LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

χωρίς να κάνω εγγραφή, που μπορώ να δω τα περιεχόμενα του netflix ?

δεν εννοώ εικόνα. θέλω στο site του κάτι σαν πρόγραμμα ή το ποιες σειρές και ταινίες έχουν ή θα βάλουν.

Καλησπερα. Έχω το έξης θέμα. Έχω συνδέσει την b7 με το soundbar sj9 μέσω arc και ένα Xiaomi Mi Box σε άλλη θύρα hdmi. Όταν είναι ανοιχτό η απλά στην πρίζα το tvbox δεν έχω ήχο μέσω arc. Όταν το βγάζω απ την πρίζα είναι όλα καλά. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει και να μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μήπως οταν ανοίγει επιλέγει αυτόματα την έξοδο αυτήν ?

επέλεξε την έξοδο του ARC (HDMI XX) με το τελεκοντρολ να δεις αν θα παίξει.

Το έψαξα λίγο Google κ βρήκα ότι φταίει καθαρά το λογισμικό του Xiaomi. Όποτε περιμένουμε κάποιο update μπας κ διορθωθεί.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να "παίξω" με την Sony A1 ενός γνωστού και να κάνω μια σύγκριση με τη δική μου LG B7, η οποία κλείνει αισίως 3 μήνες (να μη τη ματιάσω)!

Καταρχάς και οι 2 τηλεοράσεις έχουν κορυφαία εικόνα όταν τους δίνεις βίντεο υψηλής ποιότητας, πχ HDR UHD Bluray ή ακόμη και απλό 1080p Bluray. Πραγματικά δε μπορούσα να διαλέξω μεταξύ των 2 (βοηθάει και το ότι οι προτιμήσεις μας στις ρυθμίσεις ψιλομοιάζουν). Όμως παρατήρησα μερικές χαρακτηριστικές διαφορές:

1. ΤΟ WebOS της LG είναι ασύγκριτα καλύτερο από το Android. Πιο γρήγορο, πιο εύκολο, πιο μοντέρνο.

2. Η LG υστερεί στο κομμάτι της κίνησης (motion processing). Το καταραμένο white flicker που τόσο με ενοχλεί στην LG υπάρχει και στη Sony αλλά εκεί είναι ελαφρώς πιο ήπιο. Γενικά η κίνηση στη Sony είναι ομαλότερη και αν ενεργοποιήσεις το interpolation της, αυτό μπαίνει πιο "γλυκά" και έχει σαφώς λιγότερα artifacts από της LG.

3. Η Sony συγχωρεί κάποιες ατέλειες του υλικού σου, ενώ η LG όχι. Για παράδειγμα, σύγκρινα σκηνές που στην LG έχω έντονο color banding (πχ ο ουρανός στο σήμα έναρξης του House of Cards), ενώ στη Sony εμφανιζόταν σαφώς ηπιότερο.

4. Στη Sony παρατήρησα για πρώτη φορά στη ζωή μου το ABL ("κόφτης" φωτεινότητας), κάτι που στην LG δεν είχε πέσει ποτέ στην αντίληψή μου. Θεωρώ ότι στην Α1 μπαίνει κάπως γρήγορα και αρκετά απότομα.

Συνοψίζοντας, αυτό που θα ήθελα για την LG είναι καλύτερη κίνηση, ειδικά στα 24p. Θεωρώ ότι αυτό είναι το αδύναμο σημείο της. Όμως συνολικά η εικόνα της είναι εξαιρετική, όπως και της Sony άλλωστε, η οποία όμως ζητάει 1000+ ευρώ για να την αποκτήσεις...

Επειδη σκεφτομαι την αγορα της 65αρας Β7 τωρα που εχει και τα δωρα απο lg (xbox one s, ασυρματα ακουστικα lg) σε τιμη απο σκρουτζ και με τιμολογιο χωρις φπα απο φιλο (θα πουλησω xbox και ακουστικα και θα μου βγει πολυ λιγοτερα γυρω στα 2000 ), ηθελα να ρωτησω εντυπωσεις για θεμα vertical banding με καθετες γραμμες οπως ειχαν και οι πλασμα. Εχουμε μεγαλο θεμα και εδω με τις oled; Γιατι εψαξα στο ιντερνετ και βλεπω παλι υπαρχουν θεματα με γραμμες...

LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχω την OLED 65 B7, υπαρχει περίπτωση με το magic Remote να ελέγχω και το Nova δέκτη για να αποφύγω να χρησιμοποιώ τα δυο χειριστήρια?

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν εχει HDMI CEC ο δέκτης της nova ίσως γίνετε .

Επειδη σκεφτομαι την αγορα της 65αρας Β7 τωρα που εχει και τα δωρα απο lg (xbox one s, ασυρματα ακουστικα lg) σε τιμη απο σκρουτζ και με τιμολογιο χωρις φπα απο φιλο (θα πουλησω xbox και ακουστικα και θα μου βγει πολυ λιγοτερα γυρω στα 2000 ), ηθελα να ρωτησω εντυπωσεις για θεμα vertical banding με καθετες γραμμες οπως ειχαν και οι πλασμα. Εχουμε μεγαλο θεμα και εδω με τις oled; Γιατι εψαξα στο ιντερνετ και βλεπω παλι υπαρχουν θεματα με γραμμες...

Ναι οι OLED έχουν vertical banding, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, είναι θέμα τύχης τί πάνελ θα σου κάτσει. Στην πραγματικότητα το vertical banding είναι πρόβλημα μόνο όταν εμφανίζεται σε πραγματικό περιεχόμενο. Προσωπικά στη δική μου Β7 το έχω προσέξει φευγαλέα σε ελάχιστες σκηνές και δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα.

Φιλική συμβουλή: εάν και όταν την αγοράσεις, ΜΗΝ τρέξεις τα διάφορα test patterns για να ελέγξεις το πάνελ σου. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που το κάνουν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μπαίνουν σε μια μάταιη διαδικασία διαρκούς αναζήτησης του "τέλειου" πάνελ, κάτι που είναι πολύ ψυχοφθόρο. Θα πρότεινα λοιπόν να μην αρχίσεις να ψάχνεις για προβλήματα όταν το μάτι σου σε πραγματικές συνθήκες και πραγματικό περιεχόμενο δεν τα βλέπει.

Προσωπική άποψη, πάντα φιλικά!

Έχει κάποιος στην b7 rashberry ή κάτι άλλο παρόμοιο να μου πει εντυπώσεις?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά δεν ξέρω αν έχει γίνει πάλι ερώτηση. Έχω την lg 910v και σκέφτομαι να την πουλήσω και να πάρω την b7 ( δεν μου καίγεται η ριμάδα μπας και μου την κάνουν αντικατασταση χαχα ) . Αξίζει τα 500 ευρώ που πρέπει να δώσω τα παραπάνω για να την αποκτήσω? χρήση ps4 pro και ταινίες.

( δεν μου καίγεται η ριμάδα μπας και μου την κάνουν αντικατασταση χαχα ) .
Δώστην εδώ στον ts που τα καταφέρνει μια χαρά με το burn-in

Ναι οι OLED έχουν vertical banding, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, είναι θέμα τύχης τί πάνελ θα σου κάτσει. Στην πραγματικότητα το vertical banding είναι πρόβλημα μόνο όταν εμφανίζεται σε πραγματικό περιεχόμενο. Προσωπικά στη δική μου Β7 το έχω προσέξει φευγαλέα σε ελάχιστες σκηνές και δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα.

Φιλική συμβουλή: εάν και όταν την αγοράσεις, ΜΗΝ τρέξεις τα διάφορα test patterns για να ελέγξεις το πάνελ σου. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που το κάνουν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μπαίνουν σε μια μάταιη διαδικασία διαρκούς αναζήτησης του "τέλειου" πάνελ, κάτι που είναι πολύ ψυχοφθόρο. Θα πρότεινα λοιπόν να μην αρχίσεις να ψάχνεις για προβλήματα όταν το μάτι σου σε πραγματικές συνθήκες και πραγματικό περιεχόμενο δεν τα βλέπει.

Προσωπική άποψη, πάντα φιλικά!

Vertical banding με την έννοια που το συναντάμε στις LCD και κάποιες Plasma, δεν υφίσταται στις OLED. Δεν υπάρχουν ανομοιογένειες στα υλικά των επιστρώσεων που να δημιουργούν κάθετες γραμμές πάνω στη διαφάνεια του πάνελ. Στο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δεις κάθετες γραμμές σε OLED...

Υπάρχει ένας τύπος vertical banding, που οφείλεται στην οδήγηση. Εμφανίζεται στις πολύ σκοτεινές αποχρώσεις μόνο (κάτω από γκρι 10%-5%, αναλόγως γενιάς πάνελ και του πού είναι ρυθμισμένη η φωτεινή εκπομπή του) και σε κινούμενη εικόνα αυτές οι γραμμές δεν είναι στατικές/σταθερής έντασης...

Απάντηση: Re: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα στην παρέα. Σκέφτομαι και εγώ την αγορά της εν λόγω τηλεόρασης μετά από χρόνια που γλυκοκοιτάζω τις OLED. Αυτή τη στιγμή είμαι με μια Sony 50'' W800B η οποία θα πάει στους γονείς καθότι η 15ετίας Sony Wega Trinitron τα έπαιξε!

Από τη Sony είμαι γενικά αρκετά ευχαριστημένος αλλά το μαύρο που βλέπω στη δικιά μου δεν είναι χορταστικό. Από φωτεινότητα κλπ είμαι ευχαριστημένος αλλά τώρα με το HDR έχει ξεφύγει η φάση γενικότερα οπότε δεν υπάρχει σύγκριση.

Το μόνο που με κρατάει και δεν φεύγω ΤΩΡΑ σε ένα κατάστημα (ώστε να προλάβω και την προσφορά με το XBOX) είναι το Image retention και το Burn In. Τις τελευταίες μέρες ψάχνω ενδελεχώς σε forum και reviews για το εν λόγω ζήτημα. Διάβασα το εδώ θέμα ολόκληρο και δεν βρήκα πολλές αναφορές πράγμα ευχάριστο αλλά ήθελα να ρωτήσω και πιο συγκεκριμένα. Σε ποιο βαθμό είναι ορατό το retention για πόση ώρα και σε ποιες καταστάσεις? Αν υπάρχει, είναι ενοχλητικό?

Να ξεκαθαρίσω ότι η χρήση μου είναι η εξής: Η τηλεόραση είναι στο σαλόνι και ανοίγει κυρίως το βράδυ. Άλλες φορές θα ανοίξει και μέσα στη μέρα αλλά η κύρια χρήση γίνεται το βράδυ και γίνεται για τηλεοπτικό και ταινίες. PC σπάνια συνδέω και αυτό μόνο για να παίξω κάποια ταινία όταν δυσκολεύεται ο ενσωματωμένος player. Από Gaming θα παίξω μια φορά στις τόσες ένα pro, και μόνο αυτό, για μερικές ώρες. Αν προλάβω το xbox βέβαια ίσως να παίζω παραπάνω φορές αλλά όχι ώρες. Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι να παίρνει ο ύπνος εμένα ή την κοπέλα μου μπροστά στην TV. Τώρα έχω το χρονόμετρο στις 4 ώρες, λογικά σε OLED θα το ρυθμίσω αρκετά πιο κάτω.

Απ' όσο έχω ψάξει, καταλαβαίνω ότι η χρήση που περιγράφω δεν είναι και τόσο τραγική για OLED. Άλλοι τις χρησιμοποιούν για PC Monitors! Απλώς αυτό που δεν μπορώ είναι να έχω πάντα το άγχος και την υποψία του burn in. Προφανώς και θα είμαι προσεκτικός αλλά δε θέλω να ζω μ' αυτό το άγχος.

Αυτό που ρωτάω λοιπόν είναι αν με μια χαλαρή αλλά προσεκτική χρήση είναι κανείς καλυμμένος για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν εκτός από το IR/Burn In υπάρχει γενικότερο ζήτημα για το εύρος ζωής των OLED. Βέβαια αφού το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κλείσει χρόνο στην κυκλοφορία ακόμα δεν μπορεί να ξέρει κανείς αλλά ρωτάω γενικότερα.

Sorry για την φλυαρία αλλά είμαι ψείρας και όποτε είναι να αγοράσω κάτι θέλω να το έχω ψάξει όσο δεν πάει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Re: Απάντηση: Re: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα στην παρέα. Σκέφτομαι και εγώ την αγορά της εν λόγω τηλεόρασης μετά από χρόνια που γλυκοκοιτάζω τις OLED. Αυτή τη στιγμή είμαι με μια Sony 50'' W800B η οποία θα πάει στους γονείς καθότι η 15ετίας Sony Wega Trinitron τα έπαιξε!

Από τη Sony είμαι γενικά αρκετά ευχαριστημένος αλλά το μαύρο που βλέπω στη δικιά μου δεν είναι χορταστικό. Από φωτεινότητα κλπ είμαι ευχαριστημένος αλλά τώρα με το HDR έχει ξεφύγει η φάση γενικότερα οπότε δεν υπάρχει σύγκριση.

Το μόνο που με κρατάει και δεν φεύγω ΤΩΡΑ σε ένα κατάστημα (ώστε να προλάβω και την προσφορά με το XBOX) είναι το Image retention και το Burn In. Τις τελευταίες μέρες ψάχνω ενδελεχώς σε forum και reviews για το εν λόγω ζήτημα. Διάβασα το εδώ θέμα ολόκληρο και δεν βρήκα πολλές αναφορές πράγμα ευχάριστο αλλά ήθελα να ρωτήσω και πιο συγκεκριμένα. Σε ποιο βαθμό είναι ορατό το retention για πόση ώρα και σε ποιες καταστάσεις? Αν υπάρχει, είναι ενοχλητικό?

Να ξεκαθαρίσω ότι η χρήση μου είναι η εξής: Η τηλεόραση είναι στο σαλόνι και ανοίγει κυρίως το βράδυ. Άλλες φορές θα ανοίξει και μέσα στη μέρα αλλά η κύρια χρήση γίνεται το βράδυ και γίνεται για τηλεοπτικό και ταινίες. PC σπάνια συνδέω και αυτό μόνο για να παίξω κάποια ταινία όταν δυσκολεύεται ο ενσωματωμένος player. Από Gaming θα παίξω μια φορά στις τόσες ένα pro, και μόνο αυτό, για μερικές ώρες. Αν προλάβω το xbox βέβαια ίσως να παίζω παραπάνω φορές αλλά όχι ώρες. Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι να παίρνει ο ύπνος εμένα ή την κοπέλα μου μπροστά στην TV. Τώρα έχω το χρονόμετρο στις 4 ώρες, λογικά σε OLED θα το ρυθμίσω αρκετά πιο κάτω.

Απ' όσο έχω ψάξει, καταλαβαίνω ότι η χρήση που περιγράφω δεν είναι και τόσο τραγική για OLED. Άλλοι τις χρησιμοποιούν για PC Monitors! Απλώς αυτό που δεν μπορώ είναι να έχω πάντα το άγχος και την υποψία του burn in. Προφανώς και θα είμαι προσεκτικός αλλά δε θέλω να ζω μ' αυτό το άγχος.

Αυτό που ρωτάω λοιπόν είναι αν με μια χαλαρή αλλά προσεκτική χρήση είναι κανείς καλυμμένος για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν εκτός από το IR/Burn In υπάρχει γενικότερο ζήτημα για το εύρος ζωής των OLED. Βέβαια αφού το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κλείσει χρόνο στην κυκλοφορία ακόμα δεν μπορεί να ξέρει κανείς αλλά ρωτάω γενικότερα.

Sorry για την φλυαρία αλλά είμαι ψείρας και όποτε είναι να αγοράσω κάτι θέλω να το έχω ψάξει όσο δεν πάει!

Όταν γίνεται afk η τιβι έχει screen saver ένα πυροτέχνημα.Εγω προσωπικά δεν νιώθω κανένα άγχος.Δεν χρειάζεται να ανησυχείς εάν θα σε πάρει ο ύπνος

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα, εγώ την έχω περίπου 3 εβδομάδες, οπότε δεν έχω μεγάλη εμπειρία ακόμα. Αυτό που μπορώ να πω όσο αναφορά τα θέματα που λες είναι ότι κάποια βράδυα λίγο πριν την κλείσω έκανα ένα απλό τεστ σε γκρι βίντεο και είδα σε κάποια σημεία ότι είχε θέματα image retention. Το πρωί όμως δεν υπάρχει τίποτα γιατί η τηλεόραση κάνει κάτι σαν καθαρισμό όταν κλείσει και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας. Από όσο έχω καταλάβει αν χρησιμοποιείται όπως περιγράφεις, με απλή χρήση λίγο από όλα δεν νομίζω να υπάρξει ποτέ μόνιμο πρόβλημα..

Τα οργανικά LED, σε αντίθεση με τον φώσφορο που χρησιμοποιείται στις LCD, Plasma και CRT τηλεοράσεις, εμφανίζουν γραμμική συμπεριφορά στην πτώση της απόδοσής τους σε σχέση με τη μονάδα του χρόνου, που είναι ανάλογη του ρεύματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την οδήγησή τους. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν δίνει εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου του θέματος του burn-in σε αυτές τις οθόνες. Όλες οι οθόνες OLED, από κινητά/tablet μέχρι τηλεοράσεις/στουντιακά μόνιτορ, διαθέτουν ένα σύστημα που καταγράφει πως έχει οδηγηθεί το κάθε sub-pixel και βάσει των δεδομένων αυτών, αναπροσαρμόζεται κάθε 4-8 ώρες η τάση οδήγησης τους (το διαβόητο compensation cycle), ωστέ να μην είναι εμφανής κάποια ανομοιομορφία. Αρκεί να επισυμβαίνει σε αυτό το διάστημα μια 10-20λεπτη διακοπή λειτουργίας του πάνελ, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προσωπικά, έχω στην κατοχή μου 4 οθόνες OLED: μία 4" της Samsung εδώ και 4,5 χρόνια, μία 8,4" της Samsung εδώ και 3,5 χρόνια, μία 5,1" της Samsung εδώ και 2,5 χρόνια και μία 55" της LG εδώ και 2 χρόνια. Και οι 4 οθόνες παίζουν συνήθως στα ~150nits, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχω παρατηρήσει burn-in σε καμμία από τις 4, ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα μου παρουσίασε για πρώτη φορά image retention η 5,1" της Samsung (μια αχνή σκιά από την μπάρα ειδοποιήσεων η οποία γίνεται ορατή μόνο σε καρτέλα ελέγχου γκρι 5%)...

Καλημέρα, εγώ την έχω περίπου 3 εβδομάδες, οπότε δεν έχω μεγάλη εμπειρία ακόμα. Αυτό που μπορώ να πω όσο αναφορά τα θέματα που λες είναι ότι κάποια βράδυα λίγο πριν την κλείσω έκανα ένα απλό τεστ σε γκρι βίντεο και είδα σε κάποια σημεία ότι είχε θέματα image retention. Το πρωί όμως δεν υπάρχει τίποτα γιατί η τηλεόραση κάνει κάτι σαν καθαρισμό όταν κλείσει και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας. Από όσο έχω καταλάβει αν χρησιμοποιείται όπως περιγράφεις, με απλή χρήση λίγο από όλα δεν νομίζω να υπάρξει ποτέ μόνιμο πρόβλημα..

Μεγειά και καλοθέατη !!! Το OLED Light σε ποιά τιμή το έχεις;

Σε ote TV και Netflix κατέληξα κάπου στο 50. Σε hdr στο 70-90 ανάλογα. Πώς το βλέπεις;

Σε ote TV και Netflix κατέληξα κάπου στο 50. Σε hdr στο 70-90 ανάλογα. Πώς το βλέπεις;

Με OLED Light στο 50 σου αφήνει image retention;!

Μετά από πόση ώρα λειτουργίας και σε ποιά κανάλια;

Τις πρώτες μέρες βλέπαμε λίγο παραπάνω ταινίες και διάφορα, αλλά όχι κατι συγκεκριμένο και συνεχόμενο. Προχθές που είδαμε 2 ταινίες την Κυριακή, το βράδυ είχε το είδωλο της μαύρης μπάρας πάνω και κάτω των ταινιών στο γκρι που το είδα.
Το πρωί βέβαια πάλι τίποτα, πεντακάθαρο. Δεν έχω εμπειρία από oled οπότε δεν ξέρω αν αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά.