LG C1: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν υπάρχει "Evo" panel. WBE ή WBC έχουν οι C1, το πρώτο σίγουρα στις 77" και 83". Επίσης, τα τρία πρώτα νούμερα στον κωδικό προϊόντος υποδεικνύουν έτος και μήνα παραγωγής. Δηλαδή, αν ξεκινάει με 2 (2022), σχεδόν είναι βέβαιο πως διαθέτει WBE panel η τηλεόραση. Συν τη ροζ απόχρωση, σε άσπρο ή γκρίζο φόντο.

ποια η διαφορα Μιχαλη?
γιατι εχει γραφτει οτι evo φορανε πολλες c1.
εμενα πχ η c1 65,ροζιζει σε ασπρο και γκρι ανοιχτο.τι σημανει αυτο?

Ξανά, δεν υπάρχει "Evo" panel. "Evo" ονομάζει η LG (Electronics) τις OLED τηλεοράσεις που έχουν πιο αποδοτικά panels, σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων ετών, ενώ είναι ρυθμισμένες να εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των panels αυτών (και διαθέτουν το κατάλληλο chipset). Η C1 δεν είναι "Evo" OLED, ενώ για να έχει καλύτερη απόδοση (πιο υψηλή μέγιστη φωτεινότητα, ουσιαστικά), εφόσον διαθέτει νεότερης τεχνολογίας panel, πρέπει να γίνει μια σχετική τροποποίηση στο service menu.

Το 2021, η LG (Display) ξεκίνησε την παραγωγή για τα εν λόγω, καινούργια panels, με κωδικό "WBE". Κάποια από αυτά ενσωματώθηκαν και στις C1 που κυκλοφόρησαν στην αγορά, ενώ οι C1 διαθέτουν και τα παλαιότερης γενιάς panels, με κωδικό "WBC". Όλες οι C1, ανεξάρτητα από το panel που είναι ενσωματωμένο σε κάθε μια, είναι ρυθμισμένες για να έχουν παρόμοια απόδοση. Η ροζ απόχρωση (υπό γωνία) συνήθως υποδεικνύει την ύπαρξη WBE panel, ενώ από το 2022 τα (ακόμα) πιο νέα panels είναι γνωστά ως "EX".

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Καλημέρα στην παρέα. Χθες αργά το βράδυ μπήκε η 65αρα στον τοίχο.
Η εικόνα της είναι ΣΟΚ!!
Ερώτηση, στις ρυθμίσεις έχει αν θυμάμαι καλά 4-5 κατηγορίες ΑΙ. Να αλλάζει αυτόματα δηλαδή τις ρυθμίσεις ανάλογα την εικόνα και τον ήχο. Τις έχω ενεργοποιήσει όλες. Είναι σωστό ή λάθος;
Το μεγαλύτερο μου όμως θέμα είναι ότι πλέον δεν έχω πρόσβαση στις θύρες επειδή είναι κολλητά με τον τοίχο. Και μπαινωβγάζω όλη την ώρα έναν σκληρό δίσκο που έχω τις 4K ταινίες προς θέαση. Υπάρχει καλώδιο προέκτασης USB που να καλύπτει το bandwidth των 4K ταινιών;

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Love
  • Like
Reactions: Kosh and gkpapad
καλοριζικη-καλοθεατη και χωρις προβληματα.!!
πρωτου κανουμε εγκατασταση,κοιταμε πως θα εχουμε προσβαση στις συνδεσεις της συσκευης.
θα επρεπε να παρεις μια βαση,που να σου δινει εναν αερα για να κανεις τις συνδεσεις σου ανετα.
αφου την εκανες την μ@λ@κια ομως τωρα,πρεπει να βρεις λυση.
υποθετω πως με ενα καλο επωνυμο Usb καλωδιο προεκτασης,δεν θα εχεις προβλημα.
παμε παρακατω.
φτιαξε ενα mode απο τα expert οπως σου αρεσει,κανε off την αυτοματη αλλαγη εικονας,κανε on το auto filmaker mode.
αυτο θα σου ειναι χρησιμο στις streaming υπηρεσιες που καταλαβαινει η τηλεοραση και μπαινει αυτοματα.
παρε μια βαση απο εδω,χωρις να πειραξεις μενου χρωματων και λευκου(διαφερουν πανελ με πανελ οποτε ανουσιο) και στην πορεια θα καταληξεις σε αυτο που σου αρεσει.
εχε κατα νου οτι δεν κανουμε την τηλεοραση λαμπατερ,δεν ξεχναμε να εχουμε ενεργοποιημενες τις λειτουργιες προστασιας της οθονης και την επιλογη ενεργειας,την παμε απο auto σε Off.
οτι αλλο προκυψει,εδω ειμαστε.

• Like
Reactions: bill_viper
Ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις θα τις τσεκάρω όταν γυρίσω σπίτι και θα επανέλθω.
Δεν κάναμε μαλακία στην εγκατάσταση, ήρθε πιστοποιημένος τεχνικός της LG (που έχει και το σέρβις εδώ στην επαρχία). Βάλαμε βάση η οποία έχει και 5 πόντους στρογγυλές βασούλες για να βγει προς τα έξω για να μην έχουμε θέμα με τις συνδέσεις. Δώσαμε και την κλίση της. Το θέμα είναι ότι λόγω μεγέθους έχει έρθει σχεδόν κολλητά με το σύνθετο και δε σου δίνει χέρι για να κάνεις τις συνδεσμολογίες. Φαντάσου Ethernet και antenna κουμπώσαν (τσίμα τσίμα βέβαια). Και να αλλάξω όλο το σαλόνι για τη τηλεόραση δεν παίζει. Τουλάχιστον όχι αν δε θέλω να πάω να μείνω σε ξενοδοχείο.

• Like
Reactions: Paris2018
εγω παντως θα προτιμουσα ενα καλο περιθωριο/κενο για να μπορω να κινουμαι ανετα.
αφου το βολεψες ομως,οκ.
προχωρας με τις ρυθμισεις και μας λες.

Last edited:
Όλα καλά και με τις ρυθμίσεις, διάβασα το Rtings και τις ακολούθησα (καθώς είδα και το βίντεο τους που είναι πιο επεξηγηματικό). Έπειτα βίντεο του HDTV για τα καλύτερα settings του Xbox Series X με τη C1.
Σχεδόν ένα 2ωρο έφαγα για τα τεστ.
Επέλεξα το Expert day mode. Στο μενού Βrightness το OLED Pixel Brightness που το έχετε; Στο Rtings προτείνουν στο 50 αλλά μετά σκοτεινιάζει πολύ η εικόνα.
Όσον αφορά τον ήχο γιατί πουθενά δε βρήκα feedback η έως τώρα εμπειρία σας τι προτείνει να επιλέξουμε; Το standard; Μήπως το ΑΙ στον ήχο κάνει τελικά δουλειά;
Από τα settings το μόνο που δε μου άρεσε ήταν το colour temperature που το έχουν στο warm 50 και η οθόνη είναι πολύ κίτρινη. Το έβαλα στο 0 για να υπάρχει ισορροπία μεταξύ θερμού και ψυχρού.
Εξαιρετικό και το γεγονός ότι συνέδεσα τα AirPods 3 και τώρα βλέπω F1 ενώ η σύζυγος και η μικρή κοιμούνται.
Και μερικές φώτος από το setup που λέγαμε στα προηγούμενα posts.
c5a12b98b0424bc00e2d6ac502d76761.jpg

9814faec70515b07df64794e63d60e26.jpg

67265a793f0a0b01bde30daa14b6cf0b.jpg

bd9a70700b360254d04e9997b21ff716.jpg

e4c16329244ce7a7e5528d4547d31ef5.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like
Reactions: Lobo10 and gkpapad
Kαλοριζικη φιλε να τη χαίρεσαι

Πειραξε το gamma σε 2.2 αν δεν το εχεις κανει θα δεις θα ανέβει η φωτεινότητα λιγακι να δεις αν σου αρεσει κιολας

Περί ήχου: ίσως το "Cinema" είναι το καλύτερο από τα presets. Μπορείς να παίξεις και με το υποτυπώδες equalizer που υπάρχει, για καλύτερο αποτέλεσμα (σε διαφορετικό preset). Πάντως, μην περιμένεις πολλά. Υποθέτω δε, πως το όποιο μπάσο υπάρχει με τοποθέτηση σε έπιπλο, μειώνεται (σημαντικά) με επιτοίχια βάση.

Περί εικόνας (και όχι μόνο): γενικά, όποιο άτομο αγοράζει πλέον την τηλεόραση (ή θέλει να ασχοληθεί), καλό θα είναι να διαβάσει το υφιστάμενο thread (ολόκληρο). Υπάρχει αρκετό υλικό για ανάγνωση και παρακολούθηση, ειδικά στις αρχικές σελίδες. Το OLED light στο 50 (για SDR) είναι μάλλον ικανοποιητικό για σχετικά φωτεινό χώρο, ενώ είναι πολύ για σκοτεινό χώρο. Για πολύ φωτεινό χώρο δε, ίσως μη φτάνει ούτε η μέγιστη τιμή, με την οποία μεγαλώνει το ρίσκο για burn in (ανάλογα με το περιεχόμενο) και περιορίζεται ο χρόνος ζωής της τηλεόρασης (δηλαδή, η φωτεινότητά της θα μειωθεί συντομότερα, έστω μετά από χιλιάδες ώρες λειτουργίας).

Για τη φωτεινότητα (black level), αν προκύπτει black crush και δεν ευθύνονται για αυτό οι ρυθμίσεις στο PC ή στο εξωτερικό media player, με το οποίο γίνεται αναπαραγωγή υλικού, μπορείς να την αυξήσεις ελάχιστα (δηλαδή, το πολύ στο 55). Μετά από αρκετές εκατοντάδες ώρες χρήσης, ίσως να είναι η καλύτερη τιμή για τη φωτεινότητα η αρχική, στο 50 (όχι χαμηλότερα). Με HDR υλικό, αν δεν είναι ικανοποιητική η λεπτομέρεια στις σκιές, μπορεί να ενεργοποιηθεί η επιλογή για tone mapping, αν και ενδέχεται να περιοριστεί η μέγιστη φωτεινότητα (δηλαδή, τα highlights).

Η σωστή θερμοκρασία για το λευκό είναι στο θερμό 50, χωρίς calibration, εκτός αν γνωρίζεις με βεβαιότητα, για τη δική σου συσκευή, πως μια άλλη, κοντινή τιμή θα φέρει τη θερμοκρασία για το λευκό στα 6500K (D65). Αν δε σου αρέσει το συγκεκριμένο, θερμό λευκό ή δεν μπορείς να το συνηθίσεις, απλά θα παρακολουθείς περιεχόμενο με λανθασμένη ρύθμιση. Είναι και θέμα προτιμήσεων. Πάντως, μάλλον δεν υφίσταται "ισορροπία μεταξύ θερμού και ψυχρού" στο 0. Απλά το 0, στην κλίμακα από το θερμό 50 έως το ψυχρό 50, αντιστοιχεί σε μιαν άλλη, συγκεκριμένη θερμοκρασία για το λευκό (αρκετά πιο πάνω από 6500K).

προσαρμοσου στην σωστη φωτεινοτητα της τηλεορασης.
το 50-60 max για ενα που θελει πολυ φωτεινη την οθονη, ειναι αρκετο για ενα φωτεινο δωματιο.
εγω φαντασου με ανοιχτο παραθυρο βλεπω στο 35.
ειπαμε ειναι τιβι.οχι λαμπατερ.
το ai στον ηχο ειναι καλο να το εχεις στο on.

Kαλοριζικη φιλε να τη χαίρεσαι

Πειραξε το gamma σε 2.2 αν δεν το εχεις κανει θα δεις θα ανέβει η φωτεινότητα λιγακι να δεις αν σου αρεσει κιολας

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, ναι, το gamma το έχω στο 2.2 γιατί αυτό πρότειναν και στο Rtings.

Περί ήχου: ίσως το "Cinema" είναι το καλύτερο από τα presets. Μπορείς να παίξεις και με το υποτυπώδες equalizer που υπάρχει, για καλύτερο αποτέλεσμα (σε διαφορετικό preset). Πάντως, μην περιμένεις πολλά. Υποθέτω δε, πως το όποιο μπάσο υπάρχει με τοποθέτηση σε έπιπλο, μειώνεται (σημαντικά) με επιτοίχια βάση.

Περί εικόνας (και όχι μόνο): γενικά, όποιο άτομο αγοράζει πλέον την τηλεόραση (ή θέλει να ασχοληθεί), καλό θα είναι να διαβάσει το υφιστάμενο thread (ολόκληρο). Υπάρχει αρκετό υλικό για ανάγνωση και παρακολούθηση, ειδικά στις αρχικές σελίδες. Το OLED light στο 50 (για SDR) είναι μάλλον ικανοποιητικό για σχετικά φωτεινό χώρο, ενώ είναι πολύ για σκοτεινό χώρο. Για πολύ φωτεινό χώρο δε, ίσως μη φτάνει ούτε η μέγιστη τιμή, με την οποία μεγαλώνει το ρίσκο για burn in (ανάλογα με το περιεχόμενο) και περιορίζεται ο χρόνος ζωής της τηλεόρασης (δηλαδή, η φωτεινότητά της θα μειωθεί συντομότερα, έστω μετά από χιλιάδες ώρες λειτουργίας).

Για τη φωτεινότητα (black level), αν προκύπτει black crush και δεν ευθύνονται για αυτό οι ρυθμίσεις στο PC ή στο εξωτερικό media player, με το οποίο γίνεται αναπαραγωγή υλικού, μπορείς να την αυξήσεις ελάχιστα (δηλαδή, το πολύ στο 55). Μετά από αρκετές εκατοντάδες ώρες χρήσης, ίσως να είναι η καλύτερη τιμή για τη φωτεινότητα η αρχική, στο 50 (όχι χαμηλότερα). Με HDR υλικό, αν δεν είναι ικανοποιητική η λεπτομέρεια στις σκιές, μπορεί να ενεργοποιηθεί η επιλογή για tone mapping, αν και ενδέχεται να περιοριστεί η μέγιστη φωτεινότητα (δηλαδή, τα highlights).

Η σωστή θερμοκρασία για το λευκό είναι στο θερμό 50, χωρίς calibration, εκτός αν γνωρίζεις με βεβαιότητα, για τη δική σου συσκευή, πως μια άλλη, κοντινή τιμή θα φέρει τη θερμοκρασία για το λευκό στα 6500K (D65). Αν δε σου αρέσει το συγκεκριμένο, θερμό λευκό ή δεν μπορείς να το συνηθίσεις, απλά θα παρακολουθείς περιεχόμενο με λανθασμένη ρύθμιση. Είναι και θέμα προτιμήσεων. Πάντως, μάλλον δεν υφίσταται "ισορροπία μεταξύ θερμού και ψυχρού" στο 0. Απλά το 0, στην κλίμακα από το θερμό 50 έως το ψυχρό 50, αντιστοιχεί σε μιαν άλλη, συγκεκριμένη θερμοκρασία για το λευκό (αρκετά πιο πάνω από 6500K).

Εξαιρετικά επεξηγηματικό ποστ με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που για να είμαι ειλικρινής ξεπερνούν το επίπεδο γνώσεων μου. Βέβαια τώρα με την OLED μου έχει ανοίξει η όρεξη κι έχω διαβάσει όλο το Reddit.

Περί ήχου: προτείνεις το Cinema δηλαδή σε οποιοδήποτε τύπο εικόνας και αν βλέπεις; Μπάλα, ταινίες, σειρές, κανάλια εθνικής εμβέλειας; Εννοείται ότι στις ρυθμίσεις του ήχου έχω επιλέξει το wall mounted.

Περί εικόνας: Δεν έχουν αλλάξει όμως τα πράγματα σε σχέση με αυτά που γράφονταν πριν 1 χρόνο εξαιτίας των αναβαθμίσεων; Για expert day mode είναι ας το πούμε ιδανική επιλογή OLED brightness & screen brightness και τα δύο στο 50; Για το expert night mode δεδομένο ότι σχεδόν όλοι μας το βράδυ βλέπουμε τηλεόραση σε απόλυτο σκοτάδι χωρίς καμία άλλη πηγή φωτός; Ποια νούμερα ενδείκνυται σε αυτά τα δύο options;

Αυτό για τη σωστή θερμοκρασία δε το γνώριζα. Το γύρισα στο Warm 50 και θα προσπαθήσω να το συνηθίσω. Πολύ κιτρινίλα όμως βρε παιδί μου. Βέβαια, κρίνω καθαρά και μόνο με το μάτι, δεν έχω γνώση περί Kelvin. Θέλω όμως να έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα οπότε ακολουθώ τη συμβουλή σου κι ευελπιστώ ο χρόνος να με βοηθήσει να το συνηθίσω.

προσαρμοσου στην σωστη φωτεινοτητα της τηλεορασης.
το 50-60 max για ενα που θελει πολυ φωτεινη την οθονη, ειναι αρκετο για ενα φωτεινο δωματιο.
εγω φαντασου με ανοιχτο παραθυρο βλεπω στο 35.
ειπαμε ειναι τιβι.οχι λαμπατερ.
το ai στον ηχο ειναι καλο να το εχεις στο on.

Μάλλον θα πρέπει να αλλάξω τις συνήθειες μου. Προερχόμενος από QLED και φωτεινότητα στον Θεό γαρ..

Έκανα και δοκιμές με το ΑΙ στον ήχο ενεργοποιημένο. Η ένταση του ήχου εκτοξεύεται, χωρίς να ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Στο 15 π.χ. Ήταν πολύ δυνατό, όταν στο 15 με standard είσαι απλά καλά.

αυτο ειναι οντως κατι που θα πρεπει να συνηθισεις.
οπως σου ειπα και πριν,μην ξεχασεις να βαλεις την εξοικονομηση ενεργεια στο Off και οχι στο auto που ερχεται ρυθμισμενη απο το εργοστασιο.
επισης θα βοηθησει και η επιλογη μεγιστη φτωτεινοτητα, στο μενου φωτεινοτητα.
εγω το εχω βαλει στο μεσαιο-σου δινει αρκετο φως παραπανω.
κανε και ενα calibrate στον ηχο.βοηθαει και αυτο γιατι προσαρμοζει τον ηχο για τον χωρο σου.υπαρχει επιλογη στο μενου ηχος.
και το αυτονοητο-εαν εχει update το κανεις αμεσως.!!

Περί ήχου: προτείνεις το Cinema δηλαδή σε οποιοδήποτε τύπο εικόνας και αν βλέπεις; Μπάλα, ταινίες, σειρές, κανάλια εθνικής εμβέλειας; Εννοείται ότι στις ρυθμίσεις του ήχου έχω επιλέξει το wall mounted.
Προτείνω να πειραματιστείς με το equalizer. Επίσης, θα βελτιωθεί η συνολική εμπειρία αν μελλοντικά αγοράσεις ένα ζευγάρι ηχείων ή μια ηχόμπαρα.

Περί εικόνας: Δεν έχουν αλλάξει όμως τα πράγματα σε σχέση με αυτά που γράφονταν πριν 1 χρόνο εξαιτίας των αναβαθμίσεων; Για expert day mode είναι ας το πούμε ιδανική επιλογή OLED brightness & screen brightness και τα δύο στο 50; Για το expert night mode δεδομένο ότι σχεδόν όλοι μας το βράδυ βλέπουμε τηλεόραση σε απόλυτο σκοτάδι χωρίς καμία άλλη πηγή φωτός; Ποια νούμερα ενδείκνυται σε αυτά τα δύο options;
Δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα οι ρυθμίσεις εικόνας από τα firmware updates. Τη φωτεινότητα (black level) την κρατάς στο 50 ή την ανεβάζεις ελάχιστα, ενώ το OLED light αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό που υπάρχει στον χώρο. Για σκοτεινό χώρο, με SDR υλικό, μπορείς άνετα να παρακολουθείς με το gamma στο 2.4/BT.1886 και τη φωτεινότητα στο 20. Ρύθμισε (τουλάχιστον) τα δύο ISF presets και το Filmmaker mode όπως θέλεις, για να τα εναλλάσσεις ανάλογα με τον φωτισμό και το περιεχόμενο.

Αυτό για τη σωστή θερμοκρασία δεν το γνώριζα. Το γύρισα στο Warm 50 και θα προσπαθήσω να το συνηθίσω. Πολύ κιτρινίλα όμως βρε παιδί μου. Βέβαια, κρίνω καθαρά και μόνο με το μάτι, δεν έχω γνώση περί Kelvin. Θέλω όμως να έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα οπότε ακολουθώ τη συμβουλή σου κι ευελπιστώ ο χρόνος να με βοηθήσει να το συνηθίσω.
Θα έχεις την πιο σωστή εικόνα, με βάση τα πρότυπα που υπάρχουν. Ίσως το θερμό 50 να μην είναι η πιο σωστή τιμή και να είναι αυτή ελάχιστα πιο κάτω (για την κάθε τηλεόραση). Γενικά, επηρεάζεται το κάθε άτομο από την εικόνα που είχε συνηθίσει. Για παράδειγμα, το λευκό στο 0 μου φαίνεται αρκετά ψυχρό.

Παραθέτω και ένα παλαιότερο post:

Μερικά προσωπικά σχόλια, μετά από σχετικά σύντομη επαφή με την τηλεόραση (65", μοντέλο Αυγούστου 2021):

Για τις ρυθμίσεις, το Filmmaker mode και τα δύο ISF presets μου φάνηκαν πανομοιότυπα σε εικόνα, με τις ίδιες τιμές. Σε σκοτεινό χώρο, αν είναι σχετικά ψηλά η αντίθεση (80-85), μπορεί να παρακολουθήσει ένα άτομο SDR υλικό και με 0 OLED light. Για θέαση SDR υλικού, εν συντομία, χρησιμοποιήθηκε/χρησιμοποιείται φωτεινότητα μαύρου στο 51, gamma 2.2, λευκό στο θερμό 50 και OLED light στο 30 πάνω κάτω.

Επιπρόσθετα, όταν είναι ενεργοποιημένο το CEC, η τηλεόραση μόλις ανοίξει γυρνά στο HDMI 1. Κάποιο bug, μάλλον. Επίσης, το smooth gradation δε φαίνεται να επηρεάζει κάπως την εικόνα όταν είναι ενεργοποιημένο, ενώ το υλικό σε 1080p δείχνει αρκετά καλό (ακόμα και με το sharpness στο 0), εκτός από πάρα πολύ κοντινή απόσταση. Dolby Vision υλικό (mkv αρχείο) δεν κατάφερα να παρακολουθήσω από τον ενσωματωμένο player ή από άλλο διαθέσιμο hardware. 4K HDR περιεχόμενο, Intel NUC με i3-7100 το αναπαράγει στα όριά του, με Kodi (19.3) και σωστό framerate, ενώ δε βρήκα κάποιον σημαντικό λόγο να χρησιμοποιείται (μόνιμα) "PC" label σε οποιαδήποτε είσοδο. Media Player Classic και madVR για υλικό έως 1080p. Ίσως χρειάζεται και λίγος πειραματισμός με τις ρυθμίσεις εικόνας για το κύκλωμα γραφικών της Intel. Τέλος, τα compensation cycles διαρκούν λιγότερο από 7 λεπτά.

Καλησπερα στην παρεα, κατοχος κ εγω της lg c1 55" εδω κ κανα δυο εβδομαδες κ εχω να πω μονο καλα λογια. Αποσταση απο τον καναπε ειμαι 2.3m.
Ερχομενος απο samsung qled απλα ειπα κ εγω να ακολουθησω την νεα ταση κ να δω επιτελους τα true black 😆 Βολευει επισης το airplay για οποιον εχει apple προιοντα καθως παιζει αψογα. Αψoγα μου παιζει επισης κ 4κ ταινια απο usb.
Με την βοηθεια του φιλου lobo 10 την εφερα στα ισια της απλα επειδη ο καθενας μας ειναι διαφορετικος κ διαφορετικο το ματι του εκανα καποιες μικροαλλαγες πανω κατω. Πιστευω ο καθενας πρεπει να χαρει την τβ του οπως του αρεσει. Ασχετα αν ο vincent λεει αυτο κ ο stop the fomo κατι αλλο.
Πχ κ εμενα το warm 50 οπως λεει κ ο bill_viper μου φαινετε πολυ κιτρινο ετσι παιζω τωρα στο 30 κ μαρεσει πιο πολυ. Καλοριζικη κ σε εσενα κ στα αλλα παιδια που την αγορασαν τωρα που επεσε η τιμη της λογω c2. Ευχομαι να αντεξει αρκετα χρονακια κ μακρια απο τα μπερν ινς 😉

Attachments

• 50837B65-EC65-4F31-8276-3A85E9C0342C.jpeg
    50837B65-EC65-4F31-8276-3A85E9C0342C.jpeg
    3.5 MB · Views: 46
  • C9F571C3-E34C-491C-9344-B822D7D072EE.jpeg
    C9F571C3-E34C-491C-9344-B822D7D072EE.jpeg
    2.4 MB · Views: 47
Nα σαι καλα ευχαριστω. Οχι μωρε μια απλη λεντοταινια ειναι 18€ Ειναι κ wifi κ δουλευει με το κινητο ☺️

Προτείνω να πειραματιστείς με το equalizer. Επίσης, θα βελτιωθεί η συνολική εμπειρία αν μελλοντικά αγοράσεις ένα ζευγάρι ηχείων ή μια ηχόμπαρα.

Δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα οι ρυθμίσεις εικόνας από τα firmware updates. Τη φωτεινότητα (black level) την κρατάς στο 50 ή την ανεβάζεις ελάχιστα, ενώ το OLED light αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό που υπάρχει στον χώρο. Για σκοτεινό χώρο, με SDR υλικό, μπορείς άνετα να παρακολουθείς με το gamma στο 2.4/BT.1886 και τη φωτεινότητα στο 20. Ρύθμισε (τουλάχιστον) τα δύο ISF presets και το Filmmaker mode όπως θέλεις, για να τα εναλλάσσεις ανάλογα με τον φωτισμό και το περιεχόμενο.

Θα έχεις την πιο σωστή εικόνα, με βάση τα πρότυπα που υπάρχουν. Ίσως το θερμό 50 να μην είναι η πιο σωστή τιμή και να είναι αυτή ελάχιστα πιο κάτω (για την κάθε τηλεόραση). Γενικά, επηρεάζεται το κάθε άτομο από την εικόνα που είχε συνηθίσει. Για παράδειγμα, το λευκό στο 0 μου φαίνεται αρκετά ψυχρό.

Παραθέτω και ένα παλαιότερο post:

Έχουμε κάποιες ψιλό στάνταρ τιμές για το equaliser; Ηχομπάρα δεν προβλέπεται γιατί ποτέ δε βάζω τη τηλεόραση πάνω από το 15-20 να παίζει (λόγω παιδιού και διαμερίσματος).
Ναι μεν μου φτάνει ο ήχος της C1, περισσότερο με προβληματίζει η τεράστια διαφορά ανάμεσα στα modes και το ΑΙ. Όπως επίσης στο Standard mode ο ήχος ακούγεται ψηλό κενός, χωρίς βάθος.

Επειδή είδα ότι το black level το ανέφερες και σε προηγούμενο ποστ, ξέχασα να γράψω ότι μου το έχει στο Auto και είναι greyed και δε μπορώ να το πειράξω (επισυνάπτω screenshot).
Στο βραδινό expert mode είχα βάλει κι εκεί το gamma στο 2.2 από το ΒΤ.1886 που είχε default και ουσιαστικά η μόνη διαφορά με το day expert mode έχω κατεβάσει το OLED brightness και το screen brightness.
Προτείνεις και το OLED brightness στο 20 μαζί με το screen brightness για το συγκεκριμένο βραδινό mode;

Πάντως, ακόμη και σήμερα το warm 50 δε το έχω συνηθίσει. Κάθε φορά που ανοίγω τη τηλεόραση καταλαβαίνω αισθητά την κιτρινίλα.
fd3d38be1ceb606edb2ca756e9518a39.jpg

Καλησπερα στην παρεα, κατοχος κ εγω της lg c1 55" εδω κ κανα δυο εβδομαδες κ εχω να πω μονο καλα λογια. Αποσταση απο τον καναπε ειμαι 2.3m.
Ερχομενος απο samsung qled απλα ειπα κ εγω να ακολουθησω την νεα ταση κ να δω επιτελους τα true black Βολευει επισης το airplay για οποιον εχει apple προιοντα καθως παιζει αψογα. Αψoγα μου παιζει επισης κ 4κ ταινια απο usb.
Με την βοηθεια του φιλου lobo 10 την εφερα στα ισια της απλα επειδη ο καθενας μας ειναι διαφορετικος κ διαφορετικο το ματι του εκανα καποιες μικροαλλαγες πανω κατω. Πιστευω ο καθενας πρεπει να χαρει την τβ του οπως του αρεσει. Ασχετα αν ο vincent λεει αυτο κ ο stop the fomo κατι αλλο.
Πχ κ εμενα το warm 50 οπως λεει κ ο bill_viper μου φαινετε πολυ κιτρινο ετσι παιζω τωρα στο 30 κ μαρεσει πιο πολυ. Καλοριζικη κ σε εσενα κ στα αλλα παιδια που την αγορασαν τωρα που επεσε η τιμη της λογω c2. Ευχομαι να αντεξει αρκετα χρονακια κ μακρια απο τα μπερν ινς

Who is “lobo 10”?
Καλορίζικη και καλοθέατη! Κοίτα να δεις, σαν χθες θυμάμαι το 2018 που είχαμε πάρει πάλι σχεδόν παρέα την Q7F και τα λέγαμε στο insomnia. Και τώρα πάλι με τη C1. Αυτό πάντως με τα μαύρα μου το λέγανε και δε το πίστευα. Βάζω να δω The Grey Man στο Netflix, σοκ με εικόνα και ήχο, αλλά επειδή η 65αρα είναι μεγάλη και το φως πήγαινε στο δωμάτιο που κοιμόταν η σύζυγος με το παιδί κάτσε να λέω να πάω να συνεχίσω τη ταινία στο iPad. Και τρώω τέτοιο ξενέρωμα με το μαύρο που είναι γκρι από την οθόνη του iPad…και μιλάμε για iPad Pro M1 11’’ 2021. Λογικό από τη μία επειδή δεν έχει OLED οθόνη, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις σε τόσο μεγάλο μέγεθος μαύρο μαύρο!

Επειδή δε μπορώ να κάνω πλέον edit το ποστ μου.

Στη standard εικόνα το χρώμα το έχει το έχει στο cold 20 by default.

Έχουμε κάποιες ψιλό στάνταρ τιμές για το equaliser; Ηχομπάρα δεν προβλέπεται γιατί ποτέ δε βάζω τη τηλεόραση πάνω από το 15-20 να παίζει (λόγω παιδιού και διαμερίσματος). Ναι μεν μου φτάνει ο ήχος της C1, περισσότερο με προβληματίζει η τεράστια διαφορά ανάμεσα στα modes και το ΑΙ. Όπως επίσης στο Standard mode ο ήχος ακούγεται ψηλό κενός, χωρίς βάθος.
Όποιες τιμές και να αναφερθούν, το equalizer υπάρχει για να προσαρμοστεί διαφορετικά ο ήχος στον κάθε χώρο. Συνεπώς, θα είναι άνευ σημασίας οποιαδήποτε σχετική αναφορά. Αν σου λείπει μπάσο, δοκίμασε να αυξήσεις (στο μέγιστο) την τιμή για τις χαμηλότερες συχνότητες. Πάντως, με ηχεία ή ηχόμπαρα (έστω, χωρίς subwoofer) θα πάρεις καλύτερο ήχο, όχι μόνο παραπάνω ένταση.

Επειδή είδα ότι το black level το ανέφερες και σε προηγούμενο ποστ, ξέχασα να γράψω ότι μου το έχει στο Auto και είναι greyed και δε μπορώ να το πειράξω (επισυνάπτω screenshot). Στο βραδινό expert mode είχα βάλει κι εκεί το gamma στο 2.2 από το ΒΤ.1886 που είχε default και ουσιαστικά η μόνη διαφορά με το day expert mode έχω κατεβάσει το OLED brightness και το screen brightness. Προτείνεις και το OLED brightness στο 20 μαζί με το screen brightness για το συγκεκριμένο βραδινό mode;
Στις LG 2021, αν δεν έγινε ή θα γίνει σχετική αλλαγή στο webOS, φωτεινότητα/brightness=black level. Το black level στη φωτογραφία αντιστοιχεί σε κάτι άλλο και είναι μάλλον σωστό στην αυτόματη ρύθμιση. Επίσης, αν δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής σε κάποιες επιλογές, ίσως είναι ενεργοποιημένες ορισμένες από τις αυτόματες λειτουργίες της τηλεόρασης ή δεν μπορεί να γίνει αλλαγή, εξαιτίας του περιεχομένου που προβάλλεται. Στο σκοτεινό ISF κράτα το gamma στο 2.4/BT.1886 και χαμήλωσε το OLED light. Τη φωτεινότητα/black level να την έχεις σταθερή σε όλα τα presets (από 50 έως 55, το πολύ, αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με black crush). Τρία presets μάλλον είναι αρκετά για εναλλαγή κάθε μέρα. Για παράδειγμα, ISF "Day", με gamma 2.2 και OLED light 60, Filmmaker mode με gamma 2.2 και OLED light 30, ISF "Night" με gamma 2.4/BT.1886 και OLED light 20. Αντίθεση στο 85 σε όλα τα modes για SDR, εκτός από τηλεοπτικό πρόγραμμα (μεταξύ άλλων) που μέχρι το 60 εκτιμώ πως είναι ικανοποιητική. 100 αντίθεση και OLED light με HDR υλικό και το peak brightness στο high, αν δεν είναι ενοχλητικό. Τέλος, τα πιο μεγάλα σε μέγεθος μοντέλα δείχνουν πιο φωτεινά, έτσι το βράδυ μπορείς να χαμηλώσεις αρκετά το OLED light.