετά τηλεοπτικό και τέλος λίγο YouTube. Στατικό περιεχόμενο δε μένει σχεδόν ποτέ πολλή ώρα και στο τηλεοπτικό φροντίζω να γίνεται ζάπινγκ ώστε να αλλάζει το περιεχόμενο κυρίως για τα logos των καναλιών. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι που να με ενοχλήσει. Δεν έχω τρέξει κάποιο λεπτομερές τεστ γιατί θεωρώ ότι αν δε παρατηρήσω κάτι στη καθημερινότητα δεν έχει νόημα να το ψειρίσω.

Ρωτάω κυρίως γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι η Sony συστήνει να μην γίνεται αυτός ο καθαρισμός πάνω από μία φορά το χρόνο (μπορεί και να θυμάμαι λάθος βέβαια), οπότε αν καταπονεί το panel δεν θέλω να το κάνω. Απ' την άλλη αν δεν το καταπονεί και είναι καλό να γίνεται από άποψη συντήρησης τότε να το κάνω.

Παρεμπιπτόντως, από Σεπτέμβρη αλλάζουν τα σύμβολα καταλληλότητας στην τηλεόραση. Σε σχέση με τα σημερινά τα καινούρια μου φαίνονται αρκετά πιο OLED friendly.

Η τηλεοραση καθε 2000 ωρες εκτελει το μεγαλο CC. Το ιδιο μεγαλο CC κανεις οταν εκτελεις χειροκινητο καθαρισμο.
Σωστα κανεις και δεν το τρεχεις προληπτικα. Θα πρεπει να το τρεξεις σε περιπτωση που η τηλεοραση απεκτησε burn in που δεν το βλεπεις να φευγει με τα μικρα cc.

Να εχεις σε ενα στικακι 2-3 πατερν καρτελες (ματζεντα-κοκκινο-γκρι) και περιοδικα να τις βαζεις να ελεγχεις για αποτυπωματα.
Αν εντοπισεις καποιο αποτυπωμα (image retention) τοτε περιμενε να εκτελεσει ενα cc και ξανα ελεγξε οταν την ξανα ανοιξεις.
Αν το αποτυπωμα δεν εχει φυγει (εγινε μονιμο burn in) TOTE να τρεξεις τον χειροκινητο καθαρισμο.

Να εισαι σιγουρος οτι εκτελεστηκε cc πριν ελεγξεις με καρτελες, για να μην νομιζεις οτι επαθες burn in και τρεχεις χειροκινητους συνεχεια.
Ενδεχεται να υπαρχει αποτυπωμα και να μην ειναι εμφανες σε γκρι καρτελα. Για αυτο καλυτερα να κοιτας και σε ματζεντα-κοκκινη, μιας και εκει θα φανει.

Αν δεν βλέπεις κατι που σε ενοχλεί μην το κάνεις

Και εγω την εχω 14 μήνες και δεν το έκανα ποτέ.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σχετικά με το μεγάλο CC, υπάρχει κάποια επιλογή στο Menu που να σου δείχνει τις ώρες λειτουργίας ή πρέπει να μπλέξεις με service menu κτλ?

Γνωρίζει κανείς αν θα πάρει κάποιο firmware update η B7 για το νέο HDR10+ format ή δεν χρειάζεται;

Να κανω μια ερωτηση,τωρα τελευταια πετυχαινω καμμια ταινια στον Αντ1 και η κινηση της ταινιας μου φαινεται αρκετα περιεργη ομολογουμενως.Εχω το truemotion απενεργοποιημενο αλλα η κινηση εξακολουθει να μοιαζει σαν να ειναι στο On.Το εχω πετυχει μονο στον Αντ1 και μονο σε ταινιες του,εχει παρατηρησει κανεις κατι αντιστοιχο ; Γενικα μου δινει την εντυπωση πως ακομα και σχετικα προσφατες ταινιες (Elysium π.χ. ) μοιαζουν με ταινιες του '90 μονο λογω κινησης (στα ματια μου τουλαχιστον).

Παιδιά, καλημέρα!

Τον τελευταίο μήνα έχει εμφανιστεί στο πάνελ μια κάθετη γραμμή (πότε φαίνεται λευκή, πότε φαίνεται μαύρη) η οποία το διατρέχει από πάνω μέχρι κάτω (βλ. Φωτό). Έχω κάνει δυο φορές την διαδικασία ανανέωσης των pixels (η οποία διαρκεί περίπου 55 λεπτά) και στο τέλος αυτής η γραμμή εξαφανίζεται! ωστόσο μετά από κάποιες μέρες εμφανίζεται και πάλι στο ίδιο σημείο! Τώρα βέβαια που την παρατηρώ καλύτερα, βλέπω ότι σε ένα σημείο της έχει ένα μπλε (;) pixel το οποίο φαίνεται σαν καμμένο (;)!

Όταν πήρα αρχικά τηλ στην εξυπηρέτηση πελατών, μου είπαν ότι αφού έχεις ήδη κάνει τη διαδικασία ανανέωσης των pixels, κάνε και μια επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και βγάλ´την από την πρίζα για 15’ και αν συνεχιστεί θα την πάρουμε για σέρβις!

Με λίγα λόγια το πρόβλημα επιμένει και ό,τι και αν έχω προσπαθήσει, δεν το έχει λύσει!

Μίλησα ξανά με το σέρβις της LG και περιμένω από Δευτέρα να την παραλάβουν...

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο;;

24012d5af0ac270cfb1577d8bebc407e.jpg
c715449791cd28d60c03ec2a71b9a41a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παιδιά, καλημέρα!

Τον τελευταίο μήνα έχει εμφανιστεί στο πάνελ μια κάθετη γραμμή (πότε φαίνεται λευκή, πότε φαίνεται μαύρη) η οποία το διατρέχει από πάνω μέχρι κάτω (βλ. Φωτό). Έχω κάνει δυο φορές την διαδικασία ανανέωσης των pixels (η οποία διαρκεί περίπου 55 λεπτά) και στο τέλος αυτής η γραμμή εξαφανίζεται! ωστόσο μετά από κάποιες μέρες εμφανίζεται και πάλι στο ίδιο σημείο! Τώρα βέβαια που την παρατηρώ καλύτερα, βλέπω ότι σε ένα σημείο της έχει ένα μπλε (;) pixel το οποίο φαίνεται σαν καμμένο (;)!

Όταν πήρα αρχικά τηλ στην εξυπηρέτηση πελατών, μου είπαν ότι αφού έχεις ήδη κάνει τη διαδικασία ανανέωσης των pixels, κάνε και μια επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και βγάλ´την από την πρίζα για 15’ και αν συνεχιστεί θα την πάρουμε για σέρβις!

Με λίγα λόγια το πρόβλημα επιμένει και ό,τι και αν έχω προσπαθήσει, δεν το έχει λύσει!

Μίλησα ξανά με το σέρβις της LG και περιμένω από Δευτέρα να την παραλάβουν...

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο;;

24012d5af0ac270cfb1577d8bebc407e.jpg
c715449791cd28d60c03ec2a71b9a41a.jpg

Πας για αλλαγή πάνελ λογικά..

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πας για αλλαγή πάνελ λογικά..

Σήμερα εννοείται πως η γραμμή έχει εξαφανιστεί...αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει κάποια στιγμή... λέτε να την τσεκάρουν στο σέρβις και να μην μπορούν να το δουν το πρόβλημα;; (Δεδομένου ότι έρχεται και φεύγει;;;)

Σήμερα εννοείται πως η γραμμή έχει εξαφανιστεί...αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει κάποια στιγμή... λέτε να την τσεκάρουν στο σέρβις και να μην μπορούν να το δουν το πρόβλημα;; (Δεδομένου ότι έρχεται και φεύγει;;;)

Αν εμφανιστεί πάλι μέχρι να έρθουν να την πάρουν από το σέρβις μη ξανακάνεις χειροκίνητα pixel ref. Μπορείς να ζητήσεις και το email του Μανωλόπουλου και να τους στείλεις τις φώτο που ανέβασες πιο πάνω.

Αν εμφανιστεί πάλι μέχρι να έρθουν να την πάρουν από το σέρβις μη ξανακάνεις χειροκίνητα pixel ref. Μπορείς να ζητήσεις και το email του Μανωλόπουλου και να τους στείλεις τις φώτο που ανέβασες πιο πάνω.

Ναι! Εννοείται ότι δεν έχω ξανακάνει pixel refresh! Και δεν θα ξανακάνω! Μήπως κάνει όμως κάτι παρόμοιο η τηλεόραση από μόνη της στο stand by?

Ps: Sorry αλλά έχω λίγο καιρό να παρακολουθήσω το thread! Ποιος είναι ο Μανωλόπουλος;