LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

φιλε μου ρωταω γιατι εσεις ξερετε δυο πραγματα παραπανω και επειδη θελω να μαι σιγουρος τι παιρνω και να παρω και γνωμες απο ανθρωπους που το κατεχουν,αν σας κουρασα ζηταω συγγνωμη.απλα ο μονος μου ενδοιασμος ειναι οι ιντσες,επειδη θα ειναι συριζα στον τοιχο.55 ειμαι καλα στον τοιχο με 65 ειμαι οριακα και φοβαμαι μην το μετανιωσω οτι ειναι πολυ μεγαλη και κουραζει.

Ανάμεσα σε B7 vs B8 δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά αλλά ανάμεσα σε Β7 vs C8 νομίζω η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Διαφορετική επεξεργασία εικόνας με το νέο επεξεργαστή A9.

Μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση εικόνας σε σχέση με τη σειρά 7.

Βελτιωση στην απεικόνιση του βάθους εικόνας (ακόμη κι ένα μη έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει άνετα τη βελτίωση). Επίσης τα χρώματα καθώς και η καθαρότητά τους είναι βελτιωμένα περίπου 40% σε σχέση με την προηγούμενη σειρά.

Επιπλέον παρεμβαίνει ο νέος επεξεργαστής και στο sharpness με επεξεργασία βάσει συχνότητας εικόνας (εν αντιθέση με την παλία επεξεργασία που βελτίωνε όλη την εικόνα βάσει καρέ).

Ένα μεγάλο συν είναι και το γεγονός ότι έχει προστεθεί auto calibration για την εικόνα, που βοηθάει οποιονδήποτε calibrator στη σωστή και γρήγορη ρύθμιση. Με τα νέα δεδομένα, η ρύθμιση γίνεται περίπου σε 13-15 λεπτά σε περισσότερες παραμέτρους από αυτές που μπορεί να παρέμβει ο calibrator με την manual διαχείριση (που στη συγκεκριμένη περίπτωση πχ μιας 7 σειράς θα διαρκέσει 3-5 ώρες)

Επίσης έχει προσθέσει και τη ρύθμιση "Expert mode by Technicolor". Αφορά ρύθμιση εικόνας με τα standards της Technicolor που έχει γίνει από συνεργασία με την LG για πλήρη κινηματογραφική αίσθηση απεικόνισης χρωμάτων καθώς και feeling.

Αυτό το αντιγράφω σύμφωνα με τους υπεύθυνους της LG https://www.avsite.gr/forum/threads/lg-oled-b7.162426/page-8

Ναι? Αυτά πρώτη φορα τα ακούω. Μόλις βγήκε η 8 σειρά διάβαζα σε όλα τα reviews ότι υπήρξεν μεν βελτίωση αλλα οριακά. Μάλιστα έλεγαν σε όλους τους κατόχους ότι δεν υπήρχε λόγος upgrade και σύστηναν για αγορά την 7 σειρά. . :chinscratch:

Ανάμεσα σε B7-B8-C8 σε υλικό SDR δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά...

Ανάμεσα σε B7 και B8-C8 σε υλικό HDR υπάρχει διαφορά, καθώς η LG έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζει την EOTF αναφοράς στις δυνατότητες του πάνελ. Τα μοντέλα του 2018 αποδίδουν συνολικά πιο φωτεινή εικόνα HDR...

Ανάμεσα σε B8-C8 η μόνη ουσιώδης διαφορά στην ποιότητα της εικόνας είναι η ικανότητα της δεύτερης να καταστέλλει πιο αποτελεσματικά το posterization που δύναται να προκύψει κατά το tone-mapping στο HDR, όπως και σε σήματα πολύ χαμηλής ποιότητας. Για να ενεργοποιηθεί όμως αυτή η δυνατότητα, πρέπει να είναι ενεργό το MPEG Noise Reduction, το οποίο ως παρενέργεια "τρώει" λεπτομέρεια από την εικόνα...

Τα διάφορα βελτιωτικά ευκρίνειας και χρώματος, ίσως να δουλεύουν διαφορετικά από μοντέλο σε μοντέλο, αλλά αυτά είναι μόνο για τις εκθέσεις των καταστημάτων. Στο σπίτι, μόνο ζημιά κάνουν και η βασική μηχανή upscale είναι η ίδια και στις 3 (edge adaptive βασισμένη στους αλγόριθμους της Faroudja)...

Διατηρώ μια επιφύλαξη για το frame interpolation, μιας και δεν είχα την ευκαιρία να το ελέγξω ο ίδιος, αν και δεν είχαμε κάποια αναφορά από αξιόπιστους reviewers ότι έχει αλλάξει κάτι μεταξύ O18 (Alpha 9), M16PP (Alpha 7) και M16P (ο περσινός επεξεργαστής) σε αυτό το κομμάτι...

Να προσθέσω επίσης ότι στα μοντέλα του 2018 το κόκκινο sub-pixel είναι μεγαλύτερου μεγέθους σε σχέση με του 2017 (και το 2019 φαίνεται να μεγάλωσε κι άλλο). Θεωρητικά και λαμβάνοντας υπόψη και τα ευρήματα του burn-in test του rtings, αυτό λογικά θα παρέχει αυξημένη αντοχή στο burn-in σε σχέση με τα μοντέλα του 2017...

Να προσθέσω επίσης ότι στα μοντέλα του 2018 το κόκκινο sub-pixel είναι μεγαλύτερου μεγέθους σε σχέση με του 2017 (και το 2019 φαίνεται να μεγάλωσε κι άλλο). Θεωρητικά και λαμβάνοντας υπόψη και τα ευρήματα του burn-in test του rtings, αυτό λογικά θα παρέχει αυξημένη αντοχή στο burn-in σε σχέση με τα μοντέλα του 2017...

Απλά θυμάμαι ότι στα streaming του Rtings αλλα και ο Vincent έλεγαν ότι η βλετίωση ήταν πολύ μικρή.
Φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια. -bye-

Rtings

The LG C8 is a bit better than the LG C7. While the overall performance of the two is very similar, the LG C8 has an optional Black Frame Insertion feature that the C7 lacks. This feature can improve the perceived clarity of motion on the C8 at the expense of some brightness.

Απλά θυμάμαι ότι στα streaming του Rtings αλλα και ο Vincent έλεγαν ότι η βλετίωση ήταν πολύ μικρή.
Φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια. -bye-

Rtings

The LG C8 is a bit better than the LG C7. While the overall performance of the two is very similar, the LG C8 has an optional Black Frame Insertion feature that the C7 lacks. This feature can improve the perceived clarity of motion on the C8 at the expense of some brightness.

Μα είναι πολύ μικρή η πρακτική βελτίωση λόγω επεξεργαστή. Μπορεί θεωρητικά να προσφέρει πχ color decoding υψηλότερης ακρίβειας ο Alpha 9 με 33x33x33 LUT σε σχέση με τα 17x17x17 των παλαιότερων επεξεργαστών, αλλά στην πράξη οι OLED της LG δεν είχαν κάποιο θέμα με τη χρωματική τους ακρίβεια, ώστε να αναδειχθεί ορατά αυτή η βελτίωση. Το smooth gradation πάει πακέτο με μείωση ευκρίνειας και το BFI με flickering και μείωση φωτεινότητας.

Η μόνη ουσιώδης διαφορά προς το καλύτερο, όσον αφορά την ποιότητα εικόνας, είναι ο διαφορετικός τρόπος tone mapping σε HDR που δίνει συνολικά πιο φωτεινή εικόνα σε αυτή τη λειτουργία. Αλλά αυτό το έχει και η B8 με τον Alpha 7 και ίσως το περάσουν και στις παλαιότερες με firmware update.

Παιδιά καλησπέρα.πηγα σήμερα να παραγγείλω την 65 lg c8 η την 65 sony af8.αλλα δεν μπορώ να διαλέξω.μπιρειτε να με βοηθήσετε.η οποία και να πάρω το ίδιο είναι?

,απλά δε μπορώ να αποφασίσω.μπορειτε να μου δώσετε άλλη μια διευκρίνιση.κλεινω προς Σόνυ αλλά μου αρέσει και η ,lg.τι να κάνω?παρακαλώ μια τελευταία υπόδειξη?

Re: Απάντηση: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

,απλά δε μπορώ να αποφασίσω.μπορειτε να μου δώσετε άλλη μια διευκρίνιση.κλεινω προς Σόνυ αλλά μου αρέσει και η ,lg.τι να κάνω?παρακαλώ μια τελευταία υπόδειξη?

Εγώ θα έλεγα να πας σε ένα κατάστημα που έχει και τις δυο μαζί ...Αυτό έπραξα εγώ .
Να δεις τηλεοπτικό σήμα της digea (sd) και κίνηση σε ταινίες όχι μόνο σε υλικό Blu Ray .
Κσι ας γράφουν ότι θέλουν έξω .

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στο electroholic τρέχει μια προσφορά για την LG 65C8 στα 2.385 ευρώ https://www.electroholic.gr/el/product/OLED65C8PLA

Αργότερα αγοράζεις και τη 5ετή εγγύηση απευθείας από την LG.

Η lg δεν σταματησε τις πενταετεις επεκτασεις στις Oled. ?

Στο https://www.lg.com/gr/support/warranty αναφέρει επέκταση εγγύησης έως και 5 χρόνια συνολικά.

Η υπηρεσία LGhere4U σας προσφέρει:
- Επισκευή της συσκευής σας σε περίπτωση βλάβης, με δωρεάν εργασία και ανταλλακτικά.
- Αντικατάσταση της συσκευής σας, στις περιπτώσεις όπου η επισκευή κρίνεται αδύνατη.
- 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση, 7 ημέρες την εβδομάδα για πληροφορίες και ραντεβού για την επίσκεψη τεχνικού.
- Δυνατότητα παροχής συσκευής δανεισμού για όσο διαρκεί η επισκευή
- Δωρεάν παραλαβή και παράδοση της συσκευής σας σε περίπτωση βλάβης στο χώρο σας.

Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στο https://www.lg.com/gr/support/warranty αναφέρει επέκταση εγγύησης έως και 5 χρόνια συνολικά.

Η υπηρεσία LGhere4U σας προσφέρει:
- Επισκευή της συσκευής σας σε περίπτωση βλάβης, με δωρεάν εργασία και ανταλλακτικά.
- Αντικατάσταση της συσκευής σας, στις περιπτώσεις όπου η επισκευή κρίνεται αδύνατη.
- 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση, 7 ημέρες την εβδομάδα για πληροφορίες και ραντεβού για την επίσκεψη τεχνικού.
- Δυνατότητα παροχής συσκευής δανεισμού για όσο διαρκεί η επισκευή
- Δωρεάν παραλαβή και παράδοση της συσκευής σας σε περίπτωση βλάβης στο χώρο σας.

https://avclub.gr/forum/showthread.php/13629-OLED?p=1058228344&viewfull=1#post1058228344

ποστ 789 απο τον jL_?

τελικα παιδες παρειγειλα σημερα την sony af8 .πιστευω να πηρα την σω.στη αποφαση .να μην το μετανιωσω που δεν πηρα την lg c8.

Θέλω να πιστεύω ότι με την sony έκανα σωστή επιλογή.αν και παντού βγαίνει καλύτερη η lg από κοντά είδα ότι η sonyρχει πιο καθαρή εικόνα για να δούμε?

Καλορίζικη και να την ευχαριστηθείς. Σε σχέση με την LG υπερέχει στον επεξεργαστή, καλύτερο upscale σε σήματα standard definition όπως τηλεοπτικά κανάλια, DVD καθώς και στη πιο ομαλή κίνηση στις ακολουθίες σκηνών με γρήγορη δράση. Αγόρασες και τη 5ετή εγγύηση;

Re: Απάντηση: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θέλω να πιστεύω ότι με την sony έκανα σωστή επιλογή.αν και παντού βγαίνει καλύτερη η lg από κοντά είδα ότι η sonyρχει πιο καθαρή εικόνα για να δούμε?

Εδώ πάντως τα σχόλια συνηγορούν με την επιλογή σου

παιδια να ρωτησω κατι to hdmi ultra επιλογη ειναι καλο να ενεργοποιηθει σε αναλογικα καναλια σε μια lg c8 η ειναι μονο για to playstation