LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα και απο εμένα. Ξέρει κανείς γιατί δεν αναγνωρίζει η τηλεόραση εξωτερικό δίσκο φορμαρισμένο σε macos; Δεν μπορώ να περάσω ούτε το τελευταίο firmware, αλλά ούτε και να δω υλικό όπως ταίνίες και σειρές που ειναι αποθηκευμένες στο δίσκο.

Από το user guide (http://www.lg.com/uk/support/support-product/lg-OLED55B7V)
...
Συνδέστε μια συσκευή αποθήκευσης USB (εξωτερική μονάδα HDD, μνήμη USB) στη θύρα USB της τηλεόρασης, για να απολαύσετε στην τηλεόρασή σας τα αρχεία του περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο στη συσκευή USB.
Οι συσκευές USB με ενσωματωμένο πρόγραμμα αυτόματης αναγνώρισης ή όσες χρησιμοποιούν δικό τους πρόγραμμα οδήγησης, μπορεί να μην αναγνωρίζονται.
Ορισμένες συσκευές USB μπορεί να μην υποστηρίζονται ή να μην λειτουργούν σωστά.
Αν χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης USB, η συσκευή USB μπορεί να μην αναγνωρίζεται ή να μην λειτουργεί σωστά.
Χρησιμοποιείτε μόνο τις συσκευές USB που έχουν διαμορφωθεί με το σύστημα αρχείων FAT32 ή NTFS που παρέχεται με το λειτουργικό σύστημα των Windows.
Συνιστάται η χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου USB με ονομαστική τάση έως και 5 V και ονομαστική ένταση ρεύματος έως και 500 mA.
Συνιστάται η χρήση διανομέα ή μονάδας σκληρού δίσκου USB με τροφοδοσία ρεύματος. (Αν η τροφοδοσία ρεύματος δεν επαρκεί, ενδέχεται να μην εντοπίζεται σωστά η συσκευή αποθήκευσης USB.)
Συνιστάται η χρήση μονάδας μνήμης USB έως 32 GB ή μονάδας σκληρού δίσκου USB έως 2 TB.
Αν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος USB με δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας δεν λειτουργεί, απενεργοποιήστε τον και ενεργοποιήστε τον ξανά για να λειτουργήσει κανονικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη της μονάδας σκληρού δίσκου USB.
Τα δεδομένα μιας συσκευής USB μπορεί να καταστραφούν. Επομένως, συνιστάται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων. Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των δεδομένων. Ο κατασκευαστής δεν φέρει καμία ευθύνη.
...

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

θα χασω σε ποιοτητα;να παρω αλλο;
Λογικα ενα καλωδιο με προδιαγραφες τυπου hdmi 2.0-2.0b θα κανει θεωρητικα για να περασουν τα 60hz στο 4Κ.
Να σου προτεινω καποιο δεν μπορω μιας και δεν εχω δοκιμασει καποιο.
Συντομα θα βγουν στην αγορα τα hdmi 2.1 οπου θα ειναι αρκετα ανωτερα στις προδιαγραφες και θα κλειδωνουν σιγουρα για αυτο που θες. (Θα υποστηριζουν 48Gbps και 8Κ/60hz.)

Τωρα, μιας και τα καλωδια στην ουσια αναφερονται με τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους, για καλωδιο hdmi 2.0 αν θες να δοκιμασεις, βρες καποιο που να υποστηριζει 18Gbps.
Ομως οπως καταλαβαινεις, καποιο απο τα παρα πολυ φθηνα δεν θα το επελεγα.
Για να μην πληρωνεις αδικα, θα προτεινα αν μπορεις να δανειστεις καποιο απο φιλο ή καποιο καταστημα της γειτονιας αν γινεται, ωστε να δοκιμασεις πρωτα αν λυθει το θεμα.
Ενδεχεται το καλωδιο σου να ειναι σωστο και το προβλημα να βρισκεται αλλου.
Ομως ετσι οπως το περιεγραψες μοιαζει να ειναι θεμα καλωδιου. Δεν γνωριζω και ποιο καλωδιο εχεις.

Last edited:

κ απο την nvidia τους ειπα αυτο κ ειπαν αυτο φταιει 100%.αυριο παω για αγορα.πως να ελεγξω την ταχυτητα για 18 περιπου;

Απάντηση: Re: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

κ απο την nvidia τους ειπα αυτο κ ειπαν αυτο φταιει 100%.αυριο παω για αγορα.πως να ελεγξω την ταχυτητα για 18 περιπου;
Κοιταξε στην περιγραφη του προιοντος αν αναφερει στις προδιαγραφες του το ευρος μεταδοσης ή αν το αναφερει ως hdmi 2.0 (a/b).
Τωρα τα σχετικα φθηνα, μπορει να υποσχονται αλλα να μην...!

Η φαση ειναι λιγο trial&error οπως συνηθως γινεται στα hdmi για 1080p οταν ψαχνουμε να κλειδωνουν στα πολλα μετρα.
Για αυτο σου ειπα πριν, μακαρι να μπορεσεις να δανειστεις καποιο για δοκιμη.

ok αγορασα κ ναι το πηγα 60.αλλα κ παλι εχω εντονα σπασιματα πφφφφφ

Απάντηση: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι εννοεις σπασιματα. ?

ennow σαν να χαλαει η εικονα.σαν να χανει frames.δεν ειμαι κ γνωστης κολλαει,χαλαει η εικονα μετα παει γρηγορα κ ξανα

Αυτο ακουγεται ως διαφορετικο προβλημα σε σχεση με πριν οπου σε πεταγε εξω απο τα 60hz.
Μηπως χρησιμοποιεις madvr με βαρυ αλγοριθμο επεξεργασιας, ή svp για frame interpolation και τερματιζει κατι. ?

Τσεκαρε την cpu και την gpu κατα τη διαρκεια αναπαραγωγης μηπως τερματιζουν.
(Βαλε full window αλλα οχι full screnn ωστε να μπορεις να δεις τα παραθυρα με τα info cpu/gpu )

Γραψε ποσο φτανει και η gpu αν μπορεις να δεις και πες τι setup χρησιμοποιεις ως player και αν δουλευεις SVP.
(γιατι αναφερεις χρηση ταινιων στα 60hz, οπου χωρις svp δεν ακουγεται λογικο)

με το mpc..οποτε τι φταιει στα αλλα;

Εγω προς ωρας δεν μπορω να βοηθησω.
Δεν εχω καταλαβει τι setup χρησιμοποιεις και ποια ειναι τα "αλλα".
Αν θες για να ειναι πιο ευκολη η βοηθεια μας, ανελυσε λιγο τα παρακατω:

- Ποσο φτανει η cpu και η gpu οταν κανει σκαλωματα.
- Ποιον player χρησιμοποιεις και με τι setup.
- Xρησιμοποιεις SVP. ?

λοιπον η cpu εφτανε μεχρι 99%.η gpu δεν ηξερα πως ν τη δω
τα εβλεπα μεσω vlc και 5κplayer απλη εγκατασταση
svp?ουτε ξερω τι ειναι.δεν ξερω αν εγκαθιστανται με καποιο προγραμμα.εγω μονος δε τ εχω εγκαταστησει

υ.γ οταν εκανα nvidia driver update δεν εγκατεστησα το 3d vision,παιζει ρολο;

Συγνωμη....αν δεν χρησιμοποιεις svp, γιατι βαζεις ανανεωση εικονας στην καρτα γραφικων στα 60hz. ?
Οταν παιζεις ταινιες οπου τα καρε ειναι 23.976/sec η ανανεωση συχνητητας οθονης, πρεπει να ειναι το ιδιο ή ακεραιο πολλαπλασιο αυτης.
Στην περιπτωση σου, Θα πρεπει να γυρισεις την καρτα γραφικων στα 23hz μεσα απο το control panel της nvidia (οταν θα παιζεις ταινιες)

Τωρα, για καποιο λογο τερματιζει και η cpu για αυτο ισως και τα σκαλωματα. Με τον mpc σκαλωνε επισης ή λυθηκε το προβλημα. ?

Για να δεις που πηγαινει η gpu κατα την αναπαραγωγη, μπορεις να εγκαταστησεις το απλο και μικρο gpu-z οπου δινει πολλες πληροφοριες για την καρτα, μεταξυ αλλων και το ποσοστο gpu load.

σ'αυτα τα θεματα ειμαι τελειως ασχετοσ.παντα εβαζα στο vlc Mia ταινια κ επαιζε.τωρα με τα 4κ πελαγωσα.μεο mpc επαιξε απροβληματιστα στο 1' που ειδα με τη cpu πολυ χαμηλα.

ολες οι4κ ειναι 23?επισης γενικα να το εχω 60 κ στις ταινιεσ/σειρες να το αλλαζω;

ο κ.καστρουνης ασχολειται κ με αυτα.πχ τη βελτιστη λειτοργια εικονασ κ ηχου κ σε πσ/μπλουρει εκτος τβ;

Re: Απάντηση: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γραψε ποσο φτανει και η gpu αν μπορεις να δεις και πες τι setup χρησιμοποιεις ως player και αν δουλευεις SVP.
(γιατι αναφερεις χρηση ταινιων στα 60hz, οπου χωρις svp δεν ακουγεται λογικο)

Ποιός το λέει ότι δεν παίζει καλά η ταινία χωρίς svp στα 60;

Στα 60hz λογω pull down 3:2 θα εχεις judder στην εικονα.
Οποτε ειτε θα γυρισεις την καρτα στα 24hz (η πολλαπλασια 48… 72…96...κλπ) ή θα εφαρμοσεις καποιον αλγοριθμο frame interpolation για να κανεις τα καρε ιδια με αυτα της συχνοτητας ανανεωσης (60 καρε) ή υποπολλαπλασιο αυτης (π.χ. 30)